Waarschijnlijk heb je al het een en ander gehoord over Pokémon Go. Deze nieuwe game, die sinds afgelopen zaterdag officieel verkrijgbaar is in Nederland, zorgt ervoor dat veel mensen de straten opgaan om zogenoemde Pokémons te vangen. Pokémons zijn stripachtige figuren die op je beeldscherm tevoorschijn komen zodra je dicht genoeg bij ze in de buurt bent. Overal ter wereld zorgt de app voor saamhorigheid omdat de Pokémon-trainers elkaar tot diep in de nacht tegenkomen omdat ze door de stad lopen om de Pokémons te vangen. Zo verscheen er onlangs nog een filmpje op internet waarbij de Pokémon-gekte nogmaals duidelijk werd. Honderden Pokémon-trainers zochten naar een zeldzame Pokémon in Central Park, New York. Heb jij de app ook onlangs gedownload en ben je al regelmatig op pad geweest om jouw Pokedex flink aan te vullen, dan is de kans aanwezig dat je bijna voor ongelukken hebt gezorgd. Heb je al daadwerkelijk gezorgd voor schade, dan kun je wellicht terecht bij jouw verzekeraar, want welke schades worden nou vergoed door de verzekeraar?

Verzekeraars

Ben jij een Pokémon-trainer en ga je helemaal op in het spel waardoor je minder let op het verkeer? Dan hebben we goed nieuws voor je. Rudi Buis, woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars, verwacht namelijk dat schades, veroorzaakt door het spelen van Pokémon Go, worden vergoed door de verzekeraars. Loop je bijvoorbeeld tegen een auto aan omdat je te druk bezig was met het spel en is de spiegel van de auto kapot, dan is de kans groot dat de verzekeraar deze schade vergoedt. Pas wanneer er sprake is van verwijtbare roekeloosheid zal de verzekeraar niet uitkeren.

Aansprakelijkheidsverzekering

Heb jij nou nog geen aansprakelijkheidsverzekering, dan zal je zelf de schades moeten betalen die jij veroorzaakt hebt. Natuurlijk kun je ook gewoon een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten waardoor je met een gerust hart op pad kan gaan om de pokémons te vangen en je verzekerd bent voor eventuele veroorzaakte schades. Aansprakelijkheidsverzekeringen kun je vergelijken bij Ikvergelijk.nu. Hierdoor heb je een goedkope aansprakelijkheidsverzekering waardoor je ook nog eens enkele euro’s per maand bespaart.

Bron: Telegraaf.nl