Wanneer er een keuze moet worden gemaakt voor een leaseauto is het goed om de verschillende opties af te wegen. Aangezien er veel mogelijkheden zijn, is het daarom efficiënt om eerst van tevoren te bepalen wat de belangrijkste aspecten zijn en is uiteraard het budget erg belangrijk.

Private / zakelijk

De mogelijkheden voor private lease worden steeds aantrekkelijker. Het kan in veel gevallen goedkoper zijn. Bij een privé lease auto is het overzicht op de maandelijkse kosten inzichtelijker en vaak ook constant. Daarnaast regelt de leasemaatschappij alles. Inclusief bijvoorbeeld de afschrijvingen, allriskverzekering, reparaties, het onderhoud en de banden. Het enige wat er extra moet worden betaald is de benzine. Dit kan uiteraard variëren van prijs afhankelijk van de afstanden die men rijdt.

Op deze manier wordt er op een makkelijke en luxe manier gereden. Men rijdt immers in de nieuwste auto’s en dit zal uiteindelijk ook veiliger en milieuvriendelijker zijn.

Naast privé blijft het voor de zakelijke markt ook nog steeds erg populair. Ook voor de werknemer is het fijn om op deze manier toch in een veilige, nieuwe en fijne wagen te rijden. Vaak worden uiteraard de zakelijke lease auto’s ook tegelijk gebruikt voor privé lease.

Vergelijken

Zodra je weet waar je naar op zoekt bent bij een lease auto, is het goed om de mogelijkheden af te wegen tegen het budget. Bepaal daarom goed welk merk het beste is voor jouw manier van leven. Zijn de afstanden groot die elke dag moeten worden gereden? Dan is het altijd aantrekkelijker om in een comfortabele auto te rijden. Daarnaast is het bruikbaar om de kwaliteit tegenover de prijs af te wegen, is een hoog bedrag per maand het waard om in een duur merk bijvoorbeeld te rijden.

Vergelijk dus goed de mogelijkheden en zoek de juiste lease auto uit!