DELA Uitvaartverzekering
Kenmerken:

Verzekerd vanaf € 6,25 per maand.
Gratis uitvaartwensen vastleggen.
Unieke nazorg voor nabestaanden
Verzekerd bedrag groeit mee met prijsstijgingen
Minimale premiestijging dankzij coöperatievoordelen

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de uitvaartverzekering van DELA, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

040 260 16 36 Ma t/m vr van 8.00 – 20.00 uur
Via Contactfomulier
Oude Stadsgracht 1, 5611 DD Eindhoven

DELA

beoordelingen-AxentEen score van 9,6 uit 10 volgens DELA

DELA is een uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger. De coöperatie is in 1937 in Eindhoven opgericht als een begrafenisvereniging. DELA is de afkorting van de naam Draagt Elkanders Lasten. In 1942 vormden de oprichters de vereniging om tot een coöperatie. Het werd een club zonder winstoogmerk. Vandaag de dag is DELA de grootste uitvaartverzekeraar in Nederland en België.

DELA is opgericht om iedereen een waardige uitvaart te geven. Het doel van de coöperatie is om haar leden en de nabestaanden verder te helpen na het overlijden van een dierbare. De uitvaartverzekeraar- en verzorger heeft ruim honderdvijftig vestigingen in Nederland en België. Hieronder vallen crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra.

Coöperatie met ruim drie miljoen leden

DELA is een coöperatie met ruim drie miljoen leden. Voor de uitvaartverzekeraar geldt het volgende motto: ‘je staat samen sterker en samen bereik je méér’. Met zijn verzekeringen en diensten biedt de coöperatie haar leden financiële zekerheid.
DELA beschikt over het Keurmerk Uitvaartzorg, het Keurmerk Privacy Waarborg, het Keurmerk Klantgericht Verzekeren en de verzekeraar is lid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland (MVO).

Uitkering in geld of in natura

In tegenstelling tot veel uitvaartpolissen van andere uitvaartverzekeraars, keert DELA niet alleen in geld, maar ook in natura uit. Dit wordt een dienstenverzekering genoemd. De uitvaart van de verzekerde wordt dan geheel naar wens geregeld door DELA. Met een dienstenverzekering is er altijd genoeg geld voor de nabestaanden om de uitvaart te regelen zoals de overleden dierbare het wenste.

DELA UitvaartPlan

Wil je dat DELA jouw uitvaart regelt en verzorgt? Dan kun je kiezen voor het DELA UitvaartPlan. Dit uitvaartproduct bestaat uit diensten en een geldbedrag. Je kunt ook alleen kiezen voor een geldbedrag. Als je kiest voor een volledig pakket dan zijn alle belangrijke uitvaartzaken geregeld. Natuurlijk kunnen nabestaanden hier van afwijken. Zo kan het zijn dat nabestaanden willen dat de overledene in een bepaald model auto of bijzondere kist wordt vervoerd. Dit kan DELA dan realiseren. Soms zijn er extra kosten verbonden aan een afwijkend plan.

Keuze uit vier uitvaartverzekeringen

DELA biedt verschillende varianten van het UitvaartPlan. Dit zijn de volgende vier uitvaartverzekeringen:

 • UitvaartPlan Basis
 • UitvaartPlan Plus
 • UitvaartPlan Flexibel
 • UitvaartPlan Geld

De eerste drie pakketten zijn dienstenverzekeringen. Het laatstgenoemde pakket is een geldverzekering.

DELA UitvaartPlan Basis

Deze dienstenverzekering heeft een waarde van € 5.750 en bevat de basisdiensten van de uitvaart. Daarnaast krijgen nabestaanden een vrij te besteden geldbedrag uitgekeerd. Dit bedrag bedraagt € 609. De totale waarde van het basispakket komt hiermee op € 6.359. Het vrij te besteden geldbedrag is ook bedoeld voor de uitvaart. Hiermee kunnen de nabestaanden kiezen voor onder meer een luxe kist, rouwadvertentie, bloemen, livemuziek en een volgauto.

DELA UitvaartPlan Plus

Het pluspakket is een dienstenverzekering. In dit pakket zitten alle basisdiensten ter waarde van € 5.750. Daarnaast krijgen nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd van € 3.000,-. Net als bij het basisplan is dit bedrag bedoeld voor de uitvaart. De totale waarde van het Plus UitvaartPlan komt op € 8.750.

DELA UitvaartPlan Flexibel

Ook deze dienstenverzekering bevat alle basis uitvaartdiensten ter waarde van € 5.750. Bij het UitvaartPlan Flexibel kan de hoogte van het vrij te besteden bedrag zelf worden bepaald. Dit bedrag moet minimaal een hoogte hebben van € 609,-.

De verzekerde uitvaartdiensten

Als je je uitvaart geheel wilt laten regelen en verzorgen door DELA is een dienstenverzekering een optie. Dit UitvaartPlan bestaat uit een standaard dienstenpakket en een geldbedrag voor aanvullende diensten. De waarde van de uitvaartdiensten bedraagt € 5.750. Deze waarde is gebaseerd op de gemiddelde tarieven van uitvaartdiensten. De prijzen kunnen per regio wat verschillen.

