Home>Autoverzekering
Autoverzekering2020-03-31T13:34:38+02:00

Autoverzekering


100% onafhankelijk & eerlijk.
Simpel € 285,- per jaar besparen.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste autoverzekering deals.

Autoverzekering


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- per jaar besparen.

Check de beste autoverzekering deals.

Autoverzekering


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- p/j besparen.

Check de beste autoverzekering deals.

Check de beste autoverzekering deals

Internet Providers
Internet Providers

Welke dekking past bij jouw auto?

Als je een autoverzekering gaat afsluiten heb je de keuze uit drie basisvormen. Kijk goed welke dekking bij jouw auto en wensen past.

WA verzekering

Meest gekozen voor auto’s
ouder dan 10 jaar

Schade aan anderen

WA + beperkt casco

Meest gekozen voor auto’s
tussen 7-10 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur

Allrisk

Meest gekozen voor auto’s
jonger dan 7 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Je autoverzekering vergelijken kan vele euro’s opleveren

Autorijden is niet goedkoop. Allereerst zijn daar de kosten voor de aanschaf van je auto, maar daarmee ben je niet klaar. Je zult er mee willen rijden en daar is brandstof voor nodig in de vorm van benzine, diesel of stroom. Ook de belastingdienst laat zich niet onbetuigd: je betaalt wegenbelasting. En dan, last but not least, is er nog de verzekering die je af moet sluiten om met je auto de weg op te mogen. Door goed alle verzekeringen te vergelijken met elkaar kun je in ieder geval op dat gebied flink wat euro’s besparen, gemiddeld 200 euro per jaar.

Hoe kies je een autoverzekering?

Als je een autoverzekering gaat afsluiten moet je allereerst een keuze maken voor de soort verzekering die je wilt. Er zijn drie hoofdvormen:

 • WA-verzekering. Hierbij is alleen de schade die je aan anderen veroorzaakt met je auto verzekerd. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Iedere auto moet minimaal WA verzekerd zijn om de weg op te mogen.
 • WA met beperkt casco. Dit is een WA-verzekering waarvan de dekking is uitgebreid met een aantal schadegevallen die zich buiten je eigen schuld voordoen. Denk hierbij aan schade door hagel, storm of joyriding. Per verzekeraar kunnen de voorwaarden verschillen.
 • WA met volledig casco, ook wel de Allriskverzekering genoemd. Hierbij wordt iedere schade die door jou of door anderen is veroorzaakt vergoed, tenzij iemand anders daar wettelijk aansprakelijk voor is.

Naast deze drie hoofdvormen bieden veel aanbieders van autoverzekeringen zogeheten budgetverzekeringen aan. Deze hebben een lagere premie, waar tegenover staat dat je bijvoorbeeld verplicht bent naar een bepaalde hersteller te gaan bij schade en dat vaak alleen de meest eenvoudige vorm van schadeherstel wordt toegepast. Voor je een dergelijke verzekering afsluit is het verstandig om de polisvoorwaarden goed door te lezen, om te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wanneer kies je voor alleen een WA-verzekering en wanneer voor Allrisk?

Hoe je je auto verzekert hangt van een paar factoren af. Allereerst je budget. Heb je weinig geld, dan kies je al snel voor de optie om je auto alleen WA te verzekeren, ook al is hij spiksplinternieuw. Vervolgens speelt ook de leeftijd van de auto een rol. Hoe ouder je auto, hoe lager de dagwaarde. De dagwaarde is het bedrag dat je bij een Allriskverzekering terugkrijgt als je auto niet meer te herstellen is voor een bedrag dat lager is dan die dagwaarde (je auto is dan ‘total loss’). Op een gegeven moment is de dagwaarde zover gedaald, dat de hogere premie voor een Allriskverzekering niet meer opweegt tegen het bedrag dat je terugkrijgt bij total loss. Wanneer dat moment aangebroken is, moet je zelf bepalen. In ieder geval zal ook de nieuwwaarde en de luxe van je auto hierbij een rol spelen. Doorgaans worden auto’s Allrisk verzekerd tot ze tussen de vier en zes jaar oud zijn.

