Mensenlinq

Mensenlinq

Wat is Mensenlinq?

Op de website Mensenlinq.nl worden overlijdensberichten uit heel Nederland verzameld en gedeeld. Veel mensen bezoeken deze website dan ook in hun zoektocht naar overleden personen. Op de homepage kunt u in één oogopslag de meest recente overlijdensberichten bekijken. Steeds meer nabestaanden kiezen ervoor deze site te gebruiken als online condoleanceregister.

Bekijk alle uitvaartverzekeringen

Overleden personen zoeken

Veel mensen maken gebruik van Mensenlinq om rouwadvertenties van specifieke mensen te zoeken. Je kunt dit op twee manieren doen. Ten eerste kan je ‘simpel zoeken’ op achternaam, plaats, naam van de krant en (plaatsings)datum. Daarnaast kan je ook kiezen voor een uitgebreide tool waarbij ook de voornaam en de geboorteplaats kunt invullen/selecteren. Het is daarbij ook mogelijk om te zoeken binnen een bepaalde periode (van datum – tot datum). Het is niet verplicht om alle gegevens in te vullen om een resultaat te krijgen. Het is ook mogelijk om op provincie te zoeken. Hieronder staan alle provincies op een rijtje:

Overlijdensberichten zoeken

Heb je de overleden persoon die je zoekt niet kunnen vinden? Of wil je met de informatie die je heeft gekregen je zoektocht vervolgen? Dan wordt je doorverwezen naar Graftombe.nl. Deze website heeft als doel het digitaliseren van alle begraafplaatsen in Nederland.

Recente overlijdensberichten

Wanneer je op de hoogte gehouden wit worden van met meest recente overlijdensberichten kan je een e-mail notificatie aan zetten. Je ontvangt dan een e-mail wanneer en een overlijdensbericht wordt geplaatst.

Overlijdensberichten plaatsen

Je kunt als particulier zelf een overlijdensbericht plaatsen op de website. Je doet dit echter niet op de website zelf, maar via Familieberichten.nl. Dit is ook de website waar u gebruik van maakt indien je een rouwadvertentie in de krant wilt plaatsen. Tijdens het plaatsingsproces krijgt je de keuze of de advertentie ook online getoond mag worden op Mensenlinq.nl. Het is ook mogelijk om enkel te kiezen voor een online weergave, in dat geval wordt de rouwadvertentie alleen op de website getoond.

Naast overlijdensberichten kan je op deze manier ook een dankbetuiging of een in memoriam plaatsen. Zoals gezegd kunt je dit zelf doen, maar het is ook mogelijk om deze taak over te dragen aan de uitvaartverzorger.

Condoleren

Als bezoeker heb je dus de mogelijkheid om te reageren met een tekst en een foto. Het is echter ook mogelijk om een video via YouTube te uploaden. In alle gevallen zullen de medewerkers eerst bepalen of jouw bijdrage voldoet aan de normen van de site. Wil je liever een persoonlijke reactie geven die niet voor iedereen zichtbaar is? Dan kan je via de website ook een of een condoleancekaart sturen naar de nabestaanden.

Mensenlinq mobiele app

Tot slot heeft Mensenlinq voor iOS en Android een mobiele app ontwikkeld waarmee u altijd en overal de beschikking heeft over de informatie van de site. De app maakt het bijvoorbeeld eenvoudig om overlijdensberichten in uw regio te volgen. Het is ook mogelijk om een notificatie te ontvangen wanneer er een nieuwsbericht of overlijdensbericht uit uw regio wordt geplaatst. Bovendien kunt u een notificatie ontvangen bij een overlijdensbericht met een bepaalde achternaam (maximaal drie namen).

Mensenlinq App