Yarden Uitvaartverzekering
Kenmerken:

Scherpe premie
Gratis lid van de Yarden vereniging
Altijd vrije keuze uitvaartverzorging
Verzekerd bedrag vrij te besteden
Tot 50% vooruitkering bij terminaal ziek (Alleen bij kapitaalverzekering)
Kinderen zijn tot 21 jaar gratis mee te verzekeren
Je kunt de verzekering altijd tussentijds aanpassen
Volledige keuzevrijheid in samenstelling verzekering
Je kunt de verzekering binnen 30 dagen kosteloos opzeggen
Je krijgt 10% extra budget, als je kiest voor Yarden Uitvaartzorg

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de uitvaartverzekering van Yarden, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

 0800-1292 Algemeen
 0800 8192 Bij overlijden
klantenservice@yarden.nl
Yarden.nl
 Transistorstraat 10, 1322 CE Almere

Yarden

beoordelingen-yardenEen score van 8,3 uit 10 volgens Yarden

Yarden is een van de bekendste en grootste uitvaartverzekeraars. De organisatie heeft een ruime ervaring van bijna honderd jaar en een vereniging van bijna één miljoen leden. De verzekeraar heeft 900 medewerkers, 200 vrijwilligers, 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland. Yarden biedt de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Dit is een verzekering tegen een voordelige premie. Met deze uitvaartverzekering Yarden een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar.

Keurmerk Uitvaartzorg

Yarden levert professionele dienstverlening van een hoge kwaliteit in de uitvaartverzorging. De uitvaartverzekeraar onderstreept dit met het Keurmerk Uitvaartzorg.

Uitvaartverzekeraar, voorlichter en afscheidsspecialist

Yarden is niet alleen een uitvaartverzekeraar, maar ook een voorlichter en afscheidsspecialist. Door middel van voorlichting en diverse activiteiten bevordert de organisatie de bewustwording over leven, overlijden en afscheid. Verder wil de verzekeraar klanten en nabestaanden inspireren en ondersteunen bij het organiseren en verzorgen van een passende uitvaart. Op de website van Yarden staan diverse inspirerende blogs met verschillende persoonlijke verhalen.

Uitvaartverzekering voor het hele gezin

Je kunt bij Yarden een uitvaartverzekering afsluiten voor het hele gezin. Zo kun je je partner aan je uitvaartpolis toevoegen. Kinderen tot en met 20 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering

Yarden heeft één uitvaartpolis voor iedereen; de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Dit is een flexibele en voordelige verzekering waarmee je bent verzekerd voor een goed en waardig afscheid. Met deze betaalbare uitvaartverzekering wil Yarden een uitvaart betaalbaar maken.

Bepaal zelf hoe Yarden het verzekerd bedrag uitkeert

Met de uitvaartverzekering van Yarden zorg je ervoor dat de uitvaartkosten geheel of gedeeltelijk gedekt zijn. Je nabestaanden kunnen dan in alle rust afscheid van je nemen als je overlijdt. Ze hoeven zich dan geen zorgen te maken over het betalen van de uitvaart. Je bepaalt zelf hoe Yarden het verzekerd bedrag uitkeert. Dit kan op drie manieren:

 • Natura uitvaartverzekering: de uitvaart door Yarden laten betalen.
 • Kapitaalverzekering: Yarden keert het verzekerde bedrag uit.
 • Natura- en kapitaalverzekering: Yarden vergoed de uitvaart en keert een deel van het verzekerd bedrag uit.

Yarden betaalt de uitvaart

Hierbij regelt en verzorgt Yarden de gehele uitvaart. Deze verzekering bestaat uit een dienstenpakket voor de uitvaart. Voorbeelden van diensten zijn het laten drukken van rouwkaarten, het regelen van een kist, het opbaren van de overledene en het vervoeren van de overledene naar huis of het rouwcentrum.

Yarden keert het verzekerde bedrag uit

Bij de kapitaalverzekering ontvangen je nabestaanden het verzekerd bedrag. Hiermee kan de uitvaart geheel of gedeeltelijk worden betaald. De hoogte van het geldbedrag hangt weer af van de hoogte van het verzekerde bedrag.

Yarden betaalt de uitvaart en keert geld uit

Je kunt de twee typen uitvaartverzekeringen ook combineren. Je kiest er dan voor dat  de uitvaartkosten vergoedt en dat een deel van het verzekerd bedrag wordt uitgekeerd aan je nabestaanden. Dit bedrag kan worden besteedt aan aanvullende uitvaartwensen.

Kenmerken uitvaartverzekering Yarden

Een uitvaartverzekering van Yarden heeft de volgende kenmerken:

 • Verzekerd bedrag tussentijds wijzigen
 • Kinderen tot 21 (gratis) meeverzekerd
 • Deel van het verzekerd bedrag eerder laten uitkeren bij terminale ziekte
 • Indexatie mogelijk
 • Ledenvoordeel
 • Aanpasbare verzekering
 • Vrijheid in het kiezen van een uitvaartverzorger

Verzekerd bedrag tussentijds wijzigen

Bij de uitvaartverzekering van Yarden is het mogelijk om het verzekerd bedrag tussentijds te wijzigen. Je kunt dit bedrag verhogen of verlagen. Dit mag je zo vaak doen als je wilt. Wel geldt er een minimum en maximum bedrag. Zo mag het verzekerd bedrag niet lager zijn dan 500 euro en niet hoger zijn dan 20.000 euro. Als je het bedrag wilt verhogen, dien je drie gezondheidsvragen online te beantwoorden.

Yarden adviseert om iedere twee jaar na te gaan of de hoogte van het verzekerde bedrag nog aansluit bij je uitvaartwensen. De uitvaartkosten stijgen ieder jaar of je wensen kunnen veranderen. Je kunt de hoogte van het verzekerd bedrag kosteloos wijzigen.

Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd

Bij Yarden kun je ervoor kiezen om je kind tot 21 jaar gratis mee te verzekeren. Hierbij krijgt je kind een eigen uitvaartpolis. De verzekerde waarde van jouw uitvaartpolis is dan gekoppeld aan de waarde van de uitvaartpolis van je kind. Je betaalt voor deze dekking geen premie.

Het is ook mogelijk om een eigen uitvaartverzekering voor je kind af te sluiten. Je betaalt hier dan elke maand een lage premie voor. Als je kind 21 jaar wordt, kan hij of zij de uitvaartpolis overnemen. Dit kan tegen een gunstige premie.

Als je zwanger bent of een baby hebt die jonger is dan zes maanden, is je kindje automatisch meeverzekerd. Vanaf twintig weken zwangerschap tot zes maanden na de geboorte, is je baby meeverzekerd met jouw uitvaartvaartverzekering. Bij overlijden vergoedt Yarden dan de uitvaartkosten tot een bedrag van 2500 euro. Dit is niet zo als je je kind al hebt aangemeld voor een eigen polis of zelf hebt meeverzekerd op je polis.

Deel van het verzekerd bedrag voor overlijden laten uitkeren

Als je ongeneeslijk ziek bent dan biedt Yarden je de mogelijkheid om een deel van het verzekerd bedrag voor je overlijden te laten uitkeren. Dit bedrag kan bijvoorbeeld gebruikt worden om extra thuishulp te krijgen of om nog een laatste keer op vakantie te gaan naar je favoriete vakantieland. Je kunt een deel van het verzekerd bedrag alleen laten uitkeren als je hebt gekozen voor een of een kapitaalverzekering of een natura- en kapitaalverzekering. Het gaat dan om maximaal vijftig procent van het verzekerd bedrag. Als je ervoor hebt gekozen om het verzekerd bedrag te gebruiken om de uitvaartkosten mee te betalen (dienstenverzekering) dan is een eerdere uitkering niet mogelijk.

Indexatie mogelijk

De uitvaartkosten stijgen ieder jaar en om deze reden kun je het verzekerd bedrag jaarlijks indexeren. Als je premie betaalt, kan je de indexatie altijd aan- of uitzetten. Deze optie staat standaard uit en kan je zelf dus aanzetten. Als je ervoor kiest om de indexatie aan te zetten, dan stijgt het verzekerd bedrag automatisch. Je premie wordt hier dan op aangepast.

Ledenvoordeel

Als Yarden je uitvaart verzorgt dan hanteert de uitvaartverzekering een ledenvoordeel van tien procent (10%). Het aanvullende bedrag kunnen je nabestaanden dan vrij besteden aan aanvullende uitvaartdiensten.

Aanpasbare verzekering

In de loop der jaren veranderen je uitvaartwensen. Yarden biedt je de mogelijkheid om de samenstelling van de uitvaartverzekering te wijzigen. Dit kost je niets. Had je er bijvoorbeeld eerst voor gekozen dat Yarden de uitvaart betaalt met het verzekerd bedrag? Dan kun je dit later aanpassen. Je kunt er dan voor kiezen om een deel of het gehele verzekerde bedrag uit te laten keren aan je nabestaanden.

Vrijheid in het kiezen van een uitvaartverzorger

Je nabestaanden hebben de volledige vrijheid in het kiezen van een uitvaartverzorger. Dit betekent dat ze de uitvaartverzorging door een andere partij of door Yarden mogen laten verzorgen.

Leeftijd

Bij Yarden is het mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten tot de leeftijd van 79 jaar. Als je 75 jaar of ouder bent dien je de uitvaartverzekering in een keer te betalen via een eenmalige storting. Dit wordt een koopsom genoemd.

Wat kost een uitvaartverzekering bij Yarden?

Bij Yarden betaal je elke maand een premie voor je uitvaartverzekering. De premiehoogte is weer afhankelijk van de volgende factoren:

 • Je leeftijd
 • De hoogte van het verzekerd bedrag
 • Het aantal jaren dat je premie wilt betalen

Je leeftijd

Net als iedere uitvaartverzekeraar, maakt Yarden een inschatting van het risico op overlijden. De verzekeraar kijkt onder meer naar de gemiddelde leeftijd van de inwoners in ons land. Hoe jonger je bent, hoe langer je premie kunt betalen. Als je oude bent, betaal je een lager aantal jaren premie. Dit betekent dat de premie dan hoger is.

De hoogte van het verzekerd bedrag

De maandelijkse premie is onder meer afhankelijk van de hoogte van het verzekerd bedrag waarmee de uitvaart wordt betaald. Weet je niet welk bedrag je moet kiezen? Geef dan eerst je uitvaartwensen aan. Je ontvangt dan een kosteninschatting van je gewenste uitvaart en weet dan direct wat de hoogte van het verzekerd bedrag moet zijn. De uitvaartkosten kunnen al snel oplopen tot achtduizend euro. Het gaat dan om kosten voor de plechtigheid, de kist, rouw- en volgauto’s, de opbaring, rouwkaarten, condoleances, enz. Met de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering bepaal je zelf hoe je uitvaart eruit komt te zien. Je nabestaanden kunnen je afscheid dan vormgeven naar jouw wens. Je kunt je uitvaartwensen invullen in de polis. Een uitvaartconsulent kan je hierbij hulp bieden.

Het aantal jaren dat je premie wilt betalen

Je bepaalt zelf hoe lang je premie betaalt. Als je ervoor kiest om een lange periode te betalen, wordt de maandelijkse premie lager. Andersom geldt dit ook: als je een kortere periode premie wilt betalen, wordt deze premie hoger.

Je kunt ervoor kiezen om premie te betalen gedurende tien, twintig of dertig jaar. Ook kun je kiezen voor een maandelijkse premiebetaling tot het jaar dat je 65, 75 of 85 wordt.

Gezondheidsrisico

Als je een uitvaartverzekering wilt afsluiten bij Yarden dan stelt de verzekeraar je drie vragen over je gezondheid. Je antwoorden kunnen van invloed zijn op de acceptatie.

Uitvaart in het buitenland

Met een uitvaartverzekering van Yarden is een uitvaart in het buitenland mogelijk, bijvoorbeeld in je geboorteland of het land waar je een tweede huis hebt. Als je kiest voor een uitvaart in het buitenland dan kan dit extra kosten met zich meebrengen. Als je een uitvaartverzekering afsluit, is het dan ook verstandig om hier rekening mee te houden.

Je uitvaartverzekering premievrij maken

Het is mogelijk om de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering premievrij te maken. Dit kan onder bepaalde voorwaarden. Je betaalt dan geen premie meer, maar de verzekering loopt wel gewoon door. Je kunt de uitvaartverzekering premievrij maken als je verzekering al drie jaar loopt en je drie jaar premie hebt betaald. Als je de verzekering premievrij maakt, wordt het verzekerd bedrag verlaagd.

Uitvaartverzekering afkopen

Je kunt de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering onder bepaalde voorwaarden afkopen. Als je dit doet, stopt je verzekering en wordt een bedrag van de polis aan je uitgekeerd. Hierna betaal je geen premie meer en ben je niet meer bij Yarden verzekerd.

Het afkopen van de uitvaartverzekering is mogelijk als je drie jaar lang alle premies hebt betaald. Bij een koopsom uitvaartverzekering kan je de verzekering één maand na de ingangsdatum afkopen.

Overstappen naar Yarden?

Heb je een uitvaartverzekering bij een andere verzekeraar en wil je graag overstappen naar Yarden? Dan is dit mogelijk. Wel hanteert iedere verzekeraar weer andere voorwaarden. Neem de voorwaarden van je huidige verzekeraar eerst goed door, voordat je overstapt naar Yarden. Let hierbij vooral op de opzegtermijn.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Wil je een uitvaartverzekering van Yarden afsluiten? Dan is het verstandig om eerst de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Met behulp van de vergelijker op Ikvergelijk.nl vergelijk je de uitvaartverzekering van Yarden met verzekeringen van andere aanbieders. Door uitvaartverzekeringen te vergelijken, vind je snel een voordelige uitvaartverzekering.

Bron: Yarden.nl

Yarden YouTube pagina over uitvaartverzekeringen.

Yarden maakt de dood bespreekbaar. In een aantal filmpjes laten ze onder andere bekende Nederlanders vertellen over hun ervaringen met de dood.