LSR (Landelijk Stichting Rouwbegeleiding)

LSV, oftewel het Landelijk Steunpunt Verlies, wil mensen graag de gelegenheid geven om op eigen wijze hun verlies te dragen en in hun leven te integreren. Dit doet de stichting door laagdrempelige informatie te geven en steun te bieden aan mensen die te maken hebben met het verlies van een dierbare, een goede gezondheid, een relatie of een baan.

LSV biedt mensen steun om ervoor te zorgen dat iemand die een verlies draagt op een dag kan zeggen: “Ik omarm het leven met het meenemen van het verlies.” De stichting organiseert activiteiten in samenwerking met partners.

Meer aandacht voor rouw

Het Landelijk Steunpunt Verlies wil dat er meer aandacht komt voor rouw in de privésfeer en in de samenleving. LSV brengt rouwzorg op een hoger niveau. Dit doet de stichting door onderzoek, publicaties en opleidingen aan te bieden voor vrijwilligers en beroepskrachten. Nabestaanden kunnen terecht bij de stichting voor steun.

Rouwzorg

LSV onderhoudt contacten met nabestaanden, rouw- en verliesbegeleiders, uitvaartorganisaties en universiteiten. Hierdoor weet de stichting wat er leeft op het gebied van rouwzorg. LSV sluit haar diensten daar weer op aan. Dit doet de stichting vanuit een collegiale en samenwerkingsgerichte houding met tal van partijen die in de rouwzorg werkzaam zijn.

Medewerkers van de stichting zijn bekend met de zakelijke en de emotionele kant van rouw. Ze geven informatie en kunnen mensen eventueel doorverwijzen naar deskundigen. Het LSV gebruikt een landelijk verwijsbestand met honderden gekwalificeerde vrijwilligers en beroepskrachten.