PC Uitvaart

PC UItvaart Uitvaartverzekering
PC uitvaart Uitvaartverzekering
Vergelijken
Premie berekenen
Vergelijken
Premie berekenen

Wie is PC Uitvaart?

Ruim 85 jaar geleden werd PC Uitvaart opgericht. Inmiddels is de uitvaartorganisatie uitgegroeid tot de uitvaartspecialist van het Noordwesten van Nederland. PC Uitvaart heeft uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria in Amsterdam, Almere, Alphen aan den Rijn, Nieuw-Vennep, Purmerend, Hoorn en Zaandam. De uitvaartorganisatie is als uitvaartverzorger alleen actief in Noordwest-Nederland.

Tot 2018 was het mogelijk om niet alleen de uitvaart door PC Uitvaart te laten verzorgen, maar ook een uitvaartverzekering bij deze uitvaartorganisatie af te sluiten. De verzekeringen van PC Uitvaart zijn inmiddels ondergebracht bij Ardanta.

PC Uitvaart richt zich nu grotendeels op haar uitvaartverzorgingstak. Het is nog wel mogelijk om een deposito af te sluiten waarmee je kunt sparen voor jouw persoonlijke uitvaart. PC Uitvaart profileert zich als een uitvaartverzorger met een persoonlijke aanpak.

Welke verzekeringen heeft PC Uitvaart?

Het is sinds 2018 niet meer mogelijk om een uitvaartverzekering bij PC Uitvaart af te sluiten. Tot die tijd bood PC Uitvaart een natura uitvaartverzekering waarmee een uitvaart die verzorgd werd door haar eigen uitvaartverzorgers volledig werd vergoed. Als je deze uitvaartverzekering in het verleden hebt afgesloten, is deze nog steeds geldig. De uitvaartverzekeringen van PC Uitvaart worden inmiddels beheerd door uitvaartverzekeraar Ardanta.

Kapitaal uitvaartverzekering bij Ardanta

Als je een uitvaartverzekering af wilt sluiten, verwijst PC Uitvaart je door naar de kapitaal uitvaartverzekeringen van Ardanta, de uitvaartverzekeraar waar PC Uitvaart ook de eigen uitvaartverzekeringen heeft ondergebracht. Bij de kapitaal uitvaartverzekering van Ardanta krijgen je nabestaanden het verzekeringsgeld uitgekeerd. Met deze geldsom kunnen zij de uitvaartverzorging van PC Uitvaart bekostigen.

Deposito

Het is nog wel mogelijk om bij PC Uitvaart een deposito af te sluiten. Er zijn twee depositorekeningen waarmee je een geldbedrag kunt sparen ten behoeve van jouw uitvaart:

 • Groei Deposito
 • Top Deposito

Door periodiek geld in te leggen wordt er een kapitaal opgebouwd. Het is al mogelijk om een depositorekening te openen met een inleg van 100 euro per maand.

PC AfscheidSparen

Het is dan wel niet langer mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten bij PC Uitvaart, maar u kunt wel gebruikmaken van een aantrekkelijk spaarproduct waarmee de kosten van uw uitvaart kunnen worden voldaan: PC AfscheidSparen. Dit product is recent in de plaats gekomen van de vroegere depositorekening van PC Uitvaart. U kunt hiermee geld sparen met een hoge spaarrente. Het eindbedrag kan niet alleen gebruikt worden om (een deel van) de uitvaart de bekostigen, maar ook om een bestaande uitvaartverzekering aan te vullen met een extra geldbedrag.

Hoe werkt PC AfscheidSparen?

U kunt bij PC Uitvaart kiezen tussen drie spaarrekeningen:

 • PC AfscheidSparen Basis
 • PC AfscheidSparen Doel
 • PC AfscheidSparen Hoog

PC AfscheidSparen Basis

Bij deze spaarrekening legt u periodiek een klein bedrag in. U kunt zelf de hoogte van het bedrag bepalen en de regelmaat waarmee u een bedrag inlegt. U spaart hiermee in de loop van de tijd een mooi bedrag bij elkaar.

PC AfscheidSparen Doel

Met doelsparen bepaalt u zelf het bedrag dat u in totaal wilt sparen voor uw uitvaart. U ontvangt een aantrekkelijke rente van 1,5%. De inleg wordt automatisch periodiek door u naar de spaarrekening overgeschreven.

PC AfscheidSparen Hoog

Wilt u direct een hoog bedrag voor uw uitvaart opzij zetten? Dan kiest u voor PC AfscheidSparen Hoog. Daarna legt u naar wens periodiek kleinere bedragen in. Over uw spaargeld ontvangt u maar liefst 2% rente.

Voordelen van PC AfscheidSparen

PC Afscheidsparen kent een aantal belangrijke voordelen. Zo wordt er niet gekeken naar uw leeftijd of uw gezondheidssituatie wanneer u dit product af wilt sluiten. U ontvangt ook een gegarandeerde rente die hoger ligt dan bij de gemiddelde spaarrekening die u bij een bank af kunt sluiten. Bovendien is het uitgekeerde bedrag vrij te besteden aan uw uitvaart, uw nabestaanden hebben de vrijheid om uw uitvaart in te vullen naar uw wensen. Tot slot krijgt u automatische de hogere rente en betere voorwaarden wanneer u voldoende gespaard heeft. Heeft u bijvoorbeeld met PC AfscheidSparen Basis een bedrag van meer dan €2.500 gespaard? Dan verschuift u automatisch naar PC AfscheidSparen Doel en ontvangt u 1.5% rente over uw spaargeld.

 • Op iedere leeftijd af te sluiten
 • Geen gezondheidsvragen
 • Uitkering vrij te besteden aan uitvaart
 • Hoge rente
 • Hogere rente wanneer spaarbedrag groeit

Nadelen van PC AfscheidSparen

Een nadeel van PC AfscheidSparen is dat uw spaargeld vast staat en u er niet bij kunt indien u het bij leven ergens anders voor nodig heeft. Het grootste nadeel van PC AfscheidSparen is echter – net als bij iedere andere spaarrekening – dat u mogelijk niet voldoende geld heeft gespaard voor uw uitvaart op het moment dat u komt te overlijden. In tegenstelling tot een uitvaartverzekering staat het uitgekeerde bedrag niet van begin af aan vast, u bouwt in de loopt der tijd een kapitaal op. Dit hoeft geen groot probleem te zijn wanneer u het spaargeld wilt gebruiken om een bestaande uitvaartverzekering aan te vullen. Wanneer deze spaarrekening echter in plaats van een uitvaartverzekering wordt afgesloten, kunnen uw nabestaanden alsnog in financiële problemen komen door uw uitvaartkosten.

 • Uw spaargeld staat vast
 • Spaarbedrag kan onvoldoende zijn voor bekostiging uitvaart

 

 

Bron: PC.nl

Bovenstaande informatie is in geen enkel geval advies.

PC Uitvaart contactgegevens

020 580 5080 (Algemeen)
0800 5080 (Bij overlijden)

info@pc.nl
pc.nl

Kabelweg 22, 1014 BB Amsterdam