Autoverzekering vergelijken.

Vergelijk de beste deals.

Autoverzekering
vergelijken.

Iedere auto op de weg moet verzekerd zijn. Maar dat betekent zeker niet dat alle verzekeringen gelijk zijn. Door je autoverzekering te vergelijken vind je de beste autoverzekering. Zo vind je voor jouw auto de beste prijs én de beste voorwaarden.

Autoverzekering

Check direct de beste deals voor jouw auto

Check beste deals.

Deze module wordt beheerd en geëxploiteerd door Overstappen.nl onder AFM-vergunning: 12012535.

Glasvezel bekijken

Wil jij de beste verzekering voor jou auto? Maar je wilt niet te veel betalen? Geen probleem.

Glasvezel vergelijken

Vergelijk autoverzekeraars op prijs een voorwaarden. Sluit super eenvoudig de beste deal online af.

Glasvezel afsluiten

Nu is jou "heilige koe" goed verzekerd en kan je met een gerust hart de weg op.

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 02 november 2021

Waarom auto verzekeren?

Autoverzekeringen zijn in Nederland verplicht. Tenminste, als je de auto gebruikt en dus niet geschorst is. Met een autoverzekering voorkom je dat je zelf veel schade betaalt. Aan je eigen auto, maar vooral aan andere auto’s. Een verzekering voor je auto dekt minimaal de schade die jij als bestuurder bij een ander maakt. Schade aan of door een auto kunnen hoog zijn. Daarmee is een verplichte verzekering vooral een maatregel om andere automobilisten te beschermen. Zo komt niemand buiten zijn eigen schuld met onbetaalde schade te zitten.

Omdat een verzekering voor elke auto verplicht is, hoort deze ook bij het voertuig. Dat betekent dat ook andere bestuurders in jouw auto verzekerd zijn. Leen je jouw auto uit? Dat is in principe geen probleem. Zolang deze persoon zelf mag rijden.

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken

In de vergelijker vergelijk je verzekeringen. In het menu links kies je aanvullende voorwaarden. Zo weet je zeker dat je goed vergelijkt. Op basis van wat je invult gaat het systeem de premies van verschillende autoverzekeringen berekenen. Je ziet dan een overzicht van verzekeringen. Doordat je zelf kiest aan welke eisen deze voldoen, weet je zeker dat alle verzekeringen passen bij jouw voorkeuren. Zo zie je direct wat je bespaart. Zit er een goed aanbod tussen? Klik dan op het aanbod. Op de website van de aanbieder kun je dan de autoverzekering afsluiten.

Start met vergelijken
Start met vergelijken
Autoverzekering vergelijken

Welke autoverzekeringen zijn er?

Als je een autoverzekering gaat afsluiten heb je de keuze uit drie basisvormen. Kijk goed welke dekking bij jouw auto en wensen past.

WA verzekering

Meest gekozen voor auto's
ouder dan 10 jaar

Dit type verzekering is de minimale verzekering die verplicht is voor je auto. Over het algemeen is dit de goedkoopste autoverzekering. Je krijgt er dan ook het minste voor terug. Deze verzekering vergoedt alleen de schade die je bij anderen maakt. Dat geldt voor schade aan auto’s, personen en goederen die door jou ontstaat. Schade aan je eigen auto wordt dus niet vergoed.


Schade aan anderen
Diefstal & inbraak
Ruitschade
Brand-, stormschade
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld
Bereken je premie

WA + beperkt casco

Meest gekozen voor auto’s
tussen 7-10 jaar

Deze verzekering dekt soms schade aan je eigen auto. Dit is alleen schade die buiten jouw schuld ontstaat. Vaak vergoedt de verzekering van de tegenpartij dan jouw schade. Soms is er echter geen duidelijke tegenpartij. Bijvoorbeeld als iemand schade maakt terwijl jouw auto geparkeerd staat. Ook bij schade door hagel of storm is er geen tegenpartij om jouw schade te vergoeden. In deze gevallen vergoedt je eigen WA+ autoverzekering de schade.


Schade aan anderen
Diefstal & inbraak
Ruitschade
Brand-, stormschade
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld
Bereken je premie

Allrisk

Meest gekozen voor auto’s
jonger dan 7 jaar

Dit is de meest uitgebreide dekking. Voor relatief nieuwe auto’s is dit meestal de beste autoverzekering. Hiermee is je auto volledig verzekerd. Ook schade die je zelf maakt aan je auto wordt dan vergoed. Raakt je auto total loss? Dan vergoedt een allrisk autoverzekering de nieuwwaarde van je auto. Dit tot enkele jaren na aanschaf. Ook bij vandalisme keert een allriskverzekering uit.


