Vergelijken2020-05-06T14:02:41+02:00

Autoverzekering vergelijken


100% onafhankelijk & eerlijk.
Simpel € 285,- per jaar besparen.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste autoverzekering deals.

Centraal Beheer Autoverzekeraar
Bekijken
Unive Autoverzekeraar
Bekijken
Reaal Autoverzekeraar
Bekijken
Ditzo Autoverzekeraar
Bekijken
OHRA Autoverzekeraar
Bekijken

Autoverzekering vergelijken


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- per jaar besparen.

Check de beste autoverzekering deals.

Autoverzekering vergelijken


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- p/j besparen.

Check de beste autoverzekering deals.

Check de beste autoverzekering deals

Internet Providers
Autoverzekeraars

Welke dekking past bij jouw auto?

Als je een autoverzekering gaat afsluiten heb je de keuze uit drie basisvormen. Kijk goed welke dekking bij jouw auto en wensen past.

WA verzekering

Meest gekozen voor auto’s
ouder dan 10 jaar

Schade aan anderen
Bereken je premie

WA + beperkt casco

Meest gekozen voor auto’s
tussen 7-10 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur
Bereken je premie

Allrisk

Meest gekozen voor auto’s
jonger dan 7 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld
Bereken je premie

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt. We hebben daarom de meest gestelde vragen over autoverzekeringen op een rijtje gezet.

Alle veelgestelde vragen

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…

Direct naar

Het laatste nieuws

Autoverzekering

Autoverzekeraars

Het laatste nieuws

Autoverzekering vergelijken

Je bent op zoek naar een betrouwbare autoverzekering, maar je wilt niet teveel geld betalen? Dat begrijpen wij. Daarom helpen wij jou met onze onafhankelijke vergelijkingstool snel de beste deal te vinden. Je kunt de autoverzekering van jouw keuze direct afsluiten op Ikvergelijkonline.nl. Zo kun je vandaag nog beginnen met geld besparen!

Waarom autoverzekeringen vergelijken?

Veel mensen blijven jarenlang bij dezelfde verzekeraar voor het verzekeren van hun auto. Het is echter slimmer om elk jaar jouw autoverzekering te vergelijken met de deals van andere verzekeraars. In de eerste plaats kun je op die manier veel geld besparen. Er is veel onderlinge concurrentie waardoor autoverzekeraars scherpe tarieven hanteren. Ten tweede kan een autoverzekering na verloop van tijd minder goed aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Alleen al het ouder worden van je auto kan er voor zorgen dat deze over verzekerd is. Je betaalt dan eigenlijk meer voor de verzekering dan de auto waard is.

Door de verschillende autoverzekeringen te vergelijken vind je eenvoudig een autoverzekering die past bij jouw auto zonder dat je teveel geld betaalt.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van autoverzekeringen?

Natuurlijk is de prijs van een autoverzekering belangrijk. Je kunt met onze vergelijkingstool direct zien welke autoverzekering de goedkoopste is. Om een passende verzekering te vinden, moet je echter naar meer aspecten kijken dan de prijs alleen. Bij het vergelijken van autoverzekeringen let je naast de premie op:

  • De dagwaarde van de auto en de dekking
  • Aanvullende verzekeringen
  • Het (vrijwillig) eigen risico

In de eerste plaats moet een autoverzekering goed aansluiten op jouw auto. Het is daarom belangrijk om de dekking af te stemmen op de dagwaarde van je auto. Over het algemeen kun je de volgende richtlijn hanteren:

  • Leeftijd auto jonger dan 6 jaar: Allrisk
  • Leeftijd auto 6 – 10 jaar: Beperkt Casco
  • Leeftijd auto ouder dan 10 jaar: WA

Allrisk

Jongere auto’s worden het vaakst Allrisk verzekerd. Dit betekent dat niet alleen de schade die je bij een ander veroorzaakt, maar ook in de meeste gevallen de schade aan je eigen auto wordt vergoed. Welke schade aan de eigen auto er precies wordt vergoed, verschilt per autoverzekeraar. Schade die je opzettelijk veroorzaakt wordt echter nooit vergoed. De Allrisk autoverzekering is vanwege de uitgebreide dekking de autoverzekering met de hoogste premie.

