Als autobezitter ga je een flink stuk meer betalen voor je autoverzekering. Door de stijgende belasting en de hogere autoprijzen gaan de premies van alle autoverzekeringen omhoog. Als je een duurdere auto hebt, betekent dit ook dat je een duurdere autoverzekering hebt.

Vanaf 1 september 2018 heeft de Belastingdienst nieuwe regels ingevoerd voor het berekenen van de Belasting Personenauto’s en Motorrijtuigen (bpm). De hoogte van deze belasting wordt vooral berekend aan de hand van de CO-2-uitstoot van een auto, motor of bestelbus.

Stijgende autoprijzen

De hogere belasting zorgt er weer voor dat de autoprijzen ook stijgen. Toch is het bij de meeste autodealers nog niet duidelijk hoe de prijsstijgingen uitvallen. Wel is het al duidelijk dat je voor een duurdere auto een hogere premie voor je autoverzekering betaalt. Deze regel geldt alleen als je een nieuwe auto hebt aangeschaft na 1 september 2018.

Hogere cataloguswaarde, hogere premie

Een autoverzekeraar gebruikt de cataloguswaarde voor het berekenen van de premiehoogte. Als een auto een hoge cataloguswaarde heeft, is de premie ook hoger. Dit komt, omdat het de verzekeraar meer kost om de schade te vergoeden van een duurdere auto die total loss is dan van een goedkopere auto.

Vind een voordelige autoverzekering

Natuurlijk wil je niet te veel premie betalen voor je autoverzekering. Het leven is immers al duur genoeg. Gelukkig vind je al snel een voordelige autoverzekering met onze handige vergelijkingstool. Hiermee vergelijk je diverse autoverzekeringen van 25 autoverzekeraars, waaronder verzekeraars als Centraal Beheer, FBTO, OHRA, InShared en Univé.

Bron: telegraaf.nl