Islamitische
uitvaartverzekering.

Islamitische
uitvaart-
verzekering.

Een mooi afscheid volgens je eigen overtuigingen regel je zelf. Met een islamitische uitvaartverzekering regel je de kosten van je uitvaart en ook de inhoud. Zo weet je zeker dat je uitvaart plaatsvindt volgens jouw wensen.

Meest gekozen uitvaartverzekeraars

1
Monuta Uitvaartverzekering 8,7 Monuta Uitvaartverzekering
Premie 30-jarige Verzekerd bedrag
7,36 9.000,-
Andere leeftijd? Ander bedrag?
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Je hebt één vast aanspreekpunt
+ Meer informatie Monuta
2
DELA Uitvaartverzekering 9,6 DELA Uitvaartverzekering
Premie 30-jarige Verzekerd bedrag
9,22 9.000,-
Andere leeftijd? Ander bedrag?
Praktische hulp voor uw nabestaanden
Verzekering altijd aan te passen
+ Meer informatie DELA
3
Ardanta Uitvaartverzekering Vergelijken 8,2 Ardanta Uitvaartverzekering
Premie 30-jarige Verzekerd bedrag
10,88 9.000,-
Andere leeftijd? Ander bedrag?
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Inclusief ongevallendekking
+ Meer informatie Ardanta

De premies zijn berekend met de geboortedatum 1-1-1992, kapitaalverzekering, verzekerd bedrag € 9.000,- en de langst mogelijke betaalduur.
De top 10 is op basis van meest gekozen uitvaartverzekeringen (afgelopen 30 dagen) op Ikvergelijkonline.nl en is geen advies (reclame).
Update: Dinsdag 6 februari 2024

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 4 januari 2024

Islamitische uitvaartverzekering in Nederland

Over je laatste afscheid heb je wensen. Wie er zijn, hoe de ceremonie verloopt. Ook wil je een uitvaart volgens islamitische traditie. Inclusief wassing en gebed. Je regelt dit bij leven. Nu al maak je keuzes over je uitvaart. Ook over de kosten van je uitvaart maak je nu keuzes. Met een uitvaartverzekering zorg je dat je hier je nabestaanden niet mee belast. Zeker als je een islamitische uitvaart wenst, leg je nu bepaalde zaken vast. Een islamitische uitvaart in Nederland is namelijk goed mogelijk. Net als een islamitische uitvaartverzekering daarvoor. Deze verzekering houdt rekening met wensen en kosten, specifiek voor een islamitische begrafenis. Denk aan eeuwigdurende grafrust. Ook een begrafenis in het buitenland is mogelijk.

Kosten islamitische uitvaart

Een islamitische uitvaartverzekering sluit je af voor de kosten van de begrafenis. Die zijn soms iets hoger. Dat komt door enkele bijzonderheden. Bij een islamitische uitvaart horen soms wensen die niet gebruikelijk zijn voor niet-moslims. Een begrafenis binnen 24 uur, bijvoorbeeld. Ook een wassing volgens islamitische traditie is daar een voorbeeld. Deze zaken zijn over het algemeen goed mogelijk. Het is wel zaak hier bij de verzekering rekening mee te houden. Een islamitische uitvaartverzekering voorziet hierin. Bereken de kosten van jouw uitvaart eenvoudig met onze uitvaartkosten tool.

Islamitische uitvaartverzekering vergelijken

Het belangrijkste is dat de uitvaart past binnen jouw wensen. Een waardig afscheid dat past bij je overtuigingen en tradities. Veel verzekeraars bieden daarom islamitische uitvaartverzekeringen aan. Die zijn niet allemaal hetzelfde. Zowel de prijs als de voorwaarden verschillen. Door islamitische uitvaartverzekeringen te vergelijken vind je snel de beste voor jou. Zo vergelijk je verzekeringen op prijs en voorwaarden. Ook bijzondere wensen check je zo eenvoudig. Zo weet je snel welke verzekering het beste bij je past.

Binnen 24 uur begraven bij islamitische uitvaart

Een begrafenis binnen 24 is belangrijk. Bij veel verzekeringen is dat niet mogelijk. Dit is anders bij een islamitische uitvaartverzekering. Dan wordt hier wel rekening mee gehouden. Begraven binnen 24 uur is niet altijd mogelijk. Sommige verzekeraars garanderen dit niet. Vaak heeft dit te maken met zon- en feestdagen. Ook bij een begrafenis ver buiten de eigen woonplaats is dat het geval. Dit geldt zeker voor een graf in het buitenland. Hoe men hiermee omgaat verschilt ver verzekeraar. Bekijk hiervoor de voorwaarden. Ook zorgt een begrafenis binnen 24 uur soms voor extra kosten.

