Vergelijken > Autoverzekering
Autoverzekering2020-05-04T09:59:21+02:00

Autoverzekering


100% onafhankelijk & eerlijk.
Simpel € 285,- per jaar besparen.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste autoverzekering deals.

Centraal Beheer Autoverzekeraar
Bekijken
Unive Autoverzekeraar
Bekijken
Reaal Autoverzekeraar
Bekijken
Ditzo Autoverzekeraar
Bekijken
OHRA Autoverzekeraar
Bekijken

Autoverzekering


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- per jaar besparen.

Check de beste autoverzekering deals.

Autoverzekering


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- p/j besparen.

Check de beste autoverzekering deals.

Check de beste autoverzekering deals

Internet Providers
Autoverzekeraars

Welke dekking past bij jouw auto?

Als je een autoverzekering gaat afsluiten heb je de keuze uit drie basisvormen. Kijk goed welke dekking bij jouw auto en wensen past.

WA verzekering

Meest gekozen voor auto’s
ouder dan 10 jaar

Schade aan anderen
Bereken je premie

WA + beperkt casco

Meest gekozen voor auto’s
tussen 7-10 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur
Bereken je premie

Allrisk

Meest gekozen voor auto’s
jonger dan 7 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld
Bereken je premie

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt. We hebben daarom de meest gestelde vragen over autoverzekeringen op een rijtje gezet.

Alle veelgestelde vragen

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…

Direct naar

Het laatste nieuws

Autoverzekering

Autoverzekeraars

Het laatste nieuws

Autoverzekering

Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Je wil natuurlijk de beste verzekering voor je auto, maar tegelijkertijd wil je niet te veel geld betalen. Dat begrijpen wij. Daarom helpen wij jou met onze vergelijkingstool de beste autoverzekering te vinden voor jouw persoonlijke situatie. Je kunt je nieuwe autoverzekering direct via Ikvergelijkonline.nl afsluiten.

Waarom overstappen van autoverzekering?

Er zijn twee redenen om over te stappen van autoverzekeraar. Ten eerste zijn er in Nederland een groot aantal verzekeraars bij wie je een autoverzekering af kunt sluiten. Er is daardoor sprake van een grote onderlinge concurrentie. Voor consumenten is dat fijn, want onderlinge concurrentie houdt de premies laag. Als je elk jaar kijkt of je autoverzekering nog steeds de beste deal is, weet je zeker dat je nooit teveel betaalt voor je autoverzekering.

Ten tweede kan een autoverzekering in de loop der tijd niet meer goed bij jou en jouw auto passen. Je kunt verhuisd zijn waardoor je autoverzekeraar een hogere premie is gaan rekenen of je auto kan inmiddels zo oud zijn dat deze voor een te hoog bedrag verzekerd is. Door elk jaar te controleren of de autoverzekering nog steeds goed is afgestemd op jouw situatie, weet je zeker dat de autoverzekering nog steeds passend is. Zo betaal je voor autoverzekeren nooit meer dan nodig is.

Wat kost een autoverzekering?

Veel mensen vergelijken autoverzekeringen allereerst op prijs. Dat is niet zo gek, want je wilt natuurlijk niet teveel betalen. Het is echter lastig om te zeggen hoeveel een autoverzekering kost. Een autoverzekering is namelijk altijd een verzekering op maat. De autoverzekeraar bepaalt jouw premie aan de hand van een aantal factoren:

  • Woonplaats van de hoofdbestuurder
  • Aantal schadevrije jaren
  • Aantal kilometers per jaar
  • Leeftijd van de hoofdbestuurder
  • De cataloguswaarde of de dagwaarde van de auto
  • De beveiliging van de auto
  • De accessoires van de auto

Woonplaats van de hoofdbestuurder

De plaats waar je woont is van invloed op de prijs die je betaalt. In de drukke Randstad betaal je bijvoorbeeld een hogere premie dan in het noorden van het land, omdat statistisch gezien de kans op schade groter is.

Aantal schadevrije jaren

Het aantal schadevrije jaren dat jij op jouw naam hebt staan, is van positieve invloed op de premie. Hoe meer schadevrije jaren, des te meer korting je krijgt op de premie.

Aantal kilometers per jaar

Wie jaarlijks veel kilometers maakt, heeft een grotere kans op schade. Je betaalt daarom ook meer naarmate je vaker en langer op de weg zit.

