Vergelijken > Internet > Glasvezel vergelijken
Glasvezel vergelijken2020-09-10T11:58:31+02:00

Glasvezel vergelijken?
Vind direct de beste deals


100% onafhankelijk & eerlijk.
Bespaar gemiddeld € 285,- per jaar.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste glasvezel deals op jouw adres.

De beste deals voor: Postcode: Huisnummer + toevoeging:

Glasvezel
vergelijken?


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- per jaar besparen.

Check de beste glasvezel deals.

De beste deals voor: Postcode:
Huisnummer + toevoeging:

Glasvezel
vergelijken


Gratis overstapservice.
Je zit nooit zonder internet.

Check de beste deals.

De beste deals voor:
Postcode: Huisnr + toevoeging:

Check de beste glasvezel deals

Internet Providers
Internet Providers

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt. We hebben daarom de meest gestelde vragen over internet, televisie en bellen op een rijtje gezet.

Alle veelgestelde vragen

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…

Direct naar

Het laatste nieuws

Providers

Het laatste nieuws

Glasvezel

Eén van de meest innovatieve manieren om een internetverbinding tot stand te brengen is via glasvezel. Glasvezelinternet is uiterst betrouwbaar en snel. Bovendien is de prijs van glasvezelinternet relatief laag, waardoor het ook een goedkope keuze is. Helaas is glasvezelinternet nog niet overal beschikbaar. Doe de postcodecheck om de beschikbaarheid voor jouw woning te checken.

De werking van glasvezelinternet

In een glasvezelkabel zitten vezels van glas die door middel van licht de overdracht van digitale gegevens mogelijk maken. Er worden door een laser constant lichtflitsen geproduceerd die op hoge snelheid door de kabels gaan. Deze lichtflitsen zorgen voor een digitaal signaal. Een glasvezelverbinding kan gebruikt worden voor internet, televisie en telefonie.

4 redenen om voor glasvezel te kiezen

Het grote voordeel van glasvezel is de zeer hoge internetsnelheid. Bovendien is internet via glasvezel ook stabiel. De snelheid wordt niet beïnvloed door het aantal gebruikers. Er kan bijvoorbeeld zonder problemen op meerdere schermen tegelijk een film gekeken worden.
We zetten de grootste voordelen van glasvezelinternet voor je op een rij:

  • 1. Goede prijs-kwaliteitverhouding: de kwaliteit van dit product is erg hoog, terwijl de prijs relatief laag is.
  • 2. Betrouwbare internetverbinding: het signaal is stabiel en er is zelden sprake van een storing
  • 3. Beter beveiligd dan ADSL: bij glasvezel heb je een kleinere kans dat er data onderschept kan worden
  • 4. Keuzevrijheid provider: er zijn meerdere aanbieders dus je kunt zelf na vergelijking een keuze maken

De prijs van glasvezelinternet

Hoe veel glasvezelinternet precies kost, is afhankelijk van het internetabonnement dat je kiest. Bovendien is de keuze van de provider ook van invloed op de prijs van je abonnement. Wil jij weten hoe veel je per maand betaalt voor het abonnement van jouw keuze? Maak dan een vergelijking op onze site. Door de verschillende aanbieders en abonnementen met elkaar te vergelijken vind je eenvoudig het beste en het goedkoopste glasvezelabonnement dat volledig is afgestemd op jouw wensen. Je kunt na de vergelijking direct het abonnement van jouw keuze afsluiten.

Providers die glasvezel aanbieden

Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat betekent dat alle providers op dit netwerk glasvezelinternet aan mogen bieden. Het glasvezelnetwerk waar de providers gebruik van maken is aangelegd door Reggefiber.

De volgende internetproviders bieden internet over glasvezel aan:

Er wordt ons vaak gevraag wat de beste provider is. Hier kunnen wij geen antwoord op geven. Welke provider de beste is, is namelijk volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Wij kunnen je wel helpen om de provider te vinden die het beste bij jou past. Dit doe je eenvoudig door de verschillende internetproviders en de door hen aangeboden abonnementen met elkaar te vergelijken. Heb je jouw beste provider en internetabonnement gevonden? Dan kun je direct overstappen of een nieuw abonnement afsluiten.

Is glasvezel beschikbaar?

Glasvezelinternet is helaas nog niet landelijk beschikbaar, maar de dekking wordt wel steeds groter. Je kunt eenvoudig in de meterkast checken of jouw woning al beschikt over een glasvezelverbinding. De glasvezelaansluiting in de meterkast is een oranje/grijs kastje. Indien je al een aansluiting in de kamer hebt, is het kastje wit.

Kun je geen glasvezelaansluiting vinden? Mogelijk is glasvezelinternet in jouw woning toch beschikbaar. Je kunt dit eenvoudig nakijken met de postcodecheck. Indien er glasvezel in de straat is aangelegd kan er een verbinding met jouw woning gemaakt worden.

Is glasvezelinternet nog niet beschikbaar? Dan kan het er in de toekomst nog wel worden aangelegd. Reggefiber bepaalt of het glasvezelnetwerk naar jouw straat wordt uitgebreid. Houd daarom reclame-uitingen van Reggefiber en de verschillende internetproviders in de gaten. Het is helaas moeilijk te voorspellen wanneer iedereen gebruik kan maken van het glasvezelnetwerk.

Glasvezelinternet vergelijken

Wil je weten welke provider van glasvezelinternet het best bij jou past? Of ben je op zoek naar het goedkoopste abonnement voor internet, tv en telefonie? Vergelijk dan nu de verschillende aanbieders en abonnementen. Je kunt het abonnement van jouw keuze direct afsluiten. Een overstap is zo geregeld!