Ardanta Uitvaartverzekering
Kenmerken:

Verzekerd vanaf € 5,18 per maand.
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.
Gratis uw uitvaartwensen vastleggen.
Geldverzekering.
Direct verzekerd.

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de uitvaartverzekering van Ardanta, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

 (053) 488 11 22 | ma t/m vr 
info@ardanta.nl
Ardanta.nl
 De Ruyterlaan 8, 7511 JH Enschede

Ardanta

beoordelingen-ardantaEen score van 7,0 uit 10 volgens Ardanta

Uitvaartverzekeraar Ardanta omschrijft zichzelf als een praktische hulpgids en geen traditionele uitvaartverzekeraar. Het motto van de verzekeraar is ‘helpen door te doen’. Ardanta wil mensen bewuster maken in praktische zaken rondom overlijden.

De uitvaartverzekeraar helpt met het maken van keuzes rond overlijden en geeft antwoord op praktische vragen. Ardanta is een onderdeel van ASR Nederland N.V. Dit is de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen.

Praktische, nuchtere en persoonlijke aanpak

Ardanta bestaat al sinds 1956 en is al meer dan vijftig jaar een betrouwbare uitvaartverzekeraar. De organisatie heeft ruim 3,8 miljoen klanten en 150 werknemers. Het is de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland. Ook al is het een grote organisatie, toch gaat de verzekeraar voor een praktische, nuchtere en persoonlijke aanpak. Ardanta werkt vanuit de drie kernwaarden: hulpvaardigheid, vooruitdenken en doortastend handelen.

Keuze uit drie uitvaartplannen

Bij Ardanta heb je de keuze uit drie uitvaartplannen. Dit zijn het:

 • Geld Garant Uitvaartplan
 • Geld Geregeld Uitvaartplan
 • Zorg Garant Uitvaartplan

Geld Garant Uitvaartplan

Dit is een kapitaalverzekering. Je nabestaanden ontvangen dan geld na je overlijden, waarmee de uitvaart kan worden betaald. Ze kiezen zelf de uitvaartverzorger en hebben hier dus een vrije keuze in. Bij deze geldverzekering is een automatische vijfjaarlijkse verhoging mogelijk. Je premie wordt dan aangepast aan het verzekerde bedrag.

Geld Geregeld Uitvaartplan

Het Geld Geregeld Uitvaartplan is een geldverzekering. Na je overlijden wordt de uitvaart direct aan de uitvaartverzorger betaald. Je nabestaanden hoeven zich dan niet bezig te houden met de afhandeling van de uitvaartkosten en hoeven ook niets te betalen. De uitvaartverzorger mag zelf gekozen worden. Met deze verzekering kun je een uitvaart verzekeren tot maximaal 15.000 euro. Ook bij deze geldverzekering kun je kiezen voor een automatisch vijfjaarlijkse verhoging van het verzekerde bedrag.

Zorg Garant Uitvaartplan

Het Zorg Garant Uitvaartplan van Ardanta is een naturaverzekering. Hiermee ben je verzekerd van een standaard dienstenpakket. Je nabestaanden kiezen zelf de uitvaartverzorger. Ardanta betaalt de rekeningen rechtstreeks aan de uitvaartverzorger. Je nabestaanden hoeven dus niets te betalen en krijgen niet te maken met extra kosten. Het is mogelijk om een extra bedrag te verzekeren voor aanvullende diensten. Het Zorg Garant Uitvaartplan bestaat in ieder geval uit de volgende uitvaartdiensten:

 • Verzorgen van de overledene
 • Het vervoeren van de overledene van huis of het ziekenhuis naar het uitvaartcentrum
 • Een rouwwagen naar de dichtstbijzijnde begraafplaats of het crematorium
 • Een volgauto
 • Een standaard kist van eikenfineer
 • Een uitvaartleider en vier dragers
 • Honderd rouwkaarten met enveloppen en postzegels
 • Twee overlijdensbewijzen en een condoleanceregister

Meeverzekerd

Bij het Zorg Garant Uitvaartplan zijn de volgende zaken meeverzekerd voor een gezamenlijk bedrag van maximaal 1989 euro:

 • Het graf en de grafrechten of de crematie
 • Het gebruik van de aula in het uitvaartcentrum
 • De opbaring van de overledene
 • Koffie na de uitvaart

Deze uitvaartverzekering bevat een werelddekking. Hiermee zijn ook de vervoerskosten gedekt voor het vervoeren van de overledene naar Nederland.