Graf in het buitenland

Ook een begrafenis in Marokko, Turkije of een ander land buiten Nederland is mogelijk. Een islamitische uitvaartverzekering voorziet hierin. Dat is niet standaard. Bij sommige verzekeringen neem je dit op in een pakket. Bij een andere islamitische uitvaartverzekering verzeker je een extra bedrag. Dit bedrag is voor de repatriëring – het vervoer van het lichaam – naar het buitenland.

Eeuwige grafrust bij islamitische uitvaartverzekering

Een graf is in principe tijdelijk. Bijvoorbeeld voor tien of twintig jaar. Hierna lopen de rechten af. Dit betekent dat het graf in principe geruimd wordt. De ruimte op de begraafplaats komt dan weer vrij. Dit kun je soms afkopen. Dat betekent dat je een eeuwig graf koopt. Zo’n graf blijft altijd behouden. Dit kost dan niets extra’s. Wel is het duurder om eeuwige grafrust te kopen. Ook is dit niet op elke begraafplaats mogelijk. Een islamitische uitvaartverzekering voorziet hier wel in. Wanneer je kiest voor een vrij te besteden bedrag, bijvoorbeeld. Zo’n bedrag gebruik je bijvoorbeeld voor eeuwige grafrust.

Islamitische uitvaartverzekering

Waardevaste islamitische uitvaartverzekering

Sommige mensen verzekeren geen bedrag maar een uitvaart. Je hebt dan recht op een pakket diensten. Deze diensten stelt de verzekeraar beschikbaar. Er wordt dan geen bedrag uitgekeerd. Dit heeft als voordeel dat de verzekering waardevast is. Je islamitische uitvaartverzekering geeft altijd recht op dezelfde uitvaart. Ook als de diensten ervan duurder worden.

Soorten islamitische uitvaartverzekering

Een verzekering waarbij je een uitvaart als pakket diensten krijgt, noemen we een naturaverzekering. Deze is waardevast. Het nadeel hiervan is dat er weinig geld wordt uitgekeerd. Bijna alles wordt via de diensten geregeld. Bij een combinatieverzekering of kapitaalverzekering wordt er wel geld uitgekeerd. Dit is prettig als er bijzondere wensen zijn. Bijvoorbeeld eeuwige grafrust of vervoer van de overledene. Vindt de uitvaart in het buitenland plaats? Dan is een kapitaalverzekering meestal het best. Dit geldt ook bij eeuwige grafrust. Je hebt dan meer vrijheid.

Islamitische uitvaartverzekering afsluiten

Heb je alle informatie? Een verzekering afsluiten is eenvoudig. Dit doe je gewoon online. Klik op het aanbod dat het beste bij je past. Lees ook alle voorwaarden goed door. Op de website van de aanbieder sluit je de verzekering af. Je vult eerst gegevens in. Op basis hiervan krijg je een persoonlijk aanbod. Pas als je de verzekeraar je polis bevestigt, ben je verzekerd.

Waar let je op bij islamitische uitvaartverzekering vergelijken?

Een uitvaartverzekering sluit je meestal maar één keer af. Dat doe je natuurlijk het liefst meteen goed. Daarom zijn er zaken waar je goed op let. Dat geldt voor een islamitische uitvaartverzekering. Ook bij reguliere verzekeringen let je hierop.

Looptijd
De looptijd is niet altijd gelijk. Soms betaal je tot overlijden. Dan ligt de looptijd dus niet vast. Andere verzekeringen hanteren een vaste looptijd. Bijvoorbeeld 30 jaar. Na 30 jaar betaal je geen premie meer. Wel ben je dan nog steeds verzekerd.

Sluit op tijd af
Elke uitvaartverzekering is goedkoper als je deze vroeg afsluit. Wie ouder is, betaalt meer per maand. Als je nog relatief jong bent, betaal je soms maar enkele euro’s per maand.

Kinderen gratis meeverzekerd
Veel verzekeringen bieden dit aan. Hierbij zijn kinderen gratis meeverzekerd met de ouders. Standaard is dit niet, dus let op de voorwaarden.

Gezondheid
Bij elke uitvaartverzekering worden gezondheidsvragen gesteld. Bij problemen met je gezondheid betaal je soms meer premie. In een enkel geval is verzekeren helemaal niet mogelijk. Dit gebeurt echter zelden.