Uitvaartverzekering

Sluit direct een uitvaartverzekering af bij één van de uitvaartverzekeraars die wij alvast voor jou hebben vergeleken. Zo bespaar je direct honderden euro’s op je begrafenisverzekering. Overstappen of afsluiten is binnen 5 minuten geregeld.

Bekijk de uitvaartverzekering top 4 augustus 2020.
100% onafhankelijk en eerlijk.
 Binnen 5 minuten zonder zorgen afsluiten.
DELA Uitvaartverzekering

Premie per maand
7,96

Beoordeling voor DELA9,6 uit 3.618 beoordelingen

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot aan overlijden 

Kinderen gratis verzekerd:
Nee, wel extra lage premie

Yarden Uitvaartverzekering

Premie per maand
9,32

Beoordeling voor Yarden7,3 uit 529 beoordelingen

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot 85 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 21 jaar

Monuta Uitvaartverzekering

Premie per maand
10,21

Beoordeling voor Monuta8,6 uit 441 beoordelingen

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot aan overlijden

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 18 jaar

Ardanta Uitvaartverzekering

Premie per maand
11,58

Beoordeling voor Ardanta8,0 uit 135 beoordelingen

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Vrij te besteden bedrag)

Premie betaalduur:
Tot 80 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 18 jaar

*Bovenstaande premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar uit Amsterdam.
De top 4 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame).
Update: Maandag 3 augustus 2020

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Bekijk de top 4 van augustus 2020.
100% onafhankelijk en eerlijk.
 Binnen 5 minuten zonder zorgen afsluiten.
1
DELA Uitvaartverzekering9.6DELA Uitvaartverzekering3.618 beoordelingen
Premie per maand
7,96
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 25 jaar korting
✓ Praktische hulp voor uw nabestaanden
+ Meer informatie DELA
2
yarden Uitvaartverzekering7.3yarden Uitvaartverzekering529 beoordelingen
Premie per maand
9,32
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 21 jaar gratis*
✓ Vrije keuze uitvaartverzorger
+ Meer informatie Yarden
3
Monuta Uitvaartverzekering8.6Lifetri Uitvaartverzekering441 beoordelingen
Premie per maand
10,21
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekeren
✓ Hoogste score op klantbeleving
+ Meer informatie Monuta

Premies per maand gebaseerd op een persoon van 30 jaar uit Amsterdam. De top 3 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame).
Update: Maandag 3 augustus 2020

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een levensverzekering waarmee in de toekomst de kosten van jouw uitvaart geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Als je geen uitvaartverzekering hebt, zullen jouw nabestaanden de uitvaart zelf moeten financieren. De meeste mensen hebben echter niet de beschikking over zo’n groot geldbedrag. Met een uitvaartverzekering behoedt je jouw dierbaren tegen deze hoge kosten.

Wat zijn de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering?

Voordelen uitvaartverzekering

  • Geen kosten voor jouw nabestaanden
  • Uitvaartverzekering keert direct uit
  • Uitvaart wordt altijd vergoed
  • Belastingvoordeel

Geen kosten voor jouw nabestaanden

De belangrijkste reden om een uitvaartverzekering af te sluiten, is het beschermen van jouw nabestaanden. Door te kiezen voor een uitvaartverzekering weet je zeker dat zij niet hoeven te betalen voor jouw uitvaart. Dat is voor veel mensen een geruststellende gedachte. Voor een volledige vergoeding van de uitvaart is het wel belangrijk om deze goed aan te laten sluiten bij jouw persoonlijke uitvaartwensen.

Uitvaartverzekering keert direct uit

Veel mensen die bewust niet kiezen voor een uitvaartverzekering doen dit omdat zij de uitvaart op een andere manier willen bekostigen. Zij hebben genoeg geld gespaard voor de uitvaart, of vertrouwen op de uitkering van een overlijdensrisicoverzekering. Hierbij wordt echter vaak vergeten dat dit geld niet direct beschikbaar is voor de nabestaanden. Zij zullen de kosten voor de uitvaart dus altijd voor moeten schieten. Een uitvaartverzekering keert direct uit, zo weet je zeker dat je nabestaanden geen kosten maken.

