Afsluiten2020-05-04T10:00:42+02:00

Autoverzekering afsluiten


100% onafhankelijk & eerlijk.
Simpel € 285,- per jaar besparen.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste autoverzekering deals.

Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken

Autoverzekering afsluiten


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- per jaar besparen.

Check de beste autoverzekering deals.

Autoverzekering afsluiten


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- p/j besparen.

Check de beste autoverzekering deals.

Check de beste autoverzekering deals

Welke dekking past bij jouw auto?

Als je een autoverzekering gaat afsluiten heb je de keuze uit drie basisvormen. Kijk goed welke dekking bij jouw auto en wensen past.

WA verzekering

Meest gekozen voor auto’s
ouder dan 10 jaar

Schade aan anderen
Bereken je premie

WA + beperkt casco

Meest gekozen voor auto’s
tussen 7-10 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur
Bereken je premie

Allrisk

Meest gekozen voor auto’s
jonger dan 7 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld
Bereken je premie

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt. We hebben daarom de meest gestelde vragen over autoverzekeringen op een rijtje gezet.

Alle veelgestelde vragen

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…

Direct naar

Het laatste nieuws

Autoverzekering

Autoverzekeraars

Het laatste nieuws

Autoverzekering afsluiten

Veel mensen denken dat een autoverzekering afsluiten ingewikkeld is. Niets is echter minder waar. Je kunt snel en eenvoudig een nieuwe autoverzekering afsluiten of overstappen naar een andere verzekeraar die een betere deal voor jou heeft. Wij helpen je graag de beste autoverzekering te vinden met onze vergelijkingstool. Heb je een goede autoverzekering gevonden? Dan kun je direct de autoverzekering online afsluiten via Ikvergelijkonline.nl.

Wanneer sluit je een autoverzekering af?

Iedereen die in het bezit is van een auto is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Alleen als je de auto officieel geschorst hebt en deze zich permanent op privéterrein bevindt, heb je geen autoverzekering nodig. Je kunt een nieuwe autoverzekering afsluiten als je een auto koopt, maar het is ook mogelijk om tussendoor over te stappen. In de algemene voorwaarden van jouw autoverzekering staat precies vermeld welke opzegtermijn er gehanteerd wordt. Tegenwoordig kun je bij vrijwel elke autoverzekeraar dagelijks overstappen.

Waarom wisselen van autoverzekering?

Veel mensen sluiten een autoverzekering af bij de aanschaf van een auto en kijken er verder niet meer naar om. Dit is jammer, want je laat dan niet alleen veel geld liggen, je loopt ook kans dat de autoverzekering niet meer goed aansluit op jouw situatie.

In Nederland kun je kiezen tussen heel veel verschillende autoverzekeraars. Deze onderlinge concurrentie zorgt ervoor dat autoverzekeraars hun prijzen laag houden. Er is een grote kans dat je de autoverzekering die je jaren geleden afsloot nu tegen een veel lagere prijs bij een andere autoverzekeraar af kunt sluiten. Sterker nog, door jaarlijks over te stappen kun je gemiddeld 200 euro op je premie besparen. Het is toch jammer om dat geld te laten liggen.

Daarnaast verandert jouw situatie in de loop der jaren waardoor de autoverzekering misschien niet meer goed aansluit. Zo kan je van een dorp naar een stad zijn verhuisd en is je autoverzekeraar daarom een hogere premie gaan rekenen. Wellicht rekent een andere autoverzekeraar in jouw nieuwe postcodegebied een lagere premie. Je auto is er natuurlijk ook niet jonger op geworden. Als je altijd dezelfde verzekering hebt aangehouden, staat deze waarschijnlijk niet meer in verhouding tot de waarde van de auto. Ook daarom is het goed om regelmatig de deals van verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken.

Welke autoverzekering sluit je af?

Er zijn zoveel verschillende autoverzekeraars dat veel mensen het lastig vinden om een goede vergelijking te maken. Daar willen wij jou graag bij helpen. Met onze vergelijkingstool vind je eenvoudig en snel de autoverzekering die het beste bij jou past. Om een goede vergelijking te kunnen maken, is het echter wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten. We hebben daarom de belangrijkste aspecten van een autoverzekering voor je op een rijtje gezet.

