Internet2020-11-16T10:24:56+01:00

Internet vergelijken

Vind direct de beste deal


Vergelijk 10 internet providers
Je zit nooit zonder internet.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check direct de beste internet en TV deals op jouw adres.

De beste deals voor: Postcode: Huisnummer + toevoeging:

Internet vergelijken
Vind direct de beste deal


Vergelijk 10 providers.
Binnen 5 minuten afgesloten.
 Je zit nooit zonder internet.

Internet
vergelijken

Vergelijk 10 providers.
Binnen 5 minuten afgesloten.
Je zit nooit zonder internet.

Check de beste deals.

De beste deals voor:
Postcode: Huisnr + toevoeging:

Vergelijk alle internet en TV providers

Vergelijk alle providers

Youfone Internet Provider XS4ALL Internet Provider Oxxio Internet provider T Mobile Internt provider Budget Alles in 1 Provider Zoggo Internet Provider Tele2 Internet provider Online.nl Internet Provider Caiway Internet provider KPN Internet Provider

Youfone Internet Provider XS4ALL Internet Provider Oxxio Internet provider T Mobile Internt provider Budget Alles in 1 Provider Zoggo Internet Provider
Tele2 Internet provider Online.nl Internet Provider Caiway Internet provider KPN Internet Provider

Internet vergelijken

Door verschillende internetproviders en abonnementen te vergelijken, kun je veel geld besparen. Met onderstaande tips vind je snel en eenvoudig een nieuw internetabonnement dat volledig is afgestemd op jouw wensen. Bovendien kun je gebruikmaken van aanbiedingen waardoor je nooit meer betaalt dan nodig is. Met andere woorden: snel en stabiel internet tegen een lage prijs! Wie wil dat nou niet?

Een internetabonnement afsluiten

Ben je op zoek naar een nieuwe provider voor je internetaansluiting? Als je enkel gebruikmaakt van internet en geen interesse hebt in een televisie en/of telefonieabonnement, kun je een los internetabonnement afsluiten. Je betaalt dan geen kosten voor diensten waar je geen gebruik van maakt. Je vindt eenvoudig een internetabonnement dat is afgestemd op jouw wensen door de verschillende aanbieders en abonnementen met elkaar te vergelijken.

Internet vergelijken loont

Waarschijnlijk zit je al jaren bij dezelfde internetprovider. Daar is op zich niets mis mee, maar je kunt daardoor wel meer betalen dan nodig is. Door te vergelijken kun je erachter komen dat een andere provider dezelfde diensten aanbiedt tegen een lagere prijs. Of misschien kun je voor jouw huidige prijs bij een andere provider meer of uitgebreidere diensten afnemen. Het loont dus altijd om internetabonnementen te vergelijken.

Stap vandaag nog over

Heb jij jouw beste internetabonnement gevonden? Dan kun je het nieuwe abonnement direct afsluiten. Nadat de provider jouw aanvraag heeft ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een reactie. Het is wettelijk vastgelegd dat je binnen 14 dagen af mag zien van de overstap. Na deze periode zet jouw nieuwe provider de overstap in werking. Het moment waarop jouw nieuwe internetabonnement ingaat, volgt dan zo snel mogelijk.

Uitvaartverzekering

Waar moet je op letten bij internetabonnementen?

Er zijn zoveel internetproviders dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag bij het kiezen van een internetabonnement. We hebben een aantal aandachtspunten op een rijtje gezet.

 • Postcodecheck
 • Internetsnelheid
 • Soort internetverbinding
 • Prijs

Postcodecheck

Doe allereerst de postcodecheck. Niet alle providers bieden hun diensten aan op jouw adres. Controleer dit eerst voordat je een provider meeneemt in je vergelijking.
Je hoeft alleen maar je postcode en je huisnummer in te vullen om te zien welke internetabonnementen op jouw adres beschikbaar zijn.

