Sim Only2020-11-19T13:36:15+01:00

Sim Only vergelijken

Vind direct de beste deal


100% onafhankelijk & eerlijk.
Al vanaf € 2,50 per maand een sim only
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste sim only deals voor jouw telefoon.

Aantal GB's internet:
Internetbundel 4 GB
Aantal minuten / sms:
Min/sms 100 Min/sms

Sim Only vergelijken
Vind direct de beste deal

Vergelijk 11 providers.
Al vanaf € 2,50 per maand
 Gratis nummerbehoud

Sim Only
vergelijken

Vergelijk 11 providers
Al vanaf € 2,50 per maand
Gratis nummerbehoud

Check de beste deals.

Aantal GB's internet:
Internetbundel 4 GB
Aantal minuten / sms:
Min/sms 100 Min/sms

Vergelijk alle sim only deals van:

Vergelijk de beste deals van:

Youfone telecomprovider T-Mobile telecomprovider Tele 2 telecomprovider KPN Telecomprovider Ben telecomprovider simyo telecomprovider Labara telecomprovider Simpel telecomprovider Budget Mobiel telecomprovider Vodafone telecomprovider Hollands nieuwe telecomprovider

Youfone telecomprovider T-Mobile telecomprovider Tele 2 telecomprovider KPN Telecomprovider Ben telecomprovider simyo telecomprovider Labara telecomprovider Simpel telecomprovider Budget Mobiel telecomprovider Vodafone telecomprovider Hollands nieuwe telecomprovider

Wat is sim only?

Je denkt misschien: sim only wat is dat? Een sim only abonnement is een telefoonabonnement waar je geen nieuwe telefoon bij ontvangt. Je krijgt dus alleen een nieuwe simkaart thuisgestuurd die je met je huidige telefoontoestel kunt gebruiken. Een sim only abonnement is een goede keuze als je goedkoper wilt bellen, sms’en en internetten, maar geen nieuwe smartphone nodig hebt.

Waar sluit ik een sim only af?

Bij alle providers in Nederland kun je een sim only abonnement afsluiten. Of je nu kiest voor een grote of een kleine speler binnen de telecombranche: je maakt altijd gebruik van een snel en stabiel netwerk. Alle providers maken namelijk gebruik van het netwerk van KPNT-Mobile en Vodafone. Zo weet je zeker dat je altijd een goed bereik hebt en snel internet.

Met onze vergelijkingstool kun je eenvoudig het sim only abonnement kiezen dat het beste bij je past. Je vult in hoeveel belminuten, data en sms je per maand gebruikt en wij geven je een overzicht van de beste deals. Je kunt de overstap naar je nieuwe provider direct regelen op Ikvergelijkonline.nl.

Sim only afsluiten
Wat is een Sim Only

Wat is de beste sim only?

Bij elk sim only abonnement maak je gebruik van het premium netwerk van KPNVodafone of T-Mobile. Je bent dus altijd verzekerd van een goed bereik en betrouwbaar internet. Het maakt daarbij niet uit of je kiest voor een grote provider of een provider die minder bekend is bij het grote publiek. Er is wel een verschil in prijs en klanttevredenheid.

Uit onderzoek van de consumentenbond, die heeft gekeken naar de kwaliteit van van de providers die sim only abonnementen, scoorden alle provider een voldoende. Er is gekeken naar de prijzen, de aanvullende voorwaarden en de klanttevredenheid. Simyo komt daarbij met een 8,8 als beste provider uit de test. Vodafone/Ziggo scoort met een 8,0 het laagst, maar behaalt nog steeds een dikke voldoende. Het maakt dus niet uit welke provider je kiest, iedere provider scoort goed.

Wat is het goedkoopste sim only abonnement?

Als je op zoek bent naar het goedkoopste sim only abonnement, let je in eerste instantie op de prijs. Het is echter ook verstandig om op andere aspecten te letten. Zo is het belangrijk dat het sim only abonnement goed is afgestemd op jouw telefoongebruik. Let ook op de prijs van de belminuten, het starttarief en andere aanvullende voorwaarden. Wil je jouw huidige nummer behouden? Let dan op het aanbod van overstapservice en de kosten die eventueel worden berekend voor het nummerbehoud.

Nummer Behouden

Wanneer kan ik overstappen?

Vanaf 3 à 4 maanden voor het einde van de contractperiode bij je huidige provider kun je de overstap naar een nieuwe provider regelen. Houd wel rekening met een opzegtermijn van een maand. Doe je niets, dan zet je provider het huidige abonnement automatisch om in een sim-only abonnement. Dit abonnement wordt maandelijks automatisch verlengd en kun je met een maand opzegtermijn opzeggen.

Kan ik mijn nummer behouden?

Ja dat kan zeker en is eenvoudig te regelen. Kies bij het afsluiten van een nieuw sim-only abonnement voor de optie ‘overstappen met nummerbehoud’ als jij je huidige nummer wilt behouden. Je nieuwe provider zorgt er dan voor dat jij je oude telefoonnummer mee kunt nemen, dit is wettelijk geregeld. Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk dat jij je oude abonnement niet zelf opzegt. Je nieuwe provider regelt dit voor jou.

