Ikvergelijkonline.nlInternetGlasvezel vergelijken
Glasvezel vergelijken2020-12-09T14:14:29+01:00

Glasvezel vergelijken

Vind direct de beste deal


Vergelijk 10 internet providers
Je zit nooit zonder internet.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check direct de beste internet en TV deals op jouw adres.

De beste deals voor: Postcode: Huisnummer + toevoeging:

Glasvezel vergelijken
Vind direct de beste deal


Vergelijk 10 providers.
Binnen 5 minuten afgesloten.
 Je zit nooit zonder internet.

Glasvezel
vergelijken

Vergelijk 10 providers.
Binnen 5 minuten afgesloten.
Je zit nooit zonder internet.

Check de beste deals.

De beste deals voor:
Postcode: Huisnr + toevoeging:

Vergelijk alle internet en TV providers

Vergelijk alle providers

Youfone Internet Provider XS4ALL Internet Provider Oxxio Internet provider T Mobile Internt provider Budget Alles in 1 Provider Zoggo Internet Provider Tele2 Internet provider Online.nl Internet Provider Caiway Internet provider KPN Internet Provider

Youfone Internet Provider XS4ALL Internet Provider Oxxio Internet provider T Mobile Internt provider Budget Alles in 1 Provider Zoggo Internet Provider Tele2 Internet provider Online.nl Internet Provider Caiway Internet provider KPN Internet Provider

Glasvezel

Eén van de meest innovatieve manieren om een internetverbinding tot stand te brengen is via glasvezel. Glasvezelinternet is uiterst betrouwbaar en snel. Bovendien is de prijs van glasvezelinternet relatief laag, waardoor het ook een goedkope keuze is. Helaas is glasvezelinternet nog niet overal beschikbaar. Doe de postcodecheck om de beschikbaarheid voor jouw woning te checken.

De werking van glasvezelinternet

In een glasvezelkabel zitten vezels van glas die door middel van licht de overdracht van digitale gegevens mogelijk maken. Er worden door een laser constant lichtflitsen geproduceerd die op hoge snelheid door de kabels gaan. Deze lichtflitsen zorgen voor een digitaal signaal. Een glasvezelverbinding kan gebruikt worden voor internet, televisie en telefonie.

4 redenen om voor glasvezel te kiezen

Het grote voordeel van glasvezel is de zeer hoge internetsnelheid. Bovendien is internet via glasvezel ook stabiel. De snelheid wordt niet beïnvloed door het aantal gebruikers. Er kan bijvoorbeeld zonder problemen op meerdere schermen tegelijk een film gekeken worden.
We zetten de grootste voordelen van glasvezelinternet voor je op een rij:

  • 1. Goede prijs-kwaliteitverhouding: de kwaliteit van dit product is erg hoog, terwijl de prijs relatief laag is.
  • 2. Betrouwbare internetverbinding: het signaal is stabiel en er is zelden sprake van een storing
  • 3. Beter beveiligd dan ADSL: bij glasvezel heb je een kleinere kans dat er data onderschept kan worden
  • 4. Keuzevrijheid provider: er zijn meerdere aanbieders dus je kunt zelf na vergelijking een keuze maken

Heb jij jouw beste internetabonnement gevonden? Dan kun je het nieuwe abonnement direct afsluiten. Nadat de provider jouw aanvraag heeft ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een reactie. Het is wettelijk vastgelegd dat je binnen 14 dagen af mag zien van de overstap. Na deze periode zet jouw nieuwe provider de overstap in werking. Het moment waarop jouw nieuwe internetabonnement ingaat, volgt dan zo snel mogelijk.

Uitvaartverzekering
Uitvaartverzekering

De prijs van glasvezelinternet

Hoe veel glasvezelinternet precies kost, is afhankelijk van het internetabonnement dat je kiest. Bovendien is de keuze van de provider ook van invloed op de prijs van je abonnement. Wil jij weten hoe veel je per maand betaalt voor het abonnement van jouw keuze? Maak dan een vergelijking op onze site. Door de verschillende aanbieders en abonnementen met elkaar te vergelijken vind je eenvoudig het beste en het goedkoopste glasvezelabonnement dat volledig is afgestemd op jouw wensen. Je kunt na de vergelijking direct het abonnement van jouw keuze afsluiten.

