Autoverzekering vergelijken.

Super simpel vergelijken.

Autoverzekering
vergelijken.

Om de beste en goedkoopste te vinden, is autoverzekering vergelijken verstandig. Maar wat vergelijk je precies? En hoe zorg je dat het resultaat van jouw vergelijk past bij je voorkeuren? Hier leggen we uit hoe autoverzekering vergelijken werken en kun je direct zelf vergelijken. Zo vind je de beste en goedkoopste autoverzekering.

Autoverzekering

Check direct de beste deals voor jouw auto

Check de beste deals.

Deze vergelijking wordt aangeboden door overstappen.nl (AFM 12012535). Bekijk hier hoe volledig de vergelijking is en hoe wij hier op verdienen.

Glasvezel bekijken

Wil jij de beste verzekering voor jou auto? Maar je wilt niet te veel betalen? Geen probleem.

Glasvezel vergelijken

Vergelijk autoverzekeraars op prijs een voorwaarden. Sluit super eenvoudig de beste deal online af.

Glasvezel afsluiten

Nu is jou "heilige koe" goed verzekerd en kan je met een gerust hart de weg op.

Author: Ties van Beusekom Ties van Beusekom, verzekeringsexpert • Update: 26 april 2021

Waarom autoverzekering vergelijken?

Als je een auto hebt, moet je deze verzekeren. Daar ontkom je niet aan, want dat is verplicht. Als autobezitter sluit je dus altijd en autoverzekering af. Dat moet vooral om anderen te beschermen. Als iemand aansprakelijk is voor schade, zorgt dat in het verkeer vaak voor hoge kosten. Jouw verzekering zorgt dat, wanneer jij schade veroorzaakt, minimaal de schade van de andere partij vergoed wordt. Dat geldt natuurlijk ook voor jou. Als iemand schade maakt aan jouw auto, vergoedt de verzekering van die persoon jouw schade. Omdat autoverzekeringen verplicht zijn, weet je altijd zeker dat je schade wordt vergoed.

Tussen autoverzekeringen bestaan verder niet veel verschillen. Er zijn verschillende soorten, maar de dekking verschilt weinig per verzekeraar. Toch zijn er soms belangrijke verschillen in de voorwaarden. Daarnaast zijn er prijsverschillen. Om de beste verzekering te vinden met de beste voorwaarden, is autoverzekering vergelijken noodzakelijk.

Wanneer autoverzekering vergelijken?

Af en toe autoverzekering vergelijken is sowieso verstandig. Ook zijn er momenten waarop je dat altijd even doet. Bijvoorbeeld wanneer net een nieuwe auto gekocht hebt. Of wanneer je op het punt staat dat te doen. Sluit in ieder geval direct na aankoop een verzekering af. Rijden in een onverzekerde auto mag namelijk niet. Ook niet als de auto van iemand anders is. Ben je niet tevreden met de voorwaarden van je huidige verzekering? Ook dan is vergelijken verstandig. Je vult dan gewoon je kenteken in en je postcode. Vervolgens kies je het type verzekering en de voorwaarden die je wil. Is er een betere verzekering dan je huidige? Die heb je door te vergelijken zo gevonden.

Autoverzekering Online Afsluiten

Autoverzekering berekenen

Autoverzekeringen vergelijken doe je om de beste prijs te vinden. Er zijn namelijk heel veel zaken die invloed hebben op de kosten van je verzekering. De auto die je hebt, bijvoorbeeld. Ook maakt het uit waar je woont en of je eerder schade hebt gemaakt. Daarnaast zijn er verschillende soorten autoverzekeringen. Sommige zijn goedkoop, maar dekken minder schade. Voor andere betaal je wat meer, maar heb je ook meer dekking. Bij autoverzekering vergelijken vul je informatie in over jouw auto en woonplaats. Met die informatie bepaalt onze prijsvergelijker welke verzekeringen er zijn en de kosten hiervan.

Autoverzekering Online Afsluiten

Welke autoverzekeringen vergelijken?

Er bestaan verschillende soorten autoverzekeringen. Het gaat dan om drie soorten: WA, WA+ beperkt casco en allrisk. Hieronder leggen we uit wat dat betekent.

