Uitvaartverzekering.

Direct online
geregeld.

Uitvaart-
verzekering.

We staan er niet vaak bij stil, maar ook een mooi afscheid kost geld. Hoe jouw afscheid eruitziet bepaal je zelf, maar dankzij een passende uitvaartzekering maak je het mogelijk. Weten hoe je het goed regelt? Vergelijk hier direct uitvaartverzekeringen.

Kosten van je uitvaart gedekt.
Eenvoudig in 3 minuten geregeld.
Je nabestaanden financiële rust.

Monuta Uitvaartverzekering 8,7 Monuta Uitvaartverzekering
Premie 30-jarige Verzekerd bedrag
11,88 9.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Gediplomeerde uitvaartverzorgers
+ Meer informatie Monuta
Bekijk verzekering
Uitvaartverzekering vergelijken
Uitvaartverzekering vergelijken
Bekijk de top 3
Bekijk de top 3

Breng jouw persoonlijk situatie in kaart en kijk welk bedrag je nodig hebt voor je uitvaart.

Vergelijk 10 uitvaartverzekeraars en sluit de verzekering af die het beste bij jou past.

Alles is geregeld en je geeft je nabestaanden financiële rust. Wel zo prettig.

Wat is een uitvaartverzekering?

Via een uitvaartverzekering dek je de kosten van jouw uitvaart. Nou is dat misschien iets waarover je je nog niet al te veel zorgen maakt. Toch is een uitvaartverzekering belangrijk. Vooral voor je nabestaanden. Met een goede uitvaartverzekering maak je niet alleen een passend afscheid mogelijk, maar je voorkomt ook dat je nabestaanden met kosten komen te zitten.

Binnen je uitvaartverzekering maak je bovendien al bepaalde keuzes over de inhoud van je uitvaart. Die zijn nog niet definitief en kun je altijd wijzigen. In de tussentijd is het prettig dat er alvast het een en ander vastgelegd is.

Wist je dat volgens onderzoek van monuta, 75% van de Nederlanders een uitvaartverzekering heeft?

Bekijk alle uitvaartverzekeringen
Wat is een uitvaartverzekering

De voor- en nadelen van een uitvaartverzekering

Over het algemeen is een uitvaartverzekering (begrafenisverzekering) afsluiten verstandig. Puur vanwege de zekerheid die het biedt. Maar ook vanwege de gedachte dat jouw familie in een moeilijke tijd niet een extra zorg krijgt. Tegelijkertijd heeft een uitvaartpolis ook nadelen. Als je heel oud wordt – laten we het hopen – dan betaal je waarschijnlijk in totaal meer premie dan je uitvaart daadwerkelijk kost.

Per maand is dat in de meeste gevallen echter nog steeds een overzichtelijk bedrag. Dat is sowieso het grootste voordeel van een uitvaartverzekering. Voor een maandelijks bedrag dat je nu amper mist, heb je het voor later goed geregeld.

Voordelen:
Uitvaart wordt volledig vergoed
Minder zorgen voor je nabestaanden

Nadelen:
De premieopbouw kan de uitkering overstijgen
De keuzevrijheid bij een naturaverzekering kan worden beperkt

Wanneer sluit je een
uitvaartverzekering af?

Een uitvaartverzekering sluit je het best zo jong mogelijk af. Dan is de premie het laagst. Daarnaast hangt het af van je persoonlijke situatie.

Het is verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten wanneer:

  • Niet over 8.500 euro spaargeld beschikt;
  • Relatief jong bent;
  • Jouw nabestaanden liever niet voor lastige keuzes of kosten stelt.

Tekst gaat verder na de top 3

Bekijk de top 3 van februari 2021:

Bekijk de top 3:

1
Monuta Uitvaartverzekering 8,7 Monuta Uitvaartverzekering
Premie 30-jarige Verzekerd bedrag
11,88 9.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Gediplomeerde uitvaartverzorgers
+ Meer informatie Monuta
Bekijk verzekering
2
DELA Uitvaartverzekering 9,6 DELA Uitvaartverzekering
Premie 30-jarige Verzekerd bedrag
12,44 9.000,-
Praktische hulp voor uw nabestaanden
Verzekering altijd aan te passen
+ Meer informatie DELA
Bekijk verzekering
3
Ardanta Uitvaartverzekering Vergelijken 8,2 Ardanta Uitvaartverzekering
Premie 30-jarige Verzekerd bedrag
13,86 9.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Inclusief ongevallendekking
+ Meer informatie Ardanta
Bekijk verzekering
Vergelijk uitvaartverzekeringen

De premies zijn berekend met de geboortedatum 1-1-1991, kapitaalverzekering, verzekerd bedrag € 9.000,- en de langst mogelijke betaalduur.
De top 3 is op basis van meest gekozen uitvaartverzekeringen (afgelopen 30 dagen) op Ikvergelijkonline.nl en is geen advies.
Update: woensdag 24 februari 2021

Welke uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn grofweg drie soorten uitvaartpolissen. De verschillen daartussen bestaan vooral uit de keuzevrijheid van jou en je nabestaanden. We lopen ze met je langs.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering koop je een pakket met diensten. Bijvoorbeeld een ceremonie, kist en koffietafel voor een bepaald aantal personen. Dat betekent ook dat er voor je overlijden al veel vastligt hierover. Prettig als je je nabestaanden liever niet voor dergelijke keuzes stelt.

