EABN

EABN

EABN uitvaartverzekering

Sorry, niet via ons te bekijken.

Wie is EABN?

De Eerste Algemene Begrafenisvereniging Nijkerk (EABN) is de grootste uitvaartvereniging van Midden-Nederland. De uitvaartorganisatie kent een verzekerings- en een uitvaartverzorgingstak. Als uitvaartverzorger is EABN alleen actief in de omgeving van Nijkerk.

De uitvaartverzorgingstak van EABN bestaat uit een klein team van professionals. De uitvaartverzorgers staan bekend om hun discretie en flexibiliteit waarmee zij geheel naar wens van de overledene en de nabestaanden een persoonlijke uitvaart verzorgen.

Ook wanneer u niet in de omgeving van Nijkerk woont, is het mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten bij EABN. Uw nabestaanden kunnen in dat geval een plaatselijke uitvaartverzorger kiezen die de kosten van uw uitvaart bij EABN declareert.

Welke verzekeringen heeft EABN?

EABN biedt twee natura sommenverzekeringen aan. Dit betekent dat u zelf de hoogte van het verzekeringsbedrag kunt bepalen. Dit geld wordt na uw overlijden niet uitgekeerd aan uw nabestaanden, maar in mindering gebracht op de uitvaartkosten. Indien uw nabestaanden de uitvaart laten verzorgen door de uitvaartverzorgers van EABN, ontvangen zij korting.

  • Uitvaart Plus
  • Uitvaart Index

Uitvaart Plus

Deze uitvaartverzekering is een levenslange verzekering waarbij u een tijdelijke periode premie betaalt. U kunt kiezen tussen een premielooptijd van 30 jaar of tot het 65e levensjaar. Het verzekeringsbedrag kan per persoon maximaal 12.500 euro bedragen. Kinderen kunnen tot de 18e levensjaar gratis worden meeverzekerd tegen een gereduceerd verzekeringsbedrag. De premiebetalingen kunnen maandelijks, per kwartaal of per jaar worden voldaan.

Uitvaart Index

Bij de Uitvaart Index uitvaartverzekering van EABN betaalt u een leven lang premie. De uitvaartverzekering wordt jaarlijks geïndexeerd zodat uw verzekeringsbedrag met de stijgende uitvaartkosten meegroeit. De overige voorwaarden zijn gelijk aan die van de Uitvaart Plus uitvaartverzekering. U kunt een verzekeringsbedrag van maximaal 12.500 euro kiezen en de premiebetalingen maandelijks, per kwartaal of per jaar voldoen.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het voordeel van de verzekeringen van EABN is dat het verzekeringsbedrag enkel kan worden besteed aan de uitvaartkosten. Bovendien is indexatie mogelijk waardoor de uitvaartkosten ook in de toekomst volledig vergoed worden. Een nadeel is de wachttijd van een jaar. Alleen wanneer u na een jaar of ten gevolgen van een ongeval komt te overlijden, wordt uw uitvaart volledig vergoed. Het verzekeringsbedrag kan bovendien onvoldoende blijken om alle kosten te voldoen. Deze kosten worden dan aan uw nabestaanden gefactureerd.

Voordelen
Verzekeringsbedrag alleen voor uitvaartkosten
Waardevaste uitvaartverzekering
Voordeel bij keuze voor EABN Uitvaartzorg
Nadelen
1 jaar wachttijd
Uitvaart mogelijk slechts deels vergoed
Ongebruikt verzekeringsgeld niet uitgekeerd

Voor welk bedrag kan ik mij verzekeren?

U kunt zich bij EABN voor maximaal 12.500 euro per persoon verzekeren. Dit is echter voldoende voor de vergoeding van een gemiddelde uitvaart van 8.000 euro. U kunt met de uitvaartcalculator aan de hand van uw persoonlijke uitvaartwensen de kosten van uw uitvaart berekenen. De uitvaartcalculator is een handige tool om de hoogte van uw verzekeringsbedrag te bepalen.

Wat zijn de maandelijkse kosten?

De maandelijkse kosten bestaan enkel uit premiebetaling. De hoogte van de premie wordt bij EABN bepaald door de leeftijd waarop u de verzekering afsluit, de looptijd die u kiest en of u kiest voor een jaarlijkse indexatie. Wanneer u niet voor een jaarlijkse indexatie kiest, betaalt u gedurende de looptijd een vaste premie. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering worden er distributiekosten in rekening gebracht. Deze distributiekosten bedragen 25 euro en worden apart geïncasseerd.

Verzekeraar 8.0000 11.000
DELA 9,22 12,35
Monuta 7,36 14,04
Yarden 10,36 12,26
Ardanta 10,88 13,39
PC Uitvaart 26,00 13,39
EABN 13,77 16,81

Premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar. Update: Dinsdag 6 februari 2024

Wat dekt de verzekering van EABN?

Met de natura sommenverzekering hebben uw nabestaanden volledige vrije keuze bij de invulling van uw uitvaart. Zij kunnen zelf een (plaatselijke) uitvaartverzorger kiezen. Alle uitvaartkosten kunnen bij EABN worden gedeclareerd. Wanneer er gekozen wordt voor een uitvaartverzorger van EABN, wordt er korting gegeven op de uitvaartkosten. Bij een natura sommenverzekering kunnen alleen uitvaartkosten worden gedeclareerd. Als er na de uitvaart geld overblijft, wordt dit bedrag niet uitgekeerd.

Eigenschappen van EABN

Eigenschappen:
Natura sommenverzekering
EABN ledenvoordeel
Vaste of variabele premie
Flexibele betalingsfrequentie
Jaarlijkse indexatie mogelijk
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Werelddekking
Premielooptijd 30 jaar, tot 65e of levenslang
Afsluiten tot 70e levensjaar
25 euro distributiekosten
30 dagen bedenktijd

Contactgegevens

033 – 245 62 53 (Algemeen)

onderlinge@eabn.nl
Eabn.nl

Frieswijkstraat 56 , 3862 BL Nijkerk

Bron: eabn.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval advies.

EABN uitvaartverzekering

Sorry, niet via ons te bekijken.

Contactgegevens

033 – 245 62 53 (Algemeen)

onderlinge@eabn.nl
Eabn.nl

Frieswijkstraat 56 , 3862 BL Nijkerk