Het is niet langer mogelijk om bij Yarden een nieuwe uitvaartverzekering af te sluiten. Vanwege de financiële problemen bij de uitvaartorganisatie worden er vanaf 1 november 2020 geen nieuwe verzekeringsnemers meer geaccepteerd. Bestaande uitvaartverzekeringen blijven nog steeds geldig.

Yarden in financiële problemen

Enige tijd geleden kwam aan het licht dat Yarden ernstige financiële problemen heeft. De uitvaartverzekeraar kon haar verzekeringsnemers zelfs niet langer garanderen dat de uitvaart vanuit de bestaande natura uitvaartverzekering in de toekomst volledig vergoed zou kunnen worden. De problemen werden onder andere veroorzaakt door stijgende uitvaartkosten. Er is onvoldoende kapitaal beschikbaar om de stijgende kosten op te vangen.

Overname DELA definitief van de baan

De succesvolle uitvaartorganisatie DELA had grote interesse in Yarden en wilde het bedrijf graag overnemen. Een voorwaarde voor overname was een verandering in de algemene voorwaarden waardoor verzekeringsnemers akkoord moesten gaan met een lager verzekeringsbedrag. Verzekeringsnemers kwamen hiertegen in opstand en stapten zelfs naar de rechter. Nog voordat de rechter uitspraak kon doen, trok DELA zich terug als overnamepartner vanwege de financiële risico’s.

Geen nieuwe uitvaartverzekeringen

Nu de overname door DELA definitief van de baan is, ziet de toekomst van Yarden er niet goed uit. Er is voor nu in ieder geval besloten geen nieuwe uitvaartverzekeringen af te sluiten. Het is de vraag of Yarden in staat is om de financiële problemen te overwinnen.