Leeftijd van de hoofdbestuurder

Sommige autoverzekeraars laten de leeftijd van de bestuurder een rol spelen bij het bepalen van de premie. Oudere en jongere bestuurders maken relatief vaker schade en kunnen bij deze verzekeraars rekenen op een premietoeslag.

De cataloguswaarde of de dagwaarde van de auto

De waarde van de auto is van invloed op de hoogte van de premie. Hoe meer een auto waard is, des te meer zal de verzekeraar uit moeten keren in geval van diefstal of total loss. Let wel op: hoe ouder de auto is, des te minder wordt er uitgekeerd. Mensen met een auto van tien jaar of ouder kiezen daarom vaak enkel voor een autoverzekering met WA-dekking.

De beveiliging van de auto

Als je de auto Beperkt Casco of Allrisk verzekert, kun je soms korting krijgen op de premie indien je de auto goed beveiligt tegen diefstal.

De accessoires van de auto

De te verzekeren accessoires van de auto worden ook meegenomen bij het bepalen van de premie. Het gaat hierbij niet alleen om ingebouwde navigatiesystemen en geluidsinstallaties, ook andere items die niet in de fabriek zijn geïnstalleerd zoals bijvoorbeeld een later geïnstalleerde LPG-installatie vallen onder de accessoires.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een autoverzekering?

Aangezien je niet te veel wilt betalen, let je natuurlijk op de hoogte van de premie. Met onze vergelijkingstool kun je eenvoudig bepalen welke autoverzekering de goedkoopste is. Er zijn echter nog meer zaken waar je op kunt letten bij het vergelijken en kiezen van een autoverzekering.

  • Dekking
  • Eigen risico
  • Aanvullende verzekeringen

Dekking

De dekking die je kiest is bepalend voor de vergoeding die je ontvangt wanneer je schade maakt. Je kunt bij de meeste verzekeraars kiezen voor de volgende dekkingen waar zij hun eigen termen voor gebruiken:

WA-dekking

Een autoverzekering met WA-dekking wordt het meest gekozen voor auto’s van tien jaar of ouder. Deze verzekering vergoedt alleen de schade die je bij een ander veroorzaakt, je eigen schade wordt niet vergoed. Het is in Nederland verplicht om minimaal een autoverzekering met WA-dekking af te sluiten wanneer je gebruik maakt van een auto. Sommige verzekeraars breiden de WA-dekking uit met extra services.

Beperkt Casco

Voor auto’s met een leeftijd van 6 tot 10 jaar wordt meestal een autoverzekering met Beperkt Casco afgesloten. Dit betekent dat niet alleen de schade die je bij een ander veroorzaakt verzekerd is, maar in sommige gevallen ook schade aan de eigen auto. Het gaat hierbij meestal om schade door brand, diefstal of storm. Welke schade aan de eigen auto er precies vergoed wordt, verschilt per verzekeraar. Informeer hiernaar voordat je een autoverzekering met Beperkt Casco afsluit.

Allrisk

Jonge auto’s worden het vaakst Allrisk verzekerd. Je bent dan niet alleen verzekerd tegen schade die je bij een ander veroorzaakt, maar ook voor de meeste schade aan je eigen auto. Welke schade er precies wordt vergoed, is afhankelijk van de autoverzekering die je kiest. Schade die je opzettelijk veroorzaakt wordt echter nooit vergoed. Informeer goed naar de uitsluitende voorwaarden voordat je een Allrisk autoverzekering afsluit.

Eigen risico

Bij veel autoverzekeraars betaal je een deel van de schade zelf voordat de verzekeraar over gaat tot het vergoeden van de schade. Dit wordt het eigen risico genoemd. Sommige autoverzekeraars rekenen geen eigen risico wanneer je kiest voor een herstelbedrijf dat zij voor jou bepalen. Je kunt vaak ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, je betaalt dan een lagere premie.

Aanvullende verzekeringen

Bij diverse autoverzekeraars kun je de autoverzekering uitbreiden met verschillende aanvullende verzekeringen zoals een ongevallenverzekering of een rechtsbijstandverzekering. Het is vaak goedkoper om te kiezen voor een aanvullende verzekering, dan voor een losse verzekering bij dezelfde of een andere verzekeraar.

Autoverzekeringen vergelijken en afsluiten

Ikvergelijkonline.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite waar je eenvoudig de verschillende deals van autoverzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Heb je de autoverzekering gevonden die het beste aansluit op jouw wensen? Dan kun je deze direct afsluiten.