Lifetri

lifetri

Lifetri uitvaartverzekering

Klantbeoordeling volgens
Lifetri: 8,8 Lifetri

Sorry, niet via ons te bekijken.

Wie is Lifetri?

De oorsprong van Lifetri ligt bij de Stichting Begrafenisfonds Groningen die in 1949 werd opgericht. Deze naam werd in de jaren 50 veranderd in Nuvema. Nuvema is met het hoofdkantoor in Baarn ruim 30 jaar actief geweest in de uitvaartbranche. In 2018 werd de verzekeraar overgenomen door Lifetri en is het hoofdkantoor verhuisd naar Hilversum.

Bij Lifetri staan de persoonlijke uitvaartwensen van de klant centraal. De klant selecteert online de best passende uitvaartverzekering. De uitvaartverzekeringen worden dus volledig individueel afgestemd op de wensen en de situatie van de klant.

Lifetri uitvaartverzekering

Lifetri is een natura uitvaartverzekeraar, dat betekent dat zij geen geld uitkeert maar diensten en producten aanbiedt aan de nabestaanden. Lifetri kent geen standaard verzekeringen, iedere verzekering wordt op basis van postcode samengesteld. Zo wordt er rekening gehouden met de prijsverschillen per gemeente. Op die manier kan Lifetri altijd garanderen dat uw persoonlijke uitvaart volledig wordt vergoed, zonder dat de uitvaartverzekeraar onnodig risico loopt. Naast een basisvergoeding biedt Lifetri een aantal extra opties:

  • Aanvullende wensen
  • Vrij te besteden bedrag
  • Grafsteen
  • Uitvaartverzekering toevoegen

Aanvullende wensen

Bij de aanvullende wensen kunt u extra opties zoals een avondwake of extra rouwkaarten kiezen. Voor opties die u niet kiest, hoeft u ook niet te betalen. Het is ook mogelijk om aan te geven op welke begraafplaats u begraven wilt worden. Op die manier kunnen de grafkosten precies berekend worden.

Vrij te besteden bedrag

Naast het dienstenpakket kunt u een vrij te besteden bedrag kiezen waarmee uw nabestaanden extra aan de uitvaart gerelateerde kosten kunnen betalen. U kunt kiezen voor een vrij te besteden bedrag van 1.000 euro, 1.500 euro of 2.000 euro.

Grafsteen

U kunt bij Lifetri ook de kosten van een grafsteen verzekeren. U kunt daarbij kiezen voor een bedrag van 1.500 euro, 3.000 euro of 4.500 euro.

Uitvaartverzekering toevoegen

Door uw huidige uitvaartverzekering toe te voegen aan de verzekering van Lifetri, wordt deze in mindering gebracht bij uw nieuwe verzekering. U betaalt hierdoor een lagere premie.

Wat zijn de voor- en nadelen?

De werkwijze van Lifetri kent een groot aantal voordelen. Doordat niet de gemiddelde kosten van een uitvaart, maar de daadwerkelijke kosten van uw uitvaartwensen centraal staan, weet u zeker dat uw uitvaart volledig wordt vergoed. Bovendien betaalt u niet voor zaken waar u geen gebruik van wilt maken. Tot slot hebben uw nabestaanden de vrijheid om zelf een uitvaartverzorger te kiezen.

Voordelen
Uitvaart volledig vergoed
Gebaseerd op werkelijke kosten
Niet betalen voor overbodige zaken
Vrije keuze uitvaartverzorger
Jaarlijkse controle
Nadelen
Geen persoonlijk verzekeringsadvies
Hoge distributiekosten
Vrij te besteden bedrag wordt niet uitgekeerd

Voor welk bedrag kan ik mij verzekeren?

De waarde van het dienstenpakket van Lifetri is gebaseerd op de daadwerkelijke kosten die uitvaartondernemers in uw gemeente rekenen. Daarnaast kunt u een vrij te besteden bedrag verzekeren van 1.000 euro, 1.500 euro of 2.000 euro. Dit bedrag kan enkel besteed worden aan de kosten van uw uitvaart.

Wat zijn de maandelijkse kosten?

De maandelijkse premie is afhankelijk van de waarde van uw verzekering, uw leeftijd op het moment van afsluiten en uw gezondheid. De kosten van een begrafenisverzekering zijn bij Lifetri hoger dan de kosten van een crematieverzekering. In de basis betaalt u circa 10 euro premie per maand. Wanneer u voor extra opties kiest, zal de premie hoger liggen.

Lifetri rekent relatief hoge distributiekosten wanneer u een uitvaartverzekering afsluit. De distributiekosten bedragen 137,01 euro en worden verspreid over de premielooptijd maandelijks met de premie in rekening gebracht.

Verzekeraar 9.0000 11.000
Monuta 7,36 14,59
DELA 9,22 15,21
Ardanta 10,88 15,47
PC Uitvaart 26,00 30,00
Lifetri 10,61 13,55

Premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar. Update: Zaterdag 23 maart 2024

Wat dekt de verzekering van Lifetri?

Welke producten en diensten de verzekering van Lifetri vergoedt, heeft u grotendeels zelf in de hand. U bepaalt van welke diensten u gebruik wilt maken bij het afsluiten van de verzekering. Het vrij te besteden bedrag mag enkel besteed worden aan uitvaart gerelateerde diensten en producten zoals grafkosten, een asbestemming of persoonlijke uitvaartwensen. De grafsteenverzekering biedt de mogelijkheid om een grafsteen te laten vervaardigen tegen het door u bepaalde tarief.

Eigenschappen van Lifetri

Eigenschappen:
Premie indexatie:
Vrije keuze:  
Kinderen: Tot 18 jaar gratis mee te verzekeren
Distributiekosten: 131,01 euro distributiekosten
Premie betaalduur: Tot 85 jaar (meerdere opties)
Bedenktijd: 30 dagen
Maximale leeftijd afsluiten 75 jaar
Gebaseerd op daadwerkelijke kosten
Enkel online af te sluiten
Natura en combinatie uitvaartverzekering

Contactgegevens

035 – 548 08 08 (Ma t/m vr – 9:00 – 17:00)

info@lifetri.nl
Lifetri.nl

Olympia 1, 1213 NS Hilversum

Bron: Lifetri.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.

Lifetri uitvaartverzekering

Klantbeoordeling volgens
Lifetri: 8,8 Lifetri

Sorry, niet via ons te bekijken.

Contactgegevens

035 – 548 08 08 (Ma t/m vr – 9:00 – 17:00)

info@lifetri.nl
Lifetri.nl

Olympia 1, 1213 NS Hilversum