Uitvaart wordt altijd vergoed

Of je nu op jonge leeftijd of op latere leeftijd komt te overlijden: de uitvaart wordt altijd vergoed. Wie ervoor kiest om maandelijks een bedrag op een spaarrekening te zetten in plaats van een periodieke betaling aan een uitvaartverzekeraar, loopt een financieel risico. Mogelijk zal achteraf blijken dat er te weinig tijd was om voldoende kapitaal op te bouwen. Ondanks de goede intentie zullen de nabestaanden dan toch de uitvaart moeten bekostigen. Een uitvaartverzekeraar vergoedt de uitvaart altijd, ook als er door vroegtijdig overlijden maar een beperkte periode premie is betaald.

Belastingvoordeel

Wie geld voor de uitvaart op een spaarrekening zet, betaalt over dit kapitaal vermogensbelasting. De waarde van de uitvaartverzekering is tot een bepaalde drempelwaarde belastingvrij. Het kan dus fiscaal aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een uitvaartverzekering in plaats van een spaarrekening.

Nadelen uitvaartverzekering

  • Bij leven betalen voor kosten uitvaart
  • Uitvaartverzekering dekt niet altijd alle kosten
  • Overstappen is vaak lastig
  • De uitvaartverzekering kan de keuzevrijheid beperken

Bij leven betalen voor kosten uitvaart

Naast de vele voordelen kent een uitvaartverzekering ook een aantal nadelen. Het staat je misschien tegen om te betalen voor iets waar je bij leven geen gebruik zult maken. Je kiest daarom misschien voor de goedkoopste verzekering, zodat je er zelf weinig financiële last van ervaart. Het is echter aan te raden om een passende uitvaartverzekering te kiezen, ook wanneer je daar iets meer premie voor betaalt. Het doel is uiteindelijk de bescherming van je nabestaanden tegen de financiële zorgen van jouw uitvaart. Er zijn overigens voldoende kwalitatief goede uitvaartverzekeringen met scherpe premies, een passende uitvaartverzekering hoeft niet duur te zijn.

Bovendien betaal je bij een goede uitvaartverzekering altijd minder premie dan de verzekering waard is. Je kunt dit berekenen door de maandpremie te vermenigvuldigen met de looptijd en deze te vergelijken met de verzekeringswaarde.

Uitvaartverzekering dekt niet altijd alle kosten

In de praktijk blijkt vaak dat een uitvaartverzekering niet alle kosten van de uitvaart vergoedt. Dit is echter eenvoudig te voorkomen door de uitvaartverzekering goed af te stemmen op jouw persoonlijke uitvaartwensen. Met de uitvaartcalculator kun je de kosten van je uitvaart berekenen om een uitvaartverzekering te kunnen kiezen die volledig aansluit op jouw wensen. Door te kiezen voor een uitvaartverzekering met indexatie zorg je er bovendien voor dat de verzekering ook in de toekomst zijn waarde behoudt.

Overstappen is vaak lastig

Een ander nadeel is dat je eigenlijk in één keer de juiste keuze moet maken, het is namelijk erg lastig om over te stappen naar een andere uitvaartverzekering. In veel gevallen verliest de oude verzekering de volledige waarde. Bovendien is de premie van een nieuwe verzekering vaak hoger, omdat je inmiddels ouder bent geworden. Wie ouder is betaalt een hogere premie, omdat het overlijdensrisico voor de uitvaartverzekeraar groter is geworden.

Wat kost een uitvaart?

Hoeveel een uitvaart kost is grotendeels afhankelijk van jouw persoonlijke uitvaartvaartwensen. Wie een uitgebreide begrafenis wenst, is duurder uit dan iemand die kiest voor een sobere crematieplechtigheid. Gemiddeld kost een uitvaart tussen de 5.000 en 8.000 euro. Een begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie, omdat je daarbij ook te maken krijgt met het afkopen van grafrechten. In sommige gemeenten kost het huren van een graf duizend euro of meer. Met de uitvaartcalculator kun je eenvoudig de kosten van een uitvaart die volledig is afgestemd op jouw uitvaartwensen berekenen.

