Glasvezel vergelijken.

Direct de snelste deals.

Glasvezel
internet.

Jouw internet zo snel als het licht. Letterlijk. Met glasvezel internet haal je tot wel 1000 Mb per seconde binnen. Vergelijk glasvezel hier op snelheid, provider en natuurlijk prijs. Zo vind je direct de beste glasvezel aanbieding voor jouw adres.

Glasvezel Internet

Check direct de beste glasvezel deals op jouw adres.

Check de beste deals.

Glasvezel bekijken

Wil jij super snel internet? Maar ook een TV pakket. Geen probleem.

Glasvezel vergelijken

Vergelijk alle providers op prijs een voorwaarden. Sluit super eenvoudig de beste deal online af.

Glasvezel afsluiten

Nu heb jij internet dat gaat als een raket en internet je met lichtsnelheid.

Author: Ties van Beusekom , internetexpert • Update: 01 maart 2023

Glasvezel

Het is bijna niet voor te stellen, maar internet is er nog niet zo lang. Enkele tientallen jaren pas. In al die tijd is bestaande infrastructuur – televisie- en telefoonkabels – gebruikt om het internet naar binnen te brengen. Glasvezel maakt daaraan een einde. Dit is een speciaal netwerk dat internet en data razendsnel naar Nederlandse huishoudens en bedrijven brengt. Natuurlijk wil jij ook profiteren van dit razendsnelle internet. Wij leggen uit hoe je een glasvezel check doet, hoe je glasvezel internet vergelijkt en helpen je een glasvezel provider kiezen.

Glasvezel

Wat is glasvezel?

Internet met lichtsnelheid. Dat is letterlijk wat glasvezel internet is. Over draden gemaakt van glasvezel wordt data in de vorm van lichtsignalen verzonden. Een groot deel van het datanetwerk in Nederland bestaat al uit glasvezel, ook als je het zelf nog niet hebt. Als we spreken over glasvezel internet, bedoelen we glasvezel tot aan de voordeur. Dat is nog lang niet overal het geval. Veel Nederlandse huishoudens hebben deze mogelijkheid nog niet.

Het is sneller dan andere vormen van internet. Verder is er geen belangrijk verschil. Je sluit er een speciaal abonnement voor af, maar ook dat kan inclusief televisie en telefonie. Ook bij alles in 1 vergelijken kun je dus kiezen voor glasvezel. Tenminste, als dat op jouw adres beschikbaar is. De optie is namelijk alleen beschikbaar als het op jouw adres daadwerkelijk mogelijk is.

Glasvezel

Vergelijk alle internet abonnementen van:

Check de beste
deals van:

Youfone Internet Provider XS4ALL Internet Provider Delta Internet Provider Fiber Internet Provider Oxxio Internet provider T Mobile Internt provider Budget Alles in 1 Provider Zoggo Internet Provider Tele2 Internet provider Online.nl Internet Provider Caiway Internet provider KPN Internet Provider Solcon Internet Provider

Glasvezel Vergelijken

Waarvoor heb ik glasvezel internet nodig?

Het simpele antwoord: als je razendsnel internet wil. In de praktijk kiezen veel mensen voor een glasvezel abonnement zodra de mogelijkheid zich voordoet. Met name op het platteland vordert de aanleg van het glasvezelnetwerk snel. Daar leidt kwaliteitsverlies over grotere afstanden bij bestaande kabels vaak tot traag internet. Bij glasvezel is er nauwelijks sprake van kwaliteitsverlies. Een minder bekend voordeel is de hogere uploadsnelheid. Bij internet over de telefoonkabel is de uploadsnelheid altijd beduidend lager dan de downloadsnelheid. Upload je vaak grotere bestanden? Dan is glasvezel eigenlijk een must.

Doe eerst een glasvezel check

Soms is glasvezel internet een must, maar helaas is het niet overal beschikbaar. Dat betekent: niet overal ligt glasvezel tot aan de voordeur. Momenteel wordt het glasvezelnetwerk langzaam uitgebreid. Of er glasvezel in jouw straat ligt bekijk je met de postcodecheck. Dan heb je waarschijnlijk een brief gehad daarover. Wanneer de aanleg start, communiceert de provider daarover. Wil je het zeker weten? Een glasvezel check doe je eenvoudig zelf. Open je meterkast en kijk of er een oranje-grijs kastje aanwezig is. Als deze aanwezig is, dan heb je de mogelijkheid om een abonnement te nemen met licht snelheid.

