Monuta

Ardanta Uitvaartverzekering
Ardanta Uitvaartverzekering
Vergelijken
Premie berekenen
Vergelijken
Premie berekenen

Wie is Monuta?

Monuta is een uitvaartorganisatie met een uitvaartverzekerings- en een uitvaartverzorgingstak. Monuta heeft eigen uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen. Het hoofdkantoor van de organisatie staat in Apeldoorn. De verzekeringstak is naast Nederland ook actief in Duitsland.

Monuta wil uitvaarten verzorgen die de nabestaanden helpen bij het afscheid nemen van een dierbare. Daarbij wordt veel waarde gehecht aan een persoonlijke aanpak. Nabestaanden worden bij het samenstellen van de uitvaart op een persoonlijke manier begeleid. Monuta biedt ook professionele nabestaandenzorg waarbij nabestaanden worden geholpen verder te leven zonder hun dierbare.

Welke verzekeringen heeft Monuta?

Monuta heeft één uitvaartverzekering die bestaat uit een uitvaartverzorger van Monuta en een vrij te besteden bedrag. De uitvaartverzorger regelt de uitvaart van A tot Z. Met het vrij te besteden bedrag kunnen je nabestaanden alle kosten van je uitvaart bekostigen.
Voor welk bedrag kan ik mij verzekeren?

Monuta uitvaartverzorger

Na je overlijden krijgen je nabestaanden een uitvaartverzorger van Monuta toegewezen. Deze uitvaartverzorger helpt de nabestaanden bij het samenstellen van de uitvaart en zal de uitvaart leiden. Bij het leveren van de diensten wordt er geen urencriterium gehanteerd. Je nabestaanden kunnen 24/7 gebruikmaken van de diensten voor, tijdens en na de uitvaart. Voor de diensten van de uitvaartverzorger wordt er standaard 2.000 euro gereserveerd.

Willen je nabestaanden liever een andere uitvaartverzorger? Dan is dat mogelijk. De gereserveerde 2.000 euro komt dan echter te vervallen. Alleen het door jou gekozen vrij te besteden bedrag wordt in dat geval aan jouw nabestaanden uitgekeerd.

Vrij te besteden bedrag

Je kunt zelf de hoogte van je verzekeringsbedrag bepalen. Het is wel verplicht om minimaal 4.500 euro te verzekeren. Je mag maximaal 13.000 euro verzekeren. Dit bedrag staat los van de 2.000 euro die standaard gereserveerd wordt voor de uitvaartverzorger van Monuta. Het vrij te besteden bedrag kan door je nabestaanden naar eigen inzicht besteed worden aan diensten en producten voor de uitvaart. De uitvaartverzorger begeleidt de nabestaanden bij de besteding van dit bedrag.

Voor welk bedrag kan ik mij verzekeren?

De uitvaartverzekering is 6.500 tot 15.000 euro waard. Er is altijd een bedrag van 2.000 euro gereserveerd voor een uitvaartverzorger van Monuta. Je kunt zelf een vrij te besteden bedrag tussen de 4.500 en 13.000 euro kiezen.

Wat dekt de verzekering van Monuta?

Het vrij te besteden bedrag kan naar eigen inzicht worden besteed aan producten en/of diensten rondom de uitvaart.

De uitvaartverzekering vergoedt de diensten van de Monuta uitvaartverzorger ter waarde van 2.000 euro. Binnen deze dienstverlening valt onder andere:

  • Informeren van de nabestaanden
  • Bespreken van de persoonlijke uitvaartwensen
  • Samenstellen van de persoonlijke uitvaart
  • Administratieve taken rondom het overlijden en de uitvaart
  • Uitvaartbegeleiding

Bron: Monuta.nl

Bovenstaande informatie is in geen enkel geval advies.

Monuta contactgegevens

0800 022 22 92 (Algemeen)
0800 023 05 50 (Bij overlijden)

Monuta.nl
Mijn Monuta