Mensenlinq

Mensenlinq
Zoek en vind overlijdensberichten

Op de website Mensenlinq.nl worden overlijdensberichten uit heel Nederland verzameld en gedeeld. Veel mensen bezoeken deze website dan ook in hun zoektocht naar overleden personen. Steeds meer nabestaanden kiezen ervoor deze site te gebruiken als online condoleanceregister. Mensenlinq heeft echter meer te bieden, in dit artikel worden alle mogelijkheden van het online platform uitgelegd.

Wat is Mensenlinq?

Mensenlinq is in de eerste plaats een platform waar online rouwadvertenties verzameld worden. Het merendeel van deze familieberichten werd eerder geplaatst in landelijke, regionale of lokale kranten van de NDC Mediagroep, De Persgroep en De Tilburger. Aangezien de meeste Nederlandse kranten vallen binnen één van deze aanbieders, kunt u overlijdensadvertenties uit het hele land terugvinden. Het is echter ook mogelijk om een rouwadvertentie enkel online te plaatsen, zonder dat deze in de krant wordt afgedrukt en visa versa.

De website

Op de homepage kunt u in één oogopslag de meest recente overlijdensberichten bekijken. Daarnaast worden er actuele nieuwsberichten getoond waarin verslag wordt gedaan van een overlijden. Tot slot vindt u hier ook berichtgeving naar aanleiding van het overlijden van artiesten, sporters, politici en andere bekende personen. Het is als bezoeker mogelijk om te reageren op de geplaatste berichten en rouwadvertenties. Op die manier fungeert Mensenlinq als een online condoleanceregister.

Mensenlinq

Overleden personen zoeken

Veel mensen maken gebruik van Mensenlinq om rouwadvertenties van specifieke mensen te zoeken. U kunt dit op twee manieren doen. Ten eerste kun u ‘simpel zoeken’ op achternaam, plaats, naam van de krant en (plaatsings)datum. Daarnaast kunt u kiezen voor een uitgebreide tool waarbij u ook de voornaam, de geboorteplaats en de provincie kunt invullen/selecteren. Het is daarbij ook mogelijk om te zoeken binnen een bepaalde periode (van datum – tot datum). U hoeft echter niet alle gegevens in te vullen om een resultaat te krijgen.

Verder zoeken op Graftombe.nl

Heeft u de overleden persoon die u zoekt niet kunnen vinden? Of wilt u met de informatie die u heeft gekregen uw zoektocht vervolgen? Dan wordt u doorverwezen naar Graftombe.nl. Deze website heeft als doel het digitaliseren van alle begraafplaatsen in Nederland. Door te zoeken op provincie, gemeente, begraafplaats en naam van de overledene is het in veel gevallen mogelijk een digitale foto van de grafsteen aan te vragen. Het is ook mogelijk om met deze informatie de begraafplaats en het graf in kwestie te bezoeken. Deze service is gratis voor genealogen en andere belangstellenden.

Een overlijdensbericht plaatsen

U kunt als particulier zelf een overlijdensbericht plaatsen op de website. U doet dit echter niet op de website zelf, maar via Familieberichtenonline.nl. Dit is ook de website waar u gebruik van maakt indien u een rouwadvertentie in de krant wilt plaatsen. Tijdens het plaatsingsproces krijgt u de keuze of de advertentie ook online getoond mag worden op Mensenlinq.nl. Het is ook mogelijk om enkel te kiezen voor een online weergave, in dat geval wordt uw rouwadvertentie alleen op de website getoond. Naast overlijdensberichten kunt u op deze manier ook een dankbetuiging of een in memoriam plaatsen. Zoals gezegd kunt u dit zelf doen, maar het is ook mogelijk om deze taak over te dragen aan de uitvaartverzorger.

Een levensverhaal plaatsen

Naast een overlijdensbericht heeft u als nabestaande ook de mogelijkheid om een levensverhaal van de overledene te plaatsen. Op die manier kunt u net iets meer delen over de persoon die u bent verloren. Alleen directe familieleden kunnen een levensverhaal plaatsen. Wanneer u geen directe familie bent, kunt u wel uw medeleven betuigen in een reactie. Alle levensverhalen en reacties worden door de medewerkers van de site gecontroleerd zodat er geen ongepaste teksten op de site komen te staan.

