Wie is PC Uitvaart?

Ruim 85 jaar geleden werd PC Uitvaart opgericht. Inmiddels is de uitvaartorganisatie uitgegroeid tot de uitvaartspecialist van het Noordwesten van Nederland. PC Uitvaart heeft uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria in Amsterdam, Almere, Alphen aan den Rijn, Nieuw-Vennep, Purmerend, Hoorn en Zaandam. De uitvaartorganisatie is als uitvaartverzorger alleen actief in Noordwest-Nederland.

Tot 2018 was het mogelijk om niet alleen de uitvaart door PC Uitvaart te laten verzorgen, maar ook een uitvaartverzekering bij deze uitvaartorganisatie af te sluiten. De verzekeringen van PC Uitvaart zijn inmiddels ondergebracht bij Ardanta.

PC Uitvaart richt zich nu grotendeels op haar uitvaartverzorgingstak. Het is nog wel mogelijk om een deposito af te sluiten waarmee je kunt sparen voor jouw persoonlijke uitvaart. PC Uitvaart profileert zich als een uitvaartverzorger met een persoonlijke aanpak.

Welke verzekeringen heeft PC Uitvaart?

Het is sinds 2018 niet meer mogelijk om een uitvaartverzekering bij PC Uitvaart af te sluiten. Tot die tijd bood PC Uitvaart een natura uitvaartverzekering waarmee een uitvaart die verzorgd werd door haar eigen uitvaartverzorgers volledig werd vergoed. Als je deze uitvaartverzekering in het verleden hebt afgesloten, is deze nog steeds geldig. De uitvaartverzekeringen van PC Uitvaart worden inmiddels beheerd door uitvaartverzekeraar Ardanta.

Kapitaal uitvaartverzekering bij Ardanta

Als je een uitvaartverzekering af wilt sluiten, verwijst PC Uitvaart je door naar de kapitaal uitvaartverzekeringen van Ardanta, de uitvaartverzekeraar waar PC Uitvaart ook de eigen uitvaartverzekeringen heeft ondergebracht. Bij de kapitaal uitvaartverzekering van Ardanta krijgen je nabestaanden het verzekeringsgeld uitgekeerd. Met deze geldsom kunnen zij de uitvaartverzorging van PC Uitvaart bekostigen.

Deposito

Het is nog wel mogelijk om bij PC Uitvaart een deposito af te sluiten. Er zijn twee depositorekeningen waarmee je een geldbedrag kunt sparen ten behoeve van jouw uitvaart:

  • Groei Deposito
  • Top Deposito

Door periodiek geld in te leggen wordt er een kapitaal opgebouwd. Het is al mogelijk om een depositorekening te openen met een inleg van 100 euro per maand.

Voor welk bedrag kan ik mij verzekeren?

Als je kiest voor een uitvaartverzekering bij Ardanta, kan je maximaal een bedrag van 20.000 euro verzekeren. Je kunt het gekozen bedrag iedere vijf jaar met maximaal 25% verhogen totdat het maximum is bereikt.

Wat dekt de verzekering van PC Uitvaart?

De uitvaartverzekering van Ardanta die wordt aangeraden door PC Uitvaart is een kapitaal uitvaartverzekering. Als je kiest voor een uitkering aan de nabestaanden, kunnen zij het verzekeringsbedrag naar eigen inzicht besteden. Kies je voor een sommenverzekering, dan kunnen zij de uitvaartkosten declareren bij Ardanta. Het verzekeringsbedrag kan dan alleen aan uitvaartkosten worden besteed.

Bron: PC.nl

Bovenstaande informatie is in geen enkel geval advies.

PC Uitvaart contactgegevens

020 580 5080 (Algemeen)
0800 5080 (Bij overlijden)

info@pc.nl
pc.nl

Kabelweg 22, 1014 BB Amsterdam