Sinds 1 mei 2017 gelden er een aantal nieuwe regels voor het afsluiten van een telefoonabonnement met telefoon, oftewel ‘gratis’ toestel. De kosten voor het telefoonabonnement en de aanschaf van de telefoon worden niet meer als één gezien, maar staan los van elkaar.

Als je toch een abonnement met ‘gratis’ toestel wilt, moet je de telefoon direct betalen of op afbetaling kopen. Wanneer je voor deze laatste mogelijkheid kiest, krijg je een BKR-registratie. Als je een telefoonabonnement wilt afsluiten en een toestel van meer dan 250 euro op afbetaling erbij wilt kopen, mag je geen negatieve BKR-registratie hebben. Je moet dus kredietwaardig zijn.

BKR-registratie voorkomen

Als je toch een telefoonabonnement afsluit met een telefoon op afbetaling, krijg je dus een BKR-registratie. Deze registratie kan in de toekomst gevolgen hebben voor het krijgen van een lening. Natuurlijk wil je liever geen BKR-registratie. Wil je toch graag een nieuw abonnement en een nieuwe telefoon? Lees hieronder onze tips.

Kies voor een nieuw abonnement met een voordelig toestel

Als je kiest voor een abonnement met een voordelig toestel van onder de 250 euro, krijg je geen BKR-registratie.

Betaal binnen drie maanden je telefoon af

Je krijgt geen BKR-registratie als je de nieuwe telefoon binnen drie maanden afbetaalt.

Betaal de nieuwe telefoon af tot 250 euro

Als je je nieuwe telefoon deels al betaalt, krijg je geen BKR-registratie. Het restbedrag mag niet meer zijn dan 250 euro.

Kies voor een zakelijk abonnement

Als je een eigen bedrijf hebt, kun je een zakelijk abonnement afsluiten. Je krijgt dan geen BKR-registratie, omdat de nieuwe regels alleen gelden voor particuliere abonnementen.

Sim-only abonnementen vergelijken

De beste en voordeligste oplossing is natuurlijk om de telefoon in een keer te betalen en een sim-only abonnement af te sluiten. Heb je op dit moment geen geld om een nieuwe telefoon te kopen? Of werkt je huidige telefoon nog prima, maar wil je wel graag nieuw abonnement afsluiten? Ook dan is een sim-only abonnement de beste optie. Via de vergelijker op Ikvergelijkonline.nl vind je heel snel een sim-only abonnement dat perfect bij jouw telefoongebruik past.