De zorgpremies voor 2018 zijn bekendgemaakt en het is weer tijd om zorgverzekeringen te vergelijken. Natuurlijk wil je voordelig uit zijn. Alleen hoe doe je dat? Hoe vind je een betaalbare zorgverzekering voor 2018?

Je bespaart natuurlijk al veel geld door een verzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar met een lage premie. Maar wist je dat er meer manieren zijn om nóg voordeliger uit te zijn?

Zorgpremie in een keer betalen

Veel verzekeraars hanteren een fikse korting als je de zorgpremie in een keer betaalt voor het hele jaar. Als je je zorgpremie jaarlijks betaalt in plaats van maandelijks kan je tientallen euro’s besparen.

Ga op zoek naar een voordelige basiszorgverzekering

De verzekeraars hanteren verschillende zorgpremies. Hier kun je flink wat geld op besparen. Tussen de goedkoopste en de duurste polis, inclusief een aanvullende verzekering, zit al snel een verschil van 100 euro per maand. Met behulp van de vergelijker vind je een voordelige zorgverzekering. Zorgverzekeringen vergelijken voor 2018 loont altijd. Zo is het ook een goede manier om je dekking en je huidige zorgverzekering eens kritisch te bekijken.

Je eigen risico verhogen

Je kunt het meeste geld besparen door het eigen risico maximaal te verhogen. Als je dit verhoogt naar 500 euro, betaal je per jaar ongeveer 250 euro minder premie. Wanneer je haast geen zorgkosten maakt dan is het de moeite waard om dit te doen.

Geen onnodige aanvullende verzekering

Sluit geen aanvullende verzekering af als je deze niet nodig hebt. Ga eerst goed na wat je de laatste jaren voor je aanvullende verzekering hebt betaald en welke vergoedingen je hebt gehad. Als je maar één of twee keer per jaar naar de tandarts gaat voor controle en nooit problemen hebt met je gebit, dan is het voordeliger om het consult zelf te betalen.

Kies voor een natura- of budgetpolis

Sluit een verzekering af met een natura- of budgetpolis. Met deze polissen krijg je alleen de zorgkosten vergoed als je naar een zorgaanbieder gaat waarmee je verzekeraar een contract heeft afgesloten. Een verzekering met een natura- of budgetpolis is voordeliger dan eentje met een restitutiepolis.

Bron: Nu.nl