Met zorgverzekeraars Nederland was afgesproken dat zij uiterlijk 19 november hun nieuwe premiebedragen voor de zorgverzekering in 2016 bekend zouden maken. Maatschappijen als DSW, Menzis, VGZ en Univé hadden de nieuwe tarieven al eerder gelanceerd. Afgelopen donderdag volgde ook de rest en kan het grote zorgverzekering vergelijk voor 2016 beginnen.

Niet alle zorgverzekeraars voeren premiestijging door

Op Prinsjesdag was al bekend geworden dat de zorgverzekeraars over grote financiële overschotten beschikten. Die overschotten zouden naar ons doorberekend worden in de vorm van een minimale premieaanpassing. Bij de meeste zorgverzekeraars is de premie voor de zorgverzekering voor 2016 gelijk gebleven. Zit je bij een van die verzekeraars doe je er goed aan je zorgverzekering te vergelijken voor 2016. Univé bijvoorbeeld, heeft niet verhoogd maar Menzis en Stad Holland hebben de maandpremie met respectievelijk € 2,75 en € 3,- verhoogd.

Eigen risico stijgt bij alle zorgverzekeringen

Het eigen risico dat iedere verzekerde heeft wordt bepaald door de Overheid. Deze heeft het bedrag dat we aan eigen risico moeten betalen voor 2016 op € 385,- gesteld. Dat is een verhoging van € 10,- ten opzichte van dit jaar. Om toch te proberen de goedkoopste zorgverzekering voor 2016 te vinden doe je er verstandig aan onderling alle zorgverzekeringen te vergelijken. In het zorgverzekeraars overzicht op ikvergelijk.nu vind je ze allemaal overzichtelijk op rij. Daarnaast kan je door vrijwillig je eigen risico te verhogen ook fors op je premie besparen.

Vergelijken enige manier om goedkoopste zorgverzekering te vinden

Met de kleine verschillen die de zorgverzekeraars onderling toepassen is het vrijwel ondoenlijk een duidelijk beeld te krijgen wie met het totaalplaatje het voordeligst is. Het beste loop je bij je huidige verzekeraar je zorgpakket nog eens na. Heb je een budget, natura, restitutie of combinatiepolis en wat heb je daar daadwerkelijk van nodig? Wat kost jouw huidige zorgverzekering voor 2016 bij je huidige verzekeraar en wat kost deze bij een ander?

Wanneer je nu in 2015 bijvoorbeeld bij Menzis verzekerd bent en in 2016 bijna € 3,- meer per maand moet gaan betalen heb je grote kans dat uit een zorgverzekering vergelijk naar voren komt dat je ergens anders goedkoper kan. Zoals we hierboven ook al aangaven is niet elke verzekeraar uit het zorgverzekeraars overzicht met zijn zorgpremie omhoog gegaan. Om de voor jou goedkoopste zorgverzekering te vinden ben je ook dit jaar weer een kwartiertje de klos. Maar wat is nou een kwartiertje als je enkele tientjes of meer kan besparen op je zorgverzekering?

Bron: Nu.nl