Met de nieuwe smartphone app van verzekeraar Reaal sluit je niet alleen je nieuwe verzekering af, je verdient ook punten voor het gebruiken en delen van de app. Punten die je vervolgens in kunt ruilen voor cadeau’s.

Reaal Dichtbij

De nieuwe mobiele applicatie van de verzekeraar heet Reaal Dichtbij. Naast het afsluiten van verzekeringen, kan je de app ook gebruiken om vragen te stellen of direct noodnummers te bellen. Je vindt in de applicatie een overzicht van de verschillende verzekeringen die je al bij Reaal hebt lopen en berekent snel de premie voor een nieuwe doorlopende reisverzekering, rechtsbijstandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Hoewel er dus nog enkele producten uit de stal van de verzekeraar missen in de applicatie, noemt Bart Janknegt van Reaal het “een mooi startpunt van onze digitalisering”. De klantenservice van de verzekeraar is direct vanuit de app te bereiken door middel van een Tweet, Whatsapp bericht of ouderwets telefoontje.

Punten sparen voor cadeaus

Door als gebruiker je ervaringen met de applicatie of de verzekeringen van Reaal te delen verdien je punten die in te wisselen zijn voor cadeaus zoals tegoedbonnen voor Spotify of Netflix. Extra punten verdien je door verzekeringen direct vanuit de applicatie af te sluiten en, gek genoeg, door met je telefoon te schudden.

De toekomst van de Reaal Dichtbij app

Het idee van de applicatie is ontstaan bij Anbang, het Chinese moederbedrijf van de verzekeraar, die de applicatie graag als speerpunt van de digitale strategie van Reaal zou zien. In de toekomst verwacht de verzekeraar dan ook talloze nieuwe opties en functionaliteiten toe te voegen zoals de mogelijkheid schade direct te melden, het tonen van de contactgegevens van de eventuele financieel adviseur en het toevoegen van meer producten. Deze producten zullen echter wel gelimiteerd blijven tot verzekeringen van Reaal, dus wil je bijvoorbeeld je reisverzekering vergelijken? Dan kan je beter vergelijkingssites als Ikvergelijk.nu bezoeken.

Een sigaar uit eigen doos

Hoewel het verdienen van cadeaus door een applicatie te gebruiken natuurlijk bijzonder aantrekkelijk klinkt, moet je je afvragen waar die cadeaus precies vandaan komen. Ga je in de app een annuleringsverzekering afsluiten? Dan heb je niet de kans diezelfde annuleringsverzekering te vergelijken met andere aanbieders en is de kans relatief groot dat je teveel betaald voor je reis en annuleringsverzekering. Reisverzekeringen vergelijken verteld je namelijk binnen enkele minuten wat voor jou de aantrekkelijkste verzekering, met de laagste premie is.

Onze tip aan jou als consument: Altijd eerst online je reisverzekeringen vergelijken en dan simpelweg in zee gaan met de verzekeraar die het interessantste aanbod voor de laagste prijs heeft. Die Netflix tegoed bon koop je dan zelf wel van het geld dat je bespaart hebt.

Bron: Amweb.nl