Als je kiest voor een DELA Uitvaartplan Basis, Plus of Flexibel dan verzorgt DELA de verzekerde uitvaartdiensten. Hoe deze diensten worden ingevuld bepaal je zelf of je laat de invulling over aan je nabestaanden. De onderstaande verzekerde uitvaartdiensten zitten in het dienstenpakket:

Regelen

Op het gebied van zaken regelen, verzorgt en regelt DELA de volgende diensten:

 • DELA doet aangifte van overlijden en regelt de overlijdensakte
 • Het inzetten van uitvaartverzorgers om de uitvaart te regelen en te verzorgen
 • Het drukken van 75 rouwbrieven met postzegels
 • Het vervoeren van de overledene. Dit is ook het geval bij overlijden tijden een vakantie in het buitenland.

Afscheid

DELA regelt en verzorgt de volgende diensten op het gebied van afscheid:

 • Het verzorgen van de overledene
 • Het regelen van het opbaren van de overledene. Dit kan in kamer zijn van het uitvaartcentrum of thuis.
 • Het regelen en besturen van de rouwauto
 • Een eenvoudige kist
 • DELA zorgt ervoor dat alles op de dag van de uitvaart volgens wens verloopt
 • Het regelen en vergoeden van een eenvoudig graftype op een zelfgekozen begraafplaats in de eigen woonplaats. Verder vergoedt DELA de grafkosten en het onderhoud aan de begraafplaats.
 • In geval van een crematie mag familie tijdens de uitvaart gebruikmaken van de aula in het uitvaartcentrum en verzorgt DELA de crematie.

Na het afscheid

Na de uitvaart verzorgt DELA de volgende uitvaartdiensten:

 • Het drukken van 75 bedankkaarten met postzegels of 200 gedachtenisprentjes
 • Het bieden van hulp aan de nabestaanden op het gebied van financiële, administratieve, praktische en juridische zaken.

Aanvullende wensen

Je kunt aanvullende wensen meenemen in de uitvaartverzekering. Deze wensen kunnen verzekerd worden met het aanvullende vrij te besteden geldbedrag.

DELA UitvaartPlan Geld

Wil je dat je nabestaanden meer vrijheid hebben in het kiezen van een uitvaartverzorger? Of wil je graag dat je uitvaart in het buitenland plaatsvindt? Dan kan je kiezen voor een geldverzekering. Met het DELA UitvaartPlan Geld verzeker je een geldbedrag dat je nabestaanden ontvangen. Hiermee kunnen ze de uitvaart zelf regelen. De basisdiensten voor de uitvaart zijn dan niet verzekerd.

Met het UitvaartPlan Geld kiezen de nabestaanden de uitvaartverzorger zelf. Dit plan is een goede optie als je graag in het buitenland wilt worden begraven. Heb je al een uitvaartverzekering? Dan is deze geldverzekering een geschikte aanvulling.

Partner of kinderen bijschrijven

Iedereen die jonger is dan 75 jaar kan een uitvaartverzekering bij DELA afsluiten. Als je wilt, kun je ook je partner en/of kind(eren) meeverzekeren. Heb je kinderen die jonger zijn dan 25 jaar? Dan kun je ze voor een laag tarief meeverzekeren op jouw polis. Dit kan tegen een kinderpremie.

Partner bijschrijven

Wil je je partner bijschrijven op je DELA uitvaartverzekering? Dan kan dit heel eenvoudig online. Je partner krijgt automatisch dezelfde uitvaartverzekering als jou. Als je een andere uitvaartverzekering wil afsluiten voor je partner dien je contact op te nemen met de klantenservice van DELA.

Kind bijschrijven

Kinderen zijn niet automatisch meeverzekerd met je DELA uitvaartverzekering. Tot zestig dagen na de geboorte is je kind wel automatisch meeverzekerd met je uitvaartverzekering. Hierna is je kind niet meer meeverzekerd. Je kunt je kind dan online bijschrijven tegen een kinderpremie. Ook grootouders kunnen een kleinkind bijschrijven bij een DELA uitvaartverzekering. Dit kan ook tegen de voordelige kinderpremie.

Als je zwanger bent, is je kindje wel automatisch meeverzekerd met je uitvaartverzekering. Dit is ook zo als je korter dan 24 weken zwanger bent. Na de geboorte blijft je kind tot zestig dagen meeverzekerd.

Voordelige kinderpremie

Als je je kind meeverzekert, betaal je hier een voordelige kinderpremie voor. Dit is een risicopremie. Er wordt geen waarde in uitvaartverzekering opgebouwd. De kinderpremie geldt tot en met 24 jaar. Als je kind 25 jaar wordt, verandert de kinderpremie in een hogere volwassenpremie. Ook dan mag je je kind nog meeverzekeren op jouw polis. Dit kan ook als je kind niet meer thuis woont. Het is ook mogelijk om een eigen uitvaartverzekering voor je kind af te sluiten. Als je dit doet voor een kind dat jonger is dan 25 jaar dan verandert de kinderpremie in een volwassenpremie.

