Autoverzekering afsluiten.

De beste deals afsluiten.

Autoverzekering
afsluiten.

Op zoek naar een goede en betaalbare autoverzekering? Een autoverzekering afsluiten doe je na online vergelijken. Vergelijk hier direct autoverzekeringen. Je vult je voorkeuren in het je sluit direct de autoverzekering van jouw keuze af.

Autoverzekering

Check direct de beste deals voor jouw auto

Check de beste deals.

Deze vergelijking wordt aangeboden door overstappen.nl (AFM 12012535). Bekijk hier hoe volledig de vergelijking is en hoe wij hier op verdienen.

Glasvezel bekijken

Wil jij de beste verzekering voor jou auto? Maar je wilt niet te veel betalen? Geen probleem.

Glasvezel vergelijken

Vergelijk autoverzekeraars op prijs een voorwaarden. Sluit super eenvoudig de beste deal online af.

Glasvezel afsluiten

Nu is jou "heilige koe" goed verzekerd en kan je met een gerust hart de weg op.

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 01 maart 2023

Waarom autoverzekering afsluiten?

Een autoverzekering is in Nederland verplicht. Heb je een auto en wil je hierin rijden? Dan moet je je auto verzekeren. Zo wordt schade die met jouw auto wordt gemaakt altijd vergoed. Zelfs wanneer je niet zelf in je auto rijdt. Schade die door auto’s veroorzaakt wordt is vaak best fors. Veel mensen kunnen die schade niet zomaar betalen. Door een autoverzekering te verplichten, blijft niemand zitten met grote schade. Zodra je eigenaar wordt van een auto, moet je dus direct een autoverzekering afsluiten. Gelukkig kan dit eenvoudig online.

Wanneer autoverzekering afsluiten?

In de vergelijker vergelijk je verzekeringen. In het menu links kies je aanvullende voorwaarden. Zo weet je zeker dat je goed vergelijkt. Op basis van wat je invult gaat het systeem de premies van verschillende autoverzekeringen berekenen. Je ziet dan een overzicht van verzekeringen. Doordat je zelf kiest aan welke eisen deze voldoen, weet je zeker dat alle verzekeringen passen bij jouw voorkeuren. Zo zie je direct wat je bespaart. Zit er een goed aanbod tussen? Klik dan op het aanbod. Op de website van de aanbieder kun je dan de autoverzekering afsluiten.

Autoverzekering Online Afsluiten

Autoverzekering berekenen

Je vergelijkt autoverzekeringen om de beste prijs te vinden. Die ligt namelijk niet vast. Hoe veel je betaalt voor deze verzekering hangt van veel zaken af. Welke auto je verzekert, bijvoorbeeld. Maar ook je adres en schadeverleden hebben invloed. Ook zijn er verschillende soorten autoverzekeringen. Als je meer dekking wil, betaal je ook iets meer. Door de te vergelijken vul je veel zaken al in. Op basis van die gegevens kan een prijsvergelijker de premie van je autoverzekering berekenen. Zo zie je direct waar je de beste autoverzekering afsluit.

Autoverzekering Online Afsluiten

Welke autoverzekeringen afsluiten?

Er zijn drie soorten autoverzekeringen. Elk met een iets andere dekking. Je bepaalt zelf welke autoverzekering het beste bij je past.
Meestal kies je op basis van de waarde en leeftijd van je auto.

WA verzekering

Meest gekozen voor auto's
ouder dan 10 jaar

Dit is het meest beperkte soort autoverzekering dat je kunt afsluiten. Deze biedt de minste dekking. Alle schade die met jouw voertuig bij anderen wordt gemaakt, dekt deze verzekering. Voor je eigen schade heeft deze verzekering geen dekking. Als je auto relatief oud is, is dat vaak geen probleem. Vind je het wel belangrijk dat ook jouw schade gedekt is? Dan is een ander type autoverzekering afsluiten vaak verstandig.


