Dit jaar waren veel Nederlanders de klos tijdens een autovakantie in Italië. Nederlandse auto’s zijn erg in trek bij Italiaanse autokrakers. Bovendien werd Italië het afgelopen jaar meerdere malen getroffen door flink noodweer, waardoor aan veel auto’s schade is ontstaan. Verzekeraars zijn dan ook erg druk met schadeclaims van verzekerden die naar Italië op vakantie zijn geweest.

Italiaanse autokrakers

De afgelopen maanden hadden Italiaanse autokrakers het voorzien op auto’s met Nederlandse kentekens. Dieven kijken door het raam wat er in de auto ligt en of ze er snel en makkelijk geld mee kunnen verdienen. Als een auto waardevolle objecten bevat, wordt er snel een ruitje ingetikt. Het advies is dan ook om je kostbare spullen goed op te bergen en niet in de auto achter te laten.

Ook het noodweer met flinke hagelbuien zorgde voor veel schade aan auto’s. De alarmcentrales en schadebedrijven krijgen veel meldingen van ruitschades. Zo ontving Carglass in een paar uur tijd al meer dan 150 meldingen van Nederlandse toeristen in Italië.

Binnenkort op vakantie?

Ga je binnenkort op vakantie? Neem dan eerst de polisvoorwaarden van je autoverzekering eens goed door. De verzekeraars bieden verschillende dekkingen aan. Het kan zijn dat je een autoverzekering hebt, waarbij de schade door hagel of een autokraak niet of niet volledig gedekt is. Door je autoverzekering goed na te lopen, voorkom je financiële verrassingen.

Heb je een beperkt casco of een allrisk autoverzekering? Dan is de schade aan je auto door hagel vaak gedekt. Als je een WA-autoverzekering hebt, dan moet je de kosten voor (ruit)schade vaak zelf betalen.

Natuurlijk wil je graag een passende en voordelige autoverzekering. Deze vind je snel en gemakkelijk via Ikvergelijk.nu. Selecteer je wensen, vergelijk de autoverzekeringen met elkaar en vind de verzekering die aan jouw wensen voldoet. Via onze site kun je direct de autoverzekering afsluiten die jij wilt.

Bron: Verzekeringen.com