Goedkoopste2020-05-04T10:04:19+02:00

Goedkoopste autoverzekering


100% onafhankelijk & eerlijk.
Simpel € 285,- per jaar besparen.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste autoverzekering deals.

Centraal Beheer Autoverzekeraar
Bekijken
Unive Autoverzekeraar
Bekijken
Reaal Autoverzekeraar
Bekijken
Ditzo Autoverzekeraar
Bekijken
OHRA Autoverzekeraar
Bekijken

Goedkoopste autoverzekering


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- per jaar besparen.

Check de beste autoverzekering deals.

Goedkoopste autoverzekering


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- p/j besparen.

Check de beste autoverzekering deals.

Check de beste autoverzekering deals

Internet Providers
Autoverzekeraars

Welke dekking past bij jouw auto?

Als je een autoverzekering gaat afsluiten heb je de keuze uit drie basisvormen. Kijk goed welke dekking bij jouw auto en wensen past.

WA verzekering

Meest gekozen voor auto’s
ouder dan 10 jaar

Schade aan anderen
Bereken je premie

WA + beperkt casco

Meest gekozen voor auto’s
tussen 7-10 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur
Bereken je premie

Allrisk

Meest gekozen voor auto’s
jonger dan 7 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld
Bereken je premie

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt. We hebben daarom de meest gestelde vragen over autoverzekeringen op een rijtje gezet.

Alle veelgestelde vragen

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…

Direct naar

Het laatste nieuws

Autoverzekering

Autoverzekeraars

Het laatste nieuws

Goedkoopste autoverzekering

Je wilt een goede autoverzekering afsluiten, maar je wilt niet teveel geld betalen. Veel mensen zijn op zoek naar een goedkope autoverzekering. En dat is niet zo gek, want door de premies van verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je honderden euro’s per jaar besparen. Wil je weten hoe je de goedkoopste autoverzekering vindt en afsluit? Op Ikvergelijkonline.nl helpen we jouw de beste deal te vinden.

Wat is de goedkoopste autoverzekering van Nederland?

Het is niet eenvoudig om de goedkoopste autoverzekering van Nederland aan te wijzen. Hoeveel een autoverzekering kost, is namelijk afhankelijk van verschillende factoren waaronder het bouwjaar van jouw auto en het aantal schadevrije jaren dat jij op jouw naam hebt staan. Wat voor de één de goedkoopste autoverzekering is, kan daardoor voor een ander relatief duur uitvallen. Wij kunnen je wel helpen te bepalen welke autoverzekering het goedkoopste is in jouw situatie. Dit doen wij met onze vergelijkingstool. Je kunt de autoverzekering met de beste deal direct afsluiten via Ikvergelijkonline.nl.

Vind eenvoudig een goedkope autoverzekering

Om te bepalen welke autoverzekeraar voor jou de beste deal heeft, hebben wij een aantal gegevens van jou nodig. Allereerst vragen we om het kenteken van jouw auto, je postcode plus je huisnummer en je geboortedatum. Vervolgens vragen we om jouw aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je jaarlijks maakt. Aan de hand van al deze gegevens bepaalt de autoverzekeraar hoe hoog jouw schaderisico is. Je premie wordt met behulp van je schaderisico berekend. Tot slot vragen we je een dekking te kiezen. Alle informatie gebruiken wij om jouw goedkoopste autoverzekering te bepalen.

Met deze gegevens wordt jouw premie berekend:

  • Het kenteken van jouw auto
  • Je postcode + je huisnummer
  • Je geboortedatum
  • Het aantal schadevrije jaren op jouw naam
  • Het aantal kilometers dat je op jaarbasis rijdt
  • De dekking van de autoverzekering

Heb je jouw kenteken niet bij de hand? Dan kun je jouw premie ook berekenen met behulp van je voertuiggegevens. Om de goedkoopste autoverzekering af te sluiten dien je wel jouw kenteken op te geven.

Laat je niet verleiden door hoge kortingen

Sommige autoverzekeraars willen je verleiden met hoge kortingen. Het is echter belangrijk om hier doorheen te prikken en je alleen te laten leiden door de hoogte van de maandpremie. De maandpremie bepaalt immers hoeveel je per maand kwijt bent aan de autoverzekering. Een hoge korting leidt niet altijd tot de laagste maandpremie.

