Uitvaartverzekering kind(eren)

Uitvaartverzekering kind(eren)

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 4 januari 2024

Het is niet iets waar je graag bij stilstaat. Toch wil je dat al je gezinsleden goed verzekerd zijn. Daaronder valt ook een uitvaartverzekering. Hoe droevig de omstandigheden ook zijn: je wil weten hoe het zit. Hier lees je hoe het werkt.

Overlijdensverzekering voor kind

Een aparte overlijdensverzekering voor kinderen bestaat in principe niet. Iedereen die een uitvaartverzekering afsluit, is minimaal 18 jaar. Kinderen zijn vaak meeverzekerd. Soms automatisch en gratis. In andere gevallen kan dat tegen gereduceerd tarief. Vaak geef je dit dan expliciet aan bij de verzekeraar. Sommige verzekeraars vragen er ook zelf naar. Is je kind meeverzekerd? Deze is dan tot het 18de levensjaar verzekerd. Daarna sluit deze zelf een uitvaartverzekering af.

Soms sluit je wel een uitvaartverzekering voor je kind af. Als dit niet met jouw polis kan, bijvoorbeeld. Als ouder sluit je dan zelf de begrafenisverzekering voor je kind af. Dit is in feite een gewone verzekering. Geen speciale overlijdensverzekering voor kinderen.

Eigen uitvaartverzekering voor je kind?

Het is makkelijk om je kind bij te schrijven op jouw polis. Zo regel je de overlijdensverzekering voor je kind makkelijk en snel. Vaak is dat bovendien gratis. Toch is hier wel degelijk een keuze. Het is dan ook niet altijd gunstiger. Ook verschillen de voorwaarden per verzekeraar. Kijk daarom goed naar de mogelijkheden. Soms is een eigen uitvaartverzekering voor je kind wel een interessante optie.

Uitvaartverzekering kind op polis ouders

Kinderen meeverzekeren is vaak gratis. Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering geef je dit aan. Dit geldt in principe altijd tot het 18de levensjaar van het kind. Bij sommige verzekeraars kun je op een uitvaartverzekering een kind bijschrijven tot het 21ste levensjaar. Soms betaal je wel een toeslag. Dit is bij DELA het geval. Je verzekert hier je kind zelfs tot het 25ste levensjaar. Ook daarna blijft de verzekering van kracht. Een eenvoudige en voordelige oplossing.

Eigen uitvaartverzekering kind

Waarom je soms toch kiest voor een eigen overlijdensverzekering voor je kind? Vooral vanwege de lage premie. Hoe jonger de verzekerde is, hoe lager de premie. Je sluit zelf een uitvaartverzekering voor je kind af. Zodra het 18 wordt, neemt je kind deze de polis eenvoudig over. Ook de aantrekkelijke voorwaarden gaan dan mee. Er is tenslotte al veel premie betaald. Je kind betaalt dan altijd een relatief lage premie. Het afsluiten van een uitvaartverzekering voor je kind kost soms iets meer moeite. Je sluit namelijk een verzekering af voor iemand anders. Vaak regel je het met een telefoontje met de verzekeraar.

Wat kost een uitvaartverzekering voor een kind?

Het bijschrijven van een kind kost vaak niets. Dit is het geval al je jouw kind bijschrijft op je eigen verzekering. Een eigen begrafenisverzekering voor een kind kost ook weinig. Daarvoor is de premie nooit meer dan enkele euro’s per maand. Dat komt omdat er al zo vroeg premie betaald wordt. Voor je kind wordt er dus heel lang premie betaald. Daardoor is de premie per maand lager. Ook is de kans op overlijden van een kind vrij klein. De kans dat er dus vroeg uitgekeerd wordt is (gelukkig) klein.

Uitvaartverzekering baby’s

Ook baby’s kun je meeverzekeren. Voor baby’s vanaf zes maanden oud geldt hetzelfde als oudere kinderen. Je zet ze op jouw polis of je sluit voor hen een eigen verzekering af. Ongeboren kinderen zijn vaak automatisch meeverzekerd. Dit wordt dan gedekt door je eigen verzekering. Je hoeft dus ook niet te melden dat je zwanger bent. Je baby is zo automatisch verzekerd tot zes maanden na de geboorte. Hierna geldt hetzelfde als voor oudere kinderen. Check wel altijd de voorwaarden van je verzekeraar. De precieze voorwaarden zijn niet overal gelijk. Zo is het verzekerde bedrag in deze periode wel vaak beperkt. Zo worden alleen de basiskosten vergoed.

Uitvaartverzekering studenten

Van veel verzekeringen is een variant, speciaal voor studenten. Bij uitvaartverzekeringen is dat niet zo. Dat komt ook omdat je deze verzekering voor langere tijd afsluit. Overstappen is ongebruikelijk. Dit betekent dat je meestal één verzekering afsluit voor je hele leven. Wel is een uitvaartverzekering voor studenten voordelig. Dat komt omdat de premie voor jonge mensen relatief laag is. Hoe eerder je de verzekering afsluit, hoe minder je betaalt. Het moment dat je uit huis gaat is een goed moment om hierover na te denken. Er zijn meer verzekeringen waar je dan over nadenkt. Was je meeverzekerd met je ouders? Vaak kun je de polis die zij hebben afgesloten eenvoudig overnemen. Dit doe je dan meestal op je 18de of 21ste.

Uitvaartverzekering afsluiten voor kind

Sluit je een uitvaartverzekering af voor je kind? Dat kan niet altijd online. Dit omdat je de verzekering niet voor jezelf afsluit. Verzekeraars vragen daarom vaak wat aanvullende informatie. Informatie die je niet eenvoudig online verstrekt. Goed nadenken over deze verzekering is belangrijk. Op latere leeftijd heeft je kind zo’n verzekering nodig. Door er nu al over na te denken, geef je hem of haar een cadeau. Een lagere premie en een goede verzekering voor de rest van het leven. Want het overdragen van de verzekering op latere leeftijd, is in principe eenvoudig.

Waar let ik op bij een uitvaartverzekering voor mijn kind?

Het afsluiten van een overlijdensverzekering voor je kind werkt net zoals een verzekering voor jezelf. Je kiest uit verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Zo kies je voor een bedrag, een pakket diensten of een combinatie van deze twee. Het is lastig om dat later aan te passen. Kies dus verstandig. Als je kind is meeverzekerd op jouw polis, gelden er soms aanvullende voorwaarden. Zo kan de uitkering dan lager zijn. Dat laatste is sowieso het geval bij zeer jonge kinderen. Ongeboren kinderen en baby’s tot zes maanden zijn automatisch meeverzekerd. Dit is vrijwel altijd voor een lager bedrag dan waarvoor je zelf verzekerd bent. Vergeet tot slot niet uw kind aan te melden. Gratis bijschrijven op je polis kan alleen als je verzekeraar dat weet. Meld je kind dus aan bij je verzekeraar, zodat je kind gratis meeverzekerd is.