Vergelijken > Internet
Internet2020-05-18T14:21:15+02:00

Internet


100% onafhankelijk & eerlijk.
Simpel € 285,- per jaar besparen.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste internet deals.

De beste deals voor: Postcode: Huisnummer + toevoeging:

Internet


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- per jaar besparen.

Check de beste internet deals.

De beste deals voor: Postcode:
Huisnummer + toevoeging:

Internet


Gratis overstapservice.
Je zit nooit zonder internet.

Check de beste deals.

De beste deals voor:
Postcode: Huisnr + toevoeging:

Check de beste internet deals

Internet Providers
Internet Providers

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt. We hebben daarom de meest gestelde vragen over internet, televisie en bellen op een rijtje gezet.

Alle veelgestelde vragen

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…

Direct naar

Het laatste nieuws

Providers

Het laatste nieuws

Internet

Als je een internetabonnement af wilt sluiten, zijn er drie vragen die je voor jezelf moet beantwoorden:

Wij helpen je bij het kiezen van het internetabonnement dat het beste bij jou past.

De internetsnelheid kiezen

Een van de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het afsluiten van een internetabonnement is de internetsnelheid. Gebruik je het internet alleen om te mailen of te surfen, dan heb je genoeg aan een lichte verbinding tot 20 Mb/s. Woon je met meerdere personen in één huis en wordt er regelmatig gebruikgemaakt van het internet, dan kun je een snelheid van 20 tot 50 Mb/s kiezen. Als je veel gamet, veel video’s download en dus zeer intensief gebruik maakt van internet, is een zware verbinding van meer dan 50 Mb/s aan te raden. Benieuwd naar je huidige internetsnelheid? Doe de speedtest.

Een internetverbinding kiezen

Je kunt kiezen tussen verschillende internetverbindingen. Welke internetverbinding je kiest, is afhankelijk van de beschikbaarheid in jouw woonplaats en je persoonlijke voorkeuren.

 • ADSL
 • VDSL
 • Kabelinternet
 • Glasvezel

ADSL

Wanneer je kiest voor ADSL, ga je een internetverbinding maken via de vaste telefoonlijn. Om dit abonnement af te kunnen sluiten, heb je dus een telefoonverbinding nodig. De snelheid van deze internetverbinding is niet voor ieder huishouden gelijk. Hoe dichter je huis bij een centrale staat, des te hogere snelheden kunnen er behaald worden.

Voordelen

 • Landelijke beschikbaarheid
 • Veel verschillende aanbieders

Nadelen

 • Snelheid afhankelijk van nabijheid centrale

VDSL

Net als ADSL is VDSL een internetverbinding die tot stand komt via de vaste telefoonlijn. Het verschil met ADSL is een hogere snelheid. Bovendien kun je verder van de centrale af wonen zonder dat dit verschil maakt voor de snelheid van de verbinding. VDSL is door deze mogelijkheden wel duurder dan ADSL.

Voordelen

 • Landelijk beschikbaar
 • Sneller dan ADSL
 • Groter stabiel bereik centrale

Nadelen

 • Duurder dan ADSL

Kabelinternet

Bij kabelinternet maak je verbinding met de coaxkabel. Kabelinternet is internet met een hoge snelheid. Bovendien is de verbinding zeer stabiel. Maken je buren ook gebruik van kabelinternet? Dan kan dit van invloed zijn op de snelheid. Het maakt echter niet uit hoe ver je van de centrale verwijderd bent, dit heeft geen invloed op de beschikbare snelheid. Een nadeel van kabelinternet is dat er in de meeste gevallen slechts één aanbieder per regio is. Je hebt dus geen keuzevrijheid. Bovendien is kabelinternet duurder dan ADSL en ben je vaak verplicht om minimaal een internet- en een televisieabonnement te nemen.

Voordelen

 • Snelle verbinding
 • Stabiele verbinding
 • Afstand centrale geen invloed

Nadelen

 • Duurder dan ADSL/VDSL
 • Geen vrije keuze provider
 • Verplichte afname internet plus televisie
 • Gedeelde verbinding met buren zorgt voor lagere snelheid

Glasvezel

Voor glasvezelinternet wordt er gebruik gemaakt van een relatief jonge techniek waarbij data wordt vervoert door kabels met glasvezels. Glasvezelinternet is uitermate snel en stabiel. Deze snelheid wordt niet beïnvloed door het aantal gebruikers of de afstand tot de centrale. Het nadeel van glasvezelinternet is dat dit nog niet voor iedereen beschikbaar is. Doe de postcodecheck als je wilt weten of jij al internet via glasvezel kunt afnemen.

Voordelen

 • Snel internet
 • Stabiele internetverbinding
 • Vrije keuze provider

Nadelen

 • Nog niet overal beschikbaar

Een internetabonnement kiezen

Je kunt bij de meeste providers kiezen tussen vier verschillende abonnementen:

 • Internet
 • Internet & bellen
 • Internet & tv
 • Alles in 1

Internet

Als je niet meer belt met een vaste telefoonlijn en nooit televisie kijkt, heb je aan een internetabonnement genoeg. Het is belangrijk om dan een abonnement met de juiste snelheid te kiezen zodat je met comfort gebruik kunt maken van je internetverbinding.

Internet & bellen

Maak je naast internet ook gebruik van een vaste telefoonlijn, maar kijk je eigenlijk nooit televisie? Dan is een abonnement voor internet en bellen een verstandige keuze. Door deze twee diensten te combineren, ben je in de meeste gevallen goedkoper uit dan wanneer je losse abonnementen voor internet en telefonie afsluit.

Internet & tv

Maak je geen gebruik meer van vaste telefonie, maar kijk je nog wel regelmatig televisie? Kies dan voor een abonnement met internet en tv. Ook bij deze diensten is het vaak voordeliger om voor een combipakket in plaats van losse abonnementen te kiezen.

Alles in 1

Als je naast internet ook gebruikmaakt van een vaste telefoonlijn en graag televisie kijkt, dan is een alles in 1 abonnement de beste optie. Wederom is het in de meeste gevallen goedkoper om deze diensten in één abonnement te combineren. Bovendien is het in de praktijk ook eenvoudiger om één aanspreekpunt te hebben voor je internet, televisie en telefonie.

Internetproviders vergelijken

Door internetproviders met elkaar te vergelijken, vind je eenvoudig het goedkoopste internetabonnement dat het beste bij jou past. Vervolgens kun je dit internetabonnement direct afsluiten.