Schade aan anderen
Diefstal & inbraak
Ruitschade
Brand-, stormschade
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld
Bereken je premie

Beste autoverzekering

De beste autoverzekering hangt af van een aantal factoren. Uiteindelijk is het altijd een persoonlijke keuze. Met elk type verzekering voldoe je aan de wettelijke verzekeringsplicht. Wij adviseren je nooit voor een bepaalde verzekering te kiezen. In plaats daarvan laten we zien hoe mensen over het algemeen autoverzekeringen vergelijken.

Te beginnen met de leeftijd van je auto. Ook speelt je eigen rijgedrag natuurlijk mee. Laten we eerst kijken naar de leeftijd van je auto. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Deze waarde bepaalt of het nog zin heeft om schade te herstellen. Zo raakt een relatief oude auto bij weinig schade al total loss. Tegelijkertijd is zo’n oude auto met relatief weinig waarde economisch makkelijker vervangbaar. Daarom is een WA-verzekering voor oudere auto’s vaak de beste autoverzekering.

Voor jongere auto’s is WA+ beperkt casco vaak de beste autoverzekering. Deze biedt dan een goede middenweg tussen betaalbare premie en goede dekking. De meeste schade is dan gedekt. Schade die niet je eigen schuld is, vooral. Prettig voor veel autobezitters, want jongere auto’s hebben vaak nog een behoorlijke dagwaarde.

Allrisk autoverzekering

Nieuwe auto’s verzeker je vaak het beste met een allrisk autoverzekering. Hiermee kan je eigenlijk niets gebeuren. Tot drie jaar na aanschaf vergoedt je verzekeraar zelfs de nieuwwaarde van de auto, mocht deze total loss raken. Met zo’n verzekering rijd je toch iets lekkerder.

Autoverzekering berekenen
Autoverzekering berekenen

Goedkoopste autoverzekering

In Nederland kies je uit tientallen autoverzekeringen. Tussen verzekeraars bestaan verschillen. Verschillen in prijs en in voorwaarden. Over het algemeen zijn de prijsverschillen tussen verzekeraars klein. Al kun je tot wel tientallen euro’s per jaar besparen op je autoverzekering. Dit zonder dat je dekking verandert. Door autoverzekering vergelijken vind je de goedkoopste autoverzekering. Daarbij is het slim om ook goed naar de voorwaarden te kijken. Zo kan de premie soms heel laag zijn, maar betekent dit vaak een hoger eigen risico. Het is vooral belangrijk dat je zelf een goede afweging maakt. Waar wil je precies tegen verzekerd zijn? Hoeveel schade kan en wil je zelf betalen?

Goedkoopste Autoverzekering

Voorwaarden autoverzekering

Een autoverzekering is een WA-verzekering. Dat betekent dat deze verzekering jouw aansprakelijkheid dekt. In dit geval voor schade bij anderen. Dat is niet altijd zo. Zo moet je in juridische zin (deels) aansprakelijk zijn. Maar er mag géén sprake zijn van opzet of verwijtbaar handelen. Dan ben je niet verzekerd. Rijden onder invloed van alcohol, drugs en ook sommige medicijnen zijn hier voorbeelden van. Lees daarom altijd goed de bijsluiter van een medicijn. Als deze zegt dat het middel invloed heeft op de rijvaardigheid, kan het zijn dat je verzekeraar geen schade vergoedt.

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken

Waar op te letten bij auto verzekeren?

Bij auto verzekeren werken sommige dingen net even anders. Zo is je eigen auto niet altijd verzekerd voor alle schade. Iets dat niet iedereen weet. Zorg bij autoverzekering vergelijken dus dat je goed weet hoe je nu verzekerd bent. Alleen dan is een goede vergelijking mogelijk. Vraag je ook af welk soort verzekering het beste bij jou en je auto past.

Eigen risico autoverzekering

Met name in het eigen risico is er veel verschil. Soms betaal je zelf niets. Bij andere verzekeraars dan weer honderden euro’s. Dat zie je snel over het hoofd. Toch is eigen risico van grote invloed. Soms is dat zo hoog dat je kleine schades uit eigen zak betaalt. Zo ben je dan bijna niet verzekerd. Geen probleem natuurlijk, als je daar bewust voor kiest. Bij auto verzekeren is het slim hier goed naar te kijken. Welke voorwaarden gelden er? Wat betekent dit voor mij bij een bepaalde schade?

