Sinds 1 juni 2017 worden er geen roamingkosten meer gehanteerd in Europa. Dit betekent dat je in een ander Europees land voor dezelfde prijs kunt bellen, internetten en sms’en. Je krijgt niet meer te maken met onverwachte, hoge rekeningen. De kosten worden vanuit je belbundel betaald.

Deze wetgeving geldt alleen als je vanuit een ander land naar je thuisland belt. Als je vanuit Nederland naar EU-land Duitsland belt, betaal je toch nog extra kosten.

Regels voor roaming per provider

Elke provider heeft zijn eigen regels voor het gebruik van je belbundel. Wil je weten welke voorwaarden jouw provider hanteert voor roaming in een ander EU-land? Bekijk dan het overzicht hieronder.

Vodafone

Vodafone hanteert de regel dat je binnen de EU kunt roamen naar redelijk gebruik. Dit is het geval als je meer gebruikmaakt van het Nederlandse netwerk dan van een ander netwerk.

Robin Mobile

De provider Robin Mobile hanteert geen limiet voor het gebruik van je bundel binnen de EU.

KPN

Bij KPN worden flexibele voorwaarden gehanteerd. Als je in een EU-land bent, kun je gewoon je telefoon gebruiken zoals je dat in Nederland doet.

Ben

Ben hanteert geen limiet voor roaming binnen de EU. Als je jouw bundel normaal gebruikt, kun je deze op dezelfde manier gebruiken zoals je dat in Nederland doet.

Tele2

Voor een aantal abonnementen geldt er bij Tele2 een limiet binnen Europa.

T-Mobile

Als je binnen de EU bent, kun je zonder zorgen je mobiel gebruiken bij T-Mobile. Je gebruikt gewoon de belminuten, MB’s en sms’jes van je bundel.

Telfort

Telfort hanteert geen limiet voor roaming in een EU-land. Wel geldt dat je je bundel normaal gebruikt.

Simyo

De provider Simyo heeft geen limiet voor roaming binnen de EU. Wel gaat Simyo er vanuit dat je je bundel op een redelijke manier verbruikt.

Simpel

Als je binnen vier maanden tijd meer data verbruikt in een ander EU-land dan krijg je van Simpel het verzoek je gebruik aan te passen.

Vergelijk de tarieven

Wil je voordelig bellen en internetten in het buitenland? En wil je een sim-only abonnement afsluiten bij een van de bovenstaande providers? Vergelijk de tarieven en voorwaarden dan eenvoudig via onze vergelijker op Ikvergelijkonline.nl.