Glasvezel providers

Ook bij elke andere vorm van internet, telefonie of televisie bieden meerdere providers glasvezel aan. Ook als het netwerk van een andere provider is. Dat is in Nederland bij wet geregeld. Toch bieden lang niet alle internet providers het aan. Vooral de grotere en bekendere providers. Veel andere providers bieden geen glasvezel aan, ook als die mogelijkheid er op jouw adres wel is. Al groeit dit aantal wel. Over het algemeen is vergelijken dan ook geen probleem. Er valt vaak voldoende te kiezen. Ook qua prijs, van de snelheden van de abonnementen verschillen. Dit gaat tot wel 1000 Mb/s, wat extreem snel is. De kans dat je deze snelheid écht nodig hebt is niet groot, maar je hebt waarschijnlijk wel het snelste internet van de straat.

Glasvezel Vergelijken

Glasvezel vergelijken

Net als regulier internet en tv vergelijken kun je ook glasvezel eenvoudig vergelijken. Dat is in alle opzichten vergelijkbaar met ander vormen van internet. In ons vergelijkingsoverzicht is glasvezel automatisch opgenomen, indien dat op jouw adres beschikbaar is. Zo kun je direct vergelijken tussen glasvezel en kabel, maar ook tussen verschillende aanbiedingen en tussen verschillende providers. Met de filters links stel je zo je ideale pakket samen.

De filteroptie vind je onder de slider voor de snelheid bij “meer filters”. Hier maak je een selectie uit verschillende providers en het soort verbinding dat je wil. Hier kies je dus ook glasvezel, indien dat beschikbaar is. Over het algemeen, zeker bij lagere snelheden, is het iets duurder dan andere soorten verbindingen. Per Mb/s wordt glasvezel echter stukken goedkoper, naarmate de snelheden hoger worden. Wil je per se snel internet? Dan is glasvezel vaak je goedkoopste optie. Zeker omdat je voor enkele euro’s per maand meer, je soms wel twee keer de snelheid krijgt die je gewend bent.

Waar op te letten?

Bij je overstap naar een andere provider krijg je vaak welkomstkorting gedurende de eerste maanden, of zelfs een cashbackkorting. Of je nou overstapt of niet. Wij berekenen het goedkoopste abonnement op basis van de jaarprijs. Wij tonen altijd de vaste maandprijs, zonder korting. Zo kan het zijn dat het goedkoopste abonnement niet de laagste prijs per maand heeft. Ook bieden sommige providers ook energie aan, inclusief een combinatiekorting met internet en tv.

Glasvezel providers

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt van internet provider. Daarom hebben wij onze kennis over providers, internet abonnementen en techniek op een rijtje gezet. Handig toch?

Met de snelheidscheck kom je direct te weten hoe snel je internet is. Hiermee meet je binnen enkele seconden de up- en downloadsnelheid van je internetverbinding. Deze snelheid fluctueert dagelijks.

Benieuwd hoe snel je internet is? Dan kom je dat snel te weten met onze snelheidscheck. Hiermee meet je binnen een paar seconden de up- en downloadsnelheid van je internetverbinding.

Meer informatie

Als je wilt overstappen naar een andere provider kan dit alleen als de contractperiode is verlopen. Je kunt je abonnement dan altijd opzeggen. De meeste providers hanteren de wettelijke opzegtermijn van één maand. Overstappen is heel eenvoudig en vaak biedt de nieuwe provider je een overstapservice aan. Je kunt het gehele jaar overstappen.

Meer informatie

In Nederland kun je kiezen tussen acht verschillende streamingsdiensten die films en series aanbieden. Welke streamingsdiensten er voor jou beschikbaar zijn, is afhankelijk van jouw internetabonnement en provider.

Meer informatie

Welke internetsnelheid je nodig hebt, hangt weer af van je internetgebruik. Dit kan beperkt, gemiddeld of intensief zijn. Gebruik je internet vooral om je e-mail te bekijken en soms iets op te zoeken? Dan is een beperkt abonnement voldoende. Speel je online games en wil je uitzendingen in ultra HD bekijken dan is een intensief abonnement aan te raden. Bijna alle providers bieden voor iedere type internetgebruiker een geschikt pakket aan.

Meer informatie

Je hebt geen Smart TV nodig om je favoriete series en films te kijken. Je kunt het aanbod van Netflix en Videoland namelijk streamen via je smartphone, laptop, XBOX of Playstation. Het is ook mogelijk om van deze streamingsdiensten gebruik te maken via je provider.

Meer informatie