Goed verzekerd naar exotische bestemmingen

Wij Nederlanders gaan niet graag over een nacht ijs. Zeker niet bij de aankoop van een vliegticket of de boeking van een vakantie. Daarnaast besteden we elk jaar in de maanden november en december menig uurtje aan een typisch Hollands fenomeen; energieleveranciers en reisverzekeringen vergelijken. Het zou toch wat wezen, heb je net een contract afgesloten bij maatschappij A, zie je dat je bij B, twintig euro goedkoper uit had kunnen zijn. Dat is niet leuk.

Skyscanner, je weet wel de zoekmachine voor goedkope vliegtickets, publiceerde enige weken geleden een verslag van ons vakantie zoekgedrag van de afgelopen vier jaar. Wat opviel was dat er steeds minder naar goedkope reizen met bestemming Spanje of Turkije gezocht wordt. Des te meer werd er gezocht op landen als Iran, Kaapverdische Eilanden, Cuba en ook Bonaire is weer in de picture.

We ontdekken de wereld opnieuw

Al van oudsher zijn we een avontuurlijk volk wat open staat voor avontuur en het opdoen van nieuwe ervaringen. Impulsief boeken we soms zomaar een last minute om onszelf enkele uren later terug te vinden achter een glas Amarula op een terras in Johannesburg. Voor het gemak hebben velen van ons daarom een doorlopende reisverzekering. Het jaar rond verzekerd voor onverhoopte gebeurtenissen tijdens buitenlandse reizen. Door het nemen van een reis en annuleringsverzekering met werelddekking denken we overal vanaf te wezen. Niets is echter minder waar. Net als de zorgverzekering bestaan ook de reisverzekeringen uit een basispakket, met het hoognodige, wat je naar behoefte aanvult met aanvullingen. Daarin zitten bij de diverse verzekeraars onderling nogal behoorlijke verschillen. Wanneer je erover denkt om naar Iran of Mozambique te gaan doe je er verstandig aan alles nog eens goed onder de loep te nemen door je reisverzekering te vergelijken.

Dichtbij is niet langer oubollig

Uit de door Skyscanner gepubliceerde zoekresultaten komen ook de nabijgelegen Europese steden als Hamburg, Glasgow, Palermo en Bilbao naar voren. Stuk voor stuk prachtige steden waar je eigenlijk in eerste instantie niet aan denkt voor een weekendje of midweekje weg. Maar blijkbaar zijn we steeds meer op zoek naar iets speciaals of misschien proberen we onbewust het fenomeen ‘massatoerisme’ te ontlopen. Voor dergelijke stedentrips heb je voldoende aan een Europadekking, met eventuele aanvulling voor medische kosten, mocht het in het land van bestemming duurder zijn dan in Nederland. Om in gedachten te houden; wanneer je zo’n reisje boekt word je vaak de optie geboden tot het annuleringsverzekering afsluiten. Indien je die niet al in je reisverzekering hebt kan dit handig zijn. Van te voren aan je reisbureau even de gelegenheid vragen de aangeboden annuleringsverzekering te vergelijken met die van je eigen verzekeraar kan nooit geen kwaad.

Bron: Telegraaf.nl