Wanneer kies je voor WA met beperkt casco?

Is je auto te oud om nog Allrisk te verzekeren, of vind je de Allriskverzekering te duur? Dan is het een optie om te kiezen voor de WA met beperkt casco. Bij de meeste verzekeraars kun je deze verzekering afsluiten tot je auto vijftien jaar oud is of daaromtrent. Let wel goed op de voorwaarden, want die verschillen per verzekeraar. Veel mensen kiezen ook voor een WA-verzekering met beperkt casco als ze een relatief jonge tweedehandsauto aanschaffen.

Hoe vergelijk je autoverzekeringen via Ikvergelijkonline.nl?

Autoverzekeringen vergelijken werkt bij Ikvergelijkonline.nl heel eenvoudig. Je vult voor zover bekend de volgende gegevens in:

 • Het kenteken. Hiermee wordt het model en het bouwjaar van je auto opgezocht. De verzekering voor een dure auto is natuurlijk duurder dan die voor een goedkope.
 • Je geboortedatum. Verzekeraars werken veel met statistieken. Jonge automobilisten en bestuurders die juist heel oud zijn veroorzaken de meeste ongelukken. Hier wordt rekening mee gehouden bij het bepalen van de premie.
 • Je postcode. Ook waar je woont heeft invloed op je premie. In een drukke stad is de kans op een ongeluk een stuk groter dan in een klein dorpje. Woon je in de stad, dan zul je daarom meer premie moeten betalen dan wanner je in een dorp zou wonen. Soms ligt de grens tussen een hoge en een lagere premie midden in een straat, wanneer op die plek de ene postcode op de andere overgaat.
 • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Hoe meer je onderweg bent, hoe groter de kans dat je betrokken raakt bij een ongeluk. Ook deze logisch statistiek wordt in de premie voor je autoverzekering verwerkt. Geef een reëel aantal kilometers op. Een te hoog aantal kilometers kost je onnodig extra premie en geef je een te laag aantal op, dan kan dat uitkomen als je een ongeluk krijgt. Je riskeert dan een flinke boete.
 • Het aantal schadevrije jaren. Hoe langer je schadevrij hebt gereden, hoe lager je premie zal zijn. Ook deze regeling is gebaseerd op statistieken. Daaruit blijkt namelijk dat de kans op herhaling van een ongeval groter is naarmate het vorige recenter heeft plaatsgevonden.
 • De leeftijd waarop je je rijbewijs hebt gehaald. Hoe langer je je rijbewijs hebt, hoe kleiner de kans is op een ongeluk.
 • De gewenste dekking en de hoogte van een eventueel eigen risico. Een lagere dekking en een hoger eigen risico zorgen voor een lagere premie. Bij een hoog eigen risico moet je bij schade dan wel meer zelf betalen.

Als je dit allemaal hebt ingevuld druk je op de knop om de berekening te starten. Als resultaat zie je vervolgens een lijst met van toepassing zijnde verzekeringen, inclusief de maandpremie. Je ziet bij iedere verzekering ook hoe de prijs-kwaliteit verhouding is ten opzichte van de overige verzekeraars, hoe hoog een eventueel eigen risico is en of er eenmalige kosten verbonden zijn aan de autoverzekering. Per verzekering kun je bovendien meer details bekijken, zoals de polisvoorwaarden en consumentenscores. Door diverse verzekeringen aan te vinken kun je ze op een overzichtelijke manier met elkaar vergelijken. Een tip: je doet er goed aan om ieder jaar je autoverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders. Soms zijn er verzekeraars die hun voorwaarden aanpassen, in positieve of negatieve zin.

No-claim korting, hoe werkt dat?

