Goedkoopste
uitvaartverzekering.

Goedkoopste
uitvaart-
verzekering.

Als je overlijdt laat je graag iets achter. Zo voelen de meeste mensen dat. Met een uitvaartverzekering regel je het goed voor je nabestaanden. Regel het ook goed voor je zelf en kies voor de goedkoopste uitvaartverzekering. Wij leggen uit hoe je dat doet.

1
Monuta Uitvaartverzekering
9,5
DELA Uitvaartverzekering
3.475 beoordelingen
Premie 27-jarige Verzekerd bedrag
7,36 9.000,-
Kies andere leeftijd Kies ander bedrag
Uitvaartverzorger t.w.v. € 2.200 +
€ 6.800 vrij te besteden
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Tijdens de gehele periode één vast aanspreekpunt
+ Meer informatie Monuta
2
DELA Uitvaartverzekering
9,6
DELA Uitvaartverzekering
6.711 beoordelingen
Premie 27-jarige Verzekerd bedrag
9,22 9.000,-
Kies andere leeftijd Kies ander bedrag
Naturaverzekering t.w.v. € 6.750 +
€ 2.250 vrij te besteden
Kinderen tot 25 jaar verzekerd met korting
Een geheel verzorgde uitvaart en
altijd aan te passen
+ Meer informatie DELA
3
Ardanta Uitvaartverzekering Vergelijken
8,2
DELA Uitvaartverzekering
2.323 beoordelingen
Premie 27-jarige Verzekerd bedrag
10,88 9.000,-
 Kapitaalpakket t.w.v. € 9.000 geheel vrij te besteden
Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd
Vrije keuze uitvaartverzorger
+ Meer informatie ASR

Sorry, niet via ons te bekijken.

De premies zijn berekend voor een 27-jarige, verzekerd bedrag € 9.000,- en de langst mogelijke betaalduur.
De top 5 is op basis van meest gekozen uitvaartverzekeringen (afgelopen 30 dagen) op Ikvergelijkonline.nl en is geen advies.
20% korting ten opzichte van oktober 2023 en is al verwerkt in de premie
Update: Zaterdag 23 maart 2024

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 4 januari 2024

Waarom sluit ik een goedkope uitvaartverzekering af?

Je wil het goed regelen voor later. Heel begrijpelijk. Dat betekent niet dat je nu te veel moet betalen. Een goedkope uitvaartverzekering vinden is niet moeilijk. Het is een kwestie van kritisch kijken. Door op tijd en bewust een keuze te maken, betaal je niet te veel. Als je slim kiest gaat dat niet ten koste van je zekerheid. Zo kies je een bepaald soort uitvaartverzekering. Dat leggen we hieronder uit.

Wat is de goedkoopste uitvaartverzekering?

De goedkoopste uitvaartverzekering vind je door goed te kijken. Daarbij kun je op twee manieren een goedkope uitvaartverzekering kiezen. Eerst door de keuzes die je vooraf maakt. Bijvoorbeeld over het soort verzekering. De ene soort verzekering is voordeliger dan de andere. Over het algemeen betaal je het minst als je nu al veel vastlegt. Wil je veel keuzes aan je nabestaanden laten? Dan ben je vaak iets minder voordelig uit. Je kiest dan geen pakket, maar zorgt dat er een bedrag beschikbaar komt bij je overlijden. Met dat bedrag regelen je nabestaanden je uitvaart. Met veel vrijheid om dat volgens jouw of hun wensen te doen. De tweede manier is simpel: de goedkoopste uitvaartverzekering kiezen.

Welke verzekeringen zijn er?

Wil je veel of weinig keuze? Dat is wellicht lastig. Daarom maken we het concreet. Je kiest meestal uit de onderstaande soorten uitvaartverzekeringen.

Naturaverzekering
Wil je écht de goedkoopste uitvaartverzekering? Dan kom je vaak bij deze uit. Hierbij kies je nu al een pakket aan diensten. Bijvoorbeeld een kist en een dienst met een bepaald aantal gasten. Deze uitvaart is niet alleen heel goedkoop. Ook je nabestaanden hoeven niet veel keuzes te maken. Als je dat fijn vindt is deze goedkope uitvaartverzekering een goede keuze.

Kapitaalverzekering
Een kapitaalverzekering is meestal niet de goedkoopste uitvaartverzekering. Wel biedt deze veel zekerheid. Ook heb je veel keuze. Met deze verzekering komt er een bedrag beschikbaar. Met dit bedrag organiseren je nabestaanden je uitvaart. Omdat er nog niets definitief is, hebben zij daarbij veel vrijheid. Die gebruiken zij om het helemaal volgens jouw en hun wensen te regelen. Heb je zelf wel bepaalde wensen? Bespreek dit eens met je familie.

Combinatieverzekering
Wat als je lage kosten én vrijheid belangrijk vindt? Kies dan voor deze verzekering. Je kiest dan een pakket. Net als bij een naturaverzekering. Er blijft bij deze verzekering ook een bedrag over. Dat is vrij te besteden aan de uitvaart. Zo is er toch ruimte om invulling te geven aan een aantal wensen.

Goedkope Uitvaartverzekering

Hoe werkt goedkope uitvaartverzekering?

Zoals bij elke verzekering vind je de goedkoopste uitvaartverzekering door goed te kijken. Bij goedkope uitvaartverzekering is het vooral belangrijk om goed te kijken. Daarvoor is wat informatie nodig. Zo hangt de premie af van je huidige leeftijd. Om de precieze premie te weten vul je je eigen geboortedatum in. Dat doe je bij de verzekeraar zelf. Heb je in ons overzicht een goedkope uitvaartverzekering gevonden? Deze sluit je dan bij de aanbieder zelf af. Dat doe je eenvoudig online. De prijs die wij tonen is een rekenvoorbeeld. Je eigen premie kan dus iets afwijken. Wel zie je in ons overzicht direct wat de goedkoopste uitvaartverzekering is.

Wat kost de goedkoopste uitvaart?

Een uitvaart hoeft niet meer dan € 7.000,- te kosten. Dat is zo’n beetje het antwoord op de vraag: ‘wat is de goedkoopste uitvaartverzekering?’. Voor zo’n bedrag is een volwaardige uitvaart mogelijk. Met gasten en dienst. Een goedkope uitvaart is vaak wel een beperkte uitvaart. Veel mensen kiezen tijdens hun afscheid voor iets extra’s. Bijvoorbeeld een uitgebreide koffietafel. Zo is je uitvaart een mooi moment om je te gedenken en familie te begroeten. De gemiddelde kosten van een uitvaart zijn nu zo’n €9.000,-. Voor een iets hoger verzekerd bedrag is er veel mogelijk.

Waar let je op bij een goedkope uitvaartverzekering?

Je let altijd op een aantal zaken. Of je de goedkoopste uitvaartverzekering afsluit of niet. Zo zijn er veel verschillen tussen verzekeringen. Kijk altijd goed naar de voorwaarden, voordat je een verzekering afsluit. Zo zijn er verschillen in keuzevrijheid. Ben je vrij om de uitvaartverzorger te kiezen die je wil? Wat zeggen klanten over de verzekering? Denk er ook aan dat je de keuze niet te lang uitstelt. Een uitvaartverzekering is het goedkoopst wanneer je deze jong afsluit. Je betaalt dan per maand een relatief laag bedrag. Dit omdat je waarschijnlijk nog vele jaren leeft. En dat is toch het belangrijkst. Want ook een goedkope uitvaartverzekering gebruik je liever zo laat mogelijk.