Sim Only vergelijken.
Vind alle deals.

Sim Only vergelijken.

Je kunt veel geld per maand besparen door sim only abonnementen te vergelijken. De prijzen en voorwaarden van sim only abonnementen zijn heel helder waardoor je eenvoudig een vergelijking kunt maken. Zo kies je simpel een sim only abonnement dat past bij jouw telefoongebruik.

Waarom sim only abonnementen vergelijken?

Veel mensen hebben al jarenlang een telefoonabonnement afgesloten bij dezelfde provider. Vroeger was het ook goedkoper om een abonnement te verlengen in plaats van een nieuw abonnement af te sluiten. De laatste tijd zijn de prijzen voor bellen en internetten echter zo laag geworden dat het voordeliger is om over te stappen.

Een ander nadeel van trouw blijven aan je provider en je abonnement is dat deze misschien niet meer goed bij je huidige telefoongebruik past. Waarschijnlijk ben jij net als de meeste Nederlanders de laatste jaren veel minder gaan bellen en verbruik je meer data. Als je abonnement niet goed bij je gebruik past, gaan er waarschijnlijk veel belminuten verloren terwijl je wellicht extra moet betalen voor dataverbruik dat buiten je bundel valt. Dat is niet alleen zonde van het geld, maar ook onnodig.

Voordeel sim only abonnementen vergelijken

Het voordeel van een sim only abonnement is dat de prijzen heel helder zijn. Je betaalt geen extra kosten voor de afbetaling van een smartphone, je betaalt alleen voor de belminuten en data die jij nodig hebt. Hierdoor kun je eenvoudig verschillende sim only abonnementen vergelijken en de deal kiezen die het beste past bij jouw telefoongebruik. Hierdoor bespaar je geld en ben je verzekerd van een passend telefoonabonnement.

Breng je telefoongebruik in kaart

Voordat je verschillende providers met elkaar gaat vergelijken, is het verstandig om je telefoongebruik in kaart te brengen. Op de facturen van je provider en in de app kun je eenvoudig zien hoeveel belminuten, data en sms je per maand gebruikt. Ga ook na of jij misschien meer gebruik zou willen maken van deze diensten als het abonnement dat toe zou laten. Deze kennis kan je meenemen in de vergelijking.

Hoeveel MB data heb je nodig?

Heb je op dit moment nog geen of een te kleine databundel? Dan helpen wij je op weg bij de keuze van je databundel.

  • Tot 500MB: Je bent alleen af en toe online om een berichtje te sturen, je mail te checken of een website te bezoeken
  • 1000 à 1500MB: Je bent een gemiddelde internetter en checkt regelmatig je socials. Je bent ook actief op WhatsApp en gebruikt diverse apps
  • 2500MB of meer: Je bent continu online en streamt veel muziek en/of je gamet graag online

Sim only abonnementen vergelijken: waar moet je op letten?

Je kunt de verschillende deals met elkaar vergelijken door je telefoongebruik in te voeren in onze online tool. Wij tonen jou de beste deals die op dit moment beschikbaar zijn. Vervolgens kun je de aanbiedingen vergelijken op prijs, maar ook op aanvullende voorwaarden en klantvriendelijkheid. Kies een sim only abonnement op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Jij bepaalt wat je belangrijk vindt bij een sim only abonnement.

Sim only vergelijken 4G en 5G

Let bij het vergelijken van sim only abonnementen ook op de ondersteuning van het 4G of zelfs het 5G netwerk. Als je gebruik kunt maken van het 4G netwerk, ben je verzekerd van snel internet wanneer je onderweg bent. In 2020 wordt echter het nog snellere 5G netwerk geactiveerd. Diverse providers bieden al sim only abonnementen aan die 5G-ready zijn. Dat betekent dat je na activatie van het netwerk direct gebruik kunt maken van dit snellere netwerk. Je smartphone moet dan echter ook technisch in staat zijn om gebruik te kunnen maken van 5G.

Nummerbehoud met overstapservice

Bij de meeste providers kun je gebruikmaken van overstapservice met nummerbehoud. De nieuwe provider zegt dan jouw huidige telefoonabonnement op en zorgt ervoor dat jouw telefoonnummer wordt gekoppeld aan het nieuwe sim only abonnement. Je ontvangt dan wel een nieuwe simkaart die je kunt gebruiken zodra je nummer is overgezet. Voor een soepele overstap is het belangrijk dat je rekening houdt met de opzegtermijn van je huidige abonnement en je deze niet zelf opzegt.

Direct sim only abonnementen vergelijken en afsluiten

Net als bij sim only vergelijken bij de consumentenbond, kun je bij ons de verschillende sim only abonnementen vergelijken. Op basis van jouw voorkeuren tonen wij de beste deals. Je kunt direct een overstap naar de nieuwe provider regelen. Je ontvangt dan binnen enkele dagen je nieuwe simkaart.