Relatief lage premie
Beperkte keuzevrijheid voor de invulling

Kapitaalverzekering

Wanneer je een kapitaalverzekering voor je uitvaart afsluit, keert de verzekeraar een bedrag uit bij overlijden. Met dit bedrag kunnen je nabestaanden de uitvaart bekostigen. Daarbij hebben ze nog alle vrijheid om deze vorm te geven volgens hun of jouw (nagelaten) wensen. Dat betekent wel dat je zelf uitzoekt of je wensen passen bij het bedrag waarvoor je je verzekert.

Veel keuzevrijheid
Relatief hogere premie
Dekt mogelijk niet hele uitvaart

Combinatieverzekering

Deze verzekering werkt net als de naturaverzekering, met één belangrijk verschil. Bij een combinatieverzekering komt er ook een vrij te besteden bedrag bij. Zo blijft er ruimte voor iets extra’s en is er tegelijk toch ook al veel geregeld.

Ruime keuzevrijheid
Je regelt alvast veel zaken
Relatief hogere premie

Wat kost een uitvaart?

Voor een uitvaart betalen mensen gemiddeld € 7.500,- en € 10.000,-. Dat zijn normale kosten voor zowel een begrafenis als crematie. Toch best veel geld en dat verbaast mensen soms. Daarom is het goed om bij leven al na te denken over je uitvaart en de kosten daarvan. Zeker als je er een bijzonder afscheid van wil maken. Wil je bijvoorbeeld een borrel of een lunch aanbieden? Of wil je een bijzondere kist? De kosten hiervan komen niet bij je nabestaanden terecht als je het vooraf goed regelt.

Uitvaartverzekeraars in Nederland

Nederland kent 10 verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden. Dit zijn de 5 grootste uitvaartverzekeraars:

Kinderen of partner meeverzekeren

Wil je het voor je hele huishouden goed regelen? Bij een uitvaartverzekering verzeker je ook je partner en eventuele kinderen. Dat kost vaak ook relatief weinig extra. Kinderen kunnen tot hun 18de levensjaar meeverzekerd worden op een gezinspolis. Daarna is het verstandig om direct een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. Wie zich jong verzekert betaalt namelijk de laagste premie.

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Een afscheid is persoonlijk. De beste uitvaartverzekering voor jou is de verzekering die jouw afscheid mogelijk maakt tegen de beste voorwaarden. Kijk daarbij niet alleen naar prijs, maar ook naar wat je zelf belangrijk vindt.

Ook is er onafhankelijk onderzoek naar de beste uitvaartpolis. Volgens de Consumentenbond en de WUA was Monuta in 2019 de beste uitvaarverzekeraar. In 2020 kozen consumenten DELA tot beste uitvaartverzekeraar.

Beste Uitvaartverzekering

Waar moet je op letten bij een uitvaartpolis afsluiten?

Bij veel verzekeringen let je vooral op de prijs. Ook bij uitvaartverzekeringen vergelijken speelt de prijs vanzelfsprekend een grote rol. Toch is het verstandig om zeker bij uitvaartpolissen goed naar het hele pakket te kijken. Wat zijn de voorwaarden en hoeveel keuzevrijheid heb je? Juist bij een uitvaart zijn deze zaken belangrijk. Let daarnaast goed op wat voor uitvaartpolis je afsluit. Geeft deze recht op een pakket of keert deze een bedrag uit? Een uitvaartverzekering is een belangrijke. Lees daarom ook goed de kleine lettertjes en aanvullende voorwaarden. Zo weet je zeker dat het goed zit en leef je – hopelijk nog heel lang – met een gerust gevoel.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt over uitvaartverzekeringen. We hebben daarom een aantal meest gestelde vragen over uitvaartverzekeringen op een rijtje gezet. Handig toch?

Wilt u uw uitvaartverzekering beëindigen? Dan kunt u deze afkopen. Dit is echter wel per verzekeraar verschillend en zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Als u uw verzekering afkoopt, keert de verzekeraar de afkoopwaarde aan u uit. Als u uw uitvaartverzekering afkoopt, bent u niet meer verzekerd. Dit betekent dat u ook geen premie meer hoeft te betalen.

Meer informatie

Het is mogelijk om tot je 75e een uitvaartverzekering af te sluiten. De premielooptijd is korter dus betaal je wel een hogere maandpremie. Bovendien krijg je vaak te maken met aanvullende voorwaarden omtrent acceptatie en uitkering. Val je buiten de leeftijdsgrens? Dan is het vaak wel mogelijk om een koopsompolis af te sluiten of gebruik te maken van de deposito.

Meer informatie

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie in plaats van een begrafenis. Een crematie is met een gemiddelde prijs van 6.000 euro goedkoper dan een begrafenis. Het zijn met name de kosten van de persoonlijke uitvaartwensen die de totaalprijs van de crematie bepalen. Met een passende uitvaartverzekering worden deze kosten echter volledig vergoed.

Meer informatie

In 2021 kost een begrafenis gemiddeld 8.000 euro. De kosten van uw begrafenis zijn afhankelijk van uw persoonlijke uitvaartwensen. De begrafeniskosten zullen in de toekomst zeker stijgen. Met een passende uitvaartverzekering weet u zeker dat de kosten van uw begrafenis ook in de toekomst volledig worden vergoed.

Meer informatie

Op de website Mensenlinq.nl worden overlijdensberichten uit heel Nederland verzameld en gedeeld. Veel mensen bezoeken deze website dan ook in hun zoektocht naar overleden personen. Steeds meer nabestaanden kiezen ervoor deze site te gebruiken als online condoleanceregister. Mensenlinq heeft echter meer te bieden, in dit artikel worden alle mogelijkheden van het online platform uitgelegd.

Meer informatie

Uitvaartverzekering kennisbank