Schade aan anderen
Diefstal & inbraak
Ruitschade
Brand-, stormschade
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld

WA + beperkt casco

Meest gekozen voor auto’s
tussen 7-10 jaar

Met deze verzekering is je eigen voertuig ook verzekerd. Vaak maar wel beperkt. Het gaat dan om schade die je niet zelf veroorzaakt. Zoals wanneer je geparkeerde auto opeens een kras heeft. Ook bij hagel- en stormschade is er geen tegenpartij die de schade vergoedt. In zo’n gevalt dekt deze verzekering de schade. Als je zelf een paaltje raakt bij het inparkeren, ben je met deze verzekering ook niet gedekt.


Schade aan anderen
Diefstal & inbraak
Ruitschade
Brand-, stormschade
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld

Allrisk

Meest gekozen voor auto’s
jonger dan 7 jaar

Wil je helemaal verzekerd zijn? Bijvoorbeeld omdat je auto net nieuw is? Met allrisk autoverzekering ben tegen vrijwel alle schade gedekt. Ook schade die je zelf per ongeluk veroorzaakt. Ook vergoedt deze verzekering soms de nieuwaarde van je auto. Dit wanneer je auto total loss raakt, binnen enkele jaren na aanschaf. Voor relatief nieuwe auto’s is deze verzekering dan ook zeer geschikt.


Schade aan anderen
Diefstal & inbraak
Ruitschade
Brand-, stormschade
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld

Autoverzekeringen online vergelijken

Welke type verzekering je kiest, bepaalt in hoge mate de prijs. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Dezelfde verzekering kost niet overal evenveel. Door te vergelijken vind je de beste autoverzekering voor jou. Als je jouw gegeven invult, laat de prijsvergelijker je direct aanbiedingen zien van verschillende verzekeraars. Ook een autoverzekering afsluiten doe je eenvoudig online. Vul de aanvraag online in en je ontvangt snel een bevestiging. Die bevestiging geeft meestal voorlopige dekking. Je aanvraag is dan nog niet definitief geaccepteerd, mag je mag vanaf dat moment wel rijden in de auto die je verzekert.

Voorwaarden autoverzekering afsluiten

Weet jij precies wat je autoverzekering dekt? Of waarvoor deze is? Wij leggen het kort uit. Een autoverzekering is een WA-verzekering. Jouw aansprakelijkheid voor schade is daarmee gedekt. Schade dus die met jouw auto veroorzaakt wordt. Het betreft schade aan andere auto’s, maar ook aan personen en goederen. Ook hoef je niet zelf te rijden. De verzekering geldt voor de auto. Wel maken verzekeraars een uitzondering voor verwijtbaar gedrag. Zoals invloed van alcohol of drugs. In dat geval keert de verzekeraar niet uit.

Autoverzekering afsluiten

Vergelijk de autoverzekeringen van:

Check de beste
deals van:

FBTO Ditzo Autoverzekering ABN Amro Centraal Beheer AEGON Lancyr Unive Autoverzekering Nationale Nederlanden

Waar op te letten bij autoverzekering afsluiten?

Elke verzekering werkt net even anders. Dat geldt zeker voor een autoverzekering. Zo weten veel mensen niet dat ze niet per se hun eigen auto verzekeren. Een WA-autoverzekering dekt alleen schade bij anderen. Bedenk je dus goed of jij dat voldoende dekking vindt. Voor iets meer premie is schade aan je auto vrijwel altijd gedekt.

Let ook altijd op het eigen risico. De meeste autoverzekeringen hebben dat. Dit is het bedrag dat je zelf betaalt bij schade. Is je schade hoger dan dit bedrag? Dan betaalt je verzekering de rest. Is je schade lager dan je eigen risico? Dan betaal je de schade zelf, ook al ben je verzekerd. Soms is het daarom slim om kleine schades zelf te betalen. Je verlies dan geen schadevrije jaren.

