Wij Nederlanders zijn nummer 1 in vergaderen. In het kantoorleven wordt er constant vergadert. Vergaderen is belangrijk om met collega’s en partners op één lijn te komen, echter kun je niet overal vergaderen door lawaai en bedrijfsgevoelige informatie. Ook dient een vergaderruimte aan een aantal eisen te voldoen. Tevens blijkt uit onderzoek dat vergaderen in een andere ruimte zorgt voor een actievere houding van deelnemers.

De locatie

Wanneer je vaak gebruikt maakt van een vergaderruimte dan is het fijn als de ruimte goed bereikbaar is. Kies bijvoorbeeld een ruimte die gevestigd is naast een snelweg, of naast een treinstation zodat iedereen gemakkelijk de ruimte kan bereiken. Tevens kan het verstandig zijn om je te vestigen in een stad, het liefst in het midden van het land. Door de locatie zo gunstig mogelijk te kiezen wordt voor zoveel mogelijk deelnemers mogelijk om te komen.

Vind de juiste ambiance

Aan de hand van je deelnemers kun je de juiste ruimte met de juiste ambiance kiezen. Bij een heel formeel bedrijf past het beste een ruimte dat gevestigd is in een pand met receptie en een simpele koffiebar. Echter hebben steeds meer bedrijven een informele sfeer en daarom dient de ambiance hier ook op aangepast te worden. Bij een informeel bedrijf kan het beste een levendig kantoor gekozen worden met een gezellige bar en mooie zithoeken. Tevens helpt dit bij het ‘out of the box’ denken.

Zijn er cateringmogelijkheden?

Bij sommige meeting is het normaal dat er flink uitgepakt wordt met de catering. Wanneer dit het geval dan is het belangrijk om een vergaderruimte te huren met cateringmogelijkheden. Echter zijn kantoren die vergaderruimtes verhuren vaak uitgerust met flinke restaurants die genoeg mogelijkheden bieden met à la carte of een buffet.