WA verzekering

Meest gekozen voor auto's
ouder dan 10 jaar

Als je autoverzekeringen vergelijkt om de goedkoopste autoverzekering te vinden, dan zoek je waarschijnlijk deze verzekering. Je betaalt weinig voor een WA-autoverzekering en hebt dan ook minimale dekking. Alleen schade bij anderen wordt vergoed. Als je een wat oudere auto hebt, is dit meestal de verstandigste keuze. Wil je wel graag dekking tegen bijvoorbeeld vandalisme of wanneer je een paaltje raakt? Dan kies je beter voor een andere verzekering.


Schade aan anderen
Diefstal & inbraak
Ruitschade
Brand-, stormschade
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld

WA + beperkt casco

Meest gekozen voor auto’s
tussen 7-10 jaar

Bij dit type verzekering is je dekking groter dan bij een WA-verzekering. Bepaalde schade krijg je vergoed, ook als er geen aansprakelijke (tegen)partij is. Denk hierbij aan stormschade of hagel. In de meeste gevallen vergoedt dit type verzekering dan een deel van je schade. Hierdoor is de premie meestal wel iets hoger dan bij een WA-autoverzekering.


Schade aan anderen
Diefstal & inbraak
Ruitschade
Brand-, stormschade
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld

Allrisk

Meest gekozen voor auto’s
jonger dan 7 jaar

Soms wil je gewoon zekerheid. Een allrisk autoverzekering biedt je precies dat. Hiermee ben je ook verzekerd tegen schade die je zelf veroorzaakt. Bij sommige verzekeringen is zelfs de nieuwwaarde van de auto verzekerd, wanneer je auto total loss raakt. Hou er wel rekening mee dat er vaak sprake is van een eigen risico. Door autoverzekeringen vergelijken vind je de verzekering met de beste voorwaarden.


Schade aan anderen
Diefstal & inbraak
Ruitschade
Brand-, stormschade
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld

Online autoverzekeringen vergelijken

Hoeveel je betaalt hangt vooral af van je keuzes en situatie. Je auto, je woonplaats en type verzekering dat je kiest. Toch zijn er prijsverschillen. Met onze vergelijker kies je de voorwaarden die jij wil. Vervolgens zet onze vergelijker verschillende verzekeringen op een rij. Die passen allemaal bij jouw voorkeuren. Zo hoef je alleen nog de goedkoopste te kiezen. Natuurlijk is autoverzekeringen vergelijken niet het enige dat je hier doet. Heb je de juiste verzekering gevonden? Dan is online afsluiten eenvoudig. Vul je gegevens in en sluit de verzekering af. Je ontvangt dan meestal snel een bevestiging. Met die bevestiging mag je meteen rijden in de auto. Wel is je aanvraag dan nog niet definitief geaccepteerd. Dat volgt meestal pas enkele dagen later.

Voorwaarden autoverzekering vergelijken

Door te vergelijken, kijk je vooral naar de belangrijkste voorwaarden. De prijs, de dekking en nog een paar andere zaken. De precieze voorwaarden zijn per verzekering verschillend. Daarom is het verstandig altijd de polisvoorwaarden te checken, voordat je een verzekering afsluit. Bij elke verzekering geldt dat minimaal schade gedekt is die je bij anderen veroorzaakt met de verzekerde auto. Oók als je niet zelf rijdt, op dat moment. Verzekeringen keren meestal niet uit als er sprake is van verwijtbaar gedrag. Bijvoorbeeld als schade het gevolg is van rijden onder invloed of roekeloos rijgedrag.

Autoverzekering afsluiten

Vergelijk de autoverzekeringen van:

Check de beste
deals van:

FBTO Ditzo Autoverzekering ABN Amro Centraal Beheer AEGON Lancyr Unive Autoverzekering Nationale Nederlanden

Waar op te letten bij autoverzekering vergelijken?

Er zijn altijd kleine verschillen tussen verzekeringen. Ook bij autoverzekeringen, die over het algemeen veel op elkaar lijken. Veel mensen weten niet dat een WA-autoverzekering hun eigen schade niet dekt. Check dus altijd goed wat voor schade precies gedekt is en of jij dat voldoende weet. Dankzij de vergelijker zie je direct wat het prijsverschil is tussen verschillende verzekeringen.

