5G Sim Only
abonnementen.

5G
Sim Only.

Het allersnelste internet goedkoop op jouw telefoon? 5G is het snelste internet op het snelste netwerk dat je nu in Nederland kun krijgen. Wacht dus niet langer, vergelijk 5G abonnementen en sluit direct de 5G sim only af die helemaal aansluit op jouw wensen.

Author: Ties van Beusekom , telecomexpert • Update: 01 maart 2023

5G internet

Mobiel internet wordt steeds sneller. Dat komt door steeds betere techniek. Sinds mobiel internet doodgewoon is, verbetert dat internet steeds. Deels door betere toestellen, maar ook het netwerk moet op al die data berekend zijn. Daarom is er 5G; de opvolger van 4G. Wat doet 5G? Nou, vooral véél sneller véél meer data versturen. In theorie kan je verbindingssnelheid zo toenemen tot wel 20 gigabit per seconde. Om dat mogelijk te maken gebruikt 5G een eigen netwerk. Daar heb je niet zomaar toegang toe. Om te profiteren van 5G internet heb je een 5G abonnement nodig. Niet elke provider biedt 5G aan. Voor jou hebben we daarom op deze pagina alleen sim only abonnementen gezet waar 5G data bij in zit.

Mijn telefoon geschikt voor 5G?

Om 5G te gebruiken heb je niet alleen een sim only met 5G nodig. Ook je toestel moet 5G ondersteunen. Dat is bij de meeste nieuwere toestellen het geval, maar bij een ouder toestel niet per se. Check dus even of jouw toestel 5G ondersteunt of ‘5G ready’ is. Dit vermelden fabrikanten standaard bij elke smartphone en je checkt het ook eenvoudig online. Heb je een toestel dat al 5G ready is? Check dan even of er nog een software-update nodig is om 5G te gebruiken. Mocht je die nog niet hebben, dan download je die eenvoudig via de fabrikant van je smartphone.

Goedkoopste sim only met 5G

Heel relaxed natuurlijk, het snelste mobiele internet dat er is. Maar jij wil natuurlijk de goedkoopste sim only met 5G. Gelukkig helpen wij je daarbij. Je vergelijkt op deze pagina automatisch sim only abonnementen mét 5G. Je sim only vergelijken op prijs, contractduur en databundel is hier eenvoudig. Meestal betekent een langere contractduur dat je sim only met 5G iets goedkoper is. Daar staat dan tegenover dat je niet makkelijk tussentijds van abonnement verandert. Kijk dus even wat voor jou aantrekkelijk is. Let op! Met 5G verbruik je al snel meer data dan je gewend bent. Het is slim om daar rekening mee te houden bij het kiezen van je databundel. Had je eerst voldoende aan een paar GB’s? Grote kans dat je nu wat extra data nodig hebt.

5G onbeperkt internet

Kies je voor een sim only met 5G? Dan ligt het voor de hand dat je ook kiest voor onbeperkte data. Logisch, want als je het snelste internet wil, gebruik je er vast ook veel van. Een sim only met onbeperkt internet en 5G is niet standaard, dus let goed op bij het vergelijken. Linksboven in het vergelijkingsoverzicht selecteer je hoeveel data en belminuten jouw sim only minimaal moet hebben. Zo filter je aanbiedingen eruit die niet passen bij jouw datagebruik. Als je goed filtert op wat je nodig hebt aan data, belminuten en contractduur, dan is sim only vergelijken op prijs het enige dat je nog hoeft te doen. Zo vind je dus razendsnel alles dat je zoekt voor de laagste prijs. Ben jij altijd online voor je bedrijf? Vergelijk de beste zakelijke sim only deals

5G Sim Only

5G sim only vergelijken

Zoals bij elk ander mobiel abonnement vind je het goedkoopste sim only abonnement met 5G door te vergelijken. Per dag kan namelijk verschillen wat het goedkoopste 5G abonnement is. Dat komt door tijdelijke aanbiedingen van verschillende providers zoals T-Mobile, KPN en Vodafone. Ook maakt uit of je eventueel al een abonnement voor internet en televisie hebt op een vast adres. Veel providers geven dan namelijk korting. Daarom kun je jouw aanbieder van televisie en internet thuis ook selecteren, als je die hebt. Zo verwerken we die kortingen gelijk in het vergelijkingsoverzicht en weet je zeker dat je écht de goedkoopste aanbieding hebt van dit moment. Overigens zijn abonnementen met 5G over het algemeen iets duurder dan die met 4G, maar het verschil is niet groot. Vaak betaal je voor hetzelfde abonnement bij dezelfde provider maar enkele euro’s meer als je kiest voor 5G in plaats van 4G.

Waar op te letten?

Bij een sim only met 5G is het belangrijkste dat je checkt of jouw telefoon 5G internet ondersteunt. Meestal is dat het geval. Ook check je of je wellicht een software-update nodig hebt om 5G te gebruiken. Daarnaast is 5G echt ra-zend-snel. Had je nog geen onbeperkt internet? Dan is een 5G abonnement een goed moment om daarmee te beginnen. Of zorg in ieder geval voor een upgrade van je databundel, want je verbruikt met 5G veel makkelijker data.

5G wordt nog niet overal buiten Nederland aangeboden. Dat betekent dat, net als met je 4G abonnement, je internet in het buitenland trager kan zijn. Oók als je een 5G abonnement hebt. Ook wordt je internet alleen sneller als je daadwerkelijk het 5G netwerk gebruikt. Zit ergens op een WiFi-netwerk? Dan hangt je internetsnelheid van dat netwerk af.