Autoverzekering opzeggen

Iets anders om op te letten: kun je wel altijd opzeggen? Bij een autoverzekering zit soms een opzegtermijn. Je kan deze dan niet altijd opzeggen. Vind je een betere verzekering? Dan moet je soms wachten met overstappen. Door te kiezen voor een verzekering zonder opzegtermijn heb je hiervan geen last. Als je niet meer tevreden bent over je verzekering stap je direct over.

Autoverzekeraars

Let tot slot op de aanbieder. Bij welk bedrijf sluit je jouw verzekering af? Soms krijg je extra voordeel omdat je al andere diensten bij deze verzekeraar hebt. Ook bieden sommige verzekeraars iets extra’s. Bijvoorbeeld een app waarmee je laat zien hoe je rijdt en korting krijgt als dat goed doet. Weer een ander stort premie terug als er weinig schade gereden wordt. Check dus altijd het aanbod voor je overstapt.

Start met vergelijken
Start met vergelijken
Goedkoopste Autoverzekering

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt van autoverzekering. Daarom hebben wij onze kennis over autoverzekeraars, bonusmalus en techniek op een rijtje gezet. Handig toch?

Een WA-autoverzekering dekt de schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen. Dat kan materiële schade zijn, maar ook letselschade. Een WA-autoverzekering is verplicht voor iedereen die met zijn auto de weg op wil. Met een WA-autoverzekering dek je dus niet de schade aan je eigen auto. Daarvoor is er de beperkt of volledig cascoverzekering.

Meer informatie

Bij het bepalen van de no-claim korting van je autoverzekering wordt gebruikt gemaakt van de bonus-malus ladder. Dit is een schema dat bepaalt hoe hoog je korting is, op basis van het aantal schadevrije jaren en het aantal schades dat je meldt in een jaar. Meld je geen schade, dan stijg je een trede op de ladder en krijg je een hogere korting. Meld je wel schade, dan daal je in de meeste gevallen vijf treden en zul je minder korting krijgen.

Meer informatie

Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je vermelden hoe jouw auto beveiligd is tegen autodiefstal. Vanaf 1998 bevat elke auto standaard een ingebouwd beveiligingssysteem. Meestal is dit het meest eenvoudige systeem, maar bij sommige duurdere auto’s zijn uitgebreidere systemen ingebouwd. De beveiligingssystemen voor auto’s worden in verschillende klassen ingedeeld. Het beveiligingssysteem wordt alleen erkend als het is ingebouwd door een bedrijf dat een certificaat heeft van de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM). Elke auto vanaf het bouwjaar 1998 heeft een standaard beveiligingssysteem volgens de SCM-klasse 1.

Meer informatie

Via de vergelijker, die wordt aangeboden door onze partner Overstappen.nl, kan je verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Om een goede vergelijking te kunnen maken stellen zij een aantal vragen. Op basis van de antwoorden op deze vragen maken zij de vergelijking. Vervolgens kan je zelf de door jou gewenste verzekering via de vergelijker afsluiten. Gedurende de looptijd van het product is de verzekeraar het aanspreekpunt wanneer er bijvoorbeeld schade is.

Wij zijn geen adviseur en zullen nooit een advies geven of bemiddelen. Voor inhoudelijke vragen over verzekeringen verwijzen we je door naar de verzekeraar zelf.

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel! De vergelijker, die wordt aangeboden door onze partner (Overstappen.nl) wordt er geprobeerd om een zo volledig mogelijk overzicht te gegeven van de markt. Helaas geven niet alle verzekeraars productinformatie vrij waardoor zij niet opgenomen kunnen worden in de vergelijker. Je kunt bekijken wie er in de vergelijker zijn opgenomen via de pagina autoverzekeraars.

Om de vergelijking voor autoverzekeringen te kunnen maken, worden er enkele gegevens gevraagd. Die gegevens worden gebruikt om te bepalen voor welke autoverzekeringen je in aanmerking komt. Alle autoverzekeringen waarvoor je in aanmerking komt worden vervolgens in een lijst weergegeven. De standaard volgorde is op basis van de laagste maandpremie. Je kunt ook kiezen voor de beste polisscore.

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Wij krijgen dus geen vergoeding van de aanbieder om alleen in de vergelijker te staan. Dat is wel zo eerlijk! Via onze website kunnen bezoekers gratis vergelijken. Dit doen wij omdat we wij vinden dat iedereen kan besparen op zijn autoverzekering.