Verzekering
vergelijken.

Verzekering
vergelijken.

Je ontkomt er niet aan. Voor tal van zaken heb je een verzekering nodig. Dankzij ons heb je altijd de beste en voordelige verzekeringen. Je kunt hier direct verzekeringen vergelijken voor tal van zaken. Zo vind je de beste verzekering voor de beste prijs.

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 01 maart 2023

Waarom verzekeren?

Je denkt er liever niet aan, maar soms gaat er iets mis. Schade aan je woning of auto of misschien een persoonlijk ongeval. Met een verzekering beperk je de gevolgen van zoiets. Een verzekering betaalt vaak een schadebedrag. Daarmee kun je schade herstellen of beschadigde goederen vervangen. Vaak zou dat normaal gesproken hoge kosten betekenen. Kosten die je niet zomaar in één keer betaalt. Dankzij een verzekering heb je daar geen zorgen over. Dat is dan ook het grootste voordeel van een verzekering: zekerheid. Zo heb je minder last van ongelukkig toeval.

Verzekering vergelijken

Niet alle verzekeringen zijn eenvoudig om te begrijpen. Een verzekering – of polis – bevat vaak veel moeilijke taal en kleine lettertjes. Soms is daardoor niet duidelijk wat precies gedekt is. Anderen komen daar achter als ze hun verzekering aanspreken. Wij maken het daarom eenvoudig voor je. Wij hebben diverse belangrijke verzekeringen voor je op een rij gezet. Deze vergelijk je dan eenvoudig op prijs én voorwaarden. Zo kom je er niet alleen achter wat de goedkoopste verzekering is, maar ook of een verzekering goed bij je past. Heb je zo’n verzekering gevonden? Deze sluit je dan eenvoudig direct af.

Welke verzekeringen zijn verplicht?

Sommige verzekeringen zijn verplicht. Zo moet iedereen in Nederland een zorgverzekering hebben. Deze basisverzekering dekt de kosten van belangrijke zorg. Bijvoorbeeld zorg in een ziekenhuis. Andere verzekeringen zijn soms verplicht. Zo is een autoverzekering verplicht voor autobezitters. Ook voor andere motorvoertuigen die op de openbare weg mogen komen sluit je een verzekering af. Ook dit is verplicht. Een bank stelt een overlijdensrisicoverzekering soms als voorwaarde voor het verstrekken van een hypotheek.

Buiten deze verzekeringen zijn er in principe geen verplichte verzekeringen voor particulieren. Vaak wordt wel gezegd dat een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) verplicht is. Dit is echter niet zo. Het is wel een belangrijke verzekeringen waarvan het afsluiten meestal verstandig is.

Welke soorten verzekeringen zijn er?

Er zijn in feite drie soorten verzekeringen. We lopen ze hier kort langs.

Schadeverzekeringen

Met deze verzekeringen dek je schade aan goederen. Voorbeelden zijn een inboedel-, opstal-, fiets-, en reis-, autoverzekeringen– . Is er sprake van schade aan of diefstal van het verzekerde object? Dan keert de verzekering een bepaald bedrag uit.

Levensverzekeringen

Dit type verzekering keert een bedrag uit bij een levensgebeurtenis. Bijvoorbeeld het overlijden van de verzekerde. Voorbeelden van deze verzekering zijn een uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekeringen gelden als zekerheid voor je nabestaanden. Zo worden de gevolgen van overlijden beperkt.

Zorgverzekeringen

Iedereen is in Nederland verplicht verzekerd voor zorg. Daarvoor bestaat de basisverzekering. Er zijn ook nog aanvullende zorgverzekeringen. Hiermee dek je zorgkosten die niet (volledig) door de basisverzekering gedekt worden. Voorbeelden zijn fysiotherapie en de tandarts.

Verzekeringen vergelijken

Hoe vind ik de beste verzekering?

Wat de beste verzekering is, hangt van je persoonlijke voorkeuren af. Bedenk daarom altijd eerst wat je nodig hebt. Waar voldoet jouw ideale verzekering aan? Verdiep je dan ook in het type verzekering dat je zoekt. Wat is gebruikelijk en waar moet je op letten? Op onze site geven we ook antwoorden op dat soort vragen. Zo weet je waar je naar kijkt.

Ben je eruit en weet je wat je zoekt? Dan ga je verzekeringen vergelijken. Verzekering vergelijken doe je op prijs, maar ook op voorwaarden. Wij helpen je bij beide. Daarbij zijn we 100 procent onafhankelijk. Geen enkele verzekering trekken wij voor. Als je hier vergelijkt vind je de beste verzekering.

Hoe vind ik de goedkoopste verzekering?

De beste verzekering is voor veel mensen ook de goedkoopste. De inhoud van veel verzekering verschilt weinig. De basisverzekering voor de zorg is bijna overal hetzelfde. De wet schrijft dat zelfs voor. In zo’n geval zoek je al snel de goedkoopste verzekering. Die vind je door te vergelijken. Voor de meeste verzekeringen betaal je elke maand een bedrag. De premie. Het op tijd betalen van die premie is vaak een voorwaarde voor dekking.

Overstappen van verzekering

Heb je de beste verzekering gevonden? Dan stap je direct eenvoudig over. Je klikt op het aanbod en vult je gegevens in. Vaak ben je dan direct verzekerd. Dit hangt wel af van de aanbieder. Ook het soort verzekering speelt een rol. Ook is het bij verzekeringen vaak zo dat je wel zelf je oude verzekering opzegt. Vergeet dit dus niet te doen. Voor je overstapt kijk je nog even goed naar het aanbod. Lees rustig alle informatie door. Soms zie je dan nog iets belangrijks. Ook heeft élke verzekering weer eigen voorwaarden. In elke verzekering zit wel iets unieks. Goed een verzekering vergelijken is niet altijd mogelijk.