PC Uitvaart

PC Uitvaart

Klantbeoordeling volgens
PC Uitvaart: 9,2

Sorry, niet via ons te bekijken.

Wie is PC Uitvaart?

PC Uitvaart is al ruim 85 jaar de uitvaartspecialist van Noordwest-Nederland. De uitvaartorganisatie kende tot 2018 een verzekerings- en uitvaartverzorgingstak. De uitvaartverzekeringen zijn inmiddels uitbesteed aan Ardanta. PC Uitvaart richt zich nu volledig op het verzorgen van een persoonlijke uitvaart. Het aanvragen van een deposito om uw uitvaart te bekostigen is nog wel mogelijk.

PC Uitvaart is alleen actief in Noordwest-Nederland. Zij heeft crematoria, uitvaartcentra en begraafplaatsen in Amsterdam, Almere, Alphen aan den Rijn, Zaandam, Nieuw-Vennep, Hoorn en Purmerend.

Welke verzekeringen heeft PC Uitvaart?

Tot 2018 was het mogelijk om bij PC Uitvaart een natura uitvaartverzekering af te sluiten. Met deze uitvaartverzekering werd vanuit een pakket van diensten en producten de uitvaart volledig door de uitvaartverzorgers van PC Uitvaart verzorgd. Indien u deze verzekering in het verleden heeft afgesloten, wordt deze inmiddels beheerd door Ardanta. De polis is nog steeds geldig.

PC AfscheidSparen

In plaats van een uitvaartverzekering kun je een depositorekening openen bij PC Uitvaart: PC AfscheidSparen. Deze depositorekening vervangt de spaarregeling die je eerder bij de uitvaartorganisatie af kon sluiten. PC AfscheidSparen is een rekening waarmee je kunt sparen voor je uitvaart. Je kunt een bedrag sparen om je uitvaart volledig te bekostigen, maar het is ook mogelijk om deze spaarrekening te gebruiken als extra spaarpotje naast een bestaande uitvaartverzekering om uitvaartkosten die buiten de bestaande verzekering vallen alsnog te kunnen financieren.

PC AfscheidSparen in drie varianten

Er zijn drie varianten waaruit je kunt kiezen wanneer je een spaarrekening bij PC Uitvaart wilt openen:

  • PC AfscheidSparen Basis
  • PC AfscheidSparen Doel
  • PC AfscheidSparen Hoog

PC AfscheidSparen Basis

Als je periodiek kleine bedragen wilt sparen, kies je voor PC AfscheidSparen Basis. Je kunt dan zelf beslissen hoeveel geld je opzij wilt zetten voor je uitvaart en met welke regelmaat je dit wilt doen. Heb je meer dan €2.500 gespaard? Dan schuif je automatisch door naar PC AfscheidSparen Doel en ontvang je voortaan 1,5% rente over je spaargeld.

PC AfscheidSparen Doel

Heb je een bepaald bedrag voor ogen dat je wilt sparen voor je uitvaart? Dan kies je voor PC AfscheidSparen Doel. Door middel van een automatische periodieke overschrijving spaar je totdat je jouw persoonlijk spaardoel bereikt hebt. Je ontvangt 1,5% rente over je spaargeld.

PC AfscheidSparen Hoog

Heb je een groot bedrag dat je in één keer opzij wilt zetten voor je uitvaart? Dan is PC AfscheidSparen Hoog een goede optie. Nadat je het bedrag op de spaarrekening hebt gezet, kun je met een periodieke inleg het spaarbedrag verder laten groeien. Je ontvangt 2% rente over je spaargeld.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen van PC AfscheidSparen

Het grootste voordeel van PC AfscheidSparen is dat iedereen dit product af kan sluiten. Het maakt niet uit hoe oud je bent en er is ook geen medische acceptatie. Bovendien ontvang je bij dit spaarproduct een hogere rente over je spaargeld dan wanneer je kiest voor een spaarrekening bij de bank. Bij PC AfscheidSparen profiteer je ook altijd van de beste rente en voorwaarden. Je schuift automatisch door naar PC AfscheidSparen Doel of Hoog waardoor je ook de hogere rente ontvangt. Tot slot wordt je spaargeld altijd volledig uitgekeerd aan jouw nabestaanden en hebben ze de volledige vrijheid hoe zij met dit bedrag jouw uitvaart vormgeven.

Nadelen van PC AfscheidSparen

PC AfscheidSparen heeft één echt nadeel: het bedrag dat uitgekeerd wordt na overlijden is afhankelijk van het opgebouwde kapitaal. Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit voor bijvoorbeeld €8.000, krijg je dit bedrag altijd uitgekeerd, onafhankelijk van de tijd dat je premie hebt betaald. Bij PC AfscheidSparen kun je wel een doelbedrag van €8.000 vastzetten, maar als je komt te overlijden voordat dit bedrag bereikt is, krijg je minder uitgekeerd. Het uitgekeerde bedrag kan daardoor onvoldoende blijken om de uitvaart volledig te financieren.

Het is daarom aan te raden om – indien dit mogelijk is – PC AfscheidSparen niet af te sluiten als een vervanging van een uitvaartverzekering, maar als een aanvulling van de bestaande uitvaartverzekering.

Een ander nadeel is dat je spaarbedrag vast staat. Heb je het geld voor iets anders nodig, dan kun je het niet zomaar opnemen. Hier zijn strenge voorwaarden aan verbonden.

Voordelen
Geen leeftijdsgrens
Geen medische acceptatie
Hogere rente dan bij gewone spaarrekening
Altijd de hoogste rente en beste voorwaarden
Volledige vrijheid bij invulling uitvaart
Nadelen
Opgebouwde kapitaal kan onvoldoende blijken
Je spaargeld staat vast

Voor welk bedrag kan ik mij verzekeren?

PC Uitvaart hanteert geen maximum spaarbedrag

Wat zijn de maandelijkse kosten?

Min. vervolgstorting: € 150,- of € 10 bij automatische incasso

Verzekeraar 9.0000 11.000
Monuta 7,36 14,59
DELA 9,22 15,21
Ardanta 10,88 15,47
PC Uitvaart 26,00 30,00
Lifetri 10,61 13,55

Premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar. Update: Dinsdag 6 februari 2024

Contactgegevens PC Uitvaart

020 580 5080 (Algemeen)
0800 5080 (Bij overlijden)

info@pc.nl
pc.nl

Kabelweg 22, 1014 BB Amsterdam

Bron: PC.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval advies.

Klantbeoordeling volgens
PC Uitvaart: 9,2

Sorry, niet via ons te bekijken.

Contactgegevens

020 580 5080 (Algemeen)
0800 5080 (Bij overlijden)

info@pc.nl
pc.nl

Kabelweg 22, 1014 BB Amsterdam