Gister hebben de zorgverzekeraars de hoogte van de maandelijkse zorgpremie voor 2018 bekend gemaakt. Bij Univé, VGZ en Achmea wordt de zorgpremie verhoogd. Bij Menzis blijft de maandelijkse premie hetzelfde.

VGZ en Univé

Bij VGZ en Univé stijgt de premie van een basisverzekering met een naturapolis of restitutiepolis. Bij VGZ kost een naturapolis volgend jaar 116,20 euro per maand en een restitutiepolis 122,50 euro per maand. Bij Univé betaal je 116, 50 euro per maand voor de naturapolis en 121,25 euro voor de restitutiepolis.

VGZ verhoogt alleen de premie van de basisverzekering. De premies van de aanvullende verzekeringen gaan niet omhoog bij deze verzekeraar. Volgens VGZ heeft de verhoging te maken met de loon- en prijsstijgingen en de hogere zorgkosten. De verzekeraar heeft reserves ingezet, zodat de premiestijging beperkt is gebleven.

Geen premieverhoging bij Menzis

Menzis heeft de premie voor de basisverzekering niet verhoogd, maar gelijk gehouden. Deze blijft 119 euro per maand. De verzekeraar kan dit doen door 55 euro per verzekerde bij te leggen.

Lichte premiestijging bij Achmea

Achmea heeft 130 miljoen euro gebruikt om de premiestijging flink te beperken. De premie stijgt met 2 euro naar 119,45 euro per maand. FBTO verhoogt de premie met 2 euro naar 105,50 euro per maand. Interpolis verhoogt de premie van de basisverzekering naar 106,25 euro per maand.

Ook CZ, OHRA en Delta Lloyd hebben de nieuwe premies bekendgemaakt. Deze verzekeraars hebben de premie verhoogd met 3,40 tot 3,75 euro. Bij zorgverzekeraar DSW daalt de premie.

Vergelijk zorgverzekeringen 2018

Benieuwd of een overstap zinvol is? Dan kom je hier achter door zorgverzekeringen te vergelijken. Vergelijk hier je zorgverzekering en kom direct te weten of het loont om over te stappen. Je kunt je huidige polis opzeggen tot eind van dit jaar. Daarna heb je nog tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe, voordeligere zorgverzekering te kiezen.