Ook als je je auto niet zo vaak gebruikt, kost deze nog veel geld. Zo betaal je jaarlijks tientallen euro’s voor de belasting en de autoverzekering. Een prepaid-autoverzekering zou hier de ultieme oplossing voor zijn.

Verzekeraar Nationale-Nederlanden en Vodafone zijn gestart met een proef voor een autoverzekering waarbij je per duizend gereden kilometers betaalt. Bundelz is de naam van dit nieuwe proefproduct.

Ideale verzekering voor de ‘af&toe-autorijder’

Het is de bedoeling dat Bundelz de allereerste prepaid autoverzekering wordt. Hierbij koop je een bundel van duizend kilometer en betaal je geen maandelijkse premie meer. Bundelz is dé ideale verzekering voor de ‘af&toe-autorijder’. WA-verzekerden betalen 50 euro en WA+Casco verzekerden betalen 70 euro per duizend kilometer.

Stekker houdt gereden kilometers bij

Bundelz is vooral bedoeld voor autorijders die wekelijks minder dan 100 kilometer rijden en jaarlijks minder dan 7500 kilometer. De prepaid verzekering wordt geleverd met een handige stekker die nauwkeurig bijhoudt hoeveel kilometer je rijdt. Bij het berekenen van de premie wordt er niet gekeken naar de woonplaats, de leeftijd van de bestuurder, het aantal schadevrije jaren of het type auto. Iets dat wel bij normale autoverzekeringen wordt gedaan.

Echt zo voordelig?

Het is natuurlijk de vraag of de premie van 50 of 70 euro echt zo voordelig is. Dit hangt vooral af van het aantal kilometers dat je maandelijks rijdt. Als je minder dan duizend kilometer rijdt in twee maanden dan kan Bundelz voordelig voor je zijn. Als je al binnen vier weken door je bundel heen bent, is een normale autoverzekering weer voordeliger. Bundelz wordt tot juli 2018 getest door automobilisten.

Toch liever een normale autoverzekering?

Toch liever een normale autoverzekering? En ben je nu op zoek naar een voordelige verzekering? Sluit dan niet de eerste verzekering af die je online tegenkomt, maar vergelijk autoverzekeringen met elkaar. Het vergelijken van je autoverzekering met het aanbod van andere verzekeraars kan je een flinke kostenbesparing opleveren. Bezoekers van Ikvergelijkonline.nl besparen hier gemiddeld 200 euro per jaar mee.

Bron: Telegraaf.nl