Memori

Memori

Author: Marina Stobbelaar-Vonk , uitvaartexpert • Update: 4 januari 2024

Wat is Memori?

Op de website Memori.nl kunnen nabestaanden een gedenkplaats creëren voor een overleden dierbare. Door de uitgebreide mogelijkheden die de site biedt, is Memori meer dan een online condoleanceregister. Het is een platform waar men door het delen van herinneringen een herdenkingsmonument creëert voor de nabestaanden. Dit monument kan uiteindelijk tastbaar worden gemaakt door het creëren van een herinneringsalbum. In dit artikel wordt uitgelegd wat Memori voor u kan betekenen.

Overlijdensberichten zoeken

Over Memori

Memori is een initiatief van Zorgna, een instelling die mensen na het verlies van een dierbare wil ondersteunen. De medewerkers van Memori zijn afkomstig uit verschillende professies, op die manier kan een groot thema als verlies van verschillende kanten belicht worden. Het doel van Memori is het creëren van verbinding door het delen van herinneringen. Door herinneringen te delen voelen nabestaanden zich gesteund in het verlies van iemand die zij liefhebben.

Een gedenkplaats creëren

Als nabestaande kunt u een online gedenkplaats creëren door een Memori aan te maken op de website. Een Memori is een persoonlijke pagina die u naar eigen wens in kunt richten met tekst en foto’s. Zo heeft u de mogelijkheid om de rouwkaart de downloaden zodat deze voor iedereen zichtbaar is. U kunt ook een biografie plaatsen, deze bestaat uit een beknopte weergave van belangrijke elementen uit het leven van de overledene en een levensverhaal of in memoriam. De persoonlijke invulling van de Memori maken de pagina een unieke gedenkplaats. Op Memori kunt u via de homepage een voorbeeldpagina bekijken zodat u een goede indruk krijgt van de mogelijkheden.

Overlijdensberichten zoeken

Zelf beheren of uitbesteden

Veel mensen vinden het fijn om een Memori zelf te beheren, dit kan een onderdeel zijn van het rouwproces. U kunt dan zelf een in memoriam schrijven en de foto’s selecteren. Mensen die nog niet thuis zijn in de digitale wereld of mensen die de zorg voor een persoonlijke pagina niet kunnen of willen dragen, kunnen dit ook uitbesteden U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit over te laten aan de uitvaartverzorger. Diverse uitvaartverzorgers hebben een samenwerkingsverband met Memori waardoor zij u deze zorg uit handen kunnen nemen.

Kosten en looptijd

Iedereen kan gratis een Memori aanmaken. Een gratis gedenkplaats blijft 3 maanden online staan. Na deze periode kunt u eenmalig verlenging aanvragen. U betaalt dan eenmalig een bedrag van 49 euro. Na verlenging blijft een Memori voor altijd online staan, tenzij u zelf besluit dat deze verwijderd mag worden. U kunt hiervoor contact opnemen met de medewerkers van Memori. Een Memori die is aangemaakt door de uitvaartverzorger blijft onbeperkt online staan, tenzij u zelf anders beslist.

Herinneringen delen

Binnen het concept van Memori bestaat een reactie niet alleen uit een condoleance, maar ook uit het ophalen van mooie herinneringen aan de overledene. U kunt dit op diverse manieren doen: met woorden, met een video, een gedicht, muziek of met foto’s. Op die manier wordt er een dierbaar monument gecreëerd waar nabestaanden veel steun uit kunnen halen. Het is ook mogelijk om op de persoonlijke pagina een kaarsje te ontsteken voor de overledene als teken van respect en medeleven.

Een reactie plaatsen

Wanneer u een reactie plaatst, geeft u altijd uw naam en woonplaats op. Het is niet mogelijk om anoniem een reactie te plaatsen, u kunt echter wel uw reactie afschermen zodat deze alleen zichtbaar is voor de beheerder van de Memori. Reacties worden direct zichtbaar op de site. Ziet u een reactie van iemand die niet gepast is? Dan kunt u daar met een druk op de knop melding van maken bij de medewerkers van Memori. Ongepaste reacties worden direct verwijderd.

