Ardanta

Ardanta

Ardanta Uitvaartverzekering

Klantbeoordeling volgens
Ardanta: 8,2

Vergelijken
Bekijk verzekering
Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 9 januari 2023

Wie is Ardanta?

Ardanta is een uitvaartverzekeraar met meer dan vier miljoen Nederlandse verzekerden. De verzekeraar ‘helpt door te doen’ en is onderdeel van ASR. Bij Ardanta kun je terecht voor een verzekering, maar ook voor voorlichting over uitvaarten. Service en persoonlijke begeleiding zijn bij Ardanta erg belangrijk. Dat staat als sinds 1965 centraal bij Ardanta.

Waarom Ardanta uitvaartverzekering kiezen?

Ardanta is een van grootste uitvaartverzekeraars. Daarmee kies je voor zekerheid. Met een goede uitvaartverzekering heb je alles goed geregeld. Juist als je er zelf niet meer bent. Een mooi afscheid is daarvoor belangrijk. Zowel voor jezelf, maar vooral ook voor je nabestaanden. Met een uitvaartverzekering maak je het hen makkelijker. Daarbij biedt juist Ardanta relatief veel vrijheid. Jij of je nabestaanden kiezen voor een passend afscheid. Dat terwijl financieel alles goed geregeld is.

Een uitvaart is kostbaar. In geld, maar ook in emotie. Om aan emotie de ruimte te bieden, is zekerheid gewenst. Een Ardanta uitvaartverzekering biedt deze zekerheid. Vaak is een Ardanta verzekering iets duurder. Daar staat tegenover dat je als verzekerde meer vrijheid hebt. Is het iets voor jou? Vergelijk een Ardanta verzekering met andere uitvaartverzekeringen.

Ardanta uitvaartverzekering

Bij deze verzekeraar kun je terecht voor verschillende uitvaartverzekeringen. Daarbij kies je uit drie pakketten.

Zorg Garant Uitvaartplan
Met dit pakket koop je diensten in, na overlijden. Deze Ardanta uitvaartverzekering geeft recht op diensten en producten waaruit een uitvaart. Bijvoorbeeld begeleiding, een kist en een dienst. Via de verzekering is er geen geld mee gemoeid. Met dit pakket regel je zo een volwaardige uitvaart. Voor eventuele bijzonder wensen is uitbreiding mogelijk. Dit kan door ook een vrij te besteden bedrag te verzekeren.

Geld Garant Uitvaartplan
Met deze verzekering verzeker je een geldbedrag. Bij overlijden komt er dan een bedrag beschikbaar. Daarmee betalen nabestaanden de uitvaart. Dit is flexibeler dan een naturaverzekering, waarmee je diensten afneemt. Nabestaanden kunnen het bedrag vrij gebruiken om een uitvaart te regelen. Je verzekert met dit pakket maximaal 20.000 euro. Dit kun je elke vijf jaar verhogen.

Geld Geregeld Uitvaartplan
Wil je je nabestaanden niet belasten met te veel organisatie? Maar ook vrijheid in het vormgeven van je afscheid. Met dit plan doe je dat. Ook via dit plan verzeker je een bedrag. Er wordt dus een geldbedrag uitgekeerd. Daarmee organiseert de uitvaartondernemer je uitvaart. Dit volgens jouw wensen en die van je nabestaanden. Deze krijgen natuurlijk wel inzicht in de kosten. Ook hier geldt het maximum verzekerde bedrag van 20.000 euro. Ook in dit geval kun je dat tussentijds verhogen.

Voor- en nadelen Ardanta uitvaartverzekering?

Ardanta verzekeringen hebben een paar unieke voordelen. Deze voordelen hebben andere verzekeringen niet of minder. Hieronder sommen we ze op. Ook heeft Ardanta enkele nadelen. Sommige hiervan spelen ook bij andere verzekeraars. Andere zijn uniek voor Ardanta.

Voordelen
Flexibele premiebetaling
Flexibele premielooptijd
Vrije keuze uitvaartverzorger
Kinderdekking tot 18 jaar
Ongevallendekking met extra uitkering
Nazorg voor kinderen tot 18 jaar
Een ruime leeftijdsgrens
Slechts twee gezondheidsvragen
Nadelen
De premieopbouw kan lager zijn dan de uitkering
Het verzekerde bedrag kan ontoereikend blijken
Beperking keuzevrijheid bij natura verzekering

Voor welk bedrag verzeker ik me bij Ardanta?