  • De premie
  • De dekking
  • Aanvullende verzekeringen
  • Eigen risico

De premie

Je wil natuurlijk niet te veel geld betalen voor jouw autoverzekering en daarom ga je eerst vergelijken op de prijs. Vergeet echter niet dat een goede autoverzekering ook qua dekking, aanvullende verzekeringen en het eigen risico bij jouw situatie moet passen. Anders kan goedkoop in de praktijk duurkoop blijken te zijn en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Het is niet zomaar te zeggen welke autoverzekeraar de goedkoopste is. De premie wordt namelijk bepaald aan de hand van een aantal factoren die per persoon verschillen:

  • Jouw woonplaats
  • Jouw aantal schadevrije jaren
  • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
  • De waarde van je auto
  • Jouw leeftijd

De dekking

De dekking is eigenlijk het belangrijkste element van een autoverzekering. Deze bepaalt immers in hoeverre de schade vergoed wordt die jij maakt. Je kunt bij de meeste verzekeraars kiezen tussen een WA-dekking, Beperkt Casco en een Allrisk autoverzekering. Autoverzekeraars hanteren soms hun eigen termen voor deze dekkingen, informeer je goed over de vergoedingen voordat je een autoverzekering afsluit.

WA-dekking

Als je kiest voor een autoverzekering met WA-dekking wordt de schade aan jouw eigen auto niet vergoed. Deze verzekering zorgt er alleen voor dat de schade die je bij anderen veroorzaakt wordt vergoed. Dit kan materiële schade maar ook letselschade zijn. Deze dekking wordt het vaakst gekozen voor oudere auto’s.

Beperkt Casco

Een autoverzekering met Beperkt Casco vergoedt de schade die je bij anderen veroorzaakt en in sommige gevallen ook schade aan de eigen auto. Dit betreft alleen schade die buiten jouw schuld ontstaat, bijvoorbeeld door brand, storm of diefstal. Welke schade er precies wordt vergoed verschilt echter per verzekeraar. Deze autoverzekering wordt vaak gekozen voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud.

Allrisk

Tot slot kun je de auto het meest uitgebreid verzekeren met een Allrisk autoverzekering. Deze verzekering vergoedt materiële en letselschade die je bij anderen veroorzaakt en een groot aantal schades aan de eigen auto. In hoeverre de eigen auto is verzekerd verschilt per autoverzekeraar. Deze autoverzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s onder de 6 jaar.

Aanvullende verzekeringen

Sommige autoverzekeraars bieden extra dekkingen aan binnen hun reguliere autoverzekering of geven jou de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Je kunt dan denken aan een ongevallenverzekering waarbij materiële en letselschade van jou en je passagiers verzekerd zijn. Ook een rechtsbijstandverzekering behoord vaak tot de mogelijkheden.

Eigen risico

Het eigen risico dat een verzekeraar hanteert bepaalt hoeveel jij zelf bij moet dragen aan het bekostigen van gemaakte schade. Sommige verzekeraars hanteren een standaard eigen risico, bij anderen betaal je nooit een eigen risico. Er zijn ook verzekeraars die geen eigen risico hanteren onder de voorwaarde dat je gebruik maakt van een herstelbedrijf dat zij voor jou uitkiezen. Neem de voorwaarden omtrent het eigen risico mee in je vergelijking van de verschillende autoverzekeringen.

Vrijwillig eigen risico

Door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico kun je bij veel autoverzekeraars besparen op de premie. Dit is een interessante optie als je vrijwel nooit schade maakt. Houd er wel rekening mee dat als je tegen alle verwachtingen in toch schade claimt bij de verzekeraar, je een hoger bedrag uit eigen portemonnee moet bijbetalen. Het vrijwillig risico komt vaak bovenop het standaard eigen risico dat de autoverzekeraar hanteert.

Online een autoverzekering afsluiten

Je kunt op Ikvergelijkonline.nl eenvoudig online een autoverzekering afsluiten. Het enige wat je hoeft te doen is de deals van verschillende autoverzekeraars met elkaar vergelijken om de beste autoverzekering voor jou te vinden. Vervolgens sluit je de autoverzekering binnen een paar minuten af. Wij geven de autoverzekeraar de opdracht om jou van de gekozen autoverzekering te voorzien. Zo simpel kan een online autoverzekering afsluiten zijn!