Pittige discussies worden er momenteel gevoerd in het kabinet en actualiteitenprogramma’s over het plaatsen van een meetkastje in je auto. Achmea wil als eerste grote verzekeraar binnenkort zijn klanten de keuze bieden hun rijgedrag te laten registreren. Blijkt dat je een veilig rijgedrag vertoont krijg je korting op je autoverzekering. Vinden, met name de verzekeraars, het zogenaamd een stimulans om veiliger te gaan rijden, de meeste consumenten vinden het A, een inbreuk op de privacy en B, krijgen het gevoel bij de beer genomen te worden. De app of boordcomputer, er zijn meerdere uitvoeringen, kan immers niet meten of jij niet toevallig een smsje aan het lezen bent of bij het veranderen van rijrichting wel of geen signaal geeft. Maar stel dat… inderdaad blijkt dat het landelijk schadegemiddelde verminderd kan worden door dit kastje, zit het er dik in dat diegene die zich niet laat bespioneren een premieverhoging, in plaats van een verlaging, aan zijn broek krijgt. Een verzekeraar is het in eerste plaats om te doen winst te maken. Zoals het er zich nu naar uit laat zien is er meer sprake van premiedifferentiatie dan van korting.

Het idee is niet van vandaag of gisteren. In 2009 kregen negen miljoen automobilisten een kastje geïnstalleerd ter invoering van de kilometerheffing. Het toenmalige kabinet beloofde ons toen dat er centraal alleen gekeken zou worden naar het aantal kilometers dat er gereden werd. Op welk tijdstip waar en hoe zou buiten beschouwing blijven. In 2014 begonnen heel stilletjes Fairverzekeringen en Whoosz, twee kleine goedkope autoverzekering maatschappijen met de invoering van een boordcontrolesysteem. Bij Fairverzekeringen krijg je een chipin stekker in de auto waarbij je, afhankelijk van je maandscore, 0, 10 of 35% van je betaalde premie terugkrijgt. Je rijscore bepaald ook mede of je recht hebt op een extra premievermindering bovenop je no-claimkorting. Whoosz werkt met een app die je download op je smartphone en geeft je aan het eind van het kalenderjaar maximaal € 100,- terug.

Nu dus ook Achmea, de grootste verzekeraar van Nederland, waarmee de de discussie of we dit nu wel of niet moeten willen in alle hevigheid is losgebarsten. Want, wat gaat dit registratiesysteem in de toekomst voor gevolgen hebben op schadeloosstellingen en zijn de huidige criteria, schadevrije jaren, niet relevanter voor de hoogte van je premie dan je rijstijl? Dan komt er nog bij dat de een met een chipin werkt, de ander met een app, die vergoedt zus en die zo. Op die manier is ook met autoverzekeringen vergelijken het eind zoek.

Ikvergelijk.nu ziet zelf vooralsnog nog niet veel voordelen in het nieuwe meekijken door de verzekeraar. Als enige misschien dat je door oplettender te rijden enigszins kan besparen op je autoverzekering, maar ook dat is nog maar de vraag. Een keer het groene licht proberen te halen en je score voor die maand is naar de maan. Het lijkt leuk, een goedkopere autoverzekering door een eenvoudig meetapparaatje maar het is niet alleen dat; voordat we dit massaal accepteren moeten we ons eens goed bedenken wat dit verder voor invloed op onze autoverzekering zal gaan hebben.

Bron: Nos.nl