Mensenlinq

Mensenlinq

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 4 januari 2024

Soms ben je iemand uit oog verloren. Iemand met wie je al jaren geen contact hebt. Ook dan is het verdrietig als deze persoon overlijdt. Wellicht weet je juist niet of een oude bekende nog leeft. In dat geval zoek je wellicht uitsluitsel. Voor dergelijke situaties is er Mensenlinq. Hier vind je alle gepubliceerde overlijdensberichten in Nederland. Overleden personen zoeken op naam in Nederland is hier eenvoudig. Ook vind je er recente overlijdensberichten op één handige pagina.

Wat is Mensenlinq?

Op de website Mensenlinq.nl vind je overlijdensberichten uit heel Nederland. Deze worden hier verzameld en bewaard. Via deze website kom je er dus snel achter of iemand overleden is. Tenminste, als daarvan een rouwbericht is geplaatst. Ook zie je hier direct de meest recente overlijdensberichten. De site gebruikt men ook veel als online condoleanceregister. Bij alle berichten laat je namelijk eenvoudig een reactie achter. Zo kun je de nabestaanden condoleren met hun verlies.

Overleden personen zoeken op Mensenlinq

Je gebruikt Mensenlinq om overlijdensberichten te vinden. Vaak van een specifiek iemand. Dit kan op twee manieren. Bijvoorbeeld door op achternaam, plaats, naam van de krant en (plaatsings)datum te zoeken. Daarnaast kun je ook uitgebreid zoeken. Hiervoor is een speciale tool. Daarin vul je bijvoorbeeld een voornaam of geboorteplaats in. Ook stel je hier een datumbereik in. Je hoeft niet alle velden in te vullen voor een zoekresultaat. Ook als je niet alle gegevens hebt, vind je resultaten. Wel is het zo dat overleden personen vinden makkelijker wordt als je meer gegevens hebt. De lijst met resultaten is dan minder lang.

Overleden personen zoeken per provincie

Eén van de zoekmogelijkheden op de website is per provincie. In alle Nederlandse provincies kun je overleden personen zoeken. Dit maakt het zoeken makkelijker als je beperkte gegevens hebt. Weet je niet meer precies waar iemand woont? Zoek dan bijvoorbeeld op “Mensenlinq Noord-Holland”. Dat scheelt al veel resultaten. Klik op de onderstaande lijst om direct per provincie overleden personen te zoeken:

Overlijdensberichten zoeken

Je zoekt overleden personen op naam. Toch kan het gebeuren dat je iemand niet vindt. Dit komt meestal omdat er geen rouwadvertentie is verschenen in een krant. Eventueel zoek je verder op Graftombe.nl. Deze website digitaliseert gegevens van overleden personen in Nederland. Recente overlijdensberichten vind je alleen op Mensenlinq. Om deze op Graftombe.nl in te zien, dien je in te loggen met een account.

Recente overlijdensberichten

Zoek je recente overlijdensberichten. Daarvoor heeft Mensenlinq een aparte pagina. Ook hier kun je overleden personen zoeken op naam. Hier maak je eenvoudig een overzicht van alle recente overlijdensberichten van een dierbare. Ook kun je instellen dat je van recente overlijdensberichten op de hoogte wordt gehouden. Daarvoor zet je de e-mailnotificatie aan. Je ontvangt dan bericht wanneer een overlijdensbericht wordt geplaatst.

Zo weet je wanneer een oude bekende overlijdt of iemand met wie je nog weinig contact hebt. In zo’n geval weten de nabestaanden vaak niet iedereen te bereiken. Door notificaties van overlijdensberichten in een bepaalde regio of plaats ontvang je altijd recente overlijdensberichten. Je kunt dan altijd de familie condoleren en eventueel het afscheid bezoeken.

Overlijdensberichten plaatsen op Mensenlinq

Wil je dat een overlijdensbericht geplaatst wordt op Mensenlinq? Dit regel je niet via de website zelf. Deze website is namelijk een overzichtswebsite. Rouwadvertenties van externe bronnen worden hier geplaatst. Wanneer je een overlijdensbericht plaatst in een krant, komt deze vanzelf terecht op Mensenlinq. Een overlijdensbericht plaatsten gaat het makkelijks via Familieberichten.nl. Via deze website plaats je eenvoudig rouwadvertenties voor vrijwel alle Nederlandse kranten. Dit kun je zelf doen. Ook kan de uitvaartverzorger dit op zich nemen.

Via Familieberichten.nl plaats je niet alleen overlijdensberichten. Ook dankbetuigingen en een in memoriam vindt op deze wijze hun weg naar de krant en Mensenlinq.

Condoleren via Mensenlinq

Mensenlinq is een databank van overlijdensberichten. Bij elk bericht bestaat de mogelijkheid te reageren. Dat kan een tekstbericht zijn, maar ook een foto of video. Zo is Mensenlinq een eigentijds condoleanceregister. Mensen kunnen reageren van over de hele wereld en het medium gebruiken dat het beste past. Alle reacties worden eerst gecontroleerd. Spam of andere ongepaste berichten verschijnen dus nooit. Ook op traditionele wijze condoleren kan via deze website. Via de website stuur je eenvoudig een kaart naar de nabestaanden.

Mensenlinq mobiele app

Alle informatie van de website is ook beschikbaar op je mobiel. Met de app volg je eenvoudig overlijdensberichten in je regio. Ook stel je hier eenvoudig notificaties voor in, net als voor de desktopversie. Deze berichten kun je ook op naam instellen. Zo ontvang je een bericht wanneer iemand met een bepaalde achternaam overlijdt. Deze berichten ontvang je direct als er een bericht wordt geplaatst. Er zit dus geen vertraging op van dagen of weken. Daardoor komt je condoleance op tijd aan en kun je eventueel naar het afscheid. De app van Mensenlinq is beschikbaar voor Android en iOS.

Mensenlinq App

Wat kies jij?

Nabestaanden kiezen zelf of zij een overlijdensbericht delen via Mensenlinq. Veel mensen vinden dit fijn. Het is wellicht ook een keuze die je niet aan je nabestaanden wil laten. Leg ook dit soort dingen vast. Zeker als je het belangrijk vindt dat oude bekenden en vrienden van vroeger bij je afscheid zijn. Dit betekent ook dat je vastlegt dat er een rouwadvertentie geplaatst wordt. Alleen berichten in kranten en publiek toegankelijke bronnen worden op de website geplaatst. Als er geen overlijdensbericht is, verschijnt dit ook niet op Mensenlinq.

Het plaatsen van rouwadvertenties kost geld. Veel uitvaartverzekeringen bieden dit als optie aan. Bij andere kun je hiervoor een vrij besteedbaar bedrag gebruiken. Niet alle verzekeringen bieden hier ruimte voor. Vergelijk uitvaartverzekeringen om te kijken welke verzekeringen dit aanbieden. Controleer ook je huidige polis of hiervoor mogelijkheden zijn. Is dat niet het geval? Dan kun je een andere verzekering overwegen. Vaak zijn er ook mogelijkheden van een opwaardering van je huidige uitvaartverzekering.

Contactgegevens

info@mensenlinq.nl
Mensenlinq.nl
Contactformulier
Facebook

Jacob Bontiusplaats 9, 1018 LL Amsterdam