Welke uitvaartverzekeraars zijn er in Nederland?

Nederland kent een groot aantal verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden. Alle uitvaartverzekeraars die wij aan je voorstellen zijn betrouwbare verzekeraars die kwalitatief goede uitvaartverzekeringen aanbieden tegen een scherpe premie. Hieronder volgt een overzicht van de zes belangrijkste uitvaartverzekeraars:

DELA Uitvaartverzekeringverzekering
DELA – een afkorting van Deel Elkanders Lasten – werd in 1932 opgericht. Het hoofdkantoor van de uitvaartorganisatie staat in Eindhoven. Sinds 1942 noemt DELA zich een coöperatie en handelt de organisatie zonder winstoogmerk. Naast een uitvaartverzekeringstak kent DELA ook een uitvaartverzorgingstak. DELA verzorgt jaarlijks duizenden uitvaarten in Nederland en België.
Monuta Uitvaartverzekeringverzekering
Monuta is één van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. De uitvaartorganisatie die gevestigd is in Apeldoorn, heeft zowel een uitvaartverzekerings- als een uitvaartverzorgingstak. Monuta kenmerkt zich door de persoonlijke aanpak waarbij veel aandacht is voor de nabestaanden. Een uitvaart die verzorgd wordt door Monuta is warm, persoonlijk en uniek.
Yarden Uitvaartverzekeringverzekering
Met bijna een eeuw ervaring mag Yarden zich een specialist op het gebied van uitvaartverzekeringen en uitvaartverzorging noemen. Yarden met honderdduizenden klanten één van de grootste in Nederland. Naast het verzekeren en verzorgen van uitvaarten, houdt Yarden zich ook bezig met maatschappelijke doelen. Zo willen ze met voorlichtingsactiviteiten het taboe rondom de dood doorbreken.
Ardanta Uitvaartverzekeringverzekering
Ardanta is sinds 1965 actief in de uitvaartbranche en valt binnen de verzekeringsportefeuille van A.S.R. De uitvaartverzekeraar kenmerkt zich door het regelen van de praktische kanten van een uitvaart. Het bedrijfsmotto is dan ook: ‘Helpen door te doen’. De consument kan ook bij Ardanta terecht voor praktische adviezen rondom het organiseren van een uitvaart.
Yarden Uitvaartverzekeringverzekering
PC Uitvaart is sinds de oprichting ruim 85 jaar geleden dé uitvaartorganisatie van Amsterdam en omgeving. Inwoners van Noordwest-Nederland kunnen naast de uitvaartverzekering ook gebruikmaken van de uitvaartverzorging van PC Uitvaart. Bij PC Uitvaart staan de verzekeringsnemers en hun nabestaanden centraal. Een uitvaart van PC Uitvaart is dan ook persoonlijk en uniek.
Lifetri Uitvaartverzekeringverzekering
Lifetri is de nieuwe naam van de in 2018 overgenomen uitvaartverzekeraar Nuvema. Lifetri biedt enkel natura uitvaartverzekeringen aan die volledig zijn afgestemd op de uitvaartwensen en de persoonlijke situatie van de verzekerde. Lifetri kijkt bij het afsluiten van de uitvaartverzekering bijvoorbeeld ook naar lokale prijsverschillen, zodat de verzekering altijd volledig kostendekkend is.
DELA Uitvaartverzekeringverzekering
DELA – een afkorting van Deel Elkanders Lasten – werd in 1932 opgericht. Het hoofdkantoor van de uitvaartorganisatie staat in Eindhoven. Sinds 1942 noemt DELA zich een coöperatie en handelt de organisatie zonder winstoogmerk. Naast een uitvaartverzekeringstak kent DELA ook een uitvaartverzorgingstak. DELA verzorgt jaarlijks duizenden uitvaarten in Nederland en België.
Monuta Uitvaartverzekeringverzekering
Monuta is één van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. De uitvaartorganisatie die gevestigd is in Apeldoorn, heeft zowel een uitvaartverzekerings- als een uitvaartverzorgingstak. Monuta kenmerkt zich door de persoonlijke aanpak waarbij veel aandacht is voor de nabestaanden. Een uitvaart die verzorgd wordt door Monuta is warm, persoonlijk en uniek.
Yarden Uitvaartverzekeringverzekering
Met bijna een eeuw ervaring mag Yarden zich een specialist op het gebied van uitvaartverzekeringen en uitvaartverzorging noemen. Yarden met honderdduizenden klanten één van de grootste in Nederland. Naast het verzekeren en verzorgen van uitvaarten, houdt Yarden zich ook bezig met maatschappelijke doelen. Zo willen ze met voorlichtingsactiviteiten het taboe rondom de dood doorbreken.
Ardanta Uitvaartverzekeringverzekering
Ardanta is sinds 1965 actief in de uitvaartbranche en valt binnen de verzekeringsportefeuille van A.S.R. De uitvaartverzekeraar kenmerkt zich door het regelen van de praktische kanten van een uitvaart. Het bedrijfsmotto is dan ook: ‘Helpen door te doen’. De consument kan ook bij Ardanta terecht voor praktische adviezen rondom het organiseren van een uitvaart.
Yarden Uitvaartverzekeringverzekering
PC Uitvaart is sinds de oprichting ruim 85 jaar geleden dé uitvaartorganisatie van Amsterdam en omgeving. Inwoners van Noordwest-Nederland kunnen naast de uitvaartverzekering ook gebruikmaken van de uitvaartverzorging van PC Uitvaart. Bij PC Uitvaart staan de verzekeringsnemers en hun nabestaanden centraal. Een uitvaart van PC Uitvaart is dan ook persoonlijk en uniek.
Lifetri Uitvaartverzekeringverzekering
Lifetri is de nieuwe naam van de in 2018 overgenomen uitvaartverzekeraar Nuvema. Lifetri biedt enkel natura uitvaartverzekeringen aan die volledig zijn afgestemd op de uitvaartwensen en de persoonlijke situatie van de verzekerde. Lifetri kijkt bij het afsluiten van de uitvaartverzekering bijvoorbeeld ook naar lokale prijsverschillen, zodat de verzekering altijd volledig kostendekkend is.

