Wist je dat veel Amerikaanse Tesla-rijders een hogere premie voor hun autoverzekering betalen? De Amerikaanse autoverzekeraar AAA heeft de premies voor Tesla-rijders flink verhoogd. Autobezitters van Model S of X moeten maar liefst 30 procent meer aan premie betalen!

Volgens de AAA worden er vaker schades geclaimd voor Tesla auto’s. Ook liggen deze claims hoger dan die van andere soortgelijke auto’s. De autoverzekeraar kwam tot deze conclusie na een onderzoek van schadedata. Uit deze analyse bleek dat Tesla’s vaker betrokken zijn bij ongelukken en dat de reparaties erg duur zijn. De verzekeraar vindt dat consumenten die in een Tesla rijden dus meer moeten betalen als ze hun auto verzekeren.

Appels met peren vergelijken

Autofabrikant Tesla is het niet eens met de analyse van de AAA. Volgens het merk is deze analyse niet realistisch en vergelijkt de verzekeraar appels met peren. Zo zijn de S en X-modellen totaal niet vergelijkbaar met een Volvo stationwagen. De Tesla Model S heeft, volgens de autofabrikant, de minste kans op een schade. Dit is weer gebleken uit een onderzoek van een Amerikaans onderzoeksbureau. Ook verwacht Tesla dat Model X de hoogste score krijgt voor een SUV ooit.

Heb je een Tesla?

Rijd je ook in een Tesla? Dan hoef je niet bang te zijn dat je ook meer premie moet betalen. De Nederlandse autoverzekeraars hanteren dezelfde premies voor soortgelijke auto’s. Natuurlijk is het wel mogelijk om de premie van je autoverzekering te vergelijken met die van andere verzekeraars. Je komt dan direct te weten of je niet te veel betaalt voor je verzekering en of het verstandig is om over te stappen. Door een nieuwe autoverzekering af te sluiten, kan je wel tientallen euro’s per maand uitsparen.

Op Ikvergelijkonline.nl vergelijk je eenvoudig en snel autoverzekeringen van diverse grote verzekeraars, zoals Aegon, Allsecur, Centraal Beheer, Ditzo, FBTO, Inshared, Nationale Nederlanden en Univé.