Bij Ardanta kies je zelf het bedrag waarvoor je je verzekert. Dit tot een maximum van 20.000 euro. Ook geldt er een minimum, zodat de kosten van een uitvaart wel gedekt worden. De waarde van de verzekering wordt geïndexeerd. Zowel bij een naturaverzekering als kapitaalverzekering. De kosten van een uitvaart stijgen meestal elk jaar iets. Doordat de waarde van je verzekering óók stijgt, is dat geen probleem. Je houdt recht op een bedrag waarmee een uitvaart bekostig kan worden. Of je houdt recht op de diensten waaruit een uitvaart bestaat. Dit houdt ook in dat de premie stijgt. Vaak maar een paar procent per jaar.

Wil je veel vrijheid bij het vormgeven van je afscheid? Kies dan een iets hoger verzekerd bedrag. Jij of je nabestaanden hebben dan meer zekerheid. Zekerheid dat alles wat je wil ook kan. Ook is er meer ruimte voor een persoonlijke invulling. Ook kunnen er meer gasten zijn.

Wat zijn de kosten van een Ardanta uitvaartverzekering?

Bij elke verzekering hangt de premie af van de waarde van het verzekerde. Is de waarde 20.000 euro? Dan betaal je meer premie per maand dan bij een lagere waarde. Bij een uitvaartverzekering spelen meer zaken een rol. Je leeftijd bijvoorbeeld. Sluit je de verzekering jong af? Dan betaal je minder premie. Dat komt omdat je het (waarschijnlijk) langer duurt totdat je overlijdt. Je hebt meer jaren om premie te betalen. Soms kost een Ardanta uitvaartverzekering daardoor maar enkele euro’s per maand.

Wat in de kosten ook meespeelt is je gezondheid. Ook die is vaak beter als je jong bent. Sluit je een Ardanta uitvaartverzekering af? Dan beantwoord je eerst wat vragen. Vragen over je gezondheid. Meestal levert dat geen bezwaren op en sluit je de verzekering gewoon af. Bij sommige gezondheidsproblemen betalen verzekerden meer premie. Dit is een risico-opslag. Die betaal je als je bepaalde gezondheidsproblemen hebt. Ardanta stelt overigens minder gezondheidsvragen dan andere verzekeraars. Verwacht je hiermee problemen? Dan betaal je bij Ardanta vaak minder. Bij problemen met je gezondheid is Ardanta extra aantrekkelijk. Dit weegt bij hen minder zwaar.

Bij Ardanta geldt een vaste premieperiode. Je betaalt dus niet altijd tot je overlijden. In principe betaal je 30 jaar premie. Of tot 80 jaar. Loopt deze periode af? Dan betaal je geen premie meer. Je bent dan nog wel verzekerd.

Verzekeraar 9.0000 11.000
Monuta 7,96 14,59
DELA 12,44 15,21
Ardanta 10,29 15,47
PC Uitvaart 26,00 30,00
Lifetri 10,61 13,55

Premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar. Update: Woensdag 1 februari 2023

Maak een premie berekening

Ardanta uitvaartverzekering vergelijken

Zoek je een uitvaartverzekering? Vergelijk dan verschillende verzekeraars. Ardanta is een van de grootste in Nederland. Hier kies je voor een goede verzekering met veel zekerheid. Toch zijn er ook diverse andere aanbieders. Wij zetten de belangrijkste op een rij. Dat doen we op basis van de premie onder gelijke omstandigheden. Let op! Er zijn veel verschillen tussen verzekeringen. De precieze voorwaarden verschillen per verzekeraar. Een Ardanta uitvaartverzekering biedt soms meer dan een andere verzekering. Verdiep je daarom altijd eerst goed in het aanbod. Een uitvaartverzekering sluit je voor het leven af.