Check ook altijd de looptijd bij autoverzekering afsluiten. Soms kun je de verzekering niet direct opzeggen. Vind je een betere verzekering? Dan moet je soms wachten met overstappen. Als je graag flexibel bent, kies je voor een verzekering zonder opzegtermijn.

Voordat je afsluit kijk je nog even naar de voorwaarden. Niet alles is goed te vergelijken. Bij sommige verzekeraars krijg je een cadeautje. Bij een ander krijg je geld terug als er weinig schade is. Weer een ander heeft een app om goed rijgedrag te bevorderen. Het zijn vaak kleine dingen. Maar toch maken die soms net het verschil.

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt van internet provider. Daarom hebben wij onze kennis over providers, internet abonnementen en techniek op een rijtje gezet. Handig toch?

Een WA-autoverzekering dekt de schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen. Dat kan materiële schade zijn, maar ook letselschade. Een WA-autoverzekering is verplicht voor iedereen die met zijn auto de weg op wil. Met een WA-autoverzekering dek je dus niet de schade aan je eigen auto. Daarvoor is er de beperkt of volledig cascoverzekering.

Meer informatie

Bij het bepalen van de no-claim korting van je autoverzekering wordt gebruikt gemaakt van de bonus-malus ladder. Dit is een schema dat bepaalt hoe hoog je korting is, op basis van het aantal schadevrije jaren en het aantal schades dat je meldt in een jaar. Meld je geen schade, dan stijg je een trede op de ladder en krijg je een hogere korting. Meld je wel schade, dan daal je in de meeste gevallen vijf treden en zul je minder korting krijgen.

Meer informatie

Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je vermelden hoe jouw auto beveiligd is tegen autodiefstal. Vanaf 1998 bevat elke auto standaard een ingebouwd beveiligingssysteem. Meestal is dit het meest eenvoudige systeem, maar bij sommige duurdere auto’s zijn uitgebreidere systemen ingebouwd. De beveiligingssystemen voor auto’s worden in verschillende klassen ingedeeld. Het beveiligingssysteem wordt alleen erkend als het is ingebouwd door een bedrijf dat een certificaat heeft van de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM). Elke auto vanaf het bouwjaar 1998 heeft een standaard beveiligingssysteem volgens de SCM-klasse 1.

Meer informatie

Via de vergelijker, die wordt aangeboden door onze partner Overstappen.nl, kan je verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Om een goede vergelijking te kunnen maken stellen zij een aantal vragen. Op basis van de antwoorden op deze vragen maken zij de vergelijking. Vervolgens kan je zelf de door jou gewenste verzekering via de vergelijker afsluiten. Gedurende de looptijd van het product is de verzekeraar het aanspreekpunt wanneer er bijvoorbeeld schade is.

Wij zijn geen adviseur en zullen nooit een advies geven of bemiddelen. Voor inhoudelijke vragen over verzekeringen verwijzen we je door naar de verzekeraar zelf.

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel! De vergelijker, die wordt aangeboden door onze partner (Overstappen.nl) wordt er geprobeerd om een zo volledig mogelijk overzicht te gegeven van de markt. Helaas geven niet alle verzekeraars productinformatie vrij waardoor zij niet opgenomen kunnen worden in de vergelijker. Je kunt bekijken wie er in de vergelijker zijn opgenomen via de pagina autoverzekeraars.

Om de vergelijking voor autoverzekeringen te kunnen maken, worden er enkele gegevens gevraagd. Die gegevens worden gebruikt om te bepalen voor welke autoverzekeringen je in aanmerking komt. Alle autoverzekeringen waarvoor je in aanmerking komt worden vervolgens in een lijst weergegeven. De standaard volgorde is op basis van de laagste maandpremie. Je kunt ook kiezen voor de beste polisscore.

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Wij krijgen dus geen vergoeding van de aanbieder om alleen in de vergelijker te staan. Dat is wel zo eerlijk! Via onze website kunnen bezoekers gratis vergelijken. Dit doen wij omdat we wij vinden dat iedereen kan besparen op zijn autoverzekering.