De onderneming Uber is van plan om een vloot zelfrijdende taxi’s te ontwikkelen. Onlangs heeft het bedrijf 24.000 auto’s bij Volvo besteld. Deze zelfrijdende auto moeten tussen 2019 en 2021 klaar zijn.

Het gaat om de Volvo XC90. Deze auto’s kosten minimaal 50.000 dollar per stuk en op dit moment rijden er al een aantal van rond in Amerika als proef.

Opvallende koop

Volgens persbureau Reuters heeft Volvo nooit eerder zo’n grote bestelling gehad. Verder zijn er niet eerder zoveel zelfrijdende auto’s verkocht. De koop is opvallend, omdat Uber in 2017 veel verlies heeft geleden. Toch kan het bedrijf deze investering betalen. Dit komt, omdat een groep investeerders heeft aangekondigd om 10 miljard dollar in de onderneming te investeren. Onder de investeerders behoort ook het Japanse bedrijf SoftBank.

Met de vloot zelfrijdende auto’s is Uber niet meer afhankelijk van chauffeurs en kan het zijn klanten de garantie geven dat er binnen een paar minuten een auto beschikbaar is. Bovendien wordt er veel geld uitgespaard als Uber geen chauffeurs meer heeft. Het duurt echter nog een paar jaar voordat de zelfrijdende auto’s beschikbaar zijn. Tot die tijd zal Uber het moeten doen met taxichauffeurs.

Ook taxichauffeur?

Ook taxichauffeur? Dan is het natuurlijk van belang dat je goed verzekerd bent. Voor betaald personenvervoer, zoals een taxi, moet je een zakelijke autoverzekering afsluiten. Als je een zakelijke autoverzekering afsluit, is zowel het zakelijk gebruik als het privégebruik meeverzekerd. Je hoeft dus geen particuliere autoverzekering meer af te sluiten.

Zakelijke autoverzekeringen vergelijken

Wil je een zakelijke autoverzekering afsluiten? Of wil je overstappen naar een voordeligere verzekeraar? Dan loont het om autoverzekeringen te vergelijken. Op Ikvergelijk.nu vergelijk je autoverzekeringen van 24 verzekeraars. Aangezien wij niet samenwerken met een verzekeraar, vergelijk je hier onafhankelijk en eerlijk verschillende autoverzekeringen.

Bron: NOS.nl