Het begint met vergelijken. Ons overzicht geeft je een idee van de premie die betaalt bij hetzelfde verzekerde bedrag. Is dat heel belangrijk voor je? Kies dan de goedkoopste uitvaartverzekeraar. Als alle voorwaarden bij je passen, vraag je deze direct aan. Wil je zeker weten dat je de beste keuze maakt? Bekijk dan het aanbod van Ardanta en andere verzekeraars.

Wat dekt een Ardanta uitvaartverzekering?

Kies je voor een naturaverzekering? Dan kies je voor een pakket diensten en producten. Je houdt hier altijd recht op. Ook als de prijs van die diensten stijgt. Het Zorg Garant Uitvaartplan geeft recht op deze diensten en producten.

 • Eikenfineer kist
 • Verzorging van de overledene
 • Uitvaartverzorger
 • Rouwauto en vier dragers
 • Volgwagen
 • 100 rouwbrieven
 • Vervoer van de overledene van huis of ziekenhuis naar de aula
 • Twee overlijdensbewijzen
 • Een condoleanceregister

Behalve deze vaste producten, is er ook een vrij besteedbaar bedrag. Zo’n 2.000 euro. Dit kan worden besteed aan:

 • Het graf en de verzorging daarvan
 • De grafrechten of het uitstrooien
 • Gebruik van de zaal
 • Opbaring
 • Koffietafel en ontvangst gasten

Het bedrag van 2.000 euro is toereikend om bovenstaande sober in te kopen. Een ander uitvaartplan biedt in dat opzicht meer keuze.

Ardanta uitvaartverzekering afsluiten

Sluit je een Ardanta uitvaartverzekering af? Dat doe je eenvoudig online. Dit kost je maar enkele minuten. Afsluiten doe je op de website van Ardanta. Om je te verzekeren vul je eerst wat gegevens in. Dit zijn gegevens over de uitvaart die je wil. Een crematie of begrafenis? Hoeveel gasten wil je? Wat voor steen? Dit hoef je nog niet definitief te beslissen. Vaak is dit nog ver weg. Het is puur om een indicatie van de kosten te krijgen. Zo weet je welk bedrag je ongeveer verzekert. Ben je alleen benieuwd naar de kosten? Ook dan is een premieberekening verstandig. Je krijgt direct een indicatie. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend.

Hierna vul je persoonlijke gegevens in. Dan zie je wat ongeveer je premie wordt. Dit is het bedrag dat je elke maand betaalt. Heb je alles ingevuld? Dan verzend je de aanvraag. Deze is dan nog niet definitief. Op basis van je aanvraag doet Ardanta je een premievoorstel. Ga je hiermee akkoord? Dan ben je voortaan verzekerd.

Eigenschappen van Ardanta

Vergelijken doe je niet alleen op prijs. Je wil precies weten wat een verzekeraar biedt. Zeker bij een uitvaartverzekering. Hieronder vind je daarom nog enkele belangrijke eigenschappen van Ardanta. Zo zie je dat je je tot 75 jaar nog kunt verzekeren. Dat is relatief oud. Bij veel andere verzekeraars kan je dan geen verzekering meer afsluiten. Deze eigenschappen verschillen per verzekeraar. Neem ze in overweging bij het afsluiten van een verzekering.

Eigenschappen:
Premie indexatie:
Vrije keuze:  
Kinderen: Tot 18 jaar gratis mee te verzekeren
Distributiekosten: Premie incl. € 32,- distributiekosten
Premie betaalduur: Tot 80 jaar of de komende 30 jaar
Bedenktijd: 14 dagen
Maximale leeftijd afsluiten 75 jaar
Ongevallendekking
Werelddekking
Direct afsluiten

Contactgegevens Ardanta

(053) 488 11 22
0800 33 33 000 (Bij overlijden)

info@ardanta.nl
Ardanta.nl
Mijn Ardanta

De Ruyterlaan 8, 7511 JH Enschede

Bron: Ardanta.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.

Ardanta Uitvaartverzekering

Klantbeoordeling volgens
Ardanta: 8,2

Vergelijken
Bekijk verzekering

Contactgegevens

(053) 488 11 22
0800 33 33 000 (Bij overlijden)

info@ardanta.nl
Ardanta.nl
Mijn Ardanta

De Ruyterlaan 8, 7511 JH Enschede