Maak je nog gebruik van een 3G-netwerk en heb je een telefoonabonnement bij Vodafone? Dan raadt de provider je aan om binnen twee jaar over te stappen naar het 4G-netwerk. Vanaf 1 januari 2020 biedt de provider geen 3G internet meer aan. Vodafone-klanten die dan nog wel gebruikmaken van 3G kunnen niet meer optimaal profiteren van de volledige service die de provider hen biedt.

Waarschijnlijk zullen meer providers binnenkort aankondigen dat ze in de toekomst geen 3G meer aanbieden. Dit geldt voor alle telefoonabonnementen. Als je een sim-only abonnement met 3G hebt, kun je in 2020 dus niet meer optimaal gebruikmaken van je abonnement.

Het nadeel van deze maatregel is dat nog niet iedereen in Nederland gebruik kan maken van het 4G netwerk. Bovendien bieden de providers nog niet op alle plaatsen internet via 4G aan. Vodafone is hier zelf een goed voorbeeld van, want deze provider biedt nog niet op elke plek in Nederland 4G internet aan.

Veel sim-only abonnementen zijn up-to-date

Heb je een sim-only abonnement? Dan is de kans groot dat je al gebruikmaakt van het 4G netwerk. Veel sim-only abonnementen zijn up-to-date. De meeste mensen met een sim-only abonnement maken dus al gebruik van het 4G netwerk. Toch geldt dit niet voor iedereen. Heb je nog een sim-only abonnement met 3G? Dan is het verstandig om vóór 1 januari 2020 over te stappen naar een voordelig 4G sim-only abonnement. Je bent er dan zeker van dat je altijd goed kunt internetten met je telefoon. 4G is vele malen sneller dan 3G. Bovendien is het internet een stuk stabieler. Zo kun je met 4G vloeiend muziek streamen, snel foto’s uploaden en video’s bekijken. Iets dat met 3G altijd erg langzaam gaat. De gemiddelde snelheid van 4G is 20Mbit/s en met een duurder abonnement is dit zelfs 50Mbit/s.

Nieuw 4G sim-only abonnement afsluiten?

Wil je een nieuw sim-only abonnement met 4G afsluiten? Kies dan niet voor het eerste abonnement dat je tegenkomt, maar vergelijk de verschillende abonnementen met elkaar. De prijzen en pakketten die de aanbieders hanteren, lopen namelijk sterk uiteen. Met behulp van de vergelijker op Ikvergelijkonline.nl vergelijk je snel, eenvoudig en gratis sim-only abonnementen van diverse providers. Door te vergelijken, vind je een sim-only abonnement dat voordelig is en bij jouw telefoonverbruik past.