Ikvergelijkonline.nlAutoverzekering
Autoverzekering2020-12-03T13:01:48+01:00

Autoverzekering vergelijken

Vind direct de beste deal


Vergelijk 16 autoverzekeraars
Binnen 5 minuten afgesloten
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check direct de beste autoverzekering deals voor jouw auto.

Autoverzekering vergelijken
Vind direct de beste deal


Vergelijk 10 providers.
Binnen 5 minuten afgesloten.
 Je zit nooit zonder internet.

Autoverzekering
vergelijken

Vergelijk 16 autoverzekeraars.
Binnen 5 min afgesloten.
100% Onafhankelijk

Check de beste deals.

Vergelijk alle autoverzekeraars

Vergelijk alle verzekeraars

FBTO autoverzekering Ditzo Autoverzekering ABN Amro Autoverzekering Centraal Beheer Autoverzekering ANWB Autoverzekering AEGON Autoverzekering Klaverblad Autoverzekering HEMA Autoverzekering NowGo Autoverzekering Lancyr Autoverzekering Allianz Direct Autoverzekering Reaal Autoverzekering Unive Autoverzekering Inshared Autoverzekering OHRA Autoverzekering NN Autoverzekering

FBTO autoverzekering Ditzo Autoverzekering ABN Amro Autoverzekering Centraal Beheer Autoverzekering ANWB Autoverzekering AEGON Autoverzekering Klaverblad Autoverzekering HEMA Autoverzekering NowGo Autoverzekering Lancyr Autoverzekering Allianz Direct Autoverzekering Reaal Autoverzekering Unive Autoverzekering Inshared Autoverzekering OHRA Autoverzekering NN Autoverzekering

Autoverzekering

Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Je wil natuurlijk de beste verzekering voor je auto, maar tegelijkertijd wil je niet te veel geld betalen. Dat begrijpen wij. Daarom helpen wij jou met onze vergelijkingstool de beste autoverzekering te vinden voor jouw persoonlijke situatie. Je kunt je nieuwe autoverzekering direct via Ikvergelijkonline.nl afsluiten.

Waarom overstappen van autoverzekering?

Er zijn twee redenen om over te stappen van autoverzekeraar. Ten eerste zijn er in Nederland een groot aantal verzekeraars bij wie je een autoverzekering af kunt sluiten. Er is daardoor sprake van een grote onderlinge concurrentie. Voor consumenten is dat fijn, want onderlinge concurrentie houdt de premies laag. Als je elk jaar kijkt of je autoverzekering nog steeds de beste deal is, weet je zeker dat je nooit teveel betaalt voor je autoverzekering.

Ten tweede kan een autoverzekering in de loop der tijd niet meer goed bij jou en jouw auto passen. Je kunt verhuisd zijn waardoor je autoverzekeraar een hogere premie is gaan rekenen of je auto kan inmiddels zo oud zijn dat deze voor een te hoog bedrag verzekerd is. Door elk jaar te controleren of de autoverzekering nog steeds goed is afgestemd op jouw situatie, weet je zeker dat de autoverzekering nog steeds passend is. Zo betaal je voor autoverzekeren nooit meer dan nodig is.

Autoverzekering
Autoverzekering vergelijken

Waar moet je op letten bij het overstappen?

Aangezien je niet te veel wilt betalen, let je natuurlijk op de hoogte van de premie. Met onze vergelijkingstool kun je eenvoudig bepalen welke autoverzekering de goedkoopste is. Er zijn echter nog meer zaken waar je op kunt letten bij het vergelijken en kiezen van een autoverzekering.

Dekking

De dekking die je kiest is bepalend voor de vergoeding die je ontvangt wanneer je schade maakt. Je kunt bij de meeste verzekeraars kiezen voor de volgende dekkingen waar zij hun eigen termen voor gebruiken:

Eigen risico

Bij veel autoverzekeraars betaal je een deel van de schade zelf voordat de verzekeraar over gaat tot het vergoeden van de schade. Dit wordt het eigen risico genoemd. Sommige autoverzekeraars rekenen geen eigen risico wanneer je kiest voor een herstelbedrijf dat zij voor jou bepalen. Je kunt vaak ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, je betaalt dan een lagere premie.