Depositofonds of uitvaartkoopsompolis

Wil je een uitvaartverzekering bij DELA afsluiten, maar ben je ouder dan 75 jaar? Dan heb je de keuze tussen een depositofonds of een uitvaartkoopsompolis.

Depositofonds

Het DELA Depositofonds is een spaarrekening waarmee je geld opzij zet voor je uitvaart. Als je overlijdt, keert DELA het gespaarde geldbedrag uit aan je nabestaanden. Je nabestaanden kunnen dit bedrag dan gebruiken voor de uitvaart.
Je kunt het depositofonds op iedere leeftijd afsluiten. Deze spaarrekening is een goede optie als je geen uitvaartverzekering wilt of kunt afsluiten, bijvoorbeeld omdat je 75 jaar of ouder bent of omdat je een ernstige ziekte hebt. Als je een depositofonds afsluit, stelt DELA geen gezondheidsvragen.

Geen maandelijkse premie

Als je kiest voor het DELA Depositofonds dan stort je in een keer minimaal € 3.500 op je depositorekening. Je betaalt dan geen maandelijkse premie. Je kunt ook meer geld storten. Het extra inlegbedrag bedraagt minimaal vijfhonderd euro. Jaarlijks krijg je minimaal drie procent en maximaal zes procent rente over het gestorte geldbedrag. Het depositofonds loopt door tot aan je overlijden. Als je overlijdt, wordt het volledige geldbedrag uitgekeerd om de uitvaart te kunnen betalen. Dit bedrag vult DELA aan met de opgebouwde rente.

De waarde van het deposito stijgt niet automatisch mee met de jaarlijks stijgende uitvaartkosten. Wel wordt er jaarlijks rente op de rekening bijgeschreven. Als je de zekerheid wilt hebben dat je nabestaanden niets hoeven te betalen bij je uitvaart is het Depositofonds niet geschikt.

Afkopen niet mogelijk

Het Depositofonds van DELA is bedoeld om de uitvaartkosten te betalen. Het is dus een vooruitbetaling op een begrafenis of crematie. Het is niet mogelijk om het Depositofonds af te kopen.

Uitvaartkoopsompolis

Met de uitvaartkoopsompolis van DELA verzeker je een bedrag dat bij overlijden beschikbaar komt voor het regelen van je uitvaart. Je stort eenmalig een geldbedrag. Dit is de koopsomstorting. Je betaalt dus geen maandelijkse premie. Met het DELA UitvaartPlan tegen koopsom verzeker je dus een geldbedrag waarmee je nabestaanden de uitvaart kunnen betalen. Ze kiezen dan zelf een uitvaartverzorger. Dit kan DELA zijn, maar ook een andere verzorger.

Winstdelingsregeling

Het bedrag dat je stort is lager dan het verzekerde bedrag. Dankzij de winstdelingsregeling stijgt het verzekerde bedrag elk jaar. DELA heeft geen winstoogmerk, maar maakt meestal wel winst. Deze winst gebruikt de verzekeraar om de verzekerde bedragen te verhogen. Als je kiest voor de uitvaartkoopsompolis dan bepaal je zelf de hoogte van het verzekerde bedrag. De hoogte koopsom die je stort is afhankelijk van je leeftijd.

Ook als je zelfvoldoende geld beschikbaar hebt voor de uitvaart, is de uitvaartkoopsompolis van DELA een goede keuze. Je kunt dan een speciaal bedrag voor de uitvaart reserveren.

Uitvaartkoopsompolis opzeggen of afkopen

Het is mogelijk om de uitvaartkoopsompolis op te zeggen of af te kopen. Van de afkoopwaarde wordt € 250,- aan kosten afgetrokken. Als je de uitvaartkoopsompolis wilt opzeggen dan maakt DELA het bedrag naar je over.

Alleen geschikt als je een groot geldbedrag kunt missen

De uitvaartkoopsompolis is alleen geschikt als je een groot geldbedrag kunt missen. Als je dit niet kunt missen, is de geldverzekering of DELA dienstenverzekering Basis, Plus of Flexibel een betere keuze. Wil je de uitvaart door DELA laten verzorgen? Ook dan is een dienstenverzekering de beste keus.

Ouder dan 85 jaar?

Iedereen die jonger is dan 85 jaar kan een uitvaartkoopsompolis afsluiten. DELA vraagt je om twee gezondheidsvragen te beantwoorden. Als je 85 jaar of ouder bent of vanwege gezondheidsredenen niet in aanmerking komt voor de uitvaartkoopsompolis dan is het DELA Depositofonds een geschikte optie.

DELA uitvaartverzekering vergelijken

Heb je interesse in een uitvaartverzekering van DELA? Of wil je weten welke premie je voor een DELA uitvaartverzekering betaalt? Bekijk en vergelijk de tarieven en voorwaarden dan met de vergelijker. Hiermee vergelijk je diverse uitvaartverzekeringen met elkaar.

Bron: DELA.nl

DELA YouTube pagina over uitvaartverzekeringen.

Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat. In een reeks filmpjes vertellen DELA klanten wat zij belangrijk vinden om hun kinderen met te geven.