Ikvergelijkonline.nlInternetInternet en TV vergelijken
Internet en TV vergelijken2021-01-18T17:05:58+01:00

Internet en TV vergelijken.

Direct de beste deals.

Internet
en TV vergelijken.

Ben je op zoek naar een nieuwe provider voor je internetaansluiting? Als je enkel gebruikmaakt van internet en geen interesse hebt in een televisie en/of telefonieabonnement, kun je een los internetabonnement afsluiten. Je betaalt dan geen kosten voor diensten waar je geen gebruik van maakt. Je vindt eenvoudig een internetabonnement dat is afgestemd op jouw wensen door de verschillende aanbieders en abonnementen met elkaar te vergelijken.

Internet en TV Vergelijken

Check direct de beste internet en TV deals op jouw adres.

De beste deals voor: Postcode: Huisnummer + toevoeging:

Check direct de beste internet en TV deals op jouw adres.

De beste deals voor:
Postcode: Huisnr + toev:

Bedenk hoeveel hoe snel het internet moet zijn en tv pakket je wilt hebben.

Tijd om te vergelijken. Alle internet en TV providers bekijken en sluit super eenvoudig online af.

Nu heb jij internet dat gaat als een raket en kijk je al je favorite programma’s

Internet en TV?

Providers bieden internet en televisie via verschillende internetverbindingen aan. Je kunt kiezen tussen kabelinternet, DSL en glasvezel. Inhoudelijk verschillen de abonnementen sterk van elkaar. Bovendien lopen de prijzen bij de verschillende providers sterk uiteen. Je kunt het beste de abonnementen die voldoen aan jouw wensen vergelijken om het goedkoopste Internet & tv abonnement te kiezen.

Internet en tv: de basis

Voor internet en het ontvangen van digitale televisie heb je in de eerste plaats een abonnement nodig dat is afgestemd op jouw behoefte. Daarnaast heb je hardware nodig om de verbinding in de praktijk tot stand te brengen. Ten eerste heb je een modem nodig die er voor zorgt dat je kunt internetten. Bovendien heb je een decoder nodig die er voor zorgt dat de internetverbinding geschikt wordt voor digitale televisie. De provider zorgt ervoor dat je na het afsluiten van het abonnement een modem en een decoder ontvangt.

Start met vergelijken
Internet en TV vergelijken

Check alle internet en tv abonnementen van:

Check de beste deals van:

Youfone Internet Provider XS4ALL Internet Provider Oxxio Internet provider T Mobile Internt provider Budget Alles in 1 Provider Zoggo Internet Provider Tele2 Internet provider Online.nl Internet Provider Caiway Internet provider KPN Internet Provider

Internet en TV vergelijken

Waarom kiezen voor internet en tv?

Het afnemen van internet en digitale televisie bij dezelfde provider kent een aantal voordelen:

Internet en TV samen is goedkoper
Eén aanspreekpunt bij vragen en klachten
Digitale televisie biedt veel extra opties zoals opnemen, pauzeren en terugkijken
De kwaliteit van het beeld en geluid is bij digitale televisie heel goed
Zenderpakketten zijn meestal maandelijks te wijzigen
Opnames kunnen overal op verschillende devices bekeken worden via de cloud

Het goedkoopste pakket afsluiten

Internet en tv vergelijken

Het is belangrijk om een Internet & tv abonnement te kiezen dat volledig is afgestemd op jouw wensen. Als je alleen kijkt naar de prijs kom je er misschien later achter dat jouw favoriete zenders buiten het basispakket vallen of dat je onvoldoende programma’s tegelijk op kunt nemen. Breng daarom eerst jouw wensen in kaart. Let bij het vergelijken op de volgende aandachtspunten:

  • Beschikbaarheid op jouw adres
  • Internetverbinding
  • Internetsnelheid
  • Zenderpakketten
  • Extra services
  • Prijs

Beschikbaarheid op jouw adres

Je kunt niet ieder abonnement voor Internet & tv afsluiten op jouw adres. Dit komt doordat sommige providers niet landelijk actief zijn. Bovendien is het mogelijk dat jouw woonplaats nog niet is opgenomen in het netwerk, dit is met name het geval bij glasvezelinternet. Je bent door je adres dus beperkt in je keuzevrijheid. Door je postcode en huisnummer in te vullen in de vergelijkingstool, krijg je alleen de beschikbare abonnementen te zien.