Op het moment dat je een autoverzekering afsluit, geef je op hoeveel jaren je schadevrij rijdt. Blijf je schadevrij rijden, dan zul je een no-claim korting op je premie krijgen. De hoogte van die korting is afhankelijk van het aantal schadevrije jaren. Rijd je vervolgens toch een keer schade, dan lever je een aantal schadevrije jaren in, met als gevolg dat je meer premie moet gaan betalen. Om het aantal jaren dat je inlevert en de gevolgen voor je premie te bepalen gebruiken verzekeraars een zogenaamde bonus-malus ladder. Die is bij iedere verzekeraar anders, dus het is zeker iets om goed te bekijken bij het vergelijken van autoverzekeringen. Een op het oog goedkope autoverzekering kan hierdoor relatief duur uitvallen en ook het omgekeerde kan het geval zijn.

Denk ook aan jezelf en je passagiers

Met een autoverzekering verzeker je alleen je auto, niet de inzittenden. Zonder een inzittendenverzekering ben je zelf als bestuurder dus niet verzekerd bij een ongeval. De voordelen van een inzittendenverzekering zijn:

 • Je bent zelf als bestuurder verzekerd bij een ongeval.
 • Jijzelf en overige inzittenden zijn verzekerd voor letselschade tot 1 miljoen euro per geval.
 • Als je zelf een eenzijdig ongeval hebt, kan daar niemand voor aansprakelijk gesteld worden. De inzittendenverzekering keert in zo’n geval wel uit.
 • Ook persoonlijke bezittingen die je meeneemt in de auto zijn bij een ongeval verzekerd.

Het is dus zeker het overwegen waard om naast je autoverzekering ook een inzittendenverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering is overigens niet heel duur. Sommige verzekeraars keren zelfs uit als je als verzekerde in een andere stapt en een ongeval met letselschade krijgt. Een veel voorkomende voorwaarde is bij veel verzekeraars wel, dat je je gordel draagt. Doe je dan niet dan wordt er bijvoorbeeld 25% minder uitgekeerd bij een ongeval.

Pechhulp en rechtsbijstand meeverzekeren

Diverse autoverzekeringen bieden ook de mogelijkheid om hulp bij pech onderweg in binnen- en buitenland mee te verzekeren. Als je nog niet ergens anders daarvoor verzekerd bent, bijvoorbeeld als lid van de ANWB of door middel van een reisverzekering, is deze optie een goede keus. Hetzelfde geld voor een rechtsbijstandsverzekering. Ook die wordt vaak als optie aangeboden, maar misschien heb je die al zelfstandig afgesloten of als onderdeel van een doorlopende reisverzekering.

Hoeveel kun je besparen?

Je huidige autoverzekering vergelijken met het aanbod van de concurrentie kan je flink wat geld besparen. Hoeveel dat is hangt heel erg van je persoonlijke situatie af, maar gemiddeld besparen de bezoekers van Ikvergelijkonline.nl ongeveer 200 euro per jaar op hun autoverzekering. Vaak kun je nog wat extra besparen door de premie vooraf voor een heel jaar te betalen of om af te zien van papieren verzekeringsdocumenten. Deze besparing zijn niet groot (meestal rond 1%), maar toch mooi meegenomen.

Combinatiekortingen

Veel verzekeraars, voornamelijk de grotere, bieden combinatiekortingen aan, als je meerdere polissen bij hen afsluit. Je krijgt dan een korting als je behalve je autoverzekering bijvoorbeeld ook je woonhuisverzekeringen bij hen afsluit. Vaak geldt: hoe meer polissen, hoe groter de korting. Dit kan een extra besparing opleveren van tientallen euro’s per jaar. Neem die mogelijkheid mee in je overweging om een autoverzekering af te sluiten.

Welke aanbieders kun je vergelijken?

Ikvergelijkonline.nl is de meest uitgebreide vergelijker op het gebied van autoverzekeringen die je je voor kunt stellen. De producten van maar liefst 52 verzekeraars kun je hier met elkaar vergelijken. Daarbij zijn vanzelfsprekend alle grote maatschappijen, zoals Aegon, Centraal Beheer, Delta Lloyd, Ditzo, FBTO, Generali, Nationale Nederlanden, OHRA, Reaal en Unigarant. Maar daarnaast vind je ook veel kleinere maatschappijen. Onna-Onna en Zelf zijn daar voorbeelden van.