Let ook op het eigen risico. Wanneer je kiest voor meer dekking dan alleen WA, is er vaak een eigen risico van toepassing. Dan is bijvoorbeeld stormschade soms gedekt, maar betaal je een deel van de kosten wel zelf. Kijk altijd naar de hoogte van het eigen risico. Als dit hoog is, zal je in de praktijk nog steeds veel schade zelf betalen.

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt van internet provider. Daarom hebben wij onze kennis over providers, internet abonnementen en techniek op een rijtje gezet. Handig toch?

Op een paar uitzonderingen na is het verplicht om een WA-verzekering voor je auto te hebben. Beperkt en volledig cascoverzekeringen zijn niet verplicht. De schade die je veroorzaakt met een motorrijtuig wordt niet vergoed door je particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Meer informatie

Een WA-autoverzekering dekt de schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen. Dat kan materiële schade zijn, maar ook letselschade. Een WA-autoverzekering is verplicht voor iedereen die met zijn auto de weg op wil. Met een WA-autoverzekering dek je dus niet de schade aan je eigen auto. Daarvoor is er de beperkt of volledig cascoverzekering.

Meer informatie

Bij het bepalen van de no-claim korting van je autoverzekering wordt gebruikt gemaakt van de bonus-malus ladder. Dit is een schema dat bepaalt hoe hoog je korting is, op basis van het aantal schadevrije jaren en het aantal schades dat je meldt in een jaar. Meld je geen schade, dan stijg je een trede op de ladder en krijg je een hogere korting. Meld je wel schade, dan daal je in de meeste gevallen vijf treden en zul je minder korting krijgen.

Meer informatie

Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je vermelden hoe jouw auto beveiligd is tegen autodiefstal. Vanaf 1998 bevat elke auto standaard een ingebouwd beveiligingssysteem. Meestal is dit het meest eenvoudige systeem, maar bij sommige duurdere auto’s zijn uitgebreidere systemen ingebouwd. De beveiligingssystemen voor auto’s worden in verschillende klassen ingedeeld. Het beveiligingssysteem wordt alleen erkend als het is ingebouwd door een bedrijf dat een certificaat heeft van de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM). Elke auto vanaf het bouwjaar 1998 heeft een standaard beveiligingssysteem volgens de SCM-klasse 1.

Meer informatie

Via de vergelijker, die wordt aangeboden door onze partner Overstappen.nl, kan je verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Om een goede vergelijking te kunnen maken stellen zij een aantal vragen. Op basis van de antwoorden op deze vragen maken zij de vergelijking. Vervolgens kan je zelf de door jou gewenste verzekering via de vergelijker afsluiten. Gedurende de looptijd van het product is de verzekeraar het aanspreekpunt wanneer er bijvoorbeeld schade is.

Wij zijn geen adviseur en zullen nooit een advies geven of bemiddelen. Voor inhoudelijke vragen over verzekeringen verwijzen we je door naar de verzekeraar zelf.

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel! De vergelijker, die wordt aangeboden door onze partner (Overstappen.nl) wordt er geprobeerd om een zo volledig mogelijk overzicht te gegeven van de markt. Helaas geven niet alle verzekeraars productinformatie vrij waardoor zij niet opgenomen kunnen worden in de vergelijker. Je kunt bekijken wie er in de vergelijker zijn opgenomen via de pagina autoverzekeraars.

Om de vergelijking voor autoverzekeringen te kunnen maken, worden er enkele gegevens gevraagd. Die gegevens worden gebruikt om te bepalen voor welke autoverzekeringen je in aanmerking komt. Alle autoverzekeringen waarvoor je in aanmerking komt worden vervolgens in een lijst weergegeven. De standaard volgorde is op basis van de laagste maandpremie. Je kunt ook kiezen voor de beste polisscore.

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Wij krijgen dus geen vergoeding van de aanbieder om alleen in de vergelijker te staan. Dat is wel zo eerlijk! Via onze website kunnen bezoekers gratis vergelijken. Dit doen wij omdat we wij vinden dat iedereen kan besparen op zijn autoverzekering.