Providers die glasvezel aanbieden

Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat betekent dat alle providers op dit netwerk glasvezelinternet aan mogen bieden. Het glasvezelnetwerk waar de providers gebruik van maken is aangelegd door Reggefiber.

De volgende internetproviders bieden internet over glasvezel aan:

Er wordt ons vaak gevraag wat de beste provider is. Hier kunnen wij geen antwoord op geven. Welke provider de beste is, is namelijk volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Wij kunnen je wel helpen om de provider te vinden die het beste bij jou past. Dit doe je eenvoudig door de verschillende internetproviders en de door hen aangeboden abonnementen met elkaar te vergelijken. Heb je jouw beste provider en internetabonnement gevonden? Dan kun je direct overstappen of een nieuw abonnement afsluiten.

Is glasvezel beschikbaar?

Glasvezelinternet is helaas nog niet landelijk beschikbaar, maar de dekking wordt wel steeds groter. Je kunt eenvoudig in de meterkast checken of jouw woning al beschikt over een glasvezelverbinding. De glasvezelaansluiting in de meterkast is een oranje/grijs kastje. Indien je al een aansluiting in de kamer hebt, is het kastje wit.

Kun je geen glasvezelaansluiting vinden? Mogelijk is glasvezelinternet in jouw woning toch beschikbaar. Je kunt dit eenvoudig nakijken met de postcodecheck. Indien er glasvezel in de straat is aangelegd kan er een verbinding met jouw woning gemaakt worden.

Is glasvezelinternet nog niet beschikbaar? Dan kan het er in de toekomst nog wel worden aangelegd. Reggefiber bepaalt of het glasvezelnetwerk naar jouw straat wordt uitgebreid. Houd daarom reclame-uitingen van Reggefiber en de verschillende internetproviders in de gaten. Het is helaas moeilijk te voorspellen wanneer iedereen gebruik kan maken van het glasvezelnetwerk.

Glasvezelinternet vergelijken

Wil je weten welke provider van glasvezelinternet het best bij jou past? Of ben je op zoek naar het goedkoopste abonnement voor internet, tv en telefonie? Vergelijk dan nu de verschillende aanbieders en abonnementen. Je kunt het abonnement van jouw keuze direct afsluiten. Een overstap is zo geregeld!

Uitvaartverzekering

Kennisbank

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt over je internet verbinding of de providers. We hebben daarom een aantal meest gestelde vragen over internet zaken op een rijtje gezet.

Als je je internetabonnement wilt opzeggen, zijn er een aantal punten die meespelen, zoals de contractduur en de opzegtermijn. Je kunt je abonnement pas opzeggen als de contractperiode is verlopen.

Meer informatie

Met de snelheidscheck kom je direct te weten hoe snel je internet is. Hiermee meet je binnen enkele seconden de up- en downloadsnelheid van je internetverbinding. Deze snelheid fluctueert dagelijks.

Meer informatie

Met een ADSL-internetabonnement is de snelheid van je internetverbinding niet altijd gelijk. De snelheid hangt weer af van de afstand van je adres tot de wijkcentrale. Meestal is dit snelheidsverlies erg laag en merk je er niets van. De internetsnelheid via de kabel of glasvezel zijn stabieler en zal de internetsnelheid constant zijn.

Meer informatie

Welke internetsnelheid je nodig hebt, hangt weer af van je internetgebruik. Dit kan beperkt, gemiddeld of intensief zijn. Gebruik je internet vooral om je e-mail te bekijken en soms iets op te zoeken? Dan is een beperkt abonnement voldoende. Speel je online games en wil je uitzendingen in ultra HD bekijken dan is een intensief abonnement aan te raden. Bijna alle providers bieden voor iedere type internetgebruiker een geschikt pakket aan.

Meer informatie

Je hebt geen Smart TV nodig om je favoriete series en films te kijken. Je kunt het aanbod van Netflix en Videoland namelijk streamen via je smartphone, laptop, XBOX of Playstation. Het is ook mogelijk om van deze streamingsdiensten gebruik te maken via je provider.

Meer informatie

Kennisbank

Direct naar

Het laatste nieuws

Internet

Providers

Het laatste nieuws