Gedichten

Vindt u het moeilijk om de juiste woorden te vinden? Dan kunt u ook gebruikmaken van de gedichtendatabase op Memori. Er zijn gedichten te vinden in verschillende categorieën:

 • Algemeen
 • Broer of zus
 • Kind
 • Moeder of vader
 • Plotselinge dood
 • Vriend of vriendin
 • Zelfdoding
 • Ziekte
 • Collega
 • Echtgenoot
 • Gedichten Toon Hermans
 • Opa of oma

U kunt deze gedichten gebruiken bij het plaatsen van een reactie op een Memori. Deze gedichten zijn echter ook geschikt om uw verdriet of bemoediging te verwoorden op een condoleancekaart. Heeft u zelf een mooi gedicht geschreven dat anderen kan steunen in hun verdriet? Dan kunt u uw gedicht uploaden op de site zodat deze kan worden opgenomen in de database.

Condoleancekaart of bloemen sturen

Het is mogelijk om direct vanuit de Memori een persoonlijk gebaar te maken naar de nabestaanden in de vorm van een condoleancekaart of een rouwboeket. Memori verwijst voor het versturen van een kaart door naar Greetz.nl, een webshop met een groot assortiment condoleancekaarten. Voor het versturen van een rouwboeket wordt u doorverwezen naar Topbloemen Uitvaart. Via deze website kunt u rouwbloemen versturen naar de nabestaanden of naar het uitvaartcentrum.

Een herinneringsalbum maken

Een Memori waarin alle herinneringen aan een dierbare samenkomen vormt een dierbaar herdenkingsmonument voor de nabestaanden. Memori biedt de mogelijkheid om uw Memori om te zetten in een herinneringsalbum. U kunt hiervoor een bestand downloaden dat de rouwkaart, de biografie en de reacties – inclusief foto’s en andere afbeeldingen – bevat. U kunt dit digitale bestand vervolgens zelf laten drukken zodat u een tastbare herinnering heeft. Memori verwijst u naar de Hema of Albelli om een gedrukt herinneringsalbum te bestellen.

Een overleden persoon zoeken

Memori maakt het eenvoudig om te zoeken naar een gedenkplaats van een overleden persoon. Direct op de homepage kunt u al zoeken op de naam van de overledene en de plaatsnaam. U kunt ook overlijdensberichten zoeken via Memori.nl/overlijdensberichten. Door de plaatsnaam van de overledene te selecteren worden alle Memori’s binnen deze gemeente getoond. Vervolgens kunt u door het klikken op de link de gedenkplaats van de persoon in kwestie bezoeken en een bericht achterlaten voor de nabestaanden.

Informatie over afscheid, verlies en rouw

Naast Memori’s kunt u op de website ook informatieve teksten lezen over allerhande zaken rondom afscheid, verlies en rouw. Deze zogenaamde blogs gaan in op praktische zaken (bijvoorbeeld over manieren van condoleren en mogelijkheden om nabestaanden te steunen), maar ook over onderwerpen als de kracht van herinneringen en de waarde van relaties. Ook in deze teksten komt de filosofie van Zorgna dus duidelijk naar voren: het geven van steun aan nabestaanden door verbinding te zoeken in herinneringen.

Professionele steun bij verlies

Het verlies van een dierbare kan een grote impact hebben op uw leven. Daarom verwijst Memori u op Memori.nl/adressen door naar verschillende professionele hulpverleners die u kunnen helpen te leren leven met het verlies. Het is ook mogelijk om via de website een boekje te bestellen dat u meer inzicht geeft in verlies, al vindt u op Memori zelf al een schat aan informatie over dit onderwerp.

Contactgegevens

info@memori.nl
Memorie.nl
Contactformulier

Hoofdstraat 48, 6598 AE Heijen