Bijna iedereen doet het zodra je aankomt op het prachtige resort waar je al weken naar hebt uitgekeken. Je laat het thuisfront weten dat je veilig bent aangekomen. Om te besparen op je telefoonrekening besluit je om via de Wi-Fi een bericht te sturen, maar dit is niet geheel zonder risico.

Oplichters kunnen zowel je gegevens als je bankrekening plunderen zodra je denkt verbinding te maken met het gratis netwerk van het hotel. Dit komt omdat jouw telefoon, laptop of tablet automatisch zoekt naar bekende netwerken als je eenmaal bent ingelogd. Dit is het moment waarop criminelen toeslaan. Door middel van speciale apparatuur kunnen zij de signalen opvangen van de apparaten die proberen verbinding te maken met het netwerk. Als je gebruik kunt maken van een netwerk waar geen wachtwoord voor vereist is, dan is het mogelijk dat dat een crimineel is die zich voordoet als netwerk. Hoewel jij denkt veilig en kosteloos te kunnen internetten, is de crimineel degene die het hardst lacht omdat hij toegang heeft tot al jouw gegevens. Zo is het zelfs mogelijk dat je gehele bankrekening wordt geplunderd. Dit is zeker niet de bedoeling op het moment dat jij heerlijk ligt te genieten van jouw welverdiende vakantie. Daarom hier een aantal tips om dit te voorkomen zodat jij op jouw vakantie zorgeloos en kosteloos kunt internetten.

6 Tips hoe jij kan voorkomen gehackt te worden.

  • Maak geen verbinding met een netwerk waarvoor geen wachtwoord is vereist.
  • Mocht het hotel onverwachts toch gebruik maken van een open netwerk, voer dan geen persoonlijke gegevens in. Hierbij kun je denken aan inloggegevens en wachtwoorden.
  • Verbindingen met het welbekende slotje (netwerk waarbij een wachtwoord vereist is) zijn ook niet altijd te vertrouwen. Ga dus naar de receptie om te vragen wat het netwerk is van het hotel. Zo verklein je de kans om gehackt te worden aanzienlijk.
  • Verander de instellingen op je apparaten waardoor je niet automatisch verbinding maakt met ‘bekende’ netwerken.
  • Schakel de Wi-Fi uit wanneer je hier geen gebruik van maakt.
  • Wil je toch vertrouwelijke informatie versturen of bijvoorbeeld snel internetbankieren, gebruik dan de 4G-verbinding. Hoewel dit uiteraard niet kosteloos is, voorkom je mogelijk wel een hoop ellende.

Geen hoge kosten door te vergelijken.

Op Ikvergelijk.nu kun je tegenwoordig ook heel eenvoudig onafhankelijk en eerlijk telefoonabonnementen vergelijken. Hierdoor kun je nogmaals besparen op je telefoonrekening. Wel zo lekker met de gedachte dat je op vakantie gaat.

Bron: travel.blog.nl