Overlijdensgedichten

U kunt als bezoeker van de site reageren op een overlijdensbericht of nieuwsbericht. Mensen vinden het vaak moeilijk om de juiste woorden voor een condoleancebericht te vinden. Op de website vindt u daarom ook een database met verschillende categorieën overlijdensgedichten:

  • Algemeen
  • Plotseling
  • Ziekte
  • Religieuze citaten
  • Korte spreuken
  • Kinderen
  • Dankbetuiging
  • In memoria

U kunt deze gedichten niet alleen gebruiken op de site, deze overlijdensgedichten zijn ook zeker geschikt voor een condoleancekaart.

Condoleren

Als bezoeker heeft u dus de mogelijkheid om te reageren met een tekst en een foto. Het is echter ook mogelijk om een video via YouTube te uploaden. In alle gevallen zullen de medewerkers eerst bepalen of uw bijdrage voldoet aan de normen van de site. Wilt u liever een persoonlijke reactie geven die niet voor iedereen zichtbaar is? Dan kunt u via de website ook een rouwboeket of een condoleancekaart sturen naar de nabestaanden.

De mensenlinq adressengids

Mensenlinq doet meer dan het verzamelen en delen van overlijdensberichten. U kunt via de site ook gebruikmaken van de laatsewens.nl. In de adressengids worden de gegevens van diverse bedrijven binnen de uitvaartbranche die u kunnen helpen met zaken rondom het overlijden van een dierbare gedeeld. U vindt hier informatie over dingen die geregeld moeten worden vóór overlijden (bijvoorbeeld donorregistratie), tijdens het overlijden (bijvoorbeeld stervensbegeleiding), zaken rondom de uitvaart en zaken omtrent de mogelijkheden om iemand te gedenken. Op die manier wil ze u helpen bij het realiseren van een persoonlijk afscheid. Voor vragen over het afscheid en nazorg verwijst de website u naar Uitvaartinformatiehulplijn.nl.

Asbestemmingen en rouwbloemen

Mensenlinq werkt samen met Urnenwinkel.nl en Topbloemen Uitvaart. Urnenwinkel.nl is een webshop die is gespecialiseerd in asbestemmingen. De webshop heeft een groot assortiment klassieke, moderne en unieke urnen voor mensen en dieren. Daarnaast zijn er diverse assieraden te koop waarmee u uw dierbare altijd bij u kunt dragen. Topbloemen Uitvaart verkoopt diverse rouwarrangementen voor op de kist en rouwboeketten die u als genodigde mee kunt brengen naar de uitvaart of direct bij de nabestaanden of het uitvaartcentrum kunt laten bezorgen. De kosten voor een urn of rouwbloemen zijn eenvoudig te verzekeren met een uitvaartverzekering. Heeft u nog geen uitvaartverzekering? Dan is het verstandig om eerste uitvaartverzekeringen te vergelijken en te bepalen of u eer een nodig heeft.

Checklist en opzegdienst

Wanneer er iemand komt te overlijden, moeten er opeens tal van dingen geregeld worden waar u in het dagelijks leven niet over nadenkt. Mensenlinq heeft daarom een ‘checklist na overlijden’ op de site geplaatst. Door gebruik te maken van de checklist weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet. Na het overlijden van een dierbare moeten er ook diverse bedrijven en instellingen worden geïnformeerd zodat lidmaatschappen worden opgezegd of tenaamstellingen worden gewijzigd. Ze verwijzen u hiervoor naar Opzegdienst.nl, een bedrijf dat dit soort zorgen tegen een kleine vergoeding voor u uit handen neemt.

Mensenlinq mobiele app

Tot slot heeft Mensenlinq voor iOS en Android een mobiele app ontwikkeld waarmee u altijd en overal de beschikking heeft over de informatie van de site. De app maakt het bijvoorbeeld eenvoudig om overlijdensberichten in uw regio te volgen. Het is ook mogelijk om een notificatie te ontvangen wanneer er een nieuwsbericht of overlijdensbericht uit uw regio wordt geplaatst. Bovendien kunt u een notificatie ontvangen bij een overlijdensbericht met een bepaalde achternaam (maximaal drie namen).

Mensenlinq mobiele app

Mensenlinq mobiele app

Zoek en vind overlijdensberichten

Contactgegevens Mensenlinq

info@mensenlinq.nl
Mensenlinq.nl
Contactformulier

Jacob Bontiusplaats 9, 1018 LL Amsterdam

Mensenlinq
Zoek en vind overlijdensberichten

Contactgegevens

info@mensenlinq.nl
Mensenlinq.nl
Contactformulier
Facebook

Jacob Bontiusplaats 9, 1018 LL Amsterdam