Meer info nummer behoud

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt van telefoon provider. We hebben daarom een aantal meest gestelde vragen over sim only abonnementen op een rijtje gezet.

De meeste providers leveren de nieuwe simkaart van jouw sim-only abonnement binnen twee tot drie werkdagen. Het duurt vrijwel nooit langer dan vijf werkdagen. Je sim-only abonnement gaat in op de startdatum van je abonnement. Bij een nieuw abonnement ben je direct bereikbaar, bij een overstap is het afhankelijk van de einddatum van je huidige abonnement en de opzegtermijn.

Meer informatie

Het 4G netwerk is sneller, veiliger en stabieler dan 3G. Bovendien kun je door de landelijke dekking altijd en overal internetten. Het grootste voordeel van 4G ten opzichte van 3G is de internetsnelheid. Terwijl met 3G snelheden van 100Kb tot 10Mb gehaald kunnen worden, zijn met 4G internetsnelheden van 20 tot 50Mb mogelijk. Je internet onderweg dus net zo snel als thuis.

Meer informatie

5G is de nieuwste (5e) generatie van mobiele internetnetwerken die in de loop van 2020 geactiveerd wordt. Internet via het nieuwe netwerk is sneller en stabieler. Daarom kan 5G een vervanger worden voor internet via glasvezel, DSL en de kabel. Bovendien worden door 5G creatieve mobiele toepassingen mogelijk.

Met 5G kun je sneller internetten dan met de voorgangers 3G en 4G. Bovendien is de internetverbinding stabieler waardoor je thuis en onderweg moeiteloos video’s en muziek kunt streamen. In tegenstelling tot de voorlopers is internetten via het 5G netwerk ook minder belastend voor je accu, je kunt dus langer gebruikmaken van je smartphone zonder tussendoor op te laden.

Meer informatie

Met een sim only abonnement met unlimited data kun je in het buitenland niet altijd onbeperkt internetten. Er wordt door een aantal providers een Fair Use Policy gehanteerd die het datagebruik in het buitenland beperkt tot een aantal GB per maand.

Met een onbeperkt internetabonnement hoef je niet na te denken als je video’s of muziek streamt. Je hoeft je daarbij immers niet te laten beperken door een datalimiet. Als je naar het buitenland gaat, blijkt onbeperkt echter niet altijd daadwerkelijk onbeperkt.

Meer informatie

Alle veelgestelde vragen

Direct naar

Het laatste nieuws

Sim Only

Providers

Het laatste nieuws

Waarom sim only abonnementen vergelijken?

De prijzen van sim only abonnementen zijn in tegenstelling tot de abonnementen met toestel van vroeger heel transparant. Je kunt daardoor de verschillende prijzen heel goed met elkaar vergelijken. Door te vergelijken vind je niet alleen het goedkoopste sim only abonnement, maar ook het telefoonabonnement dat het beste past bij jouw telefoongebruik. Zo vind je altijd een goed sim only abonnement waarmee je veel geld kunt besparen.

Waar moet je op letten bij sim only?

Het is belangrijk om een sim only abonnement te kiezen dat goed past bij jouw telefoongebruik. Je gebruikt je smartphone over het algemeen om te bellen, te internetten en eventueel te sms’en.

Bellen

Ga na hoeveel minuten je ongeveer per maand belt. Bel je meer dan je internet, dan moet je een belbundel kiezen die niet alleen toereikend, maar ook relatief goedkoop is. Let daarbij niet alleen op de prijs van de bundel, maar ook op de aanvullende voorwaarden. Belminuten kosten bij de ene provider meer dan bij de andere. Bovendien verschilt het starttarief onderling.

Internet

Om te kunnen internetten met je sim only abonnement heb je een databundel nodig. Hoe groot deze bundel moet zijn, is afhankelijk van je internetgebruik. Maak je zelden gebruik van internet en stuur je alleen af en toe een berichtje? Dan heb je aan een databundel tot 500MB voldoende. Ben je iemand die continu online is, muziek streamt en online gamet? Dan heb je minimaal een databundel van 2500MB nodig. De gemiddelde smartphonegebruiker heeft genoeg aan 1000 tot 1500MB per maand.

Sms

Het sms-gebruik is het afgelopen jaar sterk gestegen. Veel providers bieden namelijk onbeperkt sms’en aan. Een sms’je sturen is daardoor voor veel mensen goedkoper geworden dan online gaan om een WhatsApp-bericht te sturen. Sommige providers bieden nog steeds betaalde sms-bundels aan of voegen deze samen in de belbundel.

Eenvoudig besparen met een sim only abonnement

Als je kiest voor een sim only abonnement betaal je alleen de kosten voor het gebruik van je smartphone. Je betaalt dus alleen voor de belminuten, de data en het sms-gebruik. Je betaalt geen hoge kosten voor het afbetalen van een nieuwe smartphone. Je kunt kiezen voor een sim only abonnement dat goedkoper is dan je huidige abonnement, of een abonnement dat meer belminuten en/of data biedt voor hetzelfde geld.