Internetverbinding

De verbinding met het internet kan op verschillende manieren tot stand komen: via de kabel, met een DSL-verbinding of via glasvezel. Elke soort internetverbinding heeft voor- en nadelen. Je kiest een verbinding op basis van jouw persoonlijke voorkeur en de mogelijkheden op jouw adres.

Internetsnelheid

Alleen wanneer de snelheid van het internet goed is afgestemd als jouw gebruik, kun je met comfort gebruikmaken van Internet & tv. Je kunt in de meeste gevallen kiezen tussen een basisverbinding (tot 20Mb/s), een normale (20-50 Mb/s) of een snelle verbinding (meer dan 50 Mb/s). Het is vaak mogelijk om de internetsnelheid tussentijds de upgraden. Downgraden is bij de meeste providers pas mogelijk bij de contractverlenging. Een normale snelheid is voor de meeste huishoudens voldoende.

Zenderpakketten

De inhoud van de zenderpakketten verschilt per provider. Sommige providers bieden een uitgebreid basispakket aan, bij andere providers zal je jouw favoriete zenders alleen kunnen kijken met aanvullende pakketten. Zo kan de prijs van het Internet & tv abonnement snel oplopen. Bij het afsluiten van een nieuw abonnement worden vaak voordelige opties geboden. Zo kun je extra zenderpakketten, filmkanalen en/of sportzenders voor bepaalde tijd gratis ontvangen. Het is natuurlijk mooi meegenomen als je op die manier niet voor jouw favoriete zender hoeft bij te betalen.

Extra services

Naast de inhoud van de pakketten moet je ook goed letten op extra services. Met hoeveel devices kun je tegelijkertijd gebruikmaken van Internet & tv? Kun je een extra televisie aansluiten? En hoeveel programma’s kun je tegelijkertijd opnemen? De antwoorden op deze vragen verschillen per provider. Let bovendien ook op opties als opnemen, pauzeren en terugkijken. In sommige gevallen zijn hier extra kosten aan verbonden of zijn de mogelijkheden beperkt.

Prijs

Tot slot is de prijs natuurlijk een doorslaggevende factor. Laat de prijs echter niet alles bepalen. Je kunt beter voor een Internet & tv abonnement kiezen dat volledig is afgestemd op jouw wensen, dan voor het goedkoopste abonnement dat eigenlijk niet voldoet.

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt van mobile provider. Daarom hebben wij onze kennis over providers, sim only abonnementen en voorwaarden op een rijtje gezet. Handig toch?

Als je je internetabonnement wilt opzeggen, zijn er een aantal punten die meespelen, zoals de contractduur en de opzegtermijn. Je kunt je abonnement pas opzeggen als de contractperiode is verlopen.

Meer informatie

Met de snelheidscheck kom je direct te weten hoe snel je internet is. Hiermee meet je binnen enkele seconden de up- en downloadsnelheid van je internetverbinding. Deze snelheid fluctueert dagelijks.

Meer informatie

Met een ADSL-internetabonnement is de snelheid van je internetverbinding niet altijd gelijk. De snelheid hangt weer af van de afstand van je adres tot de wijkcentrale. Meestal is dit snelheidsverlies erg laag en merk je er niets van. De internetsnelheid via de kabel of glasvezel zijn stabieler en zal de internetsnelheid constant zijn.

Meer informatie

Welke internetsnelheid je nodig hebt, hangt weer af van je internetgebruik. Dit kan beperkt, gemiddeld of intensief zijn. Gebruik je internet vooral om je e-mail te bekijken en soms iets op te zoeken? Dan is een beperkt abonnement voldoende. Speel je online games en wil je uitzendingen in ultra HD bekijken dan is een intensief abonnement aan te raden. Bijna alle providers bieden voor iedere type internetgebruiker een geschikt pakket aan.

Meer informatie

Je hebt geen Smart TV nodig om je favoriete series en films te kijken. Je kunt het aanbod van Netflix en Videoland namelijk streamen via je smartphone, laptop, XBOX of Playstation. Het is ook mogelijk om van deze streamingsdiensten gebruik te maken via je provider.

Meer informatie

Internet Kennisbank

Direct naar

Het laatste nieuws

Internet

Providers

Het laatste nieuws