Beperkt Casco

Auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud worden meestal Beperkt Casco verzekerd. Je bent dan niet alleen verzekerd voor de schade die je bij andere veroorzaakt, maar ook voor schade aan de eigen auto door diefstal, brand en storm. In de algemene voorwaarden staat precies vermeld welke schades aan de eigen auto vergoed worden.

WA-dekking

Je bent minimaal verplicht om een autoverzekering met WA-dekking af te sluiten. Deze autoverzekering vergoedt alleen de schade die je bij anderen veroorzaakt. Het is een relatief goedkope autoverzekering die vrijwel alleen voor oudere auto’s wordt afgesloten.

Aanvullende verzekeringen

De autoverzekering vergoedt de schade die je bij anderen veroorzaakt en bij Beperkt Casco en Allrisk ook bepaalde schade aan de eigen auto. Veel autoverzekeraars bieden de mogelijkheid om de verzekering uit te breiden met aanvullende verzekeringen. Je kunt dan denken aan een extra verzekering voor je passagiers, voor het verzekeren van je accessoires of voor rechtsbijstand.

Eigen risico

Veel autoverzekeraars hanteren een eigen risico. Dit betekent dat je eerst een deel van de schade zelf moet betalen en dat de verzekeraar de rest betaalt. Of er een eigen risico gehanteerd wordt en hoe hoog dit eigen risico is, verschilt per verzekeraar. Het is daarom goed dit mee te nemen in de vergelijking. Soms wordt er geen eigen risico gehanteerd wanneer je gebruik maakt van het autoherstelbedrijf dat de verzekeraar aanwijst. Bedenk goed of je daar akkoord mee kunt gaan en neem dit ook mee in je vergelijking.

Vrijwillig eigen risico

Je kunt bij sommige autoverzekeraars ook bewust voor een vrijwillig eigen risico kiezen. Als je nooit schade maakt en de financiële ruimte hebt om eventuele schade die je toch maakt zelf te betalen, kan een vrijwillig eigen risico een interessante optie zijn. Je krijgt bij een vrijwillig eigen risico namelijk korting op de premie.

Wat kost een autoverzekering?

De premie die je voor een autoverzekering betaalt is sterk afhankelijk van de keuzes die je maakt. Met onze vergelijkingstool kun je in één oogopslag zien welke autoverzekeraar de beste deal voor jou heeft. Bij het bepalen van de premie houdt een autoverzekeraar altijd rekening met de volgende aspecten:

  • De woonplaats van de hoofdbestuurder
  • Het aantal schadevrije jaren dat de hoofdbestuurder op zijn naam heeft staan
  • Het aantal kilometers dat per jaar gereden wordt
  • De cataloguswaarde of de dagwaarde van de auto

Aan de hand van je postcode wordt bepaald of jij een verhoogd risico hebt op schade. Het maakt dus verschil of je in een drukke stad woont of in een dorp. Het aantal schadevrije jaren heeft een positieve invloed op de premie die je betaalt. Je bewijst hier immers mee dat je een verantwoordelijk bestuurder bent die niet vaak schade maakt. De verzekeraar loopt met jou als verzekeringsnemer dus een laag risico. Hoe vaak en hoe lang je jaarlijks op de weg zit, is ook van invloed op de premie. Evenals de waarde van jouw auto, die bepaalt de hoogte van het verzekeringsbedrag.

Onafhankelijke vergelijking

Ikvergelijkonline.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite. Het maakt ons niet uit welke autoverzekering jij kiest, wij willen je enkel helpen om een goed onderbouwde keuze te maken. Wij werken hiervoor samen met tientallen autoverzekeraars die jou de mogelijkheid bieden om een autoverzekering met een scherpe premie af te sluiten. Je kunt deze deals met elkaar vergelijken en zo voor jezelf bepalen welke autoverzekering het beste bij jou past. Een goed passende autoverzekering biedt een dekking die past bij jouw auto tegen een scherpe prijs.

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Heb je met onze vergelijkingstool een autoverzekering gevonden die goed bij jou past? Dan kun je jouw nieuwe autoverzekering direct afsluiten via Ikvergelijkonline.nl. Wij geven jouw gegevens door aan de verzekeraar. Deze neemt binnen enkele werkdagen contact met jou op. Overstappen van autoverzekeraar hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn, op Ikvergelijkonline.nl is jouw overstap binnen enkele minuten geregeld!