Monuta

Monuta

Klantbeoordeling volgens
Monuta: 8,7 Monuta

Vergelijken
Bekijk verzekering

Wie is Monuta?

Monuta is één van de bekendste uitvaartorganisaties van ons land. De uitvaartorganisatie heeft een verzekerings- en een uitvaartverzorgingstak. Monuta wil uitvaarten organiseren die nabestaanden in staat stellen met een goed gevoel afscheid te nemen van hun dierbaren.

Monuta is landelijk actief in de uitvaartbranche. De organisatie bezit uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn. Als uitvaartverzekeraar is Monuta ook actief in Duitsland.

Monuta hecht veel belang aan een persoonlijke aanpak. Nabestaanden kunnen dan ook altijd rekenen op een goede persoonlijke begeleiding. Monuta is er niet alleen voor en tijdens de uitvaart, zij biedt ook nabestaandenzorg aan in de periode daarna.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta biedt een uitvaartverzekering aan die bestaat uit de diensten van een Monuta uitvaartverzorger en een bedrag dat vrij te besteden is aan alle producten en diensten die nodig zijn om de uitvaart te realiseren.

Monuta uitvaartverzorger

Wie een uitvaartverzekering bij Monuta heeft afgesloten krijgt een uitvaartverzorger van Monuta toegewezen. Deze uitvaartverzorger staat de nabestaanden bij en begeleidt hen bij het samenstellen van de uitvaart. Het maakt daarbij niet uit hoeveel tijd de nabestaanden nodig hebben om de uitvaart samen met de uitvaartverzorger te realiseren, er wordt geen limiet gesteld aan de tijd die de uitvaartverzorger beschikbaar is. De uitvaartverzorger van Monuta begeleidt de nabestaanden voor, tijdens en na de uitvaart. De diensten van de uitvaartverzorger vertegenwoordigen een waarde van 2.000 euro.

Indien de nabestaanden niet kiezen voor een uitvaartverzorger van Monuta, komen de diensten ter waarde van 2.000 euro te vervallen. In dat geval wordt alleen het vrij te besteden bedrag uitgekeerd.

Vrij te besteden bedrag

Er kan gekozen worden voor een vrij te besteden bedrag tussen de 4.500 en 13.000 euro. Dit bedrag staat los van de 2.000 euro die standaard gereserveerd wordt voor de Monuta uitvaartverzorger. Met het vrij te besteden bedrag kunnen de nabestaanden de uitvaart volgens de wensen van de overledene vormgeven. De uitvaartverzorger heeft onder andere als taak om de nabestaanden te helpen bij het maken van keuzes omtrent de uitvaart. De uitvaartverzorger kan er ook voor zorgen dat de uitvaartkosten het beschikbare budget niet overschrijden.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het voordeel van deze verzekering is de grote mate van keuzevrijheid. Je kunt binnen het beschikbare budget een uitvaart samenstellen die volledig voldoet aan de wensen van de overledene en/of de nabestaanden. Alle kosten die gemaakt worden voor de uitvaart kunnen vanuit dit budget worden betaald, er zijn geen lijstjes van producten en diensten die buiten de vergoeding vallen. Door het minimum vrij besteedbaar bedrag weet je bovendien zeker dat er altijd voldoende kapitaal aanwezig is om de uitvaart volledig te bekostigen. Je bent nooit meer onderverzekerd. Tot slot kunnen kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekeren op de polis.

Natuurlijk kent de uitvaartverzekering van Monuta ook een aantal nadelen. Zo zijn uw nabestaanden verplicht om te kiezen voor een uitvaartverzorger van Monuta. Doen zij dit niet, dan wordt alleen het vrij te besteden bedrag uitgekeerd. Bovendien kan je bij Monuta niet zelf de looptijd van de premiebetaling bepalen. Je betaalt altijd premie tot overlijden. Tot slot kan je deze uitvaartverzekering slechts afsluiten tot en met het 74e levensjaar.

Voordelen
Grote mate van keuzevrijheid
Nooit onderverzekerd
Gratis kinderdekking
Tijdens de uitvaart altijd één vast aanspreekpunt
Vakkundig en professionele uitvaartverzorger incl. keurmerk uitvaartzorg.
Nadelen
Geen vrije keuze uitvaartverzorger
Zelf premielooptijd bepalen niet mogelijk
Verzekeren tot 74e levensjaar

Voor welk bedrag kan ik mij verzekeren?

Je kunt je voor minimaal 6.500 euro verzekeren. Het maximale verzekeringsbedrag is 15.000 euro. Van dit bedrag wordt 2.000 euro gereserveerd voor de Monuta uitvaartverzorger.

Wat zijn de maandelijkse kosten?

Je kunt de uitvaartverzekering van Monuta al afsluiten vanaf circa 10 euro per maand. De exacte maandpremie is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn de hoogte van het vrij te besteden bedrag, je leeftijd op het moment van afsluiten en uw gezondheidssituatie van invloed op de hoogte van de maandpremie. Je betaalt bovendien elke maand een fractie van de distributiekosten van 64 euro die gelijkmatig over de looptijd van de uitvaartverzekering worden verdeeld.

Verzekeraar 9.0000 11.000
Monuta 11,92 14,59
DELA 12,44 15,21
Ardanta 13,89 15,47
PC Uitvaart 26,00 30,00
Lifetri 10,61 13,55

Premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar. Update: vrijdag 09 april 2021

Maak een premie berekening

Wat dekt de verzekering van Monuta?

Binnen de uitvaartverzekering wordt 2.000 euro gereserveerd voor de diensten van de Monuta uitvaartverzorger. Onder deze diensten vallen bijvoorbeeld:

  • Informeren over de uitvaartmogelijkheden
  • Bespreken persoonlijke uitvaartwensen
  • Samenstellen persoonlijke uitvaart
  • Administratieve taken
  • Uitvaartbegeleiding
  • Aangifte overlijden

Het vrij te besteden bedrag is naar eigen inzicht van de nabestaanden te besteden aan diensten en/of producten ten behoeve van de uitvaart.

Eigenschappen van Monuta

Eigenschappen:
Premie indexatie:
Vrije keuze: Gedeeltelijk
Kinderen: Tot 18 jaar gratis mee te verzekeren
Distributiekosten: 64 euro distributiekosten
Premie betaalduur: Tot aan overlijden
Bedenktijd: 14 dagen
Maximale leeftijd afsluiten 74 jaar
Ongevallendekking
Inclusief rechtsbijstand
Werelddekking
Direct afsluiten

Contactgegevens

0800 022 22 92 (Algemeen)
0800 023 05 50 (Bij overlijden)

Monuta.nl
Mijn Monuta

Schumanpark 11, 7336 AM Apeldoorn

Bron: Monuta.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.

Klantbeoordeling volgens
Monuta: 8,7 Monuta

Vergelijken
Bekijk verzekering

Contactgegevens

0800 022 22 92 (Algemeen)
0800 023 05 50 (Bij overlijden)

Monuta.nl
Mijn Monuta

Schumanpark 11, 7336 AM Apeldoorn