Zorgverzekeraar Kiemer heeft per 1 mei de polisvoorwaarden voor haar zorgverzekering aangepast. Dit biedt verzekerden een kans om alsnog over te stappen. Dat kan in een aantal gevallen lucratief zijn.

Kleine aanpassing polisvoorwaarden

In een brief aan de verzekerden kondigde Kiemer de wijziging van de polisvoorwaarden aan. Ook de mogelijkheid om niet akkoord te gaan met de eenzijdige wijzing en over te stappen naar een andere verzekering werd hierbij netjes vermeld. De wijziging hield in, dat mensen die een beroep willen doen op revalidatiezorg of wijkverpleging geen vrije keuze meer hebben bij het kiezen van de zorgverlener. Sinds 1 mei vergoedt Kiemer alleen de zorg die geleverd wordt door gecontracteerde zorgverleners. Geen ingrijpende wijziging, maar hierdoor verandert de zorgverzekering wel van een restitutiepolis in een combinatiepolis. Dit biedt lucratieve mogelijkheden aan verzekerden.

Wanneer overstappen?

Er zijn een aantal gevallen denkbaar waarin overstappen verstandig of lucratief kan zijn. Als een verzekerde bijvoorbeeld toch niet zo tevreden was met de verzekering van Kiemer kan hij zijn kans waarnemen om voor een andere zorgverzekering te kiezen. Ook kan door over te stappen het budget voor bijvoorbeeld tandartskosten of fysiotherapie aangevuld worden. Stel je had bij Kiemer het aanvullende pakket Tandarts Beter. Dat vergoedt tandartskosten tot 250 euro. Heb je dat bedrag in de eerste vier maanden van 2017 al verbruikt, dan kun je door over te stappen naar een andere verzekering weer een nieuw budget krijgen.

Verandering van je situatie

Een andere mogelijkheid is een wijziging in je situatie. Je kunt dan gebruikmaken van de poliswijziging door over te stappen naar een zorgverzekering die beter aansluit bij je wensen. In geval van zwangerschap kies je dan bijvoorbeeld voor de verzekeraar met beste voorwaarden op het gebied van kraamzorg. Of als je tandarts besloten heeft dat je dochter nog niet toe is aan het dragen van een beugel, dan kun je de vergoeding daarvoor laten vervallen. En zo zijn er nog wel meer situaties te verzinnen.

Zorgverzekering vergelijken

Bij Ikvergelijk.nu kun je het hele jaar door je zorgverzekering vergelijken, als zich een situatie als deze voordoet. Door goed te kijken wat je situatie is en waar je behoeften liggen kun je een aardig bedrag verdienen. Op Ikvergelijk.nu kun je ook eenvoudig de verzekeringspremies van de diverse aanbieders berekenen.

(Bron: Poliswijzer.nl)