Wat is sim only?

Samenvatting:

Sim-only betekent alleen een simkaart. Een sim-only abonnement is een abonnement zonder een nieuwe telefoon. Bij een sim-only abonnement krijg je alleen een nieuwe simkaart van de provider. De kaart plaats je in je eigen smartphone, zodat je goedkoop kunt bellen, internetten en sms’en.

Voor wie is een sim-only abonnement geschikt?

Een sim-only abonnement is de beste oplossing als je wel een nieuw mobiel abonnement wilt, maar geen nieuwe smartphone. Als je huidige mobiel nog prima werkt of als je een goedkoop mobieltje kunt kopen dan is het vaak veel voordeliger om voor sim-only te kiezen.

Goedkoper dan een abonnement met smartphone

Het grootste voordeel van een sim-only abonnement is dat dit veel goedkoper is dan een abonnement met smartphone. Zo’n abonnement is veel duurder, omdat je dan ook nog voor de bijgeleverde smartphone betaalt. Als je kiest voor sim-only heb je dus lagere maandlasten.

Met een sim-only abonnement voorkom je een registratie

Sim-only abonnementen zijn steeds meer in trek. Dit komt, omdat het sinds 2017 lastiger is om een abonnement met telefoon af te sluiten. De smartphone die je bij een telefoonabonnement krijgt, wordt nu als een lening gezien. Als je een abonnement met een telefoon van boven de 250 euro wilt afsluiten, moet de provider een financiële controle uitvoeren en word je geregistreerd bij het Bureau voor Kredietregistratie (BKR). Als je hier al een negatieve registratie hebt, is het onmogelijk om een abonnement met ‘gratis’ toestel af te sluiten. Door een losse telefoon te kopen en een voordelig sim-only abonnement af te sluiten, voorkom je een registratie bij de BKR.

Hoe werkt een sim-only abonnement?

Wil je een sim-only abonnement afsluiten? Dan kun je dit online doen. Wel is het verstandig om eerst de verschillende sim-only abonnementen te vergelijken. Door dit te doen, maak je een weloverwogen keuze. Als je een sim-only abonnement hebt afgesloten, ontvang je je nieuwe simkaart doorgaans binnen een tot twee dagen. Nadat je deze in je smartphone hebt geplaatst, kun je gebruikmaken van je bundel. Je kunt dus direct bellen, sms’en en internetten.

Drie-in-een simkaart

Er zijn drie verschillende soorten simkaarten. Dit zijn de normale, de micro en de nano-simkaart. Als je een sim-only abonnement aanvraagt, kun je meestal selecteren welk type simkaart je wilt hebben. Ook leveren veel providers een drie-in-een simkaart. Dit is een kaart die in elke type telefoon past.

Tientallen voordelige aanbieders

Een ander pluspunt van de sim-only abonnementen is dat er tientallen voordelige aanbieders zijn. Voor een laag bedrag per maand kun je al een sim-only abonnement afsluiten bij provider die gebruikmaakt van een premium netwerk. Weet je niet hoe lang je telefoon nog goed functioneert? Kies dan voor een iets duurder contract van één jaar of een maandelijks opzegbaar abonnement.

Op zoek naar een voordelig sim-only abonnement?

Ben je op zoek naar een voordelig sim-only abonnement? Dan is het verstandig om eerst de diverse sim-only abonnementen te vergelijken. Er zijn tientallen providers die een voordelig abonnement aanbieden. Je hebt dus een ruime keuze. Met behulp van de vergelijker op Ikvergelijkonline.nl vind je al snel een passend abonnement.

Start met vergelijken:

Kies je aantal minuten:
 
Kies je aantal MB's: