Ikvergelijkonline.nlEnergieVergelijken
Vergelijken2021-01-07T20:16:12+01:00

Energie vergelijken.
Direct de beste deal.

Energie
vergelijken.

Ben je op zoek naar een goedkopere energieleverancier, maar weet je niet precies hoe je dit aan moet pakken? Met onze energievergelijker vergelijk je snel en eenvoudig de beste energiedeals voor jouw persoonlijke situatie. Op die manier vind je altijd een energiecontract dat goed bij jou past. Door over te stappen naar een nieuwe energieleverancier kun je bovendien honderden euro’s per jaar besparen op je energierekening.

Energie Vergelijken

Check de beste energie deals op jouw adres.

|
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3
Stap1: Vul je adres en verbruik gegevens in of laat ons je helpen met inschatten.

Vul je adres en verbruik gegevens in of laat ons je helpen met inschatten.

Stap 2: Groene stroom of een aanbieding? Vergelijk eenvoudig alle energieleveranciers.

Groene stroom of een aanbieding? Vergelijk eenvoudig alle energieleveranciers.

Stap 3: Overstappen zo zo geregeld. Je zit nooit zonder stroom of gas.

Overstappen zo zo geregeld. Je zit nooit zonder stroom of gas.

Wil je energie vergelijken?

Ben je op zoek naar een goedkopere energieleverancier, maar weet je niet precies hoe je dit aan moet pakken? Met onze energievergelijker vergelijk je snel en eenvoudig de beste energiedeals voor jouw persoonlijke situatie. Op die manier vind je altijd een energiecontract dat goed bij jou past.

Door over te stappen naar een nieuwe energieleverancier kun je bovendien honderden euro’s per jaar besparen op je energierekening. Wil je ook geld besparen op je vaste lasten? Stap dan vandaag nog over via Ikvergelijkonline.nl.

Energie vergelijken 2021

Met onze energievergelijker kun je op een makkelijke manier de meest recente energiedeals van verschillende energieleveranciers vergelijken. Wij tonen je altijd de nieuwste deals. Energie vergelijken in 2021 is dus simpel en snel. Je kunt je overstap direct regelen op Ikvergelijkonline.nl.

Onafhankelijk vergelijken

Wij zijn een onafhankelijke energievergelijker. Het maakt ons niet uit naar welke energieleverancier je overstapt. Het is onze missie om jou de beste energiedeals te tonen. Deze energiedeals zijn volledig afgestemd op jouw verbruik en jouw voorkeuren. Je beslist zelf naar welke energieleverancier je overstapt.

Direct overstappen met energie?
Energie vergelijken 2021

Check de deals van alle energieleveranciers:

Check de beste deals van:

Oxxio Energieleverancier Eneco Energieleverancier Vattenfall Energieleverancier Essent Energieleverancier vandebron Energieleverancier NLE Energieleverancier Pure Energie Energieleverancier Energie Direct Energieleverancier Engie Energieleverancier Neo Smart Energieleverancier Budget Energie Energieleverancier PowerPeers Energieleverancier Nord Energie Energieleverancier Veba Energieleverancier Delta Energieleverancier

Energie vergelijken in 3 simpele stappen.

Om de overstap naar een nieuwe energieleverancier nog eenvoudiger te maken, hebben we een stappenplan voor je gemaakt. Als je deze stappen volgt, vind je gegarandeerd de beste energiedeal. Bovendien kun je op Ikvergelijkonline.nl direct je overstap regelen.

Met de gratis overstapservice van jouw nieuwe energieleverancier hoef je zelf bijna niets te doen voor een soepele overstap. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de overstap en zit je geen moment zonder energie.

Stap 1: Verzamel je gegevens

Om een goede vergelijking te kunnen maken en jou de beste energiedeals te kunnen tonen hebben we een aantal gegevens van jou nodig.

Stap 2: Geef je voorkeuren aan

Als je energiedeals gaat vergelijken, zijn er een aantal voorkeuren waar wij rekening mee kunnen houden. Vul deze in op de energievergelijker, dan tonen wij jou de beste energiedeals die aan jouw wensen voldoen.

Stap 3: Kies je beste deal

Wij tonen je de energiedeals die het beste passen bij jouw energieverbruik en jouw voorkeuren. Je kunt direct je overstap naar je nieuwe energieleverancier regelen op Ikvergelijkonline.nl. De overstap wordt direct voor je geregeld, daar hoef je niets voor te doen.

Zo eenvoudig is energie vergelijken en overstappen. Wil je blijvend geld besparen op je energierekening? Vergelijk dan elk jaar de beste energiedeals en wissel ieder jaar van energieleverancier.

Energievergelijker

Waar moet je nog wel even op letten?

Om een goede vergelijking tussen verschillende energiecontracten te kunnen maken, moet je op een aantal dingen letten.

1. Opzegtermijn

Ten eerste is het belangrijk om na te gaan of je al over kunt stappen van energieleverancier. Vanaf acht weken voor het einde van je looptijd kun je een overstap regelen. Stap je te vroeg over, dan riskeer je een opzegboete van je huidige energieleverancier.

2. Jaarverbruik

Je kunt alleen een goede vergelijking maken als je weet hoeveel stroom en/of gas je huishouden per jaar gebruikt. Je kunt dit terugvinden op de nota’s van je huidige energieleverancier of in je online dossier. Weet je niet hoeveel energie je gebruikt? Dan schatten wij je gebruik in aan de hand van de gezinssamenstelling en woonsituatie.

3. Vast of variabel contract

Als je een nieuw energiecontract af gaat sluiten kun je kiezen tussen een vast of een variabel energiecontract. Het verschil is de looptijd van het contract. Een variabel contract kun je iedere maand opzeggen, een vast contract kun je pas opzeggen aan het einde van de looptijd. Deze looptijd is vastgesteld op 1, 2, 3 of 5 jaar. De energieprijs is bij een variabel energiecontract vaak iets hoger dan bij een vast contract.

4. Vast of variabel energietarief

Je kunt kiezen tussen een energietarief dat gedurende de looptijd van het energiecontract vast staat. Bij een variabel energietarief wordt de energieprijs tussendoor aangepast. Dit kan voordelig uitpakken met een lager tarief, maar de energieprijs kan ook stijgen.

5. Grijze of groene energie

Bij het vergelijken van energiedeals kun je jouw voorkeur aangeven voor grijze of groene energie. Over het algemeen is grijze energie iets goedkoper dan groene energie of CO2-gecompenseerd gas. De keuze voor groene stroom draagt echter wel bij aan een duurzame wereld. Er zijn ook duurzame energieleveranciers die groene energie tegen lage prijzen aanbieden.

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt van energieleverancier. Daarom hebben wij onze kennis over energie, energiecontracten en voorwaarden op een rijtje gezet. Handig toch?

Het is inderdaad mogelijk dat je een boete moet betalen als je voor het einde van je contract wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Of dat zo is hangt af van je contract. Je kunt onderscheid maken tussen twee contractvormen: contracten voor onbepaalde tijd en contracten met een bepaalde looptijd.

Meer informatie

Het grootste gemak van een slimme thermostaat is het aan- en uitzetten van de verwarming op afstand en het extra inzicht in ons energieverbruik dat we krijgen dankzij de e-manager. Slimme thermostaten zijn vaak duur in de aanschaf óf je krijgt er een ‘gratis’ van je energieleverancier bij het afsluiten van een meerjarig contract.

Meer informatie

Het is inderdaad mogelijk dat je een boete moet betalen als je voor het einde van je contract wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Of dat zo is hangt af van je contract. Je kunt onderscheid maken tussen twee contractvormen: contracten voor onbepaalde tijd en contracten met een bepaalde looptijd.

Meer informatie

Je energie vergelijken levert je absoluut een mooie besparing op, maar tegelijkertijd zijn er meerdere manieren waarop je je energierekening een stuk lager kan doen uitvallen. Zo kan je zelf groene energie opwekken door middel van zonnepanelen, maar je kan ook flink besparen door zuiniger om te springen met gas en elektriciteit.

Meer informatie

Bekijk alle Energie aanbiedingen

Direct naar

Het laatste nieuws

Energie

Energieleveranciers

Het laatste nieuws