Aanvullende verzekeringen

Bij diverse autoverzekeraars kun je de autoverzekering uitbreiden met verschillende aanvullende verzekeringen zoals een ongevallenverzekering of een rechtsbijstandverzekering. Het is vaak goedkoper om te kiezen voor een aanvullende verzekering, dan voor een losse verzekering bij dezelfde of een andere verzekeraar.

Welke dekking past bij jouw auto?

Als je een autoverzekering gaat afsluiten heb je de keuze uit drie basisvormen. Kijk goed welke dekking bij jouw auto en wensen past.

WA verzekering

Meest gekozen voor auto’s
ouder dan 10 jaar

Schade aan anderen
Bereken je premie

WA + beperkt casco

Meest gekozen voor auto’s
tussen 7-10 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur
Bereken je premie

Allrisk

Meest gekozen voor auto’s
jonger dan 7 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld
Bereken je premie

Autoverzekering vergelijken

Je bent op zoek naar een betrouwbare autoverzekering, maar je wilt niet teveel geld betalen? Dat begrijpen wij. Daarom helpen wij jou met onze onafhankelijke vergelijkingstool snel de beste deal te vinden. Je kunt de autoverzekering van jouw keuze direct afsluiten op Ikvergelijkonline.nl. Zo kun je vandaag nog beginnen met geld besparen!

Waarom autoverzekeringen vergelijken?

Veel mensen blijven jarenlang bij dezelfde verzekeraar voor het verzekeren van hun auto. Het is echter slimmer om elk jaar jouw autoverzekering te vergelijken met de deals van andere verzekeraars. In de eerste plaats kun je op die manier veel geld besparen. Er is veel onderlinge concurrentie waardoor autoverzekeraars scherpe tarieven hanteren. Ten tweede kan een autoverzekering na verloop van tijd minder goed aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Alleen al het ouder worden van je auto kan er voor zorgen dat deze over verzekerd is. Je betaalt dan eigenlijk meer voor de verzekering dan de auto waard is.

Door de verschillende autoverzekeringen te vergelijken vind je eenvoudig een autoverzekering die past bij jouw auto zonder dat je teveel geld betaalt.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van autoverzekeringen?

Natuurlijk is de prijs van een autoverzekering belangrijk. Je kunt met onze vergelijkingstool direct zien welke autoverzekering de goedkoopste is. Om een passende verzekering te vinden, moet je echter naar meer aspecten kijken dan de prijs alleen. Bij het vergelijken van autoverzekeringen let je naast de premie op:

 • De dagwaarde van de auto en de dekking
 • Aanvullende verzekeringen
 • Het (vrijwillig) eigen risico

In de eerste plaats moet een autoverzekering goed aansluiten op jouw auto. Het is daarom belangrijk om de dekking af te stemmen op de dagwaarde van je auto. Over het algemeen kun je de volgende richtlijn hanteren:

 • Leeftijd auto jonger dan 6 jaar: Allrisk
 • Leeftijd auto 6 – 10 jaar: Beperkt Casco
 • Leeftijd auto ouder dan 10 jaar: WA

Allrisk

Jongere auto’s worden het vaakst Allrisk verzekerd. Dit betekent dat niet alleen de schade die je bij een ander veroorzaakt, maar ook in de meeste gevallen de schade aan je eigen auto wordt vergoed. Welke schade aan de eigen auto er precies wordt vergoed, verschilt per autoverzekeraar. Schade die je opzettelijk veroorzaakt wordt echter nooit vergoed. De Allrisk autoverzekering is vanwege de uitgebreide dekking de autoverzekering met de hoogste premie.

