Na het consult met de dokter via Skype, zijn het nu de schadeverzekeraars die inzetten op nieuwe technologie: Volgens de meest recente Geldgids van de Consumentenbond is het namelijk steeds gebruikelijker om via WhatsApp te communiceren met je autoverzekeraar. Nu maar hopen dat het besparen van een hele papierwinkel voor het melden van schade ook zorgt dat jij kan besparen op je autoverzekering!

Schadeverzekeraars omarmen WhatsApp

Het was verzekeraar Ditzo die enige tijd geleden het spits afbeet door consumenten simpele schade aan de auto of woning door middel van de populaire mobiele applicatie te laten melden. Drie fotootjes vervangen daarbij een papieren schadeformulier, maar voor autoschade is dat enkel het geval wanneer er geen tweede auto bij het ongeval betrokken is. Zijn er meerdere auto’s betrokken? Dan moet er alsnog een standaard papieren formulier worden ingevuld en ondertekend.

Na Ditzo is nu ook FBTO overstag gegaan en stelt zijn klanten in staat om hun schade door middel van een chatbericht te melden. Interpolis, naar eigen zeggen de trendsetter door in 2014 WhatsApp te gebruiken voor haar zorgverzekeringen, volgt in 2016 voor schademeldingen. Verzekeraars Centraal Beheer Achmea en Ohra zetten WhatsApp ook in, maar vooralsnog enkel als contact mogelijkheid voor vragen.

Een verklaring heeft Marc van den Boom, productmanager bij SNS bank: “Consumenten zijn vaak wat terughoudend om op een openbaar platform als Facebook of Twitter te communiceren met de bank. ’’Met WhatsApp is het contact één-op-één, dat vinden veel mensen prettiger”. De SNS zet zelf WhatsApp sinds oktober 2015 bijna dagelijks in om contact met haar klanten te onderhouden.

Een afwachtende houding

Andere verzekeraars hebben zijn iets meer afwachtend en kijken de spreekwoordelijke kat eerst uit de boom. Unigarant/ANWB noemt vooral het grote aantal WhatsApp gebruikers in Nederland (9,5 miljoen bij de laatste telling) als reden om de ontwikkelingen op de voet te volgen. ZLM en Verzekeruzelf.nl geven aan hetzelfde te doen, maar tegelijkertijd vooral de privacy waarborging van deze nieuwe manier van communiceren eerst gronding te bestuderen.

Besparen, altijd fijn

Hoewel het moeilijk voor te stellen is in dit digitale tijdperk, gaat het er bij veel autoverzekeraars op het gebied van schade melden nog erg ouderwets aan toe. Een schadeformulier aanvragen, invullen, ondertekenen en opsturen zijn pas de eerste stappen van een administratieve molen die niet alleen tijd, maar -voor de verzekeraars zelf- ook geld kost. Het is dan ook te hopen dat de introductie van nieuwe manieren van schade melden, zoals WhatsApp, verzekeraars toestaan om te besparen op de administratie én deze besparing door te geven aan ons als consumenten.

Wil je echter niet afwachten en hopen dat autoverzekeraars je uit zichzelf voorzien van een goedkope autoverzekering? Dan is je autoverzekering vergelijken op ikvergelijk.nu nog steeds de beste optie. Besparen op je autoverzekering is hier namelijk een kwestie van het invullen van wat gegevens en binnen een paar minuten vind je de autoverzekering die bij je past voor de best mogelijke prijs.

Bron: Consumentenbond.nl