Wellicht ben je er wel eens mee in aanraking gekomen; online crowdfunding voor een uitvaart. Tegenwoordig haalt online crowdfunding voor een begrafenis of crematie regelmatig het nieuws. Uit het onderzoek van Multiscope, in opdracht van uitvaartverzekeraar Nuvema, blijkt dat 70 procent van de Nederlands hier geen bijdrage aan levert. Behoor jij tot de jongeren van de samenleving, dan is de kans groot dat je nog geen idee hebt hoe jij jouw uitvaart gaat betalen. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 50 procent van de jongeren nog niet weet hoe hun uitvaart momenteel betaald kan worden.

Persoonlijk scoort wanneer het om bekende gaat

Heb je ook crowdfunding meegemaakt in je naaste omgeving, dan is de kans groot dat je toch enkele euro’s hebt overgemaakt om te helpen bij het financieren van een begrafenis of crematie. Uit het onderzoek blijkt dat mensen positiever kijken naar crowdfunding als het om een bekende gaat. Voornamelijk de jongeren zijn vrijgevig op het moment dat een bekende vraagt om een donatie. Als het om familie gaat is maar liefst 85 procent van de jongeren gewillig om een bijdrage te leveren. Betreft het een bekende, dan is 75 procent bereid om geld te doneren.

Eigen uitvaart bekostigen

De kans is groot dat je een uitvaartverzekering hebt en daarmee de uitvaart wordt bekostigd. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat de helft van de ondervraagden beschikt over een uitvaartverzekering. Van de 1000 ondervraagden gaf 30 procent aan dat ze verwachten genoeg spaargeld na te laten om de uitvaart van te betalen op het moment van overlijden. Hoewel de kans groot is dat je tegenwoordig in aanraking komt met online crowdfunding, is crowdfunding maar in 1 procent van de gevallen gewenst door de nabestaanden.

Uitvaartverzekering

Heb jij nou nog geen goedkope uitvaartverzekering, dan kun je op Ikvergelijk.nu kijken welke uitvaartverzekeraars er zijn en kun je zien wat de kosten daarvan per maand zijn. Op deze manier laat je jouw nabestaanden niet achter met een probleem; De kosten van jouw begrafenis of crematiekosten. Wel zo’n fijn idee toch?

Bron: Nuvema.nl

Crowdfunding voor een uitvaart geen optie