Hieronder worden er een paar kort voorgesteld:

 • ABN-AMRO. Veel banken treden ook op als verzekeraar. ABN-AMRO is er een van.
 • Aegon. Aegon is een allround verzekeraar, in 1983 ontstaan uit een fusie tussen AGO en ENNIA. Het is een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Nederland, maar opereert ook wereldwijd.
 • Allsecur is een dochter van Allianz en is wereldwijd gespecialiseerd in autoverzekeringen.
 • ANWB. Als belangenbehartiger voor onder andere automobilisten biedt de ANWB ook autoverzekeringen aan.
 • Autoweek.Dit magazine heeft een eigen autoverzekering via Nationale Nederlanden, abonnees krijgen 5% korting op de premie.
 • Aon Direct. Aon is een wereldwijd opererend verzekeringsconcern. Aon Direct biedt onlineverzekeringen op alle gebieden.
 • AveroOnderdeel van Achmea, de verzekeraar met de hoogste premieomzet in Nederland.
 • Centraal Beheer. Een van de grootste verzekeraars van Nederland, bekend van “Even Apeldoorn Bellen”.
 • Delta Lloyd. Deze financiële dienstverlener heeft zowel verzekeringen als bancaire producten in haar portefeuille.
 • De Goudse. Een onafhankelijke verzekeringsmaatschappij, die zich richt op particulieren en het midden- en kleinbedrijf.
 • Ditzo. Een internetverzekeraar met alle soorten verzekeringen.
 • FBTO. Een in 1956 opgerichte allround verzekeraar, tegenwoordig onderdeel van de Achmea Groep.
 • Generali. De Generali Group is een van de grootste verzekeraars ter wereld. Generali biedt verzekeringen aan op ieder gebied.
 • HEMA. De Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam biedt een groot aantal verzekeringen aan, waaronder ook een autoverzekering.
 • Inshared. Geld dat deze online verzekeraar niet nodig had voor schades, wordt teruggegeven aan de klanten.
 • Klaverblad. Al sinds 1850 een zelfstandige aanbieder van schade- en levensverzekeringen.
 • Lancyr. Een onafhankelijk volmachtsbedrijf dat sinds 1999 alle vormen van verzekeringen afsluit.
 • Nationale Nederlanden. Een van de grootste verzekeringsmaatschappijen van Nederland, met verzekeringen op ieder gebied.
 • OHRA. OHRA is onderdeel van Delta Lloyd en een grote speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt.
 • Polis Direct. De online tak van Bovemij, dat de verzekeringen van de BOVAG verzorgt.
 • Reaal. Een van de grootste verzekeraars van Nederland, met een breed aanbod.
 • Unigarant. Dochter van de ANWB en specialist in schadeverzekeringen.
 • Univé. Met meer dan 1,5 miljoen klanten een van de grotere verzekeraars in Nederland.

Een heel ruime keuze dus, en er valt dan ook genoeg te vergelijken op Ikvergelijkonline.nl. Doe dat regelmatig, zodat je steeds verzekerd bent van de autoverzekering die het beste bij je past en die het vriendelijkst is voor je portemonnee.

Speciale verzekeringen

Tot slot zijn er nog een paar speciale verzekeringen het vermelden waard. Waar ze voor bestemd zijn spreekt voor zich:

 • De oldtimer verzekering, voor auto’s vanaf welke leeftijd deze verzekering afgesloten kan worden verschilt per verzekeraar. Sommigen bieden ook een “youngtimer” verzekering aan, voor auto’s van tussen de 15 en 25 jaar oud.
 • De caravanverzekering, die de schade verzekert die je zelf maakt. Als de caravan is aangekoppeld wordt schade die je aan anderen veroorzaakt via de WA-verzekering van je auto.
 • Inmiddels rijden de eerste zelfrijdende auto’s door ons land. Vooralsnog zijn er nog geen aparte verzekeringen voor, maar die gaan er zeker komen in de nabije toekomst.

Er worden onder andere de volgende autoverzekeraars vergeleken.

Autoverzekeraars