Kenmerken uitvaartverzekering Ardanta

Ook al zijn de drie uitvaartplannen van Ardanta verschillend, toch hebben ze een aantal overeenkomsten. De drie uitvaartverzekeringen bevatten de volgende overeenkomende kenmerken:

 • Kinderdekking tot 18 jaar
 • Emotionele nazorg aan kinderen
 • Ongevallendekking
 • Afsluiten mogelijk tot en met 75 jaar
 • Een premiebetaling zoals jij dat wilt
 • Premiebetaling zolang je dat wilt

Met een uitvaartverzekering van Ardanta ben je dus verzekerd van deze bovenstaande punten.

Kinderdekking tot 18 jaar

Met iedere uitvaartverzekering van Ardanta is je kind meeverzekerd voor het hoogst verzekerde bedrag. De verzekeraar vergoedt de uitvaartkosten. Als je kind levenloos geboren wordt, vraagt de verzekeraar alleen een bewijs van overlijden van de Burgerlijke Stand. Als je deze niet kunt krijgen dan is een medische verklaring voldoende.

Emotionele nazorg aan kinderen

Als een gezinslid overlijdt, biedt Ardanta emotionele nazorg ter waarde van 500 euro aan kinderen tot 18 jaar.

Ongevallendekking

De ongevallendekking is een extra uitkering van 2500 euro extra. Dit bedrag wordt uitgekeerd als iemand die jonger is dan 65 jaar overlijdt door een ongeval.

Afsluiten mogelijk tot en met 75 jaar

Iedereen tot en met 75 jaar kan een uitvaartverzekering afsluiten bij Ardanta.

Een premiebetaling zoals jij dat wilt

Je bepaalt zelf hoe je de verzekeringspremie betaalt. Je hebt de keuze uit een betaling per jaar, per half jaar, per kwartaal of per maand.

Premiebetaling zolang je dat wilt

Je beslist zelf hoe lang je premie betaalt. Dit kan totdat je 40 of 65 jaar bent, maar ook totdat je 80 of 85 bent. De premiehoogte is weer afhankelijk van je leeftijd.

Verzekering omzetten in een andere verzekering

Het is mogelijk om je uitvaartverzekering om te zetten in een nieuwe verzekering. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de verzekering in de toekomst premievrij te maken of af te kopen. Hier zijn kosten aan verbonden.

Twee gezondheidsvragen

Als je een uitvaartverzekering bij Ardanta wilt afsluiten dan stelt de verzekeraar twee gezondheidsvragen. Je gezondheid heeft invloed op de premiehoogte.

In het buitenland begraven worden

Weet je nu al dat je in het buitenland begraven wilt worden? Ook dan kun je een uitvaartverzekering afsluiten bij Ardanta. Het is dan verstandig om te kiezen voor een geldverzekering, zoals het Geld Garant Uitvaartplan of het Geld Geregeld Uitvaartplan. Bij overlijden keert Ardanta dan een geldbedrag uit dat besteedt kan worden aan de transportkosten en een vliegticket voor de uitvaartbegeleider.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten bij Ardanta? Vergelijk de premie en de voorwaarden dan met die van andere uitvaartverzekeringen. Dit kan eenvoudig en snel met de vergelijker op Ikvergelijkonline.nl. Hier vergelijk je uitvaartverzekeringen van bekende en betrouwbare verzekeraars.

Bron: Ardanta.nl

Ardanta YouTube pagina over uitvaartverzekeringen.

Ardanta profileert zich als handige gids. Ze hebben natuurlijk ook uitvaartverzekeringen maar proberen met handige filmpjes het jou zo makkelijk mogelijk te maken.