Waar moet je op letten bij het afsluiten?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van een passende uitvaartverzekering. Het belangrijkste is de dekking: kies een geldbedrag of een dienstenpakket dat volledig aansluit bij jouw uitvaartwensen. Daarnaast is de premie en de looptijd belangrijk. Door de maandpremie te vermenigvuldigen met de looptijd kun je de totaalpremie berekenen. Ook het type verzekering is van belang, je kunt kiezen tussen een natura, een kapitaal- of een combinatieverzekering. Tot slot is het belangrijk dat de algemene en de aanvullende voorwaarden aansluiten bij jouw voorkeur.

Soort

Het type uitvaartverzekering

Natura
uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering keert geen geldbedrag uit aan je nabestaanden, maar laat hen kiezen uit een pakket van diensten en producten. Het voordeel van dit type verzekering is dat je nabestaanden geen administratieve taken krijgen. Bovendien ben je altijd verzekerd van een volledig verzorgde uitvaart. Een nadeel is de beperkte keuzevrijheid bij het samenstellen van de uitvaart. Keuzes buiten het pakket kunnen voor extra kosten zorgen die niet worden vergoed.

Kapitaal
uitvaartverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering keert een door jou bepaalde geldsom uit aan de nabestaanden. Met dit bedrag kunnen zij de uitvaart financieren. Het voordeel van dit type verzekering is de grote mate van keuzevrijheid. Een nadeel is de administratieve taak die op de schouders van de nabestaanden terechtkomt. Bovendien kan het verzekerde bedrag ontoereikend blijken te zijn wanneer dit niet overeenkomt met de kosten van jouw uitvaartwensen.