De prijs zegt niet alles

Wij werken enkel samen met betrouwbare autoverzekeraars die goede verzekeringen aanbieden. Goedkoop is bij ons dus zeker geen duurkoop. Toch is het belangrijk om verder te kijken dan de prijs alleen. Als een autoverzekering qua dekking, eigen risico of aanvullende voorwaarden namelijk niet goed bij jou past, had je misschien beter voor een iets duurdere verzekering kunnen kiezen. Wanneer een iets duurdere autoverzekering namelijk geen eigen risico hanteert, ben je in het geval van schade bijvoorbeeld goedkoper uit dan een verzekering met een lage premie maar een eigen risico van 500 euro. Het is daarom verstandig om de prijs niet leidend te laten zijn, maar ook te kijken naar andere eigenschappen om jouw beste deal te vinden.

Tip om te besparen op de premie

Met onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig de goedkoopste autoverzekeringen. Je kunt echter nog meer geld besparen met onze tips.

Tip 1 Kies de juiste dekking

Als je een verzekering kiest met een te lage dekking, krijg je niet alle schade vergoed. Kies je een autoverzekering met een te hoge dekking, dan betaal je waarschijnlijk meer dan jouw auto waard is. Het is daarom belangrijk om een autoverzekering te kiezen met een dekking die bij jouw auto past. Je kunt over het algemeen kiezen tussen drie verschillende dekkingen:

  • WA-dekking
  • Beperkt Casco
  • Allrisk

WA-dekking

De minimale dekking van een autoverzekering bestaat uit de WA-dekking. Je krijgt dan alle schade die je bij een ander veroorzaakt vergoed. Schade aan je eigen auto wordt niet vergoed. Met name oudere auto’s worden alleen verzekerd met een WA-dekking.

Beperkt Casco

Wil je naast schade bij anderen ook schade aan je eigen auto verzekeren? Dan kun je kiezen voor een autoverzekering met Beperkt Casco. Schade die buiten jouw schuld ontstaat zoals schade door diefstal, brand en storm wordt dan in de meeste gevallen vergoed. Verzekeraars hanteren verschillende voorwaarden voor vergoeding van schade aan het eigen voortuig bij een verzekering met Beperkt Casco.

Allrisk

De meest uitgebreide autoverzekering voor schade bij een ander en schade aan de eigen auto is de Allrisk verzekering. Je krijgt dan onder bepaalde voorwaarden ook schade die je zelf veroorzaakt hebt vergoed. Soms valt ook schade door vandalisme binnen de verzekering. De exacte voorwaarden verschillen per verzekering. Deze autoverzekering wordt voornamelijk afgesloten voor jonge auto’s.

Tip 2 Kies een vrijwillig eigen risico

Sommige autoverzekeraars geven een korting op de maandpremie als je kiest voor een vrijwillig eigen risico. Dit betekent dat je een bepaald bedrag aan schade zelf betaalt voordat de verzekeraar de rest van de schade vergoed. Het vrijwillig eigen risico komt bovenop het standaard eigen risico dat een aantal autoverzekeraars hanteren. Kies alleen voor een vrijwillig eigen risico als je zelf zelden schade maakt en je bovendien in staat bent het vrijwillig eigen risico te betalen indien je onverhoopt toch schade maakt. Als je niet aan deze voorwaarden voldoet, kan een autoverzekering met een vrijwillig eigen risico alsnog duurder uitvallen dan de bedoeling is.

Tip 3 Stap elk jaar over

Je kunt het meeste geld besparen door elk jaar jouw autoverzekering te vergelijken met de aanbiedingen van andere verzekeraars. Je doet dit eenvoudig door gebruik te maken van onze vergelijkingstool. Zo vind je snel de goedkoopste autoverzekering van het moment. Als je de autoverzekering van jouw keuze afsluit via Ikvergelijkonline.nl kun je direct profiteren van goedkope actiepremies. Door te vergelijken en over te stappen kun je jaarlijks honderden euro’s besparen.

Goedkope autoverzekering afsluiten

Heb je een goedkope autoverzekering gevonden met onze vergelijkingstool? Dan kun je deze autoverzekering direct afsluiten op Ikvergelijkonline.nl. Wij geven je gegevens door aan de autoverzekeraar. Je ontvangt binnen enkele dagen een reactie van jouw nieuwe autoverzekeraar. Zo kun je binnen enkele minuten jouw beste deal scoren en direct geld besparen op je maandpremie. Maak elk jaar gebruik van onze vergelijkingstool, dan weet je zeker dat je nooit teveel betaalt voor je autoverzekering.