Ikvergelijkonline.nlInternetInternet en TV vergelijken
Internet en TV vergelijken2020-09-10T11:48:13+02:00

Internet en TV vergelijken?
Vind direct de beste deals


100% onafhankelijk & eerlijk.
Bespaar gemiddeld € 285,- per jaar.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste internet & TV deals op jouw adres.

De beste deals voor: Postcode: Huisnummer + toevoeging:

Internet en TV
vergelijken?


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- per jaar besparen.

Check de beste internet & TV deals.

De beste deals voor: Postcode:
Huisnummer + toevoeging:

Internet en TV
vergelijken


Gratis overstapservice.
Je zit nooit zonder internet.

Check de beste deals.

De beste deals voor:
Postcode: Huisnr + toevoeging:

Check de beste internet & TV deals

Internet Providers
Internet Providers

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt. We hebben daarom de meest gestelde vragen over internet, televisie en bellen op een rijtje gezet.

Alle veelgestelde vragen

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…

Direct naar

Het laatste nieuws

Providers

Het laatste nieuws

Internet & tv

Zoek je een abonnement voor internet en televisie, maar maak je geen gebruik meer van vaste telefonie? Dan is een combipakket voor internet en tv een voordelige keuze. Je betaalt in de meeste gevallen een lagere prijs dan wanneer je deze diensten bij verschillende providers afneemt. Door de abonnementen te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal. En je kunt vandaag je overstap nog regelen!

Hoe werkt Internet & tv?

Providers bieden internet en televisie via verschillende internetverbindingen aan. Je kunt kiezen tussen kabelinternet, DSL en glasvezel. Inhoudelijk verschillen de abonnementen sterk van elkaar. Bovendien lopen de prijzen bij de verschillende providers sterk uiteen. Je kunt het beste de abonnementen die voldoen aan jouw wensen vergelijken om het goedkoopste Internet & tv abonnement te kiezen.

Internet & tv: de basis

Voor internet en het ontvangen van digitale televisie heb je in de eerste plaats een abonnement nodig dat is afgestemd op jouw behoefte. Daarnaast heb je hardware nodig om de verbinding in de praktijk tot stand te brengen. Ten eerste heb je een modem nodig die er voor zorgt dat je kunt internetten. Bovendien heb je een decoder nodig die er voor zorgt dat de internetverbinding geschikt wordt voor digitale televisie. De provider zorgt ervoor dat je na het afsluiten van het abonnement een modem en een decoder ontvangt.

Waarom kiezen voor Internet & tv?

Het afnemen van internet en digitale televisie bij dezelfde provider kent een aantal voordelen:

 • Goedkoper
 • Eén aanspreekpunt bij vragen en klachten
 • Digitale televisie biedt veel extra opties zoals opnemen, pauzeren en terugkijken
 • De kwaliteit van het beeld en geluid is bij digitale televisie heel goed
 • Zenderpakketten zijn meestal maandelijks te wijzigen
 • Opnames kunnen overal op verschillende devices bekeken worden via de cloud

Internet & tv vergelijken

Het is belangrijk om een Internet & tv abonnement te kiezen dat volledig is afgestemd op jouw wensen. Als je alleen kijkt naar de prijs kom je er misschien later achter dat jouw favoriete zenders buiten het basispakket vallen of dat je onvoldoende programma’s tegelijk op kunt nemen. Breng daarom eerst jouw wensen in kaart. Let bij het vergelijken op de volgende aandachtspunten:

 • Beschikbaarheid op jouw adres
 • Internetverbinding
 • Internetsnelheid
 • Zenderpakketten
 • Extra services
 • Prijs

Beschikbaarheid op jouw adres

Je kunt niet ieder abonnement voor Internet & tv afsluiten op jouw adres. Dit komt doordat sommige providers niet landelijk actief zijn. Bovendien is het mogelijk dat jouw woonplaats nog niet is opgenomen in het netwerk, dit is met name het geval bij glasvezelinternet. Je bent door je adres dus beperkt in je keuzevrijheid. Door je postcode en huisnummer in te vullen in de vergelijkingstool, krijg je alleen de beschikbare abonnementen te zien.

Internetverbinding

De verbinding met het internet kan op verschillende manieren tot stand komen: via de kabel, met een DSL-verbinding of via glasvezel. Elke soort internetverbinding heeft voor- en nadelen. Je kiest een verbinding op basis van jouw persoonlijke voorkeur en de mogelijkheden op jouw adres.

Internetsnelheid

Alleen wanneer de snelheid van het internet goed is afgestemd als jouw gebruik, kun je met comfort gebruikmaken van Internet & tv. Je kunt in de meeste gevallen kiezen tussen een basisverbinding (tot 20Mb/s), een normale (20-50 Mb/s) of een snelle verbinding (meer dan 50 Mb/s). Het is vaak mogelijk om de internetsnelheid tussentijds de upgraden. Downgraden is bij de meeste providers pas mogelijk bij de contractverlenging. Een normale snelheid is voor de meeste huishoudens voldoende.

Zenderpakketten

De inhoud van de zenderpakketten verschilt per provider. Sommige providers bieden een uitgebreid basispakket aan, bij andere providers zal je jouw favoriete zenders alleen kunnen kijken met aanvullende pakketten. Zo kan de prijs van het Internet & tv abonnement snel oplopen. Bij het afsluiten van een nieuw abonnement worden vaak voordelige opties geboden. Zo kun je extra zenderpakketten, filmkanalen en/of sportzenders voor bepaalde tijd gratis ontvangen. Het is natuurlijk mooi meegenomen als je op die manier niet voor jouw favoriete zender hoeft bij te betalen.

Extra services

Naast de inhoud van de pakketten moet je ook goed letten op extra services. Met hoeveel devices kun je tegelijkertijd gebruikmaken van Internet & tv? Kun je een extra televisie aansluiten? En hoeveel programma’s kun je tegelijkertijd opnemen? De antwoorden op deze vragen verschillen per provider. Let bovendien ook op opties als opnemen, pauzeren en terugkijken. In sommige gevallen zijn hier extra kosten aan verbonden of zijn de mogelijkheden beperkt.

Prijs

Tot slot is de prijs natuurlijk een doorslaggevende factor. Laat de prijs echter niet alles bepalen. Je kunt beter voor een Internet & tv abonnement kiezen dat volledig is afgestemd op jouw wensen, dan voor het goedkoopste abonnement dat eigenlijk niet voldoet.