Beperkt Casco

Auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud worden meestal Beperkt Casco verzekerd. Je bent dan niet alleen verzekerd voor de schade die je bij andere veroorzaakt, maar ook voor schade aan de eigen auto door diefstal, brand en storm. In de algemene voorwaarden staat precies vermeld welke schades aan de eigen auto vergoed worden.

WA-dekking

Je bent minimaal verplicht om een autoverzekering met WA-dekking af te sluiten. Deze autoverzekering vergoedt alleen de schade die je bij anderen veroorzaakt. Het is een relatief goedkope autoverzekering die vrijwel alleen voor oudere auto’s wordt afgesloten.

Kennisbank

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt. We hebben daarom de meest gestelde vragen over autoverzekeringen op een rijtje gezet.

Op een paar uitzonderingen na is het verplicht om een WA-verzekering voor je auto te hebben. Beperkt en volledig cascoverzekeringen zijn niet verplicht. De schade die je veroorzaakt met een motorrijtuig wordt niet vergoed door je particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Meer informatie

Een WA-autoverzekering dekt de schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen. Dat kan materiële schade zijn, maar ook letselschade. Een WA-autoverzekering is verplicht voor iedereen die met zijn auto de weg op wil. Met een WA-autoverzekering dek je dus niet de schade aan je eigen auto. Daarvoor is er de beperkt of volledig cascoverzekering.

Meer informatie

Bij het bepalen van de no-claim korting van je autoverzekering wordt gebruikt gemaakt van de bonus-malus ladder. Dit is een schema dat bepaalt hoe hoog je korting is, op basis van het aantal schadevrije jaren en het aantal schades dat je meldt in een jaar. Meld je geen schade, dan stijg je een trede op de ladder en krijg je een hogere korting. Meld je wel schade, dan daal je in de meeste gevallen vijf treden en zul je minder korting krijgen.

Meer informatie

Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je vermelden hoe jouw auto beveiligd is tegen autodiefstal. Vanaf 1998 bevat elke auto standaard een ingebouwd beveiligingssysteem. Meestal is dit het meest eenvoudige systeem, maar bij sommige duurdere auto’s zijn uitgebreidere systemen ingebouwd. De beveiligingssystemen voor auto’s worden in verschillende klassen ingedeeld. Het beveiligingssysteem wordt alleen erkend als het is ingebouwd door een bedrijf dat een certificaat heeft van de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM). Elke auto vanaf het bouwjaar 1998 heeft een standaard beveiligingssysteem volgens de SCM-klasse 1.

Meer informatie

Kennisbank

Direct naar

Het laatste nieuws

Autoverzekering

Autoverzekeraars

Het laatste nieuws

Goedkoopste autoverzekering

Je wilt een goede autoverzekering afsluiten, maar je wilt niet teveel geld betalen. Veel mensen zijn op zoek naar een goedkope autoverzekering. En dat is niet zo gek, want door de premies van verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je honderden euro’s per jaar besparen. Wil je weten hoe je de goedkoopste autoverzekering vindt en afsluit? Op Ikvergelijkonline.nl helpen we jouw de beste deal te vinden.

Wat is de goedkoopste autoverzekering van Nederland?

Het is niet eenvoudig om de goedkoopste autoverzekering van Nederland aan te wijzen. Hoeveel een autoverzekering kost, is namelijk afhankelijk van verschillende factoren waaronder het bouwjaar van jouw auto en het aantal schadevrije jaren dat jij op jouw naam hebt staan. Wat voor de één de goedkoopste autoverzekering is, kan daardoor voor een ander relatief duur uitvallen. Wij kunnen je wel helpen te bepalen welke autoverzekering het goedkoopste is in jouw situatie. Dit doen wij met onze vergelijkingstool. Je kunt de autoverzekering met de beste deal direct afsluiten via Ikvergelijkonline.nl.

