Ga je op vakantie met de nieuwste iPhone, Samsung Galaxy of een andere smartphone op zak? Dan bestaat de kans dat je bij diefstal of verlies ondanks een reisverzekering zelf voor een groot deel van de kosten op moeten draaien. Tot welke waarde er precies gedekt wordt loopt namelijk erg uiteen.

Smartphone meest geclaimde voorwerp

Uit recent onderzoek onder verschillende Nederlandse reisverzekeraars bleek de smartphone met stip het meest geclaimde voorwerp. Logisch, want nu bijna iedereen een smartphone heeft is de kans dat deze op vakantie een keer gestolen, verloren of beschadigd raakt relatief groot. De smartphone stoot daarmee de zonnebril van de troon. Deze stond in de voorgaande jaren steevast op de eerste plaats in meest geclaimde voorwerpen.

Standaard vergoeding smartphones ontoereikend

Toen men voor het onderzoek reisverzekeringen ging vergelijken bleek al snel dat de standaard vergoeding voor smartphones verre van toereikend was. Met een gemiddelde maximale vergoeding van 315 euro, waar in sommige gevallen nog een eigen risico vanaf gaat, was de dekking zelden voldoende voor een nieuwe telefoon. Het is namelijk niet ongewoon dat een smartphone 500 euro of meer kost. Een feit dat veel consumenten zich niet beseffen totdat zij hun smartphone moeten vervangen zonder de subsidie van mobiele providers die normaal gesproken een groot deel van het aankoopbedrag opbrengen.

Maximale smartphone dekking

Ga je je reisverzekering vergelijken op zoek naar de beste verzekering voor je smartphone? Dan kom je waarschijnlijk bij Aegon uit. In de doorlopende reisverzekering van deze verzekeraar is je smartphone namelijk gedekt tot een maximumbedrag van maar liefst 1.250 euro: voldoende om zelfs de nieuwste smartphone opnieuw aan te kunnen schaffen. Na Aegon was de op één na hoogste dekking die uit het onderzoek naar voren kwam 500 euro, dus het lijkt er op alsof de Haagse verzekeraar op dit gebied op eenzame hoogte staat. Houd er rekening mee dat dit natuurlijk grotendeels terug te vertalen is naar hogere premies, maar daar krijg je als klant in dit geval dus wel wat voor.

Reisverzekeringen vergelijken: Altijd de beste optie

Hoewel het dus aantrekkelijk kan klinken om direct in zee te gaan met de verzekeraar die de hoogste dekking levert, zit er een redelijk grote adder onder het gras. Een hogere dekking betekend namelijk 9 van de 10 keer een veel hogere premie.

Wil je zeker weten dat je de hoogst mogelijke dekking voor de laagst mogelijke prijs te pakken hebt? Dan is jereis en annuleringsverzekering vergelijken op een onafhankelijke website als Ikvergelijk.nu je beste optie. Zo vind je geheid de beste passende verzekering en hoef kan je goed geïnformeerd je reis- of annuleringsverzekering afsluiten.

Bron: Nu.nl