Combinatie
uitvaartverzekering

Een combinatie uitvaartverzekering laat de nabestaanden kiezen uit een pakket van producten en diensten. Daarnaast wordt er een bedrag uitgekeerd waarmee keuzes buiten het pakket kunnen worden gefinancierd. Zo krijgen jouw nabestaanden volledige keuzevrijheid, ben je verzekerd van een volledig vergoede uitvaart en worden de nabestaanden alle administratieve taken uit handen genomen.

Natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering keert geen geldbedrag uit aan je nabestaanden, maar laat hen kiezen uit een pakket van diensten en producten. Het voordeel van dit type verzekering is dat je nabestaanden geen administratieve taken krijgen. Bovendien ben je altijd verzekerd van een volledig verzorgde uitvaart. Een nadeel is de beperkte keuzevrijheid bij het samenstellen van de uitvaart. Keuzes buiten het pakket kunnen voor extra kosten zorgen die niet worden vergoed.

Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering keert een door jou bepaalde geldsom uit aan de nabestaanden. Met dit bedrag kunnen zij de uitvaart financieren. Het voordeel van dit type verzekering is de grote mate van keuzevrijheid. Een nadeel is de administratieve taak die op de schouders van de nabestaanden terechtkomt. Bovendien kan het verzekerde bedrag ontoereikend blijken te zijn wanneer dit niet overeenkomt met de kosten van jouw uitvaartwensen.

Combinatie
uitvaartverzekering

Een combinatie uitvaartverzekering laat de nabestaanden kiezen uit een pakket van producten en diensten. Daarnaast wordt er een bedrag uitgekeerd waarmee keuzes buiten het pakket kunnen worden gefinancierd. Zo krijgen jouw nabestaanden volledige keuzevrijheid, ben je verzekerd van een volledig vergoede uitvaart en worden de nabestaanden alle administratieve taken uit handen genomen.

Soort

Je leeftijd bij het afsluiten

De leeftijd die je hebt op het moment van afsluiten, is van grote invloed op de hoogte van de premie die je betaalt. Hoe jonger je bent, des te goedkoper is de uitvaartverzekering. De uitvaartverzekeraar vertrouwt er immers op dat er over een langere periode premie betaald kan worden, aangezien het overlijdensrisico gering is. Op latere leeftijd betaal je een hogere premie, omdat de uitvaartverzekeraar het overlijdensrisico hoger inschat.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars is het niet mogelijk om na je 65e een uitvaartverzekering af te sluiten. Soms is het wel mogelijk om een koopsompolis af te sluiten, een uitvaartverzekering waarbij de premie in één termijn wordt betaald.

Soort

Wil je een partner of kinderen meeverzekeren?

De meeste uitvaartverzekeraars maken het mogelijk om je partner of kind(eren) mee te verzekeren op jouw polis. Er bestaan gezinsverzekeringen waarmee het hele gezin verzekerd wordt tegen de kosten van een uitvaart. De partner en/of de kinderen zijn dan onder dezelfde voorwaarden verzekerd als de hoofdverzekerde.

Voor meeverzekerde kinderen hoeft in veel gevallen geen premie of een sterk verlaagde premie te worden betaald. Kinderen kunnen meeverzekerd worden tot de 18e of 21e levensjaar, daarna dient er een individuele uitvaartverzekering te worden afgesloten. Het is ook mogelijk om direct een eigen uitvaartverzekering af te sluiten tegen een zeer scherpe premie.

Soort

Hoe moet jou uitvaart eruit ziet?

Inzicht in de kosten van jouw uitvaart is het belangrijkste bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Alleen als je weet welk prijskaartje er hangt aan jouw persoonlijke uitvaartwensen, kun je een uitvaartverzekering kiezen die deze kosten volledig vergoed. Breng dus eerst je uitvaartwensen in kaart en bereken met de uitvaartcalculator wat de kosten zijn. Met een passende uitvaartverzekering weet je zeker dat je nabestaanden volledig beschermd zijn tegen de kosten van jouw uitvaart. Hoe moet jouw uitvaart eruitzien?

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!