Vind eenvoudig een goedkope autoverzekering

Om te bepalen welke autoverzekeraar voor jou de beste deal heeft, hebben wij een aantal gegevens van jou nodig. Allereerst vragen we om het kenteken van jouw auto, je postcode plus je huisnummer en je geboortedatum. Vervolgens vragen we om jouw aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je jaarlijks maakt. Aan de hand van al deze gegevens bepaalt de autoverzekeraar hoe hoog jouw schaderisico is. Je premie wordt met behulp van je schaderisico berekend. Tot slot vragen we je een dekking te kiezen. Alle informatie gebruiken wij om jouw goedkoopste autoverzekering te bepalen.

Goedkope autoverzekering afsluiten

Heb je een goedkope autoverzekering gevonden met onze vergelijkingstool? Dan kun je deze autoverzekering direct afsluiten op Ikvergelijkonline.nl. Wij geven je gegevens door aan de autoverzekeraar. Je ontvangt binnen enkele dagen een reactie van jouw nieuwe autoverzekeraar. Zo kun je binnen enkele minuten jouw beste deal scoren en direct geld besparen op je maandpremie. Maak elk jaar gebruik van onze vergelijkingstool, dan weet je zeker dat je nooit teveel betaalt voor je autoverzekering.

Wat kost een autoverzekering?

Veel mensen vergelijken autoverzekeringen allereerst op prijs. Dat is niet zo gek, want je wilt natuurlijk niet teveel betalen. Het is echter lastig om te zeggen hoeveel een autoverzekering kost. Een autoverzekering is namelijk altijd een verzekering op maat. De autoverzekeraar bepaalt jouw premie aan de hand van een aantal factoren:

 • Woonplaats van de hoofdbestuurder
 • Aantal schadevrije jaren
 • Aantal kilometers per jaar
 • Leeftijd van de hoofdbestuurder
 • De cataloguswaarde of de dagwaarde van de auto
 • De beveiliging van de auto
 • De accessoires van de auto

Woonplaats van de hoofdbestuurder

De plaats waar je woont is van invloed op de prijs die je betaalt. In de drukke Randstad betaal je bijvoorbeeld een hogere premie dan in het noorden van het land, omdat statistisch gezien de kans op schade groter is.

Aantal schadevrije jaren

Het aantal schadevrije jaren dat jij op jouw naam hebt staan, is van positieve invloed op de premie. Hoe meer schadevrije jaren, des te meer korting je krijgt op de premie.

Aantal kilometers per jaar

Wie jaarlijks veel kilometers maakt, heeft een grotere kans op schade. Je betaalt daarom ook meer naarmate je vaker en langer op de weg zit.

Leeftijd van de hoofdbestuurder

Sommige autoverzekeraars laten de leeftijd van de bestuurder een rol spelen bij het bepalen van de premie. Oudere en jongere bestuurders maken relatief vaker schade en kunnen bij deze verzekeraars rekenen op een premietoeslag.

De cataloguswaarde of de dagwaarde van de auto

De waarde van de auto is van invloed op de hoogte van de premie. Hoe meer een auto waard is, des te meer zal de verzekeraar uit moeten keren in geval van diefstal of total loss. Let wel op: hoe ouder de auto is, des te minder wordt er uitgekeerd. Mensen met een auto van tien jaar of ouder kiezen daarom vaak enkel voor een autoverzekering met WA-dekking.

De beveiliging van de auto

Als je de auto Beperkt Casco of Allrisk verzekert, kun je soms korting krijgen op de premie indien je de auto goed beveiligt tegen diefstal.

De accessoires van de auto

De te verzekeren accessoires van de auto worden ook meegenomen bij het bepalen van de premie. Het gaat hierbij niet alleen om ingebouwde navigatiesystemen en geluidsinstallaties, ook andere items die niet in de fabriek zijn geïnstalleerd zoals bijvoorbeeld een later geïnstalleerde LPG-installatie vallen onder de accessoires.