Internetsnelheid

Een belangrijke factor bij het kiezen van een internetabonnement is de internetsnelheid. Welke snelheid je nodig hebt, is afhankelijk van de intensiviteit waarmee er van de internetverbinding gebruikt wordt gemaakt. Je kunt kiezen tussen een lage (tot 20 Mb/s), een normale (20 – 50 Mb/s) of een hoge snelheid (meer dan 50 Mb/s).

Soort internetverbinding

Je kunt bij een internetabonnement kiezen tussen verschillende internetverbindingen:

Welke internetverbinding je kiest, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de beschikbaarheid op jouw adres.

De prijs

Tot slot blijft natuurlijk de prijs een belangrijke factor waarop je de verschillende providers en abonnementen kunt vergelijken. Niemand wil immers meer betalen dan nodig is. Zorg er wel voor dat een internetabonnement inhoudelijk aan je wensen voldoet en laat je niet alleen door de prijs leiden. Wij helpen je de beste deal te vinden.

Kennisbank

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt over je internet verbinding of de providers. We hebben daarom een aantal meest gestelde vragen over internet zaken op een rijtje gezet.

Als je je internetabonnement wilt opzeggen, zijn er een aantal punten die meespelen, zoals de contractduur en de opzegtermijn. Je kunt je abonnement pas opzeggen als de contractperiode is verlopen.

Meer informatie

Met de snelheidscheck kom je direct te weten hoe snel je internet is. Hiermee meet je binnen enkele seconden de up- en downloadsnelheid van je internetverbinding. Deze snelheid fluctueert dagelijks.

Meer informatie

Met een ADSL-internetabonnement is de snelheid van je internetverbinding niet altijd gelijk. De snelheid hangt weer af van de afstand van je adres tot de wijkcentrale. Meestal is dit snelheidsverlies erg laag en merk je er niets van. De internetsnelheid via de kabel of glasvezel zijn stabieler en zal de internetsnelheid constant zijn.

Meer informatie

Welke internetsnelheid je nodig hebt, hangt weer af van je internetgebruik. Dit kan beperkt, gemiddeld of intensief zijn. Gebruik je internet vooral om je e-mail te bekijken en soms iets op te zoeken? Dan is een beperkt abonnement voldoende. Speel je online games en wil je uitzendingen in ultra HD bekijken dan is een intensief abonnement aan te raden. Bijna alle providers bieden voor iedere type internetgebruiker een geschikt pakket aan.

Meer informatie

Je hebt geen Smart TV nodig om je favoriete series en films te kijken. Je kunt het aanbod van Netflix en Videoland namelijk streamen via je smartphone, laptop, XBOX of Playstation. Het is ook mogelijk om van deze streamingsdiensten gebruik te maken via je provider.

Meer informatie

Kennisbank

Direct naar

Het laatste nieuws

Internet

Providers

Het laatste nieuws

Internet

Als je een internetabonnement af wilt sluiten, zijn er drie vragen die je voor jezelf moet beantwoorden:

Wij helpen je bij het kiezen van het internetabonnement dat het beste bij jou past.

De internetsnelheid kiezen

Een van de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het afsluiten van een internetabonnement is de internetsnelheid. Gebruik je het internet alleen om te mailen of te surfen, dan heb je genoeg aan een lichte verbinding tot 20 Mb/s. Woon je met meerdere personen in één huis en wordt er regelmatig gebruikgemaakt van het internet, dan kun je een snelheid van 20 tot 50 Mb/s kiezen. Als je veel gamet, veel video’s download en dus zeer intensief gebruik maakt van internet, is een zware verbinding van meer dan 50 Mb/s aan te raden. Benieuwd naar je huidige internetsnelheid? Doe de speedtest.

Een internetverbinding kiezen

Je kunt kiezen tussen verschillende internetverbindingen. Welke internetverbinding je kiest, is afhankelijk van de beschikbaarheid in jouw woonplaats en je persoonlijke voorkeuren.

 • ADSL
 • VDSL
 • Kabelinternet
 • Glasvezel

ADSL

Wanneer je kiest voor ADSL, ga je een internetverbinding maken via de vaste telefoonlijn. Om dit abonnement af te kunnen sluiten, heb je dus een telefoonverbinding nodig. De snelheid van deze internetverbinding is niet voor ieder huishouden gelijk. Hoe dichter je huis bij een centrale staat, des te hogere snelheden kunnen er behaald worden.

Voordelen

 • Landelijke beschikbaarheid
 • Veel verschillende aanbieders

Nadelen

 • Snelheid afhankelijk van nabijheid centrale

VDSL

Net als ADSL is VDSL een internetverbinding die tot stand komt via de vaste telefoonlijn. Het verschil met ADSL is een hogere snelheid. Bovendien kun je verder van de centrale af wonen zonder dat dit verschil maakt voor de snelheid van de verbinding. VDSL is door deze mogelijkheden wel duurder dan ADSL.

Voordelen

 • Landelijk beschikbaar
 • Sneller dan ADSL
 • Groter stabiel bereik centrale

Nadelen

 • Duurder dan ADSL

Kabelinternet

Bij kabelinternet maak je verbinding met de coaxkabel. Kabelinternet is internet met een hoge snelheid. Bovendien is de verbinding zeer stabiel. Maken je buren ook gebruik van kabelinternet? Dan kan dit van invloed zijn op de snelheid. Het maakt echter niet uit hoe ver je van de centrale verwijderd bent, dit heeft geen invloed op de beschikbare snelheid. Een nadeel van kabelinternet is dat er in de meeste gevallen slechts één aanbieder per regio is. Je hebt dus geen keuzevrijheid. Bovendien is kabelinternet duurder dan ADSL en ben je vaak verplicht om minimaal een internet- en een televisieabonnement te nemen.

Voordelen

 • Snelle verbinding
 • Stabiele verbinding
 • Afstand centrale geen invloed

Nadelen

 • Duurder dan ADSL/VDSL
 • Geen vrije keuze provider
 • Verplichte afname internet plus televisie
 • Gedeelde verbinding met buren zorgt voor lagere snelheid

Glasvezel

Voor glasvezelinternet wordt er gebruik gemaakt van een relatief jonge techniek waarbij data wordt vervoert door kabels met glasvezels. Glasvezelinternet is uitermate snel en stabiel. Deze snelheid wordt niet beïnvloed door het aantal gebruikers of de afstand tot de centrale. Het nadeel van glasvezelinternet is dat dit nog niet voor iedereen beschikbaar is. Doe de postcodecheck als je wilt weten of jij al internet via glasvezel kunt afnemen.

Voordelen

 • Snel internet
 • Stabiele internetverbinding
 • Vrije keuze provider

Nadelen

 • Nog niet overal beschikbaar

Een internetabonnement kiezen

Je kunt bij de meeste providers kiezen tussen vier verschillende abonnementen:

 • Internet
 • Internet & bellen
 • Internet & tv
 • Alles in 1

Internet

Als je niet meer belt met een vaste telefoonlijn en nooit televisie kijkt, heb je aan een internetabonnement genoeg. Het is belangrijk om dan een abonnement met de juiste snelheid te kiezen zodat je met comfort gebruik kunt maken van je internetverbinding.

Internet & bellen

Maak je naast internet ook gebruik van een vaste telefoonlijn, maar kijk je eigenlijk nooit televisie? Dan is een abonnement voor internet en bellen een verstandige keuze. Door deze twee diensten te combineren, ben je in de meeste gevallen goedkoper uit dan wanneer je losse abonnementen voor internet en telefonie afsluit.

Internet & tv

Maak je geen gebruik meer van vaste telefonie, maar kijk je nog wel regelmatig televisie? Kies dan voor een abonnement met internet en tv. Ook bij deze diensten is het vaak voordeliger om voor een combipakket in plaats van losse abonnementen te kiezen.

Alles in 1

Als je naast internet ook gebruikmaakt van een vaste telefoonlijn en graag televisie kijkt, dan is een alles in 1 abonnement de beste optie. Wederom is het in de meeste gevallen goedkoper om deze diensten in één abonnement te combineren. Bovendien is het in de praktijk ook eenvoudiger om één